מאת:

לאחרונה, אנו עדים למגמה של ירידה במחירו של מטבע הביטקויין כאשר רק בימים האחרונים רשם ירידה של 5.1%, ומחירו כעת עומד על 5,832 דולר ארה"ב לעומת סך של 20,000 דולר ארה"ב בדצמבר אשתקד.

על רקע הירידה שרושם המטבע הווירטואלי הפופולארי ביותר, ראינו לנכון להזכיר את הוראות רשות המיסים בנושא. לא פעם ציינו כי רשות המיסים רואה במטבע הווירטואלי כנכס אשר מימושו חייב במס על רווח הון (למעט מקרים בהם הפעילות במטבעות הווירטואליים מגיעה לכדי עסק - אז יחולו שיעורי המס החלים על הכנסה פירותית).

כאן המקום להזכיר, כי מימוש של מטבע וירטואלי לאו דווקא חייב להיות באמצעות מכירתו תמורת מזומן שכן גם החלפתו של המטבע הווירטואלי במטבע וירטואלי אחר יוצרת אירוע מס הוני החייב בדיווח בהתאם להוראות הפקודה. מן החשוב להדגיש כי רשות המיסים מטילה חובת דיווח על מכירת או מימוש מטבע ווירטואלי, גם כאשר המימוש אינו יוצר רווח אצל המממש. הדיווח יתבצע באמצעות טופס 1399, תוך 30 ימים מיום ביצוע העסקה.

יצוין, כי במקרים בהם נוצר רווח, על המוכר גם לשלם מקדמה על חשבון הרווח. כפי שניתן לראות, חובת הדיווח הינה רחבה וחלה גם על אותם מקרים בהם נוצר הפסד אצל המוכר.
 

אז מה בעצם קורה במקרים בהם מימוש המטבע הווירטואלי הוביל דווקא להפסד ולא לרווח?

בהתאם להוראות סעיף 92 לפקודה, הפסד הון שנוצר בשנה מסוימת ניתן לקזזו אל מול רווח הון שנוצר באותה שנה. במילים אחרות, הפסד הון שנוצר עקב מימוש מטבע ווירטואלי הינו בר קיזוז אל מול רווח הון שנוצר לנישום מכל מקור שהוא, לרבות מס שבח ממכירת נכס נדל"ן. יתרה מזו, סעיף 92 לפקודה מאפשר העברת הפסדים הוניים אשר לא היה ניתן לקזזם באותה שנה לשנים הבאות ולקזזם אל מול רווחי הון עתידיים (בכפוף למגבלות הקבועות בסעיף 92 הנ"ל).  

מן החשוב להדגיש, כי לצורך ההכרה בהפסד הון ממימוש מטבע וירטואלי לצרכי מס וקיזוזו אל מול רווחי הון, חשוב מאוד לתעד את כל האסמכתאות והמסמכים הרלוונטיים על מנת להוכיח את קיומו של הפסד ההון. עניין קיזוז ההפסדים הנו בעל משמעות רבה עבור הנישום שכן הוא מאפשר להפחית, לעתים באופן משמעותי, את חבות המס ולמעשה לשלם מס רק על הרווח האמיתי שנוצר לנישום. אשר על כן, על הנישומים להתנהל בקפדנות תוך מילוי הוראות החוק וניצול מלוא הזכויות על פי דין.

>> זקוקים לתכנון וייעוץ מס בענייני מטבעות דיגיטליים? לחצו כאן.
>> צריכים סיוע של עו"ד ביטקוין וקריפטו בסוגייה אחרת? לחצו כאן.

 

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

חברות ארנק

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעל חברה אשר נותן שירותים צריך לבחון ולבדוק האם הוראות המיסוי בדבר "חברת ארנק" חלות עליו. שכן, ככל והחברה שלו נכנסת להגדרת חברת ארנק, הרי שמדובר בשינוי חבות המס החייבת של החברה כמפורט בהמשך.

תיקון להוראות בנק ישראל בעניין העברת כספים שמקורם במטבע וירטואלי

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.