מאת: ;

יש לך ארנק דיגיטלי שחור? זו העת המתאימה להסדרת הדיווח לגביו

לאחרונה פורסם כי רשות המסים החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" עוד במהלך שנת 2024 המאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו (ולשלם את המס בגינן), תוך קבלת חסינות מפני נקיטה בהליכים פליליים.
 
מהו גילוי מרצון?
נוהל "גילוי מרצון" הנו נוהל שהפעילה רשות המסים בעבר, שמטרתו הייתה לעודד את ציבור הנישומים אשר עברו עבירות על חוקי המס, לתקן את דיווחיהם ולדווח נתוני אמת, תוך מתן התחייבות מצד רשות המיסים שלא לנקוט בהליכים פליליים כנגדם.
ה"סוכרייה" בהליך זה הנה הענקתה של חסינות מלאה מפני נקיטה בהליכים פליליים בקשר להכנסות שהושמטו, תוך שהנישום מבטיח לעצמו "שקט" מפני הליכי חקירה, העמדה לדין, קנסות ואף עונשי מאסר, העלולים להיגרם עקב ביצוען של עבירות המס.
 
דיווח לגבי הכנסות ממטבעות ווירטואליים
כידוע, בהתאם לעמדת רשות המסים, פעולה או עסקה המתבצעת במטבעות ווירטואליים כגון המרה, מימוש או חליפין, מהווה אירוע מס החייב במס הוני אלא אם הפעילות במטבעות ווירטואליים עולה לכדי עסק, ואז החיוב במס הינו בהתאם לשיעור המס השולי החל על הנישום.
לא מעט נישומים הפיקו ומפיקים רווחים והכנסות ממטבעות וריטואליים מבלי לדווח על כך לרשות המסים, וזאת בניגוד להוראות הדין. בנוסף, אי הדיווח כאמור מגביל ואף מונע מהם את השימוש במטבעות הווירטואליים, לרבות העברת הכספים שמקורם באותם מטבעות לחשבונות הבנק בארץ, שכן זה לא סוד שמערכת הבנקאות המסחרית בישראל מציבה קשיים בקליטת כספים שמקורם במטבעות וירטואליים בשל הקושי לעקוב אחר מקור הכספים והחשש מהלבנת הון.
 
לאור כניסתו המסתמנת לתוקף של נוהל "גילוי מרצון" עוד במהלך שנת המס 2024, אנו ממליצים לנישומים, השוקלים לנקוט בהליך של גילוי מרצון לגבי פעילותם במטבעות ווירטואליים, להתחיל ולהכין את עצמם לקראת חזרתו של ההליך, לרבות בהיבט של איתור והכנת המסמכים והתחשיבים הרלוונטיים.
הסדרת עניין הדיווח כאמור לא רק תסיר את המחדל של הנישום אשר פעל בניגוד להוראות הדין (ללא נקיטה בהליכים פליליים נגדו), אלא גם תאפשר לאותו נישום ליהנות מהכספים שמקורם במטבעות הווירטואליים ולהעבירם לארץ ללא כל חשש.
לצד חזרתו הצפויה של הליך הגילוי מרצון, נציין גם, כי רשות המסים פרסמה את "נוהל הוראת שעה לקבלת כספי מסים בשל רווח מימוש אמצעי תשלום מבוזר" (להלן: "הנוהל"), במסגרתו ניתנת הקלה לנישומים בתשלום המס בגין פעילותם במטבעות ווירטואליים. כפי שידוע, סירוב המערכת הבנקאית לקלוט כספים שמקורם במטבעות וירטואליים, חל גם ביחס לכספי מסים הנובעים מרווח ממימוש של מטבע וירטואלי.  
על כן, במסגרת הנוהל, רשות המסים מאפשרת לנישומים אשר נבע להם רווח מימוש מטבעות ווירטואליים, לשלם את המס המגיע ממימוש אותם מטבעות ישירות מחשבון הבנק הזר, לרבות חשבון של זירת קריפטו, בית השקעות או נותן שירותים פיננסיים אחר המתנהל בבנק זר, לחשבון הבנק של רשות המסים המתנהל בבנק ישראל, הכל כמפורט בהרחבה בנוהל.  
 
משרדנו המורכב משורת עורכי דין, רואי חשבון וכלכלנים, הינו בעל ניסיון רב בייצוג נישומים בהליכי גילוי מרצון אל מול רשות המסים, לרבות בכל הקשור לאי דיווח אודות הכנסות הנובעות מפעילות במטבעות ווירטואליים .
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גילוי מרצון לישראלים עובדים באפריקה ללא דיווח הכנסות

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה עוסק בחשיבות הליך הגילוי מרצון כפתרון משפטי לישראלים עובדים באפריקה שלא דיווחו על הכנסותיהם. נדונים היתרונות של ההליך, ההשלכות של אי-הדיווח, ההקלות האפשריות, עמדת רשות המיסים, ותפקיד עורך הדין המייצג בהליך מאיסוף המידע ועד לניהול המו"מ עם הרשויות.

גילוי מרצון על זהב ורכוש שהושמט מהצהרות הון – הדין הישראלי 2025

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה בוחן את חובת הצהרת ההון ותכולתה, ומבחין בין השמטת נכסים מכניסה לא מדווחת להשמטה בתום לב. אנו מנתחים את ההשלכות האזרחיות והפליליות של מחדלים אלה, מסבירים את הליך הגילוי מרצון כפתרון להסדרת הבעיה, ומסקרים את עמדת רשות המסים והפרקטיקה בעבודה מול מייצגים.

גילוי מרצון לבעלי חשבונות בנק פרטיים ועסקיים בשווייץ וגרמניה

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את חובת הדיווח על חשבונות בנק בחו”ל לפי הדין הישראלי, ננתח את ההשלכות האזרחיות והפליליות של אי-דיווח, נבחן את השפעת מנגנוני חילופי המידע הבינלאומיים עם שווייץ וגרמניה, ולבסוף נסביר את הליך הגילוי מרצון ותנאיו, נכון לשנת 2025.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.