אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
כיצד יש לפעול באם הוציא המפקח שומה 03? כל הפרטים במאמר>>
כל עובד אשר השלים שנת עבודה במקום עבודתו זכאי לתשלום דמי הבראה. על מי חל החוק ומהו סכום ההפחתה?
כל מהלך עסקי שנעשה מבלי לדווח ומבלי לשלם את המס המתחייב ומבלי להתנהל בשקיפות המתחייבת, אזי עלול הוא להימצא הן בחשיפה פלילית והן בחשיפה אזרחית, והאמור נכון גם למצב בו הוא מתנהל כעצמאי והן במצב בו הוא מתנהל כחברה.
לאחרונה פורסם כי כחלק מהצעדים שמתכנן משרד האוצר לצמצום הגירעון ההולך וגדל בקופת המדינה (בין היתר בעקבות המלחמה), מתוכנן ביטול הפטור ממס ערך מוסף על יבוא אישי מחו"ל עד 75 דולר. - מה המשמעות?
חשיבה משפטית אסטרטגית כבר בשלבים המוקדמים של המחלוקת, חשובה לטובת סיום המחלוקת באופן מהיר וראוי, כזה המתיישב עם אינטרס העוסק.
העברת זכויות במקרקעין מיחיד לחברה הינה פעולה אשר ניתן לבצעה בפטור ממס, אך יש לבצעה תוך בחינה של עמידה בתנאים הקבועים בסעיף 70. כל הפרטים במאמר>>
סיטואציות של גירושין הן נושא שכיח להן נדרשת רשות המיסים. במקרים של הליכי גירושין והנתק המתחולל בין בני הזוג, עליהם לפעול כך. כל הפרטים המאמר>>
בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.
ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>
האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?
את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.
התנהלות משפטית מקצועית – תביא את התוצאה לטובת כל המעורבים בהצלחה רבה.
נזקי רכוש שנגרמו מפעולות אויב הינם נזקים ישירים ברי פיצוי, אך האם אותם נזקי הזנחה ונטישה הינם נזקים ישירים אשר יזכו את הניזוק בפיצוי?
משרד האוצר הודיע על הרחבת רשימת היישובים המזכים בפיצוי מלא במסלול אדום בגין נזקי מלחמת "חרבות ברזל" - מרץ 2024
המסלול האדום הוא מסלול הפיצוי האופטימלי עבור קיבוצים, שכפי שיובהר בהמשך, מאפייניו הייחודיים מחייבים הגשת תביעה הנסמכת על ראשי נזק משפטיים וכלכליים.
עד לרגע זה לא נקבעה רשימת אתרי תיירות על ידי שר האוצר שיוכרו כאתרי תיירות המוחרגים מדרישת הפסקת פעילות לצורך זכאות לפיצוי ומקדמה במסלול האדום, לשם כך פנה משרדנו במכתב רשמי לשר האוצר בצלאל סמוטריץ בבקשה לקבוע רשימה זו וליתן וודאות לאותם עסקים.
בפסיקה עולות שתי פרשנויות בהקשר פסיקת פיצויי התאוששות, האחת מצומצמת והשנייה מרחיבה. כל הפרטים במאמר>>
רשות המיסים פרסמה הנחייה על אופן הגשת המקדמות במסלול האדום 2024. בהנחיה צוין כי עסק אשר לא נמצא ברשימת היישובים המצומצמת, אולם סבור כי עונה על התנאים לקבלת מקדמה, עליו להגיש בקשה המפרטת מדוע זכאי למקדמה. כל הפרטים במאמר >>
בעלי צימרים וחקלאים ביישובים שיצאו מרשימת הזכאות למקדמות לחודשים ינואר פברואר 2024 - עליכם לפנות להמשך קבלת מקדמות ולהגשת תביעה במסלול האדום
רשות המיסים צמצמה את רשימת היישובים הזכאים למקדמות ינואר 2024, אילו עסקים שיישובם יצא מהרשימה עדיין זכאים? - פרטים מלאים במאמר>>
רשות המיסים פרסמה את רשימת היישובים שעסקים בתחומם זכאים למקדמות בחודשים ינואר פברואר 2024. בעקבות שינוי הוראות פיקוד העורף המשפיע על רשימה זו - מומלץ לעקוב אחר השינויים.
למרות העדר היכולת להוכיח רווחים מהעבר - אותם חקלאים, עסקים, יזמים, משקיעים ועוד - רשאים ע"פ דין, לקבל מהמדינה פיצוי מלא, כזה שיעמידם במקום בו יכולים הם היו להימצא באם המלחמה כלל לא הייתה פורצת.
עסקיים או פרטיים, יפוצו על אבדן הכנסה ועל נזקים שנגרמו לרכוש אם עקב פעילות האויב, אולם מה באשר לרכוש אשר ניזוק עקב הזנחתו?
מנהל מס רכוש שקול לשופט שלום, ולכן התביעה למנהל חייבת להיות מבוססת משפטית וכלכלית. תביעה במסלול האדום המוגשת למנהל מס רכוש - הערוץ האופטימלי היחיד שמפצה באופן מלא עד סוף המלחמה ואף לאחריה.
בעל עסק הממוקם בקו עימות שלקוחותיו אינם משלמים בעקבות מלחמת חרבות ברזל - אזי יש לאפשר לאותו בעל עסק, הממוקם בקו עימות, לתבוע ממס רכוש את אובדן ההכנסות, תחת תביעת הלקוחות. כל הפרטים במאמר>>
ניזוקים זכאים להגיש בקשה לפיצוי ממנהל מס רכוש בגין נזק עקיף על הרס. במאמר זה, ננסה לעמוד על אופיים של נזקים אלו, האם וכיצד ניתן לתבוע ולקבל פיצוי הולם בגינם.
המסלול האדום אינו צריך להרתיע את בעל המטע. ההפך הוא הנכון. התנהלות משפטית נכונה וטיפול משפטי מקצועי יביאו לבעל המטע את הפיצוי האופטימאלי במסלול הבטוח – הוא המסלול האדום
מה נדרש לעשות עסק שלקוחותיו שהם עסקים בעצמם, או משכירי דירות לאנשים פרטיים - שתשלומיהם הופסקו עקב הפסקת פעילות או פינוי מיישוב, והאם ראוי לפצותם ממס רכוש?
במאמר זה, ננסה לפשט ולהבהיר את הנקודות העיקריות שעלו במסמך ההבהרה מטעם רשות המסים לעניין זה ביחס לפיצוי על אבדן דמי שכירות למשכירים, ומנגד מימון דיור חלופי לשוכרים.
ביום 22.1.24 הודיעה רשות המסים על צירופם מספר יישובים נוספים לרשימת יישובי הספר המוגדרים על פי חוק מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>
ככל שכבר הוגשה תביעה במסלול הירוק ובדיעבד הסתבר כי אין זה המסלול המיטבי, ניתן בנסיבות מסוימות לנקוט בצעדים שיאפשרו הגשת תביעה חדשה במסלול האדום, הגם שתביעתו כבר הוגשה במסלול ירוק. מהם התנאים ואיך ניתן לעבור מסלול? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הוא ה-מסלול עבור חקלאים בקו עימות. המסלול האדום אינו מותנה בהחלטת ממשלה בזמן מלחמה, בקיום ממשלה, במתווים שמוארכים או לא מוארכים, מכיוון שמקורו בחוק. חשוב לשים לב שלא כל מתווה פיצוי "גנרי" יתאים לכל סוג של עסק, ויש לבחון את הכדאיות על פי נתוני העסק הפרטני.
השגה היא הליך מעין שיפוטי לגביו חלים כללים ייחודיים השונים מאלה החלים לגבי בקשת המענק ויש לנסחה באופן מלא ומדויק, לכן מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מיסים מנוסה שמכיר את הרקע המשפטי, ויידע לנסח את כתב ההשגה ולנהל את הדיון בהשגה. עורך דין יידע לנסח את טענות העוסק ואת הדרכים להוכחתן והכל על מנת להביא לקבלתה של ההשגה.
מלחמת חרבות ברזל מעלה, ועוד צפויה להעלות, שורה ארוכה של סוגיות משפטיות ואתגרים משפטיים, וזאת משום שאירוע דוגמת זה טרם ידעה מדינתנו.
בעל צימר, אשר בשוגג הגיש במסלול הירוק, יכול כעת "להחזיר את הגלגל לאחור" ולהגיש את תביעתו במסלול האדום. מי יכול לעשות זאת ואיך? קראו את המאמר>>
תוקן חוק מס רכוש וקרן פיצויים והוחלט על הארכת תכנית הפיצויים במסלול הירוק – הוצאות מזכות, כך שתחול גם על חודש דצמבר, כל הפרטים במאמר>>
מטרת המסלול האדום שואפת להעמיד את הניזוק כלכלית במקום בו הוא אמור היה להימצא בהעדר המלחמה על מנת לקבל את מירב הפיצוי המגיע לכם עליכם לפעול כך>>
חקלאים העומדים בתנאי הזכאות ויכולים להגיש תביעה ביותר ממסלול אחד מורשים להגיש תביעה רק דרך מסלול אחד בלבד, לבחירתם. הסבר מלא על המסלולים ועל הדרכים להשגת פיצויים מלאים עבור חקלאים במאמר>>
מתקבל הרושם כי יש בלבול של ממש בקרב ניזוקים מפגיעה ישירה ומפגיעה כלכלית, בכל הקשור למסלול הפיצויים שעליהם לבחור. במאמר זה הסבר מפורט>>
באופן מפתיע למדי, יש בנמצא ניזוקים רבים, אשר עסקם נמצא בקו העימות, מיקום המזכה אותם לתבוע פיצוי בגין נזקים הכלכלי ע"פ חוק מס רכוש – "מסלול אדום" אשר באופן תמוה עדיין מתבלטים. על החשיבות שבמסלול האדום ועל הכשל והמחדל נלמד במאמר זה.
המסלול האדום, מאפשר להגיש תביעה בגין כל הנזק הממשי שנגרם לעסק וזאת ללא תקרת פיצוי וללא מגבלת תקופה , ומאפשרת להגיש תביעה מלאה או חלקית (לאו דווקא בעבור כל חודש בנפרד) וכן קבלת מקדמות בטרם הגשת התביעה.
המסלול האדום לא יעכב את הכסף, לא יעכב את קבלת המקדמות, ההפך הוא הנכון ובפועל ברוב המוחלט של המקרים הוא יביא למפעל מאות אחוזים מעבר למסלול הירוק
במסגרת התביעה במסלול האדום, בגין קבלני ביצוע הממוקמים בקו העימות, בעלי פרויקטים בקו העימות ו/או להם "סניף" בקו עימות, יש בנמצא חובה משפטית, להגיש תביעה נזיקית/כלכלית אשר תושתת על ראשי נזק מבוססים משפטית, כאלה המתיישבים עם תכלית חוק מס רכוש אשר תכלול בין השאר, על אף המחלוקות המשפטיות הצפויות, פיצוי בגין מרכיבים דוגמת אלו:
ישנם מיקרים רבים בהם תביעה במסלול הירוק מוטב שתתבצע ע"י עורך דין בקיא במס רכוש! במקרים אלו כתב הטענות חייב להתבסס על תשתית משפטית רלוונטית שמצדיקה את הגדלת המקדם. אלו מקרים דורשים עורך דין? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הנו מסלול משפטי במסגרתו רשאים בעלי האולמות לקבל את כל הפיצוי הכלכלי המלא לו הם זכאים בגין כל אחת ואחת מהפעילויות של האולם ובמקדמות מידיות!
המסלול האדום הוא היחיד המקנה לבעלי מסעדות את האפשרות לקבל פיצוי מלא בגין הנזקים הכלכליים שנגרמו להם ובמקדמות מידיות!
תביעה במסלול האדום, ביכולתה לפצות באופן מלא את הניזוק! לא רק בגין נזקים אותם ניתן לזהות בנקל מתוך הדו"חות, אלא גם באמצעות ראשי נזק נוספים אותם ניתן לתבוע בהישען על טיעון משפטי.
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף לתוך מתווה המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם המושב רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף ולהיכנס לתוך מתווה השבלוני של המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם הקיבוץ רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.
במרבית מן המקרים, ניזוק אשר זכאי להגיש תביעה במסלול האדום, מחובתו לעשות זאת ואל לו לעשות שימוש במסלולים הירוקים, שכן המסלולים הירוקים הינם במידה רבה כוללניים ומוגבלים בסכום וביכולת הטיעון, בעוד שהמסלול האדום הינו מסלול שאינו מוגבל בסכום הפיצוי, גמיש, בר התאמה לעסק הספציפי ובפועל מאפשר לניזוק, בהישען על טיעונים משפטים נכונים, לתבוע ראשי נזק רבים, אותם לא ניתן לתבוע במסגרת המסלולים הירוקים, והכל ללא מגבלה של סכומים וללא כל צורך בתשלום אגרה.
מדריך להגשת תביעות פיצויים עבור נזקים ישירים בעקבות מבצע "חרבות ברזל".מי יכול לתבוע, מתי צריך להגיש את התביעה וכיצד מגישים.
לאור פניות רבות, נבקש, לעשות עבורכם סדר ולנסות להסביר בקצרה מה הזכאות של אדם או עסק אשר ניזוק ו/או יינזק כתוצאה מהמלחמה.
תביעה במסלול האדום אמורה לפצות את הניזוק בגין מלא הנזק, תביעה שכזו הינה תביעה משפטית גרידא, המושתתת על מגוון רחב של טענות משפטיות מתוחכמות ומורכבות, במאמר מידע מקיף על כל הסוגיות שיש לקחת בחשבון לפני הגשת התביעה
תביעות במסלול האדום ניתן להגיש במספר אופנים, במספר פעימות, או בתום המלחמה לאחר התגבשות מלוא הנזק. רשות המיסים הודיעה כי בכוונתה לאפשר הגשה למקדמה נוספת (לחודש נובמבר 2023) עבור עסקים הזכאים להגיש תביעה במסלול אדום.
ענף המסעדות בכל הארץ ובפרט באזורים המפונים נפגע קשה במהלך המלחמה, ובעלי המסעדות זכאים לפיצויים ממס רכוש. כך תפעלו על מנת לקבל אותם.
לאור הנזק הרב שנגרם לחקלאים במהלך מלחמת חרבות ברזל, הן בנזק ישיר והן בנזק עקיף, המדינה החליטה על מתווה פיצויים נרחב לחקלאים. כל הפרטים במאמר>>
עושים לכם סדר בסוגיית הפיצויים לחברות ועסקים עקב מלחמת "חרבות ברזל". משרדנו תמצת באופן מדויק את מתווה הפיצויים הנרחב, היכנסו למאמר>>
במאמר נחדד את סוגית היעדר יכולת ניצול נכס בתחום ישוב ספר בזמן לחימה, אשר החוק מאפשר פיצוי לאותם עסקים, ומעניק פיצוי למי שנכנס לאותה קטגוריה אשר ידאג להגיש תביעה מתאימה, מלאה ובמועד.
הממשלה אישרה את חוק התכנית לסיוע כלכלי שנועד לסייע לעסקים קטנים ובינוניים תוך השתתפות בהוצאות הקבועות שלהם וכן חלק מהוצאות השכר ששילמו לעובדים שנאלצו להישאר בבית.
פורסם ב-30.10.23 תזכיר חוק ממשלתי הנותן מענה לחלק מן הנזקים הכלכליים העקיפים שנגרמו ונגרמים לעסקים רבים ברחבי ישראל כתוצאה ממלחמת "חרבות ברזל". כל הפרטים במאמר>
רשות המסים הודיעה שמעסיקים יהיו זכאים לפיצוי בגין שכר ששילמו לעובדיהם שהם תושבי מיישובי עוטף עזה וגבול הצפון שפונו מבתיהם ונעדרו מעבודתם.
במאמר זה נחדד סוגיה___________ החוק מאפשר פיצוי לאותם עסקים, וכן יעניק פיצוי למי שנכנס לאותה קטגוריה וידאג להגיש תביעה מתאימה ובמועד.
לראשונה בעת מלחמה הוצג מתווה סיוע חדש למענק לעסקים בכל רחבי הארץ על מנת למנוע את קריסתם בשל נזקי מלחמת "חרבות ברזל".
רשות המס מאפשרת להגיש בקשות למקדמות בגין "נזק עקיף" שנגרם במלחמת חרבות ברזל, עוד לפני הגשת התביעה. איך כמחשבים זאת?
על מנת להקל ככל הניתן על תושבי ישראל בתקופת מלחמת חרבות ברזל, מדינת ישראל, באמצעות רשות המיסים והמוסד לביטוח לאומי, פועלת למתן הקלות שונות לציבור הנישומים. להלן פירוט של ההקלות הידועות בשלב זה.
במדינת ישראל קיים חוק המיועד להעניק פיצוי בגין נזקיה של מלחמה, הן בנזק הישיר לנכסים, והן בנזק העקיף שנגרם מהיעדר יכולת לקיים פעילות כתוצאה מנזק לנכסים. בשל הדחיפות קבוע בדין הליך מהיר יחסית להגשת תובענה ולקבלת כספי הפיצוי.
עסקים בעוטף עזה ובצפון הארץ הממוקמים ביישוב ספר זכאים להגיש תביעות פיצויים באופן מיידי
מהי ההשפעה של מבצע "חרבות ברזל" על הזכויות והחובות החוזיות של צדדים בהתקשרות חוזית ומה דין הפרת חובות חוזיות אלו בעקבות המלחמה?
מהו נזק עקיף? נזק עקיף מוגדר בחוק מס רכוש וקרן פיצויים כהפסד או מניעת ריווח כתוצאה מנזק מלחמה בתחום ישוב ספר, מחמת אי אפשרות ניצול נכסים הנמצאים בתחום ישוב ספר, עקב פעילות מלחמה על ידי צבאות סדירים של האויב או עקב פעולות איבה אחרות נגד ישראל.
משרד האוצר פרסם טיוטא לתיקון כללי מס הכנסה אשר, אם תתקבל, תביא לשינוי בדרישות הדין החלות לגבי חברות המקצות אופציות או מניות לעובדים.
עסקים הממוקמים ב"יישוב ספר" כהגדרת מונח זה בסעיף 35 לחוק מס רכוש, שרווחיותם נפגעה עקב מבצע "חרבות ברזל", גם אם לא נפגעו פיזית ובתנאי שהם נכללים ברשימת היישובים המוגדרים כיישובי ספר, זכאים לפיצוי בגין אובדן רווחים. מאמר זה מפרט את הליך הגשת התביעה.
משרד האוצר פרסם טיוטה לתיקון כללי מס הכנסה בנושא הקלות מס בהקצאת מניות לעובדים. יחד עם זאת יש לעמוד בתנאים נוקשים לצורך זכאות להטבות אלו. מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי לצורך עריכת תוכנית אופציות והגשתה באופן שיעמוד בתנאי הדין.
עורכי הדין מטעם משרדנו, המומחים בדיני מס ומע"מ מתנהלים מול משרדי השומה והמס ומול בתי המשפט בכל אזור בארץ כדבר שבשגרה. כך אנו נחשבים באזור חיפה והצפון כמשרד עורכי דין בחיפה הגדול ביותר.
מספר כללי אצבע לקבלת החזר מס בגין השקעה בשוק ההון, לקראת הגשת הדו"חות לשנת 2022. טרם הגשת הדוח חשוב לבחון את כל ההיבטים הכרוכים בכך על מנת לנצל את מלוא ההטבות על פי החוק.
בית המשפט המחוזי קבע לאחרונה, כי גם תשלום שכר נמוך לשחקני כדורגל בליגות חובבניות יהיה חייב במס שכר ודחה ערעור שהגישה עמותה המפעילה קבוצת הכדורגל של אור יהודה שמשחקת בליגות התחתונות בישראל.
לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.
פסיקת בית המשפט השלום בנצרת בתביעה למתן סעד הצהרתי נגד בית המכס אשדוד בגין הודעת חיוב גירעון מס, שקיבל התובע על יבוא אישי של רכב. בכל מקרה של מחלוקת עם רשויות המכס, רצוי להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום אשר יידע להכווין, למזער נזקים ולייצג נאמנה את היבואן.
האם קמה לעוסק זכות שיפוי על תשלומי מע"מ שהוחזרו לאחר שנקבע, כי קוזזו מחשבוניות מזויפות? על שאלה זו נדרש לאחרונה לענות בית משפט השלום בתל אביב.
אף כי אין עדיין חוק מפורש האוסר על התעמרות בעבודה, בתי דין לעבודה מעניקים פיצויים כספיים משמעותיים לעובדים המוכיחים שעברו התעמרות במהלך תקופת עבודתם אצל מעסיק. יש לזכור כי כל תקבול במסגרת יחסי עבודה בזיקה ליחסי העבודה, ימוסה על ידי המקבל בשיעור מס שולי.
בית המשפט העליון הכריע לאחרונה באופן סופי בשאלת סיווג כספי חילוט מכוח חוק איסור הלבנת הון וקבע, כי סכומי כסף של הנישום, אשר חולטו במסגרת פסק דין שניתן נגדו בהליך פלילי, אינם ניתנים לניכוי מהכנסתו החייבת.
בית המשפט קובע לראשונה אמות מידה לדיון בהארכת מועד להגשת בקשה להחזר מס בגין חוב אבוד, תוך קביעה שהחלטה בעניין זה תהא כפופה לביקורת שיפוטית. מעתה ה"דלת" לתביעת החזר מס ששולם בגין הכרזת החוב כ"אבוד" לאחר 3 שנים ממועד העסקה נותרת פתוחה.
במסגרת חוק ההסדרים 2023-2024 נקבע כי החל משנת 2025 דמי ביטוח לאומי ששולמו ביתר והוחזרו יקוזזו לעניין חישוב ההכנסה החייבת או יהוו הכנסה חייבת.
במסגרת חוק ההסדרים 23-24 תוקנו מספר תיקונים הנוגעים למיסוי דירות להשכרה ושונתה הגדרת היקף 'עוסק זעיר' ו'עוסק פטור', באופן שיסייע לבעלי העסקים הקטנים בישראל. "בעל עסק זעיר" יוגדר מעתה כיחיד תושב ישראל בעל עסק אשר מחזור עסקאותיו השנתי קטן מ- 120,000 ש"ח.
אחד התיקונים המשמעותיים בחוק ההסדרים, הוא יצירתו של הסדר חדש שנועד לסייע במלחמה בהון השחור, ויאפשר מעקב אחר חשבוניות פיקטיביות. על פי התקנות החדשות ניכוי חשבוניות בהן סכום העסקה נטו עולה על 25,000 ש"ח עד סוף שנת 2024 לא יתאפשר אלא באמצעות חשבוניות להן מספרים סידוריים שהקצו רשויות המע"מ. הסכום הקבוע צפוי לרדת בהדרגה במהלך מספר שנים, עד שיעמוד על סך של 5,000 ש"ח החל משנת 2028.
במידה והוצאה לנישום שומה על פי מיטב השפיטה או אף נקבעה שומה בהסכם, עומדת בפניו הזכות להגיש השגה בכתב. כמו כן עומדת בפניו הזכות להגיש ערעור על הצו שהוציא לו פקיד השומה לאחר שלב ההשגה. במידה והחלטתם כי יש מקום להגיש השגה או ערעור על השומה שהוצאה לכם, הרי שמומלץ להיוועץ עם בעל מקצוע בתחום המס, הבקיא בהליכים הדיוניים והמשפטיים.
עסקאות מיזוג קיימות במתווים שונים, אך במהותן כוללות רכישת חברה על ידי חברה אחרת בתמורה למזומן או למניות החברה הרוכשת. אך מה לגבי משמעות המס של הליך מיזוג? - ישנם תנאים לזכאות לדחיית המס בעסקאות אלו.
יחידים עם מוגבלות ובעיות רפואיות שונות אינם תמיד מודעים למלוא הזכויות וההטבות אשר מוקנות להם מכוח החוק. אחת מן ההטבות מוצאת ביטוי בפקודת מס הכנסה בה נקבע הטבת מס אשר באה לידי ביטוי באפשרות לקבל פטור מתשלום מס על הכנסותיהם של עיוורים ונכים קשים, זאת בתנאים אשר נקבעו בחוק, תוך התחשבות בתקופת הנכות ובסוג ההכנסה של הנישום.
לאחרונה, עדים אנו למה שנראה כמו מגמה של ממש, שבה החלטות רשות המיסים לשלילת מענקים לתקופת האומיקרון מלוות בד בבד עם הוצאת החלטות השוללות מענקים גם ביחס לבקשות עבור תקופות זכאות קודמות, בקשות שכבר אושרו והן נחשבות כ"תקופות סגורות".
להוצאות המחיה השפעה מכרעת על הפרשי ההון, וודאי כאשר מדובר על השוואת הון הנערכת על פני שנים רבות. לכן רצוי לבחון כל מקרה לגופו, דבר העשוי להפחית במידה ניכרת את הפרשי ההון עד כדי איפוסם.
בית המשפט העליון מגדיר באילו נסיבות ניתן להגיש תובענה ייצוגית להשבת מס הכנסה שנוכה ביתר
העברת נכסי מקרקעין לנאמנות רצונית מחייבת דיווח ותשלום, וזאת בניגוד להורשת נכסי מקרקעין בה קיים פטור תוך דחיית המס.
ישראלים רבים, החיים בחו"ל, מקבלים הודעה מהמוסד לביטוח לאומי בדבר הפסקת תושבותם במדינת ישראל, החלטה אשר בעטיה עלולות להיות השלכות כספיות בלתי מבוטלות. באשר להשלכות כאמור, נסקור בשורות הבאות בקצרה את סוגיית התושבות ומשמעותה מבחינת יחסי הגומלין שבין הביטוח הלאומי למס הכנסה.
ביום 17.1.23, ועדת ערר לענייני קורונה - השתתפות בהוצאות קבועות לעסקים, הכירה בהוצאות קבועות של חברה העוסקת בענף התיירות ואשר התהוו בטרם פרוץ משבר הקורונה בישראל וזאת במסגרת עררים מס' 1385-22 ומס' 1390-22. ועדת הערר דחתה את עמדת רשות המיסים לפיה אין ליתן מענק בגין הוצאות קבועות שהתהוו לעוררת בטרם החלה התפשטות נגיף הקורונה בישראל (מרץ 2020).
רשות המיסים הודיעה לאחרונה על מתן ארכה 'רוחבית' למועד הגשתן של השגות על דחיית בקשות למענקי קורונה, ותאפשר להגישן עד ה-28.2.2023. משמעות הדבר היא הזדמנות אחרונה בהחלט עבור עוסקים שקיבלו מענקים ונדרשו להשיבם להסביר לרשות המיסים מדוע הם זכאים למענקים, כאשר עוסק שקיבל מענק אך נמצא שאינו זכאי ובחר שלא להגיש השגה על החלטה זו - יידרש בהשבת המענק.
רשות המיסים הודיעה לאחרונה על מתן ארכה 'רוחבית' למועד הגשתן של השגות על דחיית בקשות למענקי קורונה, ותאפשר להגישן עד ה-28.2.2023. משמעות הדבר היא הזדמנות אחרונה בהחלט עבור עוסקים שקיבלו מענקים ונדרשו להשיבם להסביר לרשות המיסים מדוע הם זכאים למענקים.
מדובר בערעור על פס"ד של המחוזי בעניין אדם שביצע עסקאות נדלן מרובות במשך 20 שנה. הפס"ד עוסק בשאלה כיצד יש לסווג את אותן עסקאות מקרקעין, האם כפעילות 'הונית' שנערכה על ידי אדם פרטי או כחלק מפעילות עסקית מסוג 'פירותית' החייבת במע"מ?
משרדנו מתמחה בליווי וסיוע לבעלי עסקים להגיש השגה (ערעור) על החלטת רשות המסים בנוגע לבקשה למענק הסיוע בשל משבר הקורונה - קראו כאן בהרחבה.
רבים מגיעים למסקנה כי עדיף לפעול באמצעות חברה בע"מ. אך מה לגבי הנכסים שבבעלות היחיד ונדרשים לפעילות העסק? האם חובה לשלם את המס מיד עם העברתם לחברה? סעיף 104 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] מייצר פתרון טוב למקרים אלו, ומאפשר דחיית מס.
משרדנו מייצג חברה ישראלית שהעניקה שירותים לחברות שונות בתחום הפרסום באינטרנט לחברות זרות ובאמצעותן, בערעור על דרישת פקיד השומה לייחס את מלוא ההכנסות לחברה הישראלית, ולחייבה במס בסכום אסטרונומי של כחצי מיליארד ש"ח. ההליך תלוי ועומד בפני בית המשפט, ולאחרונה דחה בית המשפט את בקשת החברה להורות לפקיד השומה להביא ראיותיו ראשון בהתאם לטענתו שהחברה ערכה עסקה מלאכותית.
למשרדנו הגיעה לאחרונה חברה שעמדה בפני הפעלת סעיף 106 לחוק מע"מ כלפיה, באופן שהיה מביא להטלת מס נוסף עליה, מבלי הצדקה. משרדנו ניהל מטעם החברה את השימוע מול מנהל מע"מ, שקיבל טענות אלה ונמנע מהפעלת סעיף 106 לחוק מע"מ כלפי החברה.