ייצוג חשודים ונאשמים בביצוע עבירה של אי העברת ניכויים לפי סעיף 219 לפקודת מס הכנסה
 
ישראלים רבים מוצאים את עצמם בפני חשד לביצוע עבירה אשר עניינה באי העברת ניכוים על פי פקודת מס הכנסה, כאשר העבירה המיוחסת להם מתמקדת לרוב באי העברת ניכוי בגין משכורות עובדים ו/או בגין אי העברת ניכויים מתשלומים המבוצעים לקבלני משנה.
 
על פי דיני המדינה, המעסיק עובדים ו/או המעסיק קבלני משנה, נדרש לפעול לטובת ניכוי המס מהתשלומים המבוצעים להם והעברת אותו מרכיב מס לאוצר המדינה. למעשה החוק קובע כי אותו ישראלי פועל כנאמן מטעם המדינה כגובה, כאחד המקבל לידיו כספים אשר מלכתחילה אינם שלו, אלא של השכיר ו/או קבלן המשנה וכי כל תפקידו עתה הוא לקחת את אותם כספים שנוכו מהתשלום ולהעבירם כפי שהם ישירות לקופת המדינה.
יתרה מזאת, החוק קובע כי אותו גורם משלם ומנכה אשר נמנע מלעשות כן, מבצע עבירה פלילית חמורה אשר בגינה עלול הוא למצוא את עצמו מואשם כמי שגזל מקופת המדינה ומשכך להימצא מאחורי סורג ובריח. החוק אומנם קובע כי היה ולאזרח "הצדק סביר" יהיה הוא פטור מעונש, ברם הפסיקה מלמדת כי הפרשנות הניתנת להגנה זו מאוד מצומצמת וכי קשיים תזרימים בעסק, לדוגמא, אינם מהווים סיבה מוצדקת לאי העברת כספי הניכויים במועד. 
 
עמדה קשוחה של רשות המס בנושא
הלכה למעשה, ההתנהלות העסקית של העסק אינה עובדת כך - בעל העסק אינו מפריד בין כספי הניכויים לבין כספים אחרים, כך שברגע שיש בנמצא קושי תזרימי, גם אותם כספים אשר אמורים היו להיות מועברים לקופת המדינה מוציאם את עצמם, בחלק גדול של המקרים מנותבים לפעילות השוטפת של העסק, לרבות לתשלום שכר דירה, חשמל, מרכיב נטו בשכר, תשלום לספקים ועוד תשלומים שהיה ואלה לא יבוצעו, העסק יושבת.
כאמור, רשות המס מגלה בנושא עמדה קשוחה ועיקשת מאוד. מבחינת המדינה, על בעל העסק לגלות אחריות ולהבין כי כספים המועברים דרכו הם לא שלו ומשכך אסור לו לגעת בהם. מבחינת רשות המס, בעל העסק צריך להיות מספיק בוגר ושקול, כך שבנסיבות בהן העסק לא מספיק רווחי ו/או שיש בו בעיה של תזרים, חייב הוא לבצע הליך של ייעול ו/או לסגור את העסק, העיקר לא להגיע להפרה אל מול המדינה והיה ואין הוא מסוגל לעשות כן – עליו לדעת כי החרב הפלילית ממתינה לו.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע בעניין?
למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח, ידע וניסיון עשיר בטיפול בתביעות מסוג זה. אנו יודעים לבחון את המקרה, הן ברמה המשפטית והן ברמה החשבונאית, לאתר טענות ולנקוט בפעולות אשר יש בהן כדי להפוך את הקערה על פיה, הכל כדי להביא לידי סיום התיק תוך שמירה הדוקה על הלקוח וצמצום הנזק עד למינימום האפשרי.
 
ניסיון של עשרות שנים וטיפול במאות מקרים שכאלה, הביא אותנו לרמת בקיאות המאפשרת לנו לקחת את המקרה ולהפוך אותו למשהו אחר, למשהו המציף בעיות, כשלים או טיעונים אותם יש לקחת בחשבון. אנו, עו"ד המתמחים בדיני מס, נדע לעשות הנדרש לטובת קידום האינטרסים שלך בחוקיות ובשקיפות. נדע לתת לך מענה אישי, מקצועי ונטול פשרות. 
 
התקשר אלינו עתה ואנו נקדם הנושא מיידי!
התקשר עתה לעו"ד אלי דורון: 
054-4251054
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

תשלומי מע"מ שקוזזו מחשבוניות מזויפות

האם קמה לעוסק זכות שיפוי על תשלומי מע"מ שהוחזרו לאחר שנקבע, כי קוזזו מחשבוניות מזויפות? על שאלה זו נדרש לאחרונה לענות בית משפט השלום בתל אביב.

זומנת לחקירת מס?

חקירת מס הכנסה יכולה להיות אירוע טראומתי עבור הנחקר, במאמר עצות זהב להנהלות נכונה מול חוקרי מס ההכנסה.

כתב אישום בעבירות מס

חוקי המס כוללים גם עבירות פליליות לגביהן ניתן להגיש כתב אישום. ישנם קווי דמיון רבים בין עבירות פליליות 'רגילות' ובין עבירות מס, אך ישנם גם מספר הבדלים שאותם כדאי להכיר.

פסילת ספרי עוסק ושומות לפי מיטב השפיטה

בעל עסק מחויב לנהל פנקסי חשבונות ולהקפיד על ניהולם בהתאם לכללים שקבע המחוקק. כאשר בעל עסק מפר חובותיו אלה, ומנהל פנקסי חשבונות שלא בהתאם לדין, יוכל פקיד השומה לפסול את פנקסיו. מומלץ לנהל באופן תקין את הפנקסים, שכן פסילתם עלולה לגרור גם הליכים פליליים מכוח הפקודה וכן שומות והליכים פליליים מכוח חוק מע"מ.

ביקורת מע"מ

במידה ועולה חשד לביצוע עבירת מע"מ, רשות המיסים פותחת בהליך ביקורת, המתבצע על ידי מחלקת ביקורת מע"מ. מומלץ שלא להקל ראש בהליכי ביקורת או חקירה מצד רשות המיסים, בשל הנזקים הכלכליים על העוסק, שיכולים להגיע לעלויות כספיות גבוהות בגין שומות וקנסות, ואף להסתיים להליכים פליליים.

חילוט נכסים על פי חוק איסור הלבנת הון

חוק איסור הלבנת הון מעניק כלים להתמודדות עם הון, המופק כתוצאה מביצוען של עבירות, ובהן הוראות החילוט. עם זאת, תפיסה של רכוש בשלב החקירה או לאחר מכן בהליך המשפטי עצמו הן פעולות הפוגעות באופן מובהק בזכויות יסוד של החשוד או הנאשם ורצוי להיעזר בייעוץ משפטי.

הברחת טובין לישראל - השלכות ודרך התגוננות

רשות המיסים, ובראשה יחידות המכס השונות, משקיעה משאבים רבים באיתור וניטור מבריחי טובין במעברי הגבול. פקודת המכס וספר סיווג הטובין של רשות המיסים מגדירים במדויק אלו מוצרים וסחורות מותרים לייבוא ומהם סכומי כסף אותם ניתן להכניס למדינת ישראל ללא צורך בדיווח.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.