
תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה
לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500.
לא פעם נקראים אנשים נורמטיביים שלעולם לא דבק בהם רבב וללא כל עבר פלילי אל חקירה במשטרה ו/או ברשויות המס - אירוע לא נעים לכל הדעות, המעלה בחלקנו תחושת אי נוחות, פחד ולחץ מהמעמד המאיים. להלן עשרת הדיברות המרכזיות בנושא אשר כדאי ליישם בעת הגעה לחקירת מס.
שותף / בן או בת זוג / חבר או מכר מאיים שיחשוף עבירות מס שבצעת לכאורה? אנחנו נוכל לסייע לך בדרך של נטרול החשיפה הפלילית ולהביא את הפרשה לסיומה - כל הפרטים כאן.
משרדנו מתמחה בטיפול בכספים לא מדווחים, הכשרת משכורות או הון לא מדווח (הכנסה שחורה) כחלק מיחסי עבודה בין מעסיק לעובד, אם בארץ ואם בחו"ל - לחצו כאן לפרטים.
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר בפועל בגין אי דיווח הכנסות על בעל דירות שפיצל תשעה נכסים לעשרות יחידות דיור - לחצו כאן לפרטים המלאים.
הערעור בעניין נסוב סביב שומת תשומות שהוציא מנהל מע"מ למר יאיר גולן עבור התקופה שבין 1/2012 ועד ל10/2015, בטענה כי המערער ניכה מס התשומות בסך של כ-1.5 מיליון ₪ באמצעות חשבוניות מס שהוצאו לו שלא כדין.
משרדנו, המורכב ממומחי מס וממומחים בדיני חוק איסור הלבנת הון ודיני בנקאות, בקיא בכל הקשור בטיפול בישראלים המחזיקים מזומנים ו/או זהב ו/או מטילי זהב ו/או מתכות יקרות אחרות בכספות ו/או במקומות מחבוא אחרים, אם בישראל ואם מחוץ לישראל.
עו"ד יוצא רשויות מס למד, במסגרת ייצוגו את המדינה, את האופן בו רשות המס "חושבת", את השיקולים העומדים מאחורי הספרים ומאחורי התיקים, מה שבסופו של יום יסייע לו על פניו להגיע עם המדינה להסכמות בקלות רבה יותר - קראו כאן בהרחבה בנושא.
אחד הכלים שנמצאו אפקטיביים בהתמודדות עם הלבנת הון הוא חילוט ושלילת רכוש שהופק מהפעילות העבריינית או בשליטת העבריין. שלילת הרכוש של מלבין ההון נועדה לשרת מטרה כפולה: הן לפגוע בתמריץ של העבריין לעבור עבירה, הן למנוע שימוש חוזר במשאבים בלתי לגיטימיים על ידי הוצאתם ממחזור הכספים הלגיטימי.
משרדנו יודע לקבל פיקוד על המקרה ולהתנהל במקצועיות מול הגורמים הרלוונטיים ברשויות מע"מ וזאת מתוך מטרה להביא לידי סיום הפרשה במינימום נזק וזמן - לחץ כאן לפרטים.
לאור המשבר הכלכלי שמקורו במגפת הקורונה, משרדנו פנה לשר האוצר בבקשה להורות על חנינת מס - לגישתנו, הוראה גורפת הקובעת כל ישראלי שהפיק הכנסה שחורה בישראל, מפעילות חוקית, יוכל להכשיר את ההון כנגד תשלום 20% מסך ההון, תביא להכשרת מיליארדים רבים של שקלים ולהעשרה מהותית של קופת המדינה.
אנו ממליצים בחום להעביר מס לכלל הנישומים בישראל ו/או ללקוחותיכם ולא לעצור תשלומי חובה לרשויות, לא להמתין עם דרישות מטעם הרשות, וכן לפנות ולהיעזר באנשי מקצוע להם ניסיון משפטי בתחום המיסוי, כדי לצאת "נקיים" ועם מינימום נזק כספי.
עינינו רואות כי בימים טרופים אלו, רשויות המס מאתרות נישומים המחזיקים בחשבונות בנק זרים ו/או בנכסים מחוץ לישראל וזאת מכוח הסכמים לחילופי מידע בין ישראל לבין אירופה וכן בין ישראל לארה"ב.
נבקש לעדכנכם כי בעת האחרונה מגיעות לפתחנו עוד ועוד פניות מצד ישראלים, אשר בין לילה מצאו עצמם חשופים לחקירות פליליות, מעצרים ולכתבי אישום מצד רשויות המס בגין אי דיווח על הכנסותיהם מחו"ל לרשויות המס בישראל.
בית המשפט לא התיר לחברת סלולר לנכות חשבוניות שנחשדו כפיקטיביות - להלן סיקור משפטי מיוחד בעניין 80490-01-19 א. עדן פון תקשורת (2003) בע"מ נ' מדינת ישראל.
חובת הדיווח היא הן על עצם קיום הנכסים, הן על ההכנסות הנובעות מהם והן על מימוש הנכסים והתמורה המתקבל ממכירתם ו/או חלק מהם - למעשה ברגע בו בוחר הישראלי לא לדווח, הוא הופך נכס "לבן" לנכס "שחור" והמשמעות האופרטיבית היא שאותו אדם מבצע בישראל עבירה פלילית.
נוכחנו לגלות כי בימי קורונה אלו, בעלי עסקים נקטו לנוכח האילוצים הכלכליים הקשים, בפעולות אשר הן בבחינת עבירות מס פליליות כדוגמת אי הגשת דו"חות במועד, אי דיווח על הכנסה, הימנעות מתשלום מקדמות והגשת דיווחים כוזבים לרשויות המע"מ ועוד.
היה והתעוררה אצלך בעסק, אם במישור הפרטי ואם במישור העסקי, בעיה אזרחית ו/או פלילית אל מול רשויות המס - עורך הדין תמיר קלדרון, שותף ומנהל מחלקת המס במשרדנו, הוא המענה המנצח עבורך.
עורכת הדין שרון פישמן, יוצאת רשויות מע"מ, הינה עו"ד בעלת ניסיון רב שנים בכל הקשור בהתנהלות מול רשויות המס, אם במישור האזרחי ואם במישור הפלילי - לחצו כאן לפרטים.
משרדנו מתמחה בייצוג וסיוע משפטי עבור מנהלי כספים של חברות הנתונות בחקירה ו/או ביקורת מע"מ ו/או מס הכנסה - אנו נדע להגן עליך במקרה של עבירות שבוצעו שלא באחריותך.
משרדנו מעניק ייצוג משפטי מיוחד לבעלי עסקים אשר ביצעו עבירות מס, שנחשפו או שטרם, בשל קושי תזרימי או נסיבות אחרות עקב משבר הקורונה - אנו נדע להביא עבורך פתרון אופטימלי למצב.
למשרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח ניסיון של עשרות שנים בהליכי גילוי מרצון, הכשרת הון שחור ונטרול חשיפה פלילית ביעילות אופטימלית, תוך צמצום מרבי של הנזק האזרחי והפלילי.
משרדנו מתמחה במתן ייעוץ משפטי לבעלי עסקים הנחשדים על ידי רשויות מע"מ בדרישת מע"מ תשומות על סמך חשבוניות פיקטיביות - לחצו כאן לפרטים.
ביהמ"ש אישר פסילת ספרים לאולם אירועים גדול שקיבל חשבוניות פיקטיביות
לאחרונה עלו לכותרות בר רפאלי והוריה ציפי ורפי רפאלי בהקשר עם פרשיית חשד להעלמות מס בגובה של כ-30 מיליון ₪. מקרה זה מתוקשר לא רק בשל הפן הרכילותי, אלא גם בשל המורכבויות המשפטיות, המסויות, והפיננסיות הכרוכות בפרשה.
משרדנו מתמחה במתן ייעוץ וייצוג מס משפטי בענייני שומות מס הכנסה ומע"מ עקב חקירת הרשויות בישראל - אנו נדע להוביל לתוצאה הנכונה במטרה להימנע מתסבוכת פלילית ואזרחית.
לאחרונה פורסם מדריך בנוגע לרשתות הלבנת הון רב לאומיות וסימנים המתריעים על חשש להתקשרות עם גורם העוסק בהלבנת הון. אנו סבורים כי הימנעות מהתקשרות עם בעלי מאפיינים המפורטים במדריך עשויה להפחית את החשיפה של עוסקים לסנקציות פליליות ואזרחיות בגין הלבנת הון.
המאבק הגלובלי בהון השחור מנוהל בשנים האחרונות בעיקר ע"י המערכת הבנקאית העולמית כאשר הלחץ המסיבי שמפעילות רשויות המס האמריקאיות על הבנקים, בין השאר, בדרך של הטלת קנסות כבדים על גופים שלא יצייתו להוראות האמריקאיות המחמירות, שינה לחלוטין את כללי המשחק.
ניסיוננו העשיר, הנסמך גם על שנים רבות לאחור, שנים בהן לא היה נוהל גילוי מרצון מוגדר וכתוב, כפי שחווינו מאז שנת 2005, מלמד כי גם בשעה בה אין בנמצא "נוהל" רשמי, עדיין קיימת אפשרות לפעול בעניין על פי חוק - לחצו כאן לפרטים.
משרדנו יודע לפעול ולסייע לאותם ישראלים שלא ביצעו הליך גילוי מרצון עד כה ובפועל להביאם בדרך כלל לתוצאה דומה, משמע לתוצאה שהתאפשרה במהלך הנוהל, כאשר המטרה המרכזית העומדת לנגד עיננו, כמומחי מס ויוצאי רשות מס הכנסה, היא נטרול החשיפה הפלילית והכשרת ההון.
ביום 1.1.17 נכנס לתוקף תיקון 235 לפקודת מס הכנסה, ובמסגרתו התווסף סעיף 3(ט1) העוסק במיסוי משיכות הכספים של בעלי מניות מהותיים בחברה ו/או שימוש בנכסי מקרקעין אשר בבעלות החברה, באמתלה של הלוואות, וזאת במטרה לחמוק מתשלום מס בגין הטבה שניתנה לבעל מניות מהותי.
פעולות רבות למול רשויות המס אינן ניתנות לתיקון בשלבים מאוחרים יותר, ועלולות לגרור חבות מס מיותרת, ועל כן בכל הליך למול רשויות המס, בין אם אזרחי ובין אם פלילי, מומלץ שייעשה בליווי משפטי צמוד.
לאחרונה אנו עדים לפרסומים לפיהם רשות המסים הגישה מספר כתבי אישום פליליים כנגד נאשמים שמואשמים בעשיית שימוש בחשבוניות מס "פיקטיביות". צעדים אלו מצטרפים למאמצים הרבים שרשות המס משקיעה מידי שנה למיגור תופעת הפצתן של חשבוניות המס הפיקטיביות כאשר על פי הפרסומים פוגעות בקופה הציבורית בהיקפים של מאות מיליוני שקלים מידי שנה, ובשנים מסוימות אף מיליארדי שקלים.
לראשונה, בעקבות מידע שהתקבל ממדינות זרות עמן חתומה ישראל על תקן דיווח CRS, רשות המיסים נקטה בהליכים פליליים כנגד ישראלים בחשד לעבירות מס. שלושת החשודים נעצרו במסגרת שתי פרשות שונות אשר תחילתן בקבלת מידע מאת רשויות המס של מדינות זרות ולפיו חשודים אלו מחזיקים בחשבונות בנק מחוץ לישראל.
לא פעם נקבע במסגרת פסיקת בתי המשפט כי הסתמכותו של נישום בתם לב על חוות דעת משפטית של מומחה בתחום המס מהווה עבורו הגנה מפני העמדה לדין הפלילי.
מנגנון זה חשוב לעין שעור - היעדרו היה עלול להביא להתרעת יתר בחבות נזיקית ולחשש להקמת חברות חדשות שתפקידן במשק הבין-לאומי וכן המקומי, הוא כאמור, הבסיס העיקרי לפעילות האנושית המודרנית. קראו כאן בהרחבה.
בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב ביום 25/8/19 הפחית בית המשפט באופן משמעותי את ההכנסה החייבת של המערער שהורשע בכך שהיה מראשיו של ארגון פשיעה שעסק במהילת דלקים ומכירתם, וזאת, בין היתר מן הטעם שהרשות נקטה באכיפה בררנית מול המערער ביחס למעורבים אחרים בפרשה בה הורשע (ע"מ 9601-04-10 שי קסוטו נ' פקיד שומה רחובות).
יש לך נכס, עסק או חשבון בנק במדינה זרה? שימו לב והיזהרו מעבירה פלילית - אתם על הכוונת של רשויות המס!
ביום 4/8/2019 דחה בית המשפט המחוזי בבאר שבע את ערעורו של אלברט זינתי כנגד שומה בצו שהוציא פקיד שומה באר שבע, לאחר ביקורת שנערכה בעסקו של המערער ולאחר שספריו של המערער נפסלו.
ביום 9.7.2019 גזר בית המשפט השלום בתל אביב את דינו של נאשם שהורשע על יסוד הודאתו בעבירות של התחמקות מדיווח ותשלום מס מהכנסות בחשבון בנק בחו"ל בין השנים 2006-2013 (ת"פ 4097-11-18 מדינת ישראל נ' קומי).
משרדנו יודע להתנהל אל מול הגורמים החוקרים, הגורמים המחלטים ובתי המשפט המוסמכים לטובת שחרור מיידי של חשבונות בנק ונכסים אחרים, אם פרטיים ועם עסקיים - קראו כאן בהרחבה.
המערכת הבנקאית, עקב רגולציה ואחריות המוטלת עליה על ידי בנק ישראל ורשויות אכיפת החוק, כמו גם אמנות והסכמים בין-לאומיים, החלה במסע לאיתור חשבונות בנק של ישראליים הנחשדים כחשבונות בהם מוחזק כסף "שחור" ו/או כסף אשר לא דווח לרשויות המס בישראל.
ביום 8.4.2019 הרשיע בית המשפט השלום בתל אביב את הנאשם ציון עזרא צדוק, על יסוד הודאתו בכתב אישום מתוקן, בביצוע עבירות מס באמצעות חברת כוח אדם "מי-רן כח אדם בע"מ" בניהולו, בהיקף של מיליוני שקלים והטיל עליו עונש מאסר של 12 חודשים בפועל (ת"פ 59533-10-15 מע"מ ת"א 3 נ' מי-רן כח אדם בע"מ ואח').
משרדנו מתמחה במתן ליווי וייצוג משפטי עבור ישראלים הנתפסים בנתב"ג בידי המכס בחשד להברחת סיגריות, אלכוהול, מזומנים או מוצרים אחרים - לחצו כאן לפרטים.
רבים החלו לאחרונה לקבל מכתבים מהבנקים המזהירים כי הבנק עתיד להעביר לרשויות המס דיווח לגביהם כבעלי חשבונות החשודים שאינם תושבי ישראל, וכן לגבי חשבונות אשר בעליהם אינם תושבי ישראל, בהתאם להוראות תקנות מס הכנסה (יישום תקן אחיד לדיווח ולבדיקת נאותות של מידע על חשבונות פיננסיים), תשע"ט-2019.
משרדנו מעניק טיפול משפטי מיוחד לנחשדים בביצוע עבירות מס פליליות עפ"י פקודת מס הכנסה, חוק מע"מ ו/או חוק לאיסור הלבנת הון, וזאת בסיוע עו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס ומומחים בהבראת חברות.
המציאות מלמדת כי עקב קנסות ענק אשר הוטלו על הבנקים וכתוצאה מסנקציות פליליות ואזרחיות אחרות המופעלות על מנהלי המערכת הבנקאית, מגלים הבנקים חשדנות רבה כלפי חלק מבעלי החשבונות בבנקים עצמם, לקוחות פרטיים ו/או חברות.
בינואר 2019 נכנסו לתוקף תקנות מס הכנסה (יישום תקן אחיד לדיווח ולבדיקת נאותות של מידע על חשבונות פיננסיים), התשע"ט-2019, המשלימות את הטמעת מערכת חילופי מידע בין מדינות ה-OECD לצורך גביית מס.
טיפול משפטי בעבירות מס בחברות במצוקה תזרימית על ידי הבראה ו/או הקפאת הליכים ו/או פירוק, בסיוע עורכי דין ורואי חשבון יוצאי רשויות מס.
למשרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס בכלל ומע"מ בפרט, ניסיון ספציפי בייצוג בעלי עסקים אשר במהלך בדיקה של רשויות מע"מ מועלות נגדם טענות בדבר תקינות חשבוניות, אותן הם קיבלו מנותני שירותים ו/או ספקים עימם הם עובדים.
בית משפט השלום בתל אביב גזר 12 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בגובה 80,000 ₪ בגין השמטת הכנסה ומסירת אמרה כוזבת במזיד במטרה להתחמק ממס.
השופט עודד מורנו נמנע ביום 12.11.2018 מהרשעתו של נאשם שנתפס כשבחזקתו כמות מסחרית לא מבוטלת של פאקטים אותם ניסה להכניס לארץ בעת מעבר ב"מסלול הירוק" בנמל התעופה בן גוריון.
האם ניתן להרשיע אדם שביצע עבירות מס, בגין אותה מסכת עובדתית, יותר מפעם אחת? לשאלה זו נדרש בית המשפט העליון עוד בשנת 1999 בה הוא הכריע כי אכן ניתן להרשיע עבריין מס יותר מפעם אחת, על אותה מסכת עובדתית בדיוק, הן בגין עבירות על פקודת מס הכנסה והן בגין עבירות על חוק מע"מ.
ביום 20.8.2018 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בערעורו של עבד אל חכים מגאדלה על גזר הדין שהושת עליו ע"י בית משפט השלום בחדרה ולפיו נגזר על המערער עונש בדמות 6 חודשי מאסר בפועל וקנס כספי בגין אי הגשת 3 דוחות לפקיד שומה מס הכנסה חיפה והצפון לשנים 2008-2010.
אם מבקר מע"מ הזמין לדיון אותך או את הרו"ח/יועץ המס שלך, עלייך להיזהר - נורה אדומה חייבת להידלק במיידי ועלייך להבין כי הפנייה יכולה לעורר התפתחויות מרחיקות לכת, אם במישור האזרחי ואם במישור הפלילי.
בתאריך 31 ביולי 2018 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז, כבוד השופט שמואל בורנשטיין, שעניינו בשני ערעורים שאוחדו של מר ניסים טל, עוסק שעיסוקו בין השאר בגידול, מכירה ושיווק של תותים, כנגד החלטת פקיד השומה כפר סבא, לפיה נפסלו ספרי החשבונות של המערער בשל אי רישום תקבול ללא סיבה מספקת בהתאם לסעיף 145ב(א)(1) לפקודת מס הכנסה.
לחקירות שכאלה פוטנציאל התפתחות והסתבכות ומשכך יש בנמצא חשיבות מכרעת לעשות כל שניתן לטובת קבלת יעוץ וליווי משפטי כבר בשלבים הראשונים - לחצו כאן למידע נוסף.
נכון למועד כתיבת שורות אלה, רשות המיסים בכלל ומחלקת חקירות מס הכנסה בפרט - מתוחכמת, מיומנת ומקצועית יותר מאי פעם. זו, מונהגת על ידי מקצוענים ואנשי מקצוע מיומנים, רו"ח, כלכלנים, מפקחים וחוקרי מס להם הכשרה משפטית בדין הפלילי והכלכלי, המסייעת להם לאתר עבירות מס בתחכום ובמקצועיות, לרבות איתור עבירות מס חבויות כאלה שיותר קשה לאתרן, החבויות בספרי הנהלת החשבונות של העסק, הנסתרות בתוך מחשבי העסק ו/או בקופתו הממוחשבת ולהביא לידי מיצוי הדין הפלילי עם אותם גורמים.
למשרדנו ידע וניסיון רב שנים בטיפול וייצוג בעלי עסקים הנתונים תחת ביקורת ו/או חקירת מע"מ - אנו נדע להעניק לך בעל העסק ליווי משפטי מקצועי ויסודי בנושא, לחץ כאן לפרטים.
ישראלים רבים מוצאים את עצמם תחת חקירה פלילית מצד רשויות המס - החקירה יכולה שתהא על ידי חקירות מע"מ ו/או חקירות מס הכנסה ו/או גופים חקירתיים אחרים המתעסקים בעבירות מס, עבירות על פי חוק איסור הלבנת הון ועוד.
משרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח, חלקם יוצאי רשויות המס בכלל ורשויות מע"מ בפרט, מתמחה בייצוג בעלי עסקים אשר במסגרת הליך שומתי ו/או ביקורת ו/או חקירה, מוצאים את עצמם עומדים בפני מבקרי/ חוקרי מע"מ בתרחישים מורכבים שונים.
למשרדנו ניסיון עשיר בייצוג ישראלים המוזמנים לחקירה בפני רשויות המס וזאת בשלבים שונים של המקרה, אם בשלב בו החשודים מוזמנים לחקירה ואם בשלב בו כבר החקירה החלה.
המוח הישראלי הוא מוח יצירתי. הוא מוח שלוקח את הישראלי לאין ספור מקומות בעולם, לאין ספור רעיונות ואין ספור מיזמים. המוח שלנו לא יודע את משמעות המילה "לא" - יסגרו בפניו את הדלת הוא יכנס מהחלון, יסגרו את החלון, הוא יכנס מהגג...
למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס, משרד המשפטים ועוד, ניסיון רב בכל הקשור בייצוג בטיפול ביבואנים, המייבאים סחורות לישראל או למדינות אחרות, אשר במהלך השנים קיבלו מהספק בחו"ל עמלות, אשר הועברו באופן מלא או חלקי לחשבונות בנק שלהם בחו"ל, מבלי שאותן עמלות ידווח בישראל.
חיובים ו/או הלוואות בין חברתיות? חשיפה מיותרת! ייתכן ש"שטר הון" יכול לנטרל החשיפה עבורך, קראו כאן בנושא.
חקירה ברשות המיסים הינו שלב קריטי במיוחד, בפרט שלבי החקירה הראשונים. חוקרי רשות המסים מיומנים ומתוחכמים, מקצוענים וידענים, חקירה זה המקצוע שלהם, הם ממלכתיים וחדורי מטרה – כך שהדבר האחרון שמותר לך לעשות זה לזלזל או להמעיט מחשיבות המעמד.
משרדנו מעניק פתרונות ייצוג מיטביים בתחום, החל משלב החקירה והמעצר, קיום מגעים עם רשויות התביעה, ניהול הליכים פליליים, הליכי חילוט והליכים אזרחיים נלווים.
במהלך העסקים הרגיל, מתקבלות אינספור החלטות עסקיות אשר לרובן המכריע עשויות להיות השלכות על חבות המס של הנישום הרלבנטי (אדם פרטי או חברה). לעתים, מעריך אותו נישום, בין אם על סמך יעוץ שקיבל ובין אם על דעת עצמו, כי ביחס לעסקה מסוימת (להלן: "העסקה"), לא מוטלת עליו חבות מס כלשהי. בהתאם לכך, נמנע הוא מלדוויח לרשות המיסים על אותה עסקה וכתוצאה גם לא משלם מס בגינה.
משרדנו מתמחה בייצוג ישראלים אשר נדרשו על ידי הבנק לסגור את חשבון הבנק שלהם בסניפם מחשש להלבנת הון ו/או חשש לא מוסבר אחר בסיוע עו"ד מומחים בדיני בנקאות - לחצו כאן לכל הפרטים בנושא.
בהחלטה תקדימית קיבל בית המשפט העליון ביום 17/4/18 ערעור שהגישו נאשמים בעבירות מרמה והלבנת הון, על ההחלטה בגדרה ניתן צו זמני לחילוט רכושם מכוח חוק איסור הלבנת הון. נקבע כי לאור הוראות החוק והתכליות הניצבות בבסיס מוסד החילוט, לא ניתן לחלט רכוש של המערערים בשווי פירות העבירה שמעולם לא הגיעו לידיהם (ע"פ 8312/17 ברהמי בנימין נ' מדינת ישראל).
לאור הצטרפותה של מדינת ישראל לאמנת ה-OECD למלחמה בשחיתות בזירה הבין-לאומית, הוסף בשנת 2008 לחוק העונשין הישראלי סעיף ספציפי האוסר לתת שוחד לעובדי ציבור זרים במטרה לקדם פעילות עסקית של חברות בינלאומיות - להלן סיקור נרחב מיוחד בנושא.
"עבירת השוחד הינה העבירה החמורה ביותר בקבוצת העבירות שעניינן שחיתות. מאז ומתמיד נתפש השוחד כפעולה אסורה הפוגעת בחברה וההורסת כל חלקה טובה בשירות הציבורי. עבירות השוחד מגבשות קבוצה של עבירות נפרדות. כל עבירה בנפרד וכל העבירות יחד נועדו להגן מפני חלופות שונות של פגיעה בערכים החיוניים המוגנים על ידי האיסור הפלילי".
בעתיד הקרוב ייכנס לתוקף תיקון מספר 26 להצעת חוק איסור הלבנת הון התשע"ח - 2017 אשר מוכיח, פעם נוספת יש לומר, כי החוק לאיסור הלבנת הון תש"ס-2000 סטה לגמרי מתכליתו האמיתי (מאבק בטרור, בנגע הסמים המסוכנים ועברייני הפשע המאורגן) והפך לחוק דרקוני תוך שימוש בסנקציות בלתי מידתיות כלפי הפרטים בחברה.
לעבירות המס פן פלילי אשר מאפשר למדינה לעצור חשודים כאשר מתנהלת נגדם חקירה בעבירות מס. עבירות אלו הן עבירות שניתן להגדירן כמשתייכות לעבירות מסוג "עבירות רכוש".
בהליכי מס רצוי ליצור לעסקת טיעון שבמסגרתה מגיעים להסכמה במישור הפלילי והאזרחי לעניין גובה החוב האזרחי - עוד על הסדר טיעון והסדרי טיעון בתיקי מיסוי בסיקור המיוחד הבא.
ביום 23.7.17 ניתן גזר דינו של נישום אשר הוטל עליו עונש של 16 חודשי מאסר בפועל, 8 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 70,000 ₪, וזאת מאחר שהסתיר את עובדת בעלותו בחשבון בנק בשוויץ ולא דיווח על הכנסות מריבית שנבעו לו באותו חשבון.
ביום ב' (14.8.17) עצרה המשטרה את המיליארדר בני שטיינמץ וארבעה חשודים נוספים - בהם בכיר בחברה ציבורית ואנשי עסקים - בחשד למתן שוחד, הלבנת הון, זיוף מסמכים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט. בחקירה היו מעורבים גם ה-FBI ומשטרת שוויץ.
ידיעה שפורסמה לאחרונה בדבר הקפאת חשבון בנק של יחיד תושב ישראל המתנהל בהונג קונג, לצורך חילוט כספים בהליך פלילי, מהווה ללא ספק עליית מדרגה חדה במדיניות רשות המיסים בכל הנוגע לאכיפתה הכלכלית ולמאבקה בהון השחור ובעבירות המס.
מנגנון ברור ושקוף של כופר, הקובע כללים ברורים וקנסות כבדים, ואשר יבטיח ענישה ראויה תוך יצירת התראה ואי העמסה על מערכת המשפט אשר ממילא טרודה ועמוסה, הנו חיוני ומתבקש - מאמר דעה מיוחד בנושא.
הפרסום האחרון של רשות המס בעניינם של שני אחים שניהלו לכאורה חברות שהוקמו בארצות המהוות מקלטי מס, אך בפועל נוהלו ופעלו בישראל, העלה שוב לכותרות את הסוגיה בדבר היחס לאי דיווח בישראל ואי תשלום מס בישראל בגין חברות זרות בבעלות ישראלית, המנוהלות מישראל.
ביום 30.6.16 פרסמה רשות המסים הודעה (להלן: "ההודעה") לפיה החליטה להאריך את נוהל הגילוי מרצון (להלן: "הנוהל") אותו פרסמה רשות המסים במהלך שנת 2014, עד ליום 31.12.16.
במסגרת מבצע אכיפה בו פתחה רשות המסים כנגד מעלימי מס בתחום המוסיקה והבידור, הוגש כתב אישום כנגד הזמר משה פרץ בגין עבירות מהותיות של העלמת הכנסות בהיקף של כמיליון ש"ח בין השאר תוך הוצאת חשבוניות פיקטיביות בסכומים נמוכים מאלו המוצהרים ולעתים בלא הוצאת חשבוניות כלל.
במסגרת מלחמתה של רשות המסים בתופעת העלמות המס אשר נידמה כי זו הפכה לספורט לאומי במדינתנו, עלה בידיה של רשות המסים לפני מספר חודשים להשיג רשימה הכוללת מידע אישי, דפי חשבון ופרטים נוספים של 8,000 ישראלים המחזיקים חשבונות בבנק HSBC בשוויץ (להלן: "HSBC") בסכום כולל של למעלה מ- 10 מיליארד דולר, זאת במסגרת מאבקה של רשות המסים בהון שחור הכולל בין השאר הליכי חקיקה לשם השגת מידע על ישראלים המחזיקים חשבונות בנק ונכסים בחו"ל.
בית המשפט לענייני עבודה, קיבל את הטענה כי התביעה השתהתה בהגשת כתב האישום וביטל את כתב האישום. הנאשמים טענו, האירוע המדובר הינו פיטורו של עובד החברה בתאריך 18.9.11 ואילו בכתב האישום, העבירה המיוחסת להם נעברה בחודש דצמבר 2014.
ביום 2.9.15 נכנס לתוקף תיקון 13 לחוק איסור הלבנת הון התש"ס-2000, (להלן: "התיקון") המטיל על עורכי דין ורואי החשבון המבצעים עבור לקוחותיהם "שירות עסקי" (להלן: "נותני שירות") חובות הנוגעות לזיהוי והכרת הלקוח, זאת במטרה למנוע את ביצוען של פעולות עסקיות המשמשות להלבנת הון או מימון טרור תוך ניצול אי ידיעתו ושמו הטוב של העו"ד או הרו"ח.
ביום 16.5.16 נגזר דינו של הזמר קובי פרץ ל-24 חודשי מאסר בפועל, קנס בסך 175,000 ₪ ומאסר על תנאי, לאחר שהורשע בעבירות על פקודת מס הכנסה ובשורה של עבירות על חוק מס ערך מוסף. מדובר בהיקף מעשים חמור המסתכם בהעלמת כספים מול רשויות מס בשווי של כ-5,800,000 ₪.
בשנים האחרונות הפכו "מקלטי המס" לנושא חם המעסיק את עולם התקשורת בכלל ואת העיתונות הכלכלית בפרט. הנושא חדר לתודעת הציבור הרחב בעיקר בעקבות פרסומים על מקלטי מס שיצרו חברות ענק כגון גוגל ומיקרוסופט אשר חסכו בדרך זו מליארדי דולרים בשנה.
שופטת בית משפט המחוזי חיפה, שושנה שטמר בפסק דין נוקב קבעה כי מנכ"ל מינהלת בר-לב לשעבר הפר אמונים כלפי מעבידתו, מינהלת בר-לב, בכך שקיים קשר עסקי פסול ונסתר עם חברה קבלנית אשר שימשה כקבלן הבית של פארק התעשייה בר-לב. בית המשפט קבע כי הקשר הפסול בין המנכ"ל לחברה קבלנית כלל תשלומי שוחד והפרת אמונים מתוחכמת מצד המנכ"ל והחברה הקבלנית.
ע"פ הערכות מצד גורמים ברשות המיסים, ישראלים לא מעטים עדין מחזיקים ברשותם חשבונות בנק בלתי מדווחים מחוץ לגבולות ישראל, זאת חרף מספר לא מבוטל של פרסומים והבהרות בנושא. ברשות המיסים מודעים היטב לפוטנציאל המס הנגרע כפועל יוצא מקופת המדינה ולפיכך שמו לעצמם כמטרה לחשוף באמצעות מגוון של דרכים ושיטות חלק ניכר מישראלים אלו ולמצות עימם את הדין.
פקודת מס הכנסה מטילה על תושבי מדינת ישראל חובות שונות הן לעניין הדיווח על הכנסותיהם לרשויות המס בארץ והן לעניין תשלום המסים המתחייבים לפי נתוניהם. אי העמידה בחובות האמורות, עלולה להשית על הנישום סנקציות לא רק במישור האזרחי אלא גם במישור הפלילי.
חקירתה של בר רפאלי ברשויות המס בגין אי-דיווח על הכנסות בהיקף של מיליונים הכתה במדינה כרעידת אדמה, ובצדק. לתוצאות החקירה תהיינה השלכות רבות משמעות, לא רק עבור בר, אלא על מאות ואף אלפי אנשים אחרים, מפורסמים יותר ומפורסמים פחות. האם מעכשיו כל הטבה או "הנחת סלב" תיחשב לעבירת מס, על כל משמעויותיה הפליליות?
ישראל צריכה ללכת בעקבותיהן של יוון ואיטליה ולהעניק חנינת מס לזמן מוגבל, במטרה להחזיר ארצה עשרות מיליארדי שקלים ולהכניס מיליארדים חיוניים לקופתה.
סעיף 2א לחוק ההסגרה תשי"ד-1954 (להלן: "החוק") מציב מספר תנאים מצטברים, שבהתקיימם ניתן להכריז על אדם כבר-הסגרה. תחילה, נדרש, כי בין מדינת ישראל למדינה המבקשת הסגרת אדם (להלן: "המדינה המבקשת") יהיה הסכם בדבר הסגרת עבריינים (סעיף 2א(א)(1) לחוק).
תפ (י-ם) 32524-12-11 מדינת ישראל פרקליטות מחוז ירושלים ד' אברמוביץ' נ' חאזם שוויקי ו' לביהמ"ש השלום בירושלים הוגשה תביעה על ידי מדינת ישראל- פרקליטות מחוז ירושלים (להלן" "המאשימה"), כנגד חאזם שוויקי (להלן: "הנאשם"). הנאשם, שהינו בעל עסק לחפירות ועבודות עפר, נאשם כי נהג לרכוש חשבוניות פיקטיביות תמורת עמלה מאדם בשם סאלח כלותי (להלן: "סאלח") שהפעיל עסק למשאבות ומדחסים. כתב האישום מתבסס על השנים 2005-2007.
מדינות רבות בעולם מנהלות בימים אלו מאבק עיקש אל מול המלחמה בהון השחור, בכוונה לשים ידן על תושביהם אשר מחזיקים בחשבונות בנק לא מדווחים במקומות שונים בעולם.
לאורך השנים, בשורה של פסקי דין דנו בתי המשפט השונים בחומרתן של העבירות הנוגעות לארגון משחקי מזל אסורים, ובכלל זאת ניהול מקום הימורים. תכליתם הברורה של סעיפי החוק בדבר איסור ארגון או עריכה של משחקי מזל אסורים וכן איסור החזקה או ניהול של מקום למשחקים אסורים, היא מניעת הנזק שעלול להיגרם על ידי משחקי המזל.
כידוע, לא אחת קורה כי נישומים, עוסקים, יחידים ובעלי תפקידים בתאגידים מבצעים עבירות שונות על חוקי המסים במהלך פעילותם, בין אם במודע ובין אם בהיסח הדעת. אלא מאי, החשש מסנקציות אזרחיות ואף פליליות מונע מאותם נישומים לתקן את דיווחיהם ולדווח לרשות המסים נתוני אמת.
במהלך העסקים הרגיל, מתקבלות אינספור החלטות עסקיות אשר לרובן המכריע עשויות להיות השלכות על חבות המס של הנישום הרלבנטי (אדם פרטי או חברה).
ביום 25.12.2008 הוגש כתב אישום נגד המערער אשר עבד כשכיר בקופת חולים "מכבי שירותי בריאות" ושימש כרכז תכניות עבודה במחלקת תכנון ותקצוב. בכתב האישום הואשם המערער ועובדת נוספת בגניבה ממעביד (ס' 391 לחוק העונשין, התשל"ז-1977). כתב האישום הסתיים בהסדר טיעון שנחתם עם שני הנאשמים לפיו הודו במיוחס להם בכתב האישום ועל יסוד הודאה זו, הורשעו.
בין שיקוליו הרבים של בית המשפט הגוזר את דינו של נאשם, ישנם שני שיקולים אשר עומדים משני צידי המתרס. מחד- האינטרס הציבורי להעניש את העבריין, ומאידך- נסיבותיו האישיות של הנאשם. כאשר מדובר בעבירות מס חמורות, מגמת בית המשפט היא, כי משקל האינטרס הציבורי גובר על נסיבותיו האישיות של הנאשם.
בית משפט השלום בירושלים הכריע את דינו של נאשם אשר מיוחסת לו עבירה לפי סעיף 216(1) לפקודת מס ההכנסה.