
מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.
רשות המיסים הישראלית מקבלת מידע אודות חשבונות מעבר לים של תושבי ישראל – ונדמה כי האמור מניב פרי – שכן במאי 2022 פרסמה רשות המיסים על חשיפת חשבונות בנק לא מדווחים בחו"ל בהיקף של יותר מ-85 מיליון ₪.
לאחרונה, ניתנות החלטות רשות המיסים בתביעות ו/או בהשגות אשר הוגשו באיחור ואף באיחור של ימים בודדים בלבד. רשות המיסים דוחה באופן גורף תביעות ו/או השגות שהוגשו באיחור. אז מה בכל זאת ניתן לעשות?
על הגבלות העיסוק בחקיקה ובתקנות – איסור שותפות עם מי שאינו נמנה במקצוע, ומה כן ניתן לעשות
הניהול המודרני של הקיבוץ המתחדש משלב בין דמוקרטיה ישירה קהילתית – שבה לכל חבר עדיין יש קול שווה ויכולת השפעה על הנעשה – לבין ניהול עסקי ומקצועי המתאים למאה ה-21. הקיבוץ למד לאמץ כלים של חברה עסקית (תכנון, ביקורת, הפרדת רשויות, מדיניות כלכלית) מבלי לוותר על אופיו הקהילתי.
במאמר זה נבחן את הסיבות המרכזיות למגמה, את החשיבות של ליווי משפטי ופיננסי מקצועי, דוגמאות להצלחות ישראליות בקפריסין, וכן יתרונות נוספים דוגמת הקהילה היהודית המקומית ורמת החיים הנוחה באי.
בניהול משפטי נכון, ניתן להפוך משבר להזדמנות: לעיתים סכסוך פותר “שותפות שכבר מיצתה את עצמה” ומאפשר לכל צד לפרוח בכיוון שלו. המטרה היא להגיע לנקודה הזו עם מינימום פגיעה בערך. אנו מקווים שכלים וטיפים אלו יסייעו להתמודד ולהכריע סכסוכים באופן המיטבי, ולהשיג את התוצאה החיובית ביותר עבורכם ועבור העסק.
בניהול משפטי נכון, ניתן להפוך משבר להזדמנות: לעיתים סכסוך פותר “שותפות שכבר מיצתה את עצמה” ומאפשר לכל צד לפרוח בכיוון שלו. המטרה היא להגיע לנקודה הזו עם מינימום פגיעה בערך. אנו מקווים שכלים וטיפים אלו יסייעו להתמודד ולהכריע סכסוכים באופן המיטבי, ולהשיג את התוצאה החיובית ביותר עבורכם ועבור העסק.
תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.
במאמר זה נסקור בפירוט את היתרונות הכלכליים, האישיים והמשפטיים של דרכון אירופאי עבור ישראלים, תוך התמקדות בשני נתיבים פופולריים: הדרכון הרומני והדרכון האוסטרי. כמו כן נשווה בין מסלולי קבלת האזרחות ברומניה ובאוסטריה, נציג את הדרישות המרכזיות, ונדגיש היבטים ייחודיים לכל מדינה.
הכשרת הון קריפטוגרפי “שחור” דורשת הסרת מחדלים ושקיפות מלאה מול הרשויות, תוך ניהול סיכונים מדוד, הסרת מחדל ושקיפות מול רשויות המס
במאמר זה נסקור את מהות הרמת המסך, נסיבות השימוש לרעה באישיות המשפטית, הדרישות החוקיות והפסיקתיות להוכחתה, האסטרטגיה לבניית תביעה כזו, ונסיים בדיון על דרכי פירעון החוב מבעלי המניות לאחר הרמת המסך.
במקצוע עריכת הדין קיימות כבר כיום מערכות בינה מלאכותית המסוגלות לספק ניתוח לסוגיות משפטיות שונות, לסקור, לסווג ולערוך הסכמים ו/או מסמכים משפטיים שונים וכד'. מטבע הדברים, השימוש במערכות אלו כרוך בסיכונים שונים ומעלה שאלות של אחראיות לפגיעה העשויה להיגרם כתוצאה משימוש זה.
“המסלול האדום” מהווה את האמצעי לממש זכות זו עבור הנפגעים הקשים ביותר, תוך הבטחה לפיצוי מלא על מלוא הנזק. תביעה במסלול האדום דורשת השקעת מאמץ בהכנתה – איסוף ראיות, עריכת תחשיבים וקיום דרישות משפטיות – אך התמורה היא הכיסוי הכלכלי ההכרחי לבניית העסק מחדש. כדי להבטיח שהתביעה תהיה אפקטיבית ומדויקת, חיוני לפעול בליווי עורך דין ובשיתוף אנשי מקצוע, ולא להשאיר מקום לטעויות. בעזרת ניהול נכון של התהליך, הניזוקים יוכלו לקבל את שמגיע להם לפי חוק . מדינת ישראל התחייבה בחוק ובהצהרה לפצות את ניזוקי המלחמה – וחשוב שהניזוקים יממשו הבטחה זו במלואה, לטובת שיקום המ
מיזוג בין חברות יכול להביא למספר יתרונות משמעותיים כגון: חיסכון בעלויות, הרחבת אפיקי הכנסות, הגדלת כח הקניה, גיוס משקיעים, אופטימיזציה של המשאבים האנושיים, שיקולי מיסוי ועוד. החלטת המיסוי מספקת מודל לשילוב מיטבי בין שיקולי מס, אסטרטגיה עסקית ומימונית. היא מדגימה כיצד חשיבה משפטית וכלכלית מאפשרת תכנון תאגידי מתקדם, תוך יצירת הזדמנויות חדשות וצמיחה בשוק ההון הישראלי.
סוכנויות הביטוח נדרשות לבחון את הנהלים וההסכמים הקיימים שלהן, ולהתאים אותם להוראות החוזר, על מנת להבטיח עמידה בדרישות החוק והגנה על האינטרסים של לקוחותיהן. כל ההמלצות להתנהלות חוקית ונכונה במאמר.
ביום 2.3.2025 פרסמה קרן פיצוי פעולות איבה נוהל טיפול בנזקי עזובה מכוח החלטה 2677. הנוהל נועד להסדיר את אופן הטיפול בתביעות בגין נזקי עזובה בישובים המפונים, לרבות אופן הפניה לקרן הפיצויים, תיאום ותיעוד הביקור והבדיקות הנדרשות.
מאמר זה יעסוק בתפקידה המרכזי של האספה הכללית, סמכויותיה, תחומי האחריות שלה והשפעתה על ניהול הקיבוץ, תוך התייחסות לשני הדגמים המרכזיים – הקיבוץ השיתופי והקיבוץ המתחדש.
מאמר זה יסקור את ההבדלים המרכזיים בין שני הדגמים בתחומים שונים, כולל חלוקת רווחים, אפשרות לעבודה עצמאית, זכויות החברים, וקבלת ירושות.
במשך שנים רבות, הקיבוצים בישראל פעלו על בסיס קואופרטיבי, שבו הרכוש, כולל הקרקע והנכסים, היה בבעלות משותפת של הקהילה ולא בבעלות פרטית של החברים. עם זאת, בעקבות שינויים במבנה הכלכלי והמשפטי של הקיבוצים, החל תהליך של שיוך דירות, המאפשר לחברי הקיבוץ לקבל זכויות מגורים על בתיהם הפרטיים.