מאת:

הביטקוין (Bitcoin) סוגר שנה בזינוק של 300%, הישראלים קופצים על המטבע המצליח, אך מס הכנסה מתעקש כי ביטקוין אינו מטבע – סיכום שנת 2020 בתחום ואיך צולחים את שנת 2021 בשוק מטבעות הקריפטו?
 
השבוע זינק הביטקוין בשיעור של 12% והגיע לרף חדש של 35,587 דולר, שיא חדש שלא היה עד היום. המטבע המצליח ביותר בשוק מטבעות הקריפטו סגר את שנת 2020 בזינוק שנתי של יותר מ-300%. הבסיס לכל התהליך מוסבר על ידי כלכלנים, בייחוד לאור העלייה הגוברת של התעניינות בביטקוין ואף השקעה בו מצד משקיעים גדולים, שרואים בו מטבע מוביל כלי גידור נגד עליית האינפלציה ושחיקת ערך הדולר המתמשכת. מעניין לראות כי בפסיקות של בית המשפט בישראל ניתנה התייחסות לתנודתיות הגבוהה בשער החליפין של המטבע לצד הטענה כי קיים בו פן "מפוקפק" ונעשים באמצעותו שימושים בסיכון גבוה ביותר. בשל הזינוק בערך המטבע, ישראלים רבים נכנסו למעורבות מול זירות מסחר בעולם והחלו לסחור ולהשקיע במטבע זה, מבלי לדעת כי מילוי "הארנק הדיגיטלי" או תרגום המטבעות או חלק מהם לשירותים, רכישות, פיאט וכו', ללא דיווח והסדרה של פעילותם, הופכת פעולות אלו למעשה למסחר במטבעות דיגיטליים "שחורים" או כאלה שאינם נקיים דיים, מה שאומר כי בשעת הצורך לא ניתן יהיה להמיר את המטבעות למזומנים פיאט, משמע כי כל מימוש או כל ניסיון מימוש ייצר עבורם בעיה, יחשוף אותם לעבירות פליליות ובשורה התחתונה עלול להביאם למצב בו הם לא יוכלו לממש את המטבעות הדיגיטליים שנצברו על ידם. מס הכנסה יצא לא פעם בהבהרות כי מסחר, השקעה או כל פעילות הביטקוין ושאר המטבעות הקריפטוגרפים, חייבים בדיווח ובמס, מה שאומר כי כל תושב ישראלי צריך לדווח על רווחים והפסדים בכל עסקה שנעשתה בביטקוין. חשוב לדעת כי על פי עמדת רשות המיסים ה-"ביטקוין" לא נחשב "מטבע", מאחר שאינו משמש כ-"כסף" כאמצעי תשלום רשמי של מדינה, מה שמכונה "הילך חוקי" ומשכך רשות המס רואה במטבעות הדיגיטאליים כ-"נכס" .
 
 
מאחר ורשות המיסים מתייחסת אל הביטקוין כנכס, חלים על הפעילות בו כללי מיסוי של עסקאות בנכסים הכוללים חובת דיווח והמיסוי החל הוא בדרך כלל מס רווחי הון העומד בישראל על 25% ליחידים (המס חל אך ורק על הרווח מהמכירה). על כל פעולה של מכירה או המרה, חל מס רווחי הון ולכן גם המרה של ביטקוין בתמורה לשירות, מוצר או נכס אחר (כמו מטבע קריפטוגרפי אחר) נחשבת בעיני מס הכנסה כפעולת מכירה ולכן מחויבת בדיווח ובמס. יש לשים לב כי גם כאשר לא נמשך כסף ממשי לחשבון הבנק, עדיין נחשבת הפעילות כאירוע מס המחייב דיווח. הביטקוין אינו תלוי בגוף מרכזי כמו בנק מרכזי או מדינה, מה שמחד מסביר את אי יציבותו ומאידך מקנה לו מעמד בלתי תלוי - מאחר ואינו מבוקר על ידי גוף מרכזי מוכר, יש חשש וחשדנות במערכות השונות כלפיו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

חברות ארנק

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעל חברה אשר נותן שירותים צריך לבחון ולבדוק האם הוראות המיסוי בדבר "חברת ארנק" חלות עליו. שכן, ככל והחברה שלו נכנסת להגדרת חברת ארנק, הרי שמדובר בשינוי חבות המס החייבת של החברה כמפורט בהמשך.

תיקון להוראות בנק ישראל בעניין העברת כספים שמקורם במטבע וירטואלי

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.