
תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה
לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף חיפה 04-8147500 סניף מרכז 03-6109100
הביטקוין סוגר בזינוק של 300% - הישראלים קופצים על המטבע המצליח, אך מס הכנסה מתעקש שביטקוין אינו מטבע – סיכום שנת 2020 ואיך צולחים את 2021 בשוק מטבעות הקריפטו?
משרדנו מעניק ייעוץ משפטי מיוחד לממירי מטבעות דיגיטליים / קריפטו מסוג אחד לסוג אחר במטרה להביא לידי הכשרת מטבעות וארנקים דיגיטליים, הלבנה של מטבעות שחורים וכו' - קראו כאן בהרחבה בנושא.
לאחרונה פרסמה רשות המסים את טופס 1399 לשנת המס 2019, המכונה "הודעה על מכירת נכס וחישוב המס המגיע לשנת המס 2019", במסגרתו ישנה התייחסות מפורשת לדיווח אודות מכירה של מטבע וירטואלי בעמודה חדשה וייעודית לכך.
לא פעם, אנו נתקלים במשקיעים אשר מבקשים להעביר את תמורת השקעתם ורווחיהם מפעילותם במטבעות ווירטואליים לחשבונות בנק בארץ אך נתקלים בסירוב על ידי הבנקים. מדובר במצב לא הגיוני כלל אשר מוביל לעיוות חוקי חמור, כאשר ניתן להתגבר עליו באמצעות הגשת תביעה כנגד הבנק המסרב לקבל את הכספים ולהכריח אותו באמצעות צו בית משפט לקבל את הכסף.
ביום 3/6/19 קבע ביהמ"ש העליון כי חברת "ביטס אוף גולד", חברת המסחר במטבעות וירטואליים הגדולה בישראל, תוכל להמשיך לנהל את חשבון הבנק שלה בבנק לאומי לצורכי פעילותה במסחר במטבעות וירטואליים. מדובר בהחלטה משמעותית, אשר גורמים רבים בענף ייחלו לה, כזו שמטבע הדברים וודאי תשפיע רבות על ענף המטבעות הווירטואליים המקומי כבר באופן מיידי.
ביום 19.5.19 נתן כב' השופט בורנשטין את פסק דינו בע"מ 11503-05-16 קופל נ' פ"ש רחובות - ערעור זה נגע לשאלת סיווג הביטקוין לצורך מתן פטור לפי סעיף 9(13) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961. בית המשפט דחה את הערעור וקבע כי במציאות דהיום ביטקוין אינו נחשב "מטבע" אלא "נכס", ומשכך כפוף למיסוי בהתאם.
לאחרונה נתקלים אנו בציבור משקיעים יודעי חן, המבקשים ליטול חלק בפלטפורמה חדשה ואטרקטיבית למכירה וחלוקה ראשונית של טוקנים חדשים - פלטפורמה חדשנית זו מוכרת בשם IEO (Initial Exchange Offering).
בימים אלה נערכים הנישומים להגשת דוחותיהם האישיים לשנת 2018 לרשות המסים. במסגרת טפסי 1301, נדרשים לראשונה נישומים לדווח על פעילותם במטבעות הווירטואליים ועל הכנסותיהם (או הכנסות בני זוגם) מפעילות זו שיכולות לנבוע מכרייה או ממימושם של המטבעות.
בית המשפט קבע: חברות ה"כורות" ביטקוין רשאיות להחזיק חשבון בנק בישראל - סיקור התובענה אשר נדונה במסגרת ת"א (מחוזי ת"א) 14643-04-18 ישראמיינרס בע״מ נ' בנק אגוד הרצליה סניף איזור התעשייה אשר בסיומה קבע בית המשפט כי החלטותיו של הבנק כנגד החברה אינן סבירות ועל כן ייפסלו.
משרדנו מתמחה בניהול הליכים בשם בעלי ארנקים ומטבעות דיגיטליים מול רשויות מס הכנסה אשר יש בהם כדי להלבין ולהכשיר את ההון הדיגיטלי שנצבר, בחוקיות ובשקיפות.
ישראלים המחזיקים מטבעות דיגיטליים הנמנעים מלטפל בנושא, המוקסמים מכמות המטבעות אותם הם צוברים תוך התעלמות מהמגבלות, תוך התעלמות מבעיות הצפויות להתעורר בעתיד הקרוב, שוגים. זה הזמן לפעול. זה הזמן להביא להכשרה, בטרם יהיה מאוחר מדי!
סמנכ"ל רשות המיסים הבהיר לאחרונה כי הרשות לא תתעקש על שיטת ה-FIFO בעת חישוב המס הנובע מרווחים במכירת מטבעות דיגיטליים, וכי קיימת אפשרות לחישוב מס המתייחס למטבע הספציפי לגביו התבצעה עסקה, במקרים בהם ניתן לזהותו במדויק. שינוי זה מיועד להביא לגבייתו של "מס אמת" בעסקאות מכירת מטבעות דיגיטליים, וכתוצאה מכך אף עשוי להפחית את שומות המס בעסקאות אלה.
פעילות זו באה לתן מענה במגוון רחב של סוגיות משפטיות, סוגיות מס וסוגיות חשבונאיות הקשורות במטבעות דיגיטליים - סחר, קניה, מכירה, הקמת מבנים ועסקים בתחום, כריה ועוד.
משרדנו מתמחה בייצוג ישראלים המבקשים להעביר לארץ כספים שהתקבלו ממכירת מטבעות דיגיטליים דוגמת ביטקוין ואחרים - לחצו כאן לכל הפרטים בנושא.
קיימים כיום עוסקים רבים אשר כל עיסוקם הנו השקעות במטבעות וירטואליים המניבות להם רווחים. עם זאת, כאשר אותם משקיעים מבקשים להפקיד את כספיהם בבנקים על מנת שיוכלו למשוך אותם בעתיד, הבנקים מערימים עליהם קשיים באופן שאינו מאפשר למשקיעים ליהנות מפירות השקעותיהם.
ישראלים רבים המשתייכים לקהילת הקריפטו בישראל נוטים לנוע בעולם, עוברים הם ממדינה למדינה, לטובת מגוון רחב של עניינים, אם לטובת פעילות עסקים ואם מטעמים אחרים. כך יוצא שחברים רבים בקהילה רוכשים מטבעות דיגיטליים בעוד הם מתגוררים בישראל ובהמשך יורדים הם מהארץ ומממשים מטבעות בחול, אם באופן מלא ואם באופן חלקי.
למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי משרד האוצר, רשויות מס, מע"מ ומשרד הפנים - מחלקה משפטית המתמחה בדיני מטבעות דיגיטליים, קריפטוקרנסי וכל המשתמע מאלה.
עניין קיזוז ההפסדים הנו בעל משמעות רבה עבור הנישום שכן הוא מאפשר להפחית, לעתים באופן משמעותי, את חבות המס ולמעשה לשלם מס רק על הרווח האמיתי שנוצר לנישום. אשר על כן, על הנישומים להתנהל בקפדנות תוך מילוי הוראות החוק וניצול מלוא הזכויות על פי דין.
בהתאם להוראות סעיף 12 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), התשע"ו-2016 אשר פורסם במהלך חודש אוגוסט 2016, לא יעסוק אדם במתן שירותים בנכס פיננסי או במתן אשראי אלא אם כן בידו רישיון למתן שירות פיננסי או רישיון למתן אשראי, לפי העניין, ובהתאם לתנאי האישור.
בהמשך למבזקים קודמים בנושא, בו עדכנו אתכם בדבר פרסומו של חוזר מס הכנסה מספר 5/2018 בעניין מיסוי פעילות באמצעי תשלום מבוזר (מטבעות וירטואליים), נבקש לעדכנכם כי רשות המסים פרסמה לאחרונה החלטת מיסוי בהסכם מספר 209/18 בנושא אופן רישום תקבולים המתקבלים באסימונים מבוזרים.
תחום המטבעות הדיגיטליים מעורר שורה של סימני שאלה, תהיות ובעיות, כצפוי מענף חדש, הנובעות מאופיו המיוחד של המטבע, מזמינותו, מהתחרות אותה הוא מייצר אל מול המערכת הבנקאית ובעיקר בשל האנונימיות והחששות המתלווים אליו בכל הקשור להכשרת הון שחור, שימוש לא ראוי בכספים דיגיטליים והמקור ממנו נבעו אותם כספים.
טיפול משפטי וליווי מס לישראלים שסחרו בביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים מבלי לדווח על הרווחים ו/או על הפעילות לרשויות המס.
מרבית האוחזים במטבעות דיגיטליים נחשפים לחבויות מס ולחובות דיווח עקב פעולות אותן הם מבצעים עם המטבעות הדיגיטליים שבבעלותם, מה שמחייב אותם בהתנהלות מס נכונה, רצוי מאוד - על ידי עו"ד מס, המתמחה בדיני מטבעות דיגיטליים ותשלום מס בגינם.
לאחרונה עדים אנו להסלמה קיצונית במלחמתם של הבנקים בביטקוין ובשאר המטבעות הוירטואליים. במה שנראה כמו מדיניות מתוכננת לחיסול ממוקד, מונעים הבנקים מלקוחותיהם את האפשרות להחזיר לחשבונותיהם בישראל כספים מחו"ל שמקורם במטבעות וירטואליים, אף שהלקוחות מבקשים להצהיר על תנועת הכספים ולשלם עליהם מסים כדין.
אין זה מופרך שבעתיד הקרוב, יתווסף ענף משפטי העוסק כולו במטבעות הווירטואליים ועורכי הדין יתבקשו ללמוד ולספק שירות משפטי מקיף בנושאים אלה - קראו כאן עוד בנושא.
בהחלטה תקדימית שניתנה לאחרונה על ידי בית המשפט העליון, ניתן צו זמני האוסר על בנק ישראלי להפסיק באופן גורף את פעילות חשבון הבנק של חברת "ביטס אוף גולד", הקשורה למסחר בביטקוין.
כאשר סוחרי מטבעות וירטואליים ישראלים מעוניינים להשקיע ולרכוש מטבעות אלה, הם נדרשים להעביר כספים לזירות המסחר אשר ממוקמות לרוב באתרי אינטרנט מעבר לים - אך מדוע הבנקים בישראל דורשים ניכוי מס במקור?
בהמשך למאמרנו מיום 14 בדצמבר 2017 בעניין טיוטת חוזר מס הכנסה בנושא מיסוי פעילות מטבעות ווירטואליים, נבקש לעדכנכם כי לאחרונה פרסמה רשות המסים את החוזר הסופי - חוזר מספר 5/2018 בנושא מיסוי פעילות באמצעי תשלום מבוזר (המכונים - מטבעות וירטואליים).
על אף כי ברור לכל כי המשק העולמי הולך לכיוון טכנולוגיית הבלוקצ'יין והמטבעות הדיגיטליים העומדים לשנות את פני העולם הפיננסי, דומה כי רשות המס הישראלית במדיניותה, עם כל הכבוד והערכה, מערימה קשיים רבים אשר יש בהם כדי להבריח ממש יזמים ואנשי עסקים ישראלים העוסקים בתחום מתוך שטח מדינת ישראל ועל כך אנו מצרים - טור דעה מיוחד בנושא.
מטבעות דיגיטליים הם לכל הדעות הדבר הבא. יש הטוענים כי מטבעות אלו הם העתיד בהתגלמותו ובהישען על עמדה זו, כך רבים סבורים, יותר ויותר פעילות מסחרית ועסקית תעבור לזירה הדיגיטלית. יש הטוענים כי טכנולוגיה זו ופעילות זו תלך ותגדל, מה שבסופו של יום יוריד מהותית את המעורבות של המערכת הבנקאית, חברות האשראי, חברות הסליקה ועוד.
כולנו כבר יודעים על דבר קיומם של המטבעות הוירטואליים. המטבעות הוירטאולים דוגמאת ביטקוין ולייטקוין כבר מזמן הינם בגדר תופעה קיימת אשר רבים ברחבי העולם ואף בישראל משקיעים כספים רבים ברכישתם והמסחר בהם מתבצע באופן תדיר. הזינוק המטאורי בשווים של מטבעות אלה, מרתק אנשים רבים מהציבור הרחב.
ישראלים רבים מזהים כי יש בנמצא, לפחות נכון להיום, ציבור הולך וגדל של אנשים המחפש לרכוש שירותים מגוונים בתחום המטבעות הדיגיטליים, כך שביקושים קיימים וכל שנותר עתה, זה להתביית על המיזם הקריפטוני הנכון, לתכנן אותו פשוט ונכון ולמצוא עבורו את הפתרון החוקי המתחייב, לטובת מתן מענה או שירות, באופן חוקי וכזה שלא יחשוף את היזמים לבעיות מול רשויות אכיפת החוק.
רשות המסים פרסמה טיוטת חוזר מקצועי בנושא "ICO - הנפקת "אסימונים דיגיטליים" למתן שירותים ו/או מוצרים בפיתוח (Utility Tokens). הטיוטה מתייחסת בין היתר להשלכות המס הנובעות בעת הנפקת אסימונים (מטבעות) דיגיטליים בתמורה להתחייבות למתן שירות/מוצרים בפיתוח בעתיד. לאור חשיבות נושא זה, הבאנו בפניכם את עיקרי ההוראות שנקבעו בטיוטת החוזר.
ראינו לנכון לחזור ולהדגיש כי עמדתה של רשות המסים כפי שמשתקפת מטיוטת החוזר בנושא, מובילה לתוצאה כי גם המרת מטבע ווירטואלי מוביל כגון הביטקוין למטבעות ווירטואליים אחרים, מהווה אירוע מס החייב במס רווח הון בשיעור של 25%.
לאור השלכות המס (בחלק מהמקרים מדובר בהשלכות מס כבדות) הקיימות בעת מימוש מטבעות ווירטואליים, כדאי להכיר את העובדות הבאות בנושא.
ישראלים רבים משקיעים במטבעות הדיגיטליים, כאשר הם מקימים זירות מסחר מקומיות ובין לאומיות לטובת סחר במטבעות הדיגיטליים. עם זאת, נכון להיום, אין גישה אחידה בכל הקשור לרגולציה של השימוש בהם כמטבע. נכון להיום, סוגיית המטבעות הוירטואליים איננה מוסדרת בחוק והסוחרים בהם נמצאים במצב של חוסר וודאות בכל הנוגע לאופן בו צריך הסחר להתבצע ולרגולציה עליו.
חושבים על מימוש ביטקוין או כל מטבע וירטואלי אחר? תחשבו היטב, כי כעת יש לכך השלכות מס - רשות המסים פרסמה את עמדתה בנושא מיסוי מטבעות וירטואליים במסגרת "עמדות חייבות בדיווח" וקבעה כי על רווחים שנוצרים כתוצאה מהמימוש יחול מס רווח הון (במידה ולא מדובר בעסק).
יש הטוענים כי מטבעות וירטואליים הינם העתיד בהתגלמותו - עובדה זו עדיין לא מבוססת במלוא מאת האחוזים, אך בהחלט נראה, על סמך כמות מיזמי האינטרנט מבוססי המטבעות הווירטואליים המתגבשים מדי יום, כי אכן המשק העולמי צועד לעבר אותה התנהלות וירטואלית, מושתת מטבעות וירטואליים.