מאת:

צעד (נוסף) בהסדרת מיסוי רווחים ממטבעות דיגיטליים

סמנכ"ל רשות המיסים הבהיר לאחרונה כי רשות המיסים לא תתעקש על שיטת ה-FIFO בעת חישוב המס הנובע מרווחים במכירת מטבעות דיגיטליים, וכי קיימת אפשרות לחישוב מס המתייחס למטבע הספציפי לגביו התבצעה עסקה, במקרים בהם ניתן לזהותו במדויק. שינוי זה מיועד להביא לגבייתו של "מס אמת" בעסקאות מכירת מטבעות דיגיטליים, וכתוצאה מכך אף עשוי להפחית את שומות המס בעסקאות אלה.

 

מיסוי מטבעות דיגיטליים

כידוע, מס הכנסה אינו מגדיר את המטבעות הדיגיטליים כ-"מטבע", אלא רואה בהם כ-"נכס" בהתאם לסעיף 88 לפקודה. משכך, הרווח ממכירת מטבע דיגיטלי כפוף לשיעורי מס רווח הון (למעט במקרים בהם נקבע כי היקף הפעילות עולה לכדי "עסק"). מיסוי הרווח ממטבעות דיגיטליים כ-"רווח הון" ייעשה כך שהתמורה בעסקאות הנערכות במטבעות דיגיטליים תיקבע על ידי קביעת "שווי הוגן" של המטבע הדיגיטלי, או לחלופין, על ידי בחינת ערכו הנקוב, ככל וקיים. שיעור הרווח הכפוף למס בעסקאות מסוג זה ייקבע בהתאם למחיר המכירה בהפחתת המחיר המקורי בו נרכש המטבע.

 

הגדרת הרווח הכפוף למס במטבעות דיגיטליים

לאור מאפייני פלטפורמת ה-BlockChain קיים קושי להבחין באופן ספציפי בין המטבעות הדיגיטליים בידיו של הנישום ועלולה להיווצר בעייתיות בהחלת שיטת המיסוי לעיל. לדוגמא, במצב בו נישום רכש מטבע דיגיטלי במועד א' במחיר X, ומטבע זהה נוסף במועד ב' במחיר Y, ולאחר מכן מכר את אחד המטבעות במחיר Z – מיסוי הרווח ממכירת המטבע עלול להיות בעייתי לאור הקושי בקביעת הרווח שנוצר, בשל העובדה שלכאורה לא ניתן לזהות איזהו המטבע הספציפי שנמכר - האם מדובר במטבע שנרכש במועד א' במחיר X, או המטבע שנרכש במועד ב' במחיר Y.

 

שיטת ה-FIFO

לאור הבעייתיות לעיל, נישומים דיווחו על עסקאות במטבעות דיגיטליים בהתאם לשיטת ה-"FIFO" ("First In First Out"). בשיטה זו, המטבע שנרכש במועד המוקדם ייחשב כמטבע הראשון שנמכר (בדוגמא לעיל - המטבע שנרכש במועד א' בשיעור X). שיטה זו מאופיינת בוודאות גבוהה כיוון שבמסגרתה מחיר הרכישה בעסקה נקבע כמחירו של המטבע הראשון שנרכש. מחיר זה מופחת כאמור ממחיר המכירה וכך נקבע הרווח החייב במס שנוצר בעסקה. מאידך, הבעייתיות הקיימת בשיטת ה-FIFO נובעת מכך שלא בהכרח המטבע שנמכר הוא המטבע שנרכש במועד המוקדם, ומשכך הרווח החייב במס שנוצר בעסקה כפי שנקבע באמצעות שיטת ה-FIFO, אינו בהכרח הרווח שנוצר בעסקה בפועל, ובהתאם, המס בו מחויב הנישום אינו מהווה בהכרח מס אמת.

 

חישוב מס מדויק

לאור הבעייתיות בשיטת ה-FIFO כאמור, הודיע לאחרונה סמנכ"ל רשות המיסים כי במקרים בהם נישום מסוגל להגדיר את המטבע הספציפי בו נערכה עסקה, יחושב הרווח החייב במס בהתאם לערכי רכישתו ומכירתו של המטבע הספציפי, והמס ישולם בהתאם. עוד ציין סמנכ"ל רשות המיסים כי הדבר אף יתאפשר עבור דיווחי עבר שהתבססו על חישוב בשיטת ה-FIFO.

 

>> זקוקים לליווי משפטי ועסקי בתחום הקריפטו והמטבעות הדיגיטליים? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

חברות ארנק

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעל חברה אשר נותן שירותים צריך לבחון ולבדוק האם הוראות המיסוי בדבר "חברת ארנק" חלות עליו. שכן, ככל והחברה שלו נכנסת להגדרת חברת ארנק, הרי שמדובר בשינוי חבות המס החייבת של החברה כמפורט בהמשך.

תיקון להוראות בנק ישראל בעניין העברת כספים שמקורם במטבע וירטואלי

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.