ייצוג נחקרים בפני המוסד לביטוח לאומי, על ידי עו"ד מומחה בתחום

חוק הביטוח הלאומי הינו אחד החוקים המסועפים והמורכבים ביותר בספר החוקים הישראלי. החוק מורכב מאין ספור הוראות, שינויים, עדכונים, תקנות, צווים, הוראות ביצוע ותוספים, הבאים להתייחס למגוון רחב של סיטואציות, בעיות וקשיים, בגינם משלם המוסד לביטוח לאומי לתושבים - פיצוי חד פעמי, גמלאות, תמלוגים וכדומה.
 
החוק הוא כה מסועף ומורכב עד כי גם עורכי הדין העוסקים בתחום נדרשים להשקיע שעות וימים לטובת עדכון ולימוד שינויים תדירים. המנגנון עצמו, זה הבא לפצות את תושבי המדינה ו/או לתגמלם בגין מצבים ו/או קשיים ו/או מפגעים ו/או אירועים כאלה או אחרים, מורכב ומסועף אף הוא. פועלו של זה נפרש על שטח המדינה באמצעות סניפים ושלוחות כמו גם אנשי סעד, אנשי כלכלה ואנשי מקצוע אחרים, אשר פועלים לטובת יישום הוראות החוק ולטובת בחינת זכאותו של כל פונה להטבות המשולמות לקהל הפונים. כמות הפניות למוסד לביטוח לאומי גדולה, סוגי התביעות והדרישות רבים, הלחץ על המערכת, העובדים, הפגועים והתושבים אינו פוסק. כמות הכספים העוברת במערכת המוסד לביטוח לאומי מדי יום גדולה אף היא והרגולציה המנחה את הקהל, המנהלה והמבוטחים היא זו שמנחה והיא זו הקובעת את אופן ההתנהלות בגין כל מקרה ומקרה. זאת ובנוסף למוסד לביטוח לאומי, מחלקה חקירתית משלה המורכבת מחוקרים איכותיים, מקצועיים ומשכילים, להם סמכויות של חוקרים משטרתיים. תפקידם של אלה הוא לחשוף את אותם תושבים אשר ניצלו את מורכבותו של החוק ו/או את הוראות החוק הגלומות בו לטובת קבלת מענה ו/או הטבה אותה אלה לא היו זכאים לקבל. אותו גוף בהסתמך על מיידעים המגיעים לפתחם, מערך מחשבים ותוכנות מורכבות, כמו גם מידע הזורם אליו מרשויות מס אחרות, פועל לטובת איתור תושבים אשר פעלו לטובת קבלת הטבה מהמוסד לביטוח לאומי, שלא כדין. מטרת ההתנהלות כנגד אותם גורמים היא מחד, להשיב את הגזל לקופת המוסד לביטוח לאומי ומאידך למצות את הדין הפלילי עם אותם גורמים אשר הציגו מצגים שקריים בפני המוסד לביטוח לאומי ו/או זייפו מסמכים ו/או ביצעו פעולות בלתי חוקיות מתוך כוונה לגרוף לכיסם כספים אותם אין הם זכאים לקבל. המוסד לביטוח לאומי ומחלקות החקירות שבו, מודעים היטב לכך שיש בנמצא גורמים רבים המודעים ל-"כיס העמוק" של המוסד ומשכך עושים הם כל שניתן, תוך ניצול גודלו של המוסד, כמות הפניות אליו ועוד – לטובת קבלת כספים אותם הם לא אמורים לקבל. לשם כך, יש בנמצא גורמים המפברקים מסמכים, מזייפים נתונים ומבצעים אין ספור מהלכים אשר כל מטרתם היא לקבל כספים מקופת המדינה ו/או מהמוסד לביטוח לאומי.
 
יודגש כי שלב החקירה על ידי חוקרי הביטוח הלאומי הוא שלב קריטי ביותר - שלב זה יכול להיפתח כנגד תושב המדינה בלי כל התראה מוקדמת ויכול הוא להיפתח בדרך של זימון הנחקר למשרדי המוסד לביטוח לאומי. שלב זה, בו נפתחת חקירה, הינו שלב קריטי אשר לו השלכות רבות אם במישור האזרחי (במישור הכסף והחובות לתשלום) ואם במישור הפלילי. כל התנהלות וכל אמירה במישור זה של ביטוח לאומי עלולים להשליך על רשויות מס הכנסה ורשויות מס אחרות ולחשוף את הנחקר שלא מדעת לעבירות נוספות, מעבר לעבירות המיוחסות לו על ידי המוסד לביטוח לאומי. יתרה מזאת, המחשבים של המוסד לביטוח לאומי מחוברים ומוצלבים עם המחשבים והנתונים הנאספים על ידי רשויות אחרות לרבות רשויות המס, כך שכל פעולה, קביעה, או תזוזה עלולה להפעיל גורמים נוספים ולייצר פעולת שרשרת מורכבת. משכך, ברור וגלוי הוא כי יש בנמצא חשיבות מכרעת להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני ביטוח לאומי בטרם ימסור הלקוח את גרסתו לחוקרי הביטוח הלאומי, בטרם ימציא מסמכים ובטרם תהא התנהלות כזו או אחרת מצדו של זה.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?
טוב יעשה הגורם הנחקר באם יקבל בהקדם האפשרי יעוץ משפטי של עו"ד המומחה במיסים ומומחה בחוק הביטוח הלאומי. רק עו"ד המומחה בדיני ביטוח לאומי ודיני מיסים ידע לנתח את המצב המשפטי בצורה נכונה ולקבוע האם נכון יהיה לפעול בדרך של שיתוף פעולה עם החוקרים, האם נכון יהיה לשמור על זכות השתיקה והאם נכון יהיה להתנהל בצורה אחרת - הכל מתוך ראייה רוחבית של המצב המשפטי והשלכותיו של זה על כל פעילות הלקוח, על כלל רשויות המס, חברות קשורות, גורמים מעורבים ועוד. למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס, ניסיון ספציפי בכל הקשור בהתנהלות חקירתית של המוסד לביטוח לאומי. משרדנו ידע לייצג אותך בהליך זה בצורה הוגנת ונאמנה, מקצועית וברורה. משרדנו ידע לפעול בשמך ללא דיחוי מול המוסד לביטוח הלאומי והלשכה המשפטית של המוסד, לטובת צמצום הנזק והבטחת התנהלות חוקית ושקופה, כזו המתיישבת עם האינטרסים שלך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

תשלומי מע"מ שקוזזו מחשבוניות מזויפות

האם קמה לעוסק זכות שיפוי על תשלומי מע"מ שהוחזרו לאחר שנקבע, כי קוזזו מחשבוניות מזויפות? על שאלה זו נדרש לאחרונה לענות בית משפט השלום בתל אביב.

זומנת לחקירת מס?

חקירת מס הכנסה יכולה להיות אירוע טראומתי עבור הנחקר, במאמר עצות זהב להנהלות נכונה מול חוקרי מס ההכנסה.

כתב אישום בעבירות מס

חוקי המס כוללים גם עבירות פליליות לגביהן ניתן להגיש כתב אישום. ישנם קווי דמיון רבים בין עבירות פליליות 'רגילות' ובין עבירות מס, אך ישנם גם מספר הבדלים שאותם כדאי להכיר.

פסילת ספרי עוסק ושומות לפי מיטב השפיטה

בעל עסק מחויב לנהל פנקסי חשבונות ולהקפיד על ניהולם בהתאם לכללים שקבע המחוקק. כאשר בעל עסק מפר חובותיו אלה, ומנהל פנקסי חשבונות שלא בהתאם לדין, יוכל פקיד השומה לפסול את פנקסיו. מומלץ לנהל באופן תקין את הפנקסים, שכן פסילתם עלולה לגרור גם הליכים פליליים מכוח הפקודה וכן שומות והליכים פליליים מכוח חוק מע"מ.

ביקורת מע"מ

במידה ועולה חשד לביצוע עבירת מע"מ, רשות המיסים פותחת בהליך ביקורת, המתבצע על ידי מחלקת ביקורת מע"מ. מומלץ שלא להקל ראש בהליכי ביקורת או חקירה מצד רשות המיסים, בשל הנזקים הכלכליים על העוסק, שיכולים להגיע לעלויות כספיות גבוהות בגין שומות וקנסות, ואף להסתיים להליכים פליליים.

חילוט נכסים על פי חוק איסור הלבנת הון

חוק איסור הלבנת הון מעניק כלים להתמודדות עם הון, המופק כתוצאה מביצוען של עבירות, ובהן הוראות החילוט. עם זאת, תפיסה של רכוש בשלב החקירה או לאחר מכן בהליך המשפטי עצמו הן פעולות הפוגעות באופן מובהק בזכויות יסוד של החשוד או הנאשם ורצוי להיעזר בייעוץ משפטי.

הברחת טובין לישראל - השלכות ודרך התגוננות

רשות המיסים, ובראשה יחידות המכס השונות, משקיעה משאבים רבים באיתור וניטור מבריחי טובין במעברי הגבול. פקודת המכס וספר סיווג הטובין של רשות המיסים מגדירים במדויק אלו מוצרים וסחורות מותרים לייבוא ומהם סכומי כסף אותם ניתן להכניס למדינת ישראל ללא צורך בדיווח.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.