
פעילות המחלקה כוללת, בין היתר, ייצוג של תאגידים בינלאומיים בביצוע עסקאות רכישה בישראל וכן ליווי של חברות ישראליות בעסקאות רכישה בחו"ל. כמו כן, צוות המחלקה מלווה חברות רבות, ישראליות וזרות, במהלך עסקיהן ומעניק ליווי משפטי צמוד לכל תחומי העיסוק של אותן חברות. רכישה או מכירת פעילות תאגיד (מניות או נכסים), מיזוג עם תאגיד אחר ו/או יצירת שותפות אסטרטגית, הינם שלבים מורכבים ומסובכים במהלך חייו של כל תאגיד. לכן, צוות המחלקה מעניק ללקוחותינו תשומת לב והתייחסות אסטרטגית לכל השלבים בעסקת המיזוג, החל משלב ביצוע בדיקות נאותות, דרך התמודדות עם שיקולים עסקיים, רגולטוריים ומיסויים, ועד להשלמת העסקה. המחלקה מאופיינת בצוות עורכי דין מנוסים, בעלי הבנה עסקית רחבה, לרבות מיומנות בנושאים כלכליים ומיסויים, המאפשרת מתן ייעוץ ליצירת מבנה העסקה האופטימאלי. שירותי המחלקה כוללים, בין היתר: הכנת מסמכי העסקה וניהול משא ומתן לגביהם; ביצוע בדיקת נאותות ו/או הכנת מסמכי גילוי (לפי המקרה); הכנת המסמכים הנדרשים לאישור אסיפת בעלי המניות (ככל שנדרש); ליווי דירקטוריון וחברי ההנהלה בנושאי ממשל תאגידי; בדיקה והתאמת תכניות אופציות לעובדים ולהנהלה; הכנת חומרי הגשה עבור רשויות ממשלתיות, וכן טיפול בכל העניינים הנוספים הנדרשים לצורך השלמת עסקאות המיזוג והרכישה, לרבות קבלת היתרים, הסכמי מימון וגיוסי חוב, וכן תכנון וליווי בנוגע לתוכניות אינטגרציה לאחר השלמת מיזוג.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
במאמר זה נעסוק בהסדר המשפטי הקבוע בפרק השלישי לחוק החברות העוסק בתביעה נגזרת כאמצעי להתמודדות עם מצב של קיפוח בעלי המניות בחברה.
הליך פירוק חברה מרצון הינו הליך וולנטרי אותו יוזמים בעלי מניות בחברה (להבדיל מפירוק שנגרם עקב היקלעותה של החברה למצב של חדלות פירעון), המעוניינים לסגור את החברה ולחדול מהפעילות העסקית במסגרתה.
מייצגים רבים כיום מבינים כי משרד גדול יותר יאפשר להם להשקיע יותר בתקציב פרסום, להתפנות לטובת מפגשי שיווק ולנקוט בפעולות נוספות לטובת השבחת פועלם, מה שדוחף אותם לפעול לטובת הגדלת עסקם והגדלת המנגנון באמצעותם הם פועלים, לטובת שמירה על הקיים ו/או הגדלת שורת הרווח ו/או לטובת הקמת סביבת עבודה נוחה ותואמת את המצב.
משבר הקורונה משפיע בין השאר גם על עולם המייצגים, רואי חשבון ויועצי מס - ניסיוננו מראה כי מייצגים רבים פועלים בימים אלה לטובת ביצוע עסקאות של מיזוג בין משרדם למשרדי מיצגים אחרים.
מכירת מניות בחברה פרטית הינה פעולה מקובלת המבוצעת כדבר שבשגרה, גם בימים של פעילות כלכלית רגילה וגם בתקופות של משבר, דוגמת הקורונה - איך עושים זאת נכון? קראו כאן.
עורך דין חברות יכול לסייע לך בהקמת חברה וניהול תקין של חברה קיימת - למשרדנו מחלקה עיסקית לניהול חברות מהצד המשפטי ומהצד הפיננסי - קרא כאן עוד בנושא.
משרדנו מתמחה בעריכת הסכמים וחוזים באמצעים טכנולוגיים מרחוק בליווי עורכי דין וכלכלנים מומחים, מרכיב קריטי במציאות המסחרית של ימינו ובייתר שאת בתקופת משבר כמו הקורונה - לחצו כאן לפרטים.
משרדנו מתמחה בליווי וייעוץ עסקי חכם לטובת הקמה של עסק בריא בישראל, תוך ניצול מרבי של הוראות החוק ושל ההטבות הניתנות לכל עולה חדש.
למשרדנו הניסיון, הידע והיכולת ללוות משפטית חברות ענק, חברות גדולות וחברות מובילות במשק הישראלי, פרטיות או ציבוריות, וזאת בשורה של תחומים משפטיים מובילים.
למשרדנו ידע והתמחות ספציפית בהבראה של חברות, שיפור תוצאתם העסקית, סיוע בהתמודדות עם חייבים, בנקים, ספקים וחובות ובניהול משברים ו/או תהליכים אשר יש בהם כדי להציל את העסק ולהחזיר את המפתחות לבעליו במהירות האפשרית, בבריאות וחוסן כלכלי מרבי.
לרומניה כללים, מנטליות, שיטות עבודה ומארג עסקי משלה. כל אלה מחייבים התנהלות זהירה ומפוקחת מצד המשקיע הישראלי וזאת על מנת לשמר את ההשקעה, להבטיח קבלת הנדרש במחירים הנכונים ולמנוע גנבות או מהלכים לא תקינים על אדמת רומניה.
מקצוע ראיית החשבון ויעוץ המס אינם נעשים יותר קלים. ההפך הוא הנכון, התחרות גדלה, המחירים יורדים, מוסר התשלומים פגום, לקוחות כיום פחות נאמנים מבעבר, משרדי ראיית חשבון גדולים קולטים עבודה שבעבר הייתה נחלת הקטנים, רשות המס מצפה מהמייצגים לעשות יותר מבעבר, החשיפה המקצועית של המייצגים גדלה, עלויות השכר והשכירות גדלות - בקיצור, לא חיים קלים.
הכנסת שותף לעסק יכולה להקל את המעמסה ולסייע לעסק שלנו להפוך עסק משגשג ומצליח יותר - קראו כאן בעניין הסכם שותפים, כל מה שכדאי לדעת על הכנסת שותף לעסק.
בתקופה האחרונה נרשמה עלייה משמעותית בפעילות אנשי עסקים ישראלים ביבשת אפריקה ובמיוחד במדינת אתיופיה, כך עולה מסקירה של דסק אתיופיה-ישראל המשמש כלשכת מסחר בין שתי המדינות במשרדנו המתמחה במיסוי ישראלי ובינלאומי, כמו גם בייצוג אנשים עסקים ובעריכת עסקאות והסכמים בישראל ומחוצה לה.
יש להתייחס לבניית הסכם שיתוף נכון ומוצלח כאל עבודה מורכבת, שדורשת סבלנות ופתרונות יצירתיים. הצדדים נדרשים להשקיע מאמצים בניסוח הסעיפים העסקיים הקשורים להקמת השותפות, על מנת להימנע מיצירת הסכם קלוקל שלא מכסה את הסעיפים הרלוונטיים - קראו כאן בהרחבה.
דסק אתיופיה של משרדנו משמש כלשכת מסחר לצורכי קידום עסקים בין ישראל לבין מדינות אתיופיה וישמח לעמוד לרשותך ככל הנדרש לטובת קידום מיזמים עסקיים באתיופיה.
משרדנו ממשיך להתרחב וסיים בימים אלה מיזוג נוסף וקליטת שותפים עורכי דין חדשים לפירמה. המשרד מונה 50 עורכי דין, רואי חשבון וכלכלנים, בארבעה סניפים בישראל ועוד שני סניפים פעילים בחו"ל.
סעיפים 17-18 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 מתייחסים לאפשרות של ביטול חוזה שנכרת עקב "כפיה" או "עושק" - להלן סיקור מקצועי מיוחד בנושא.