מאת:

המונח NFT נכנס לחיינו בתקופה האחרונה, ולא נראה כאילו הוא הולך להיעלם בקרוב. אך מהו NFT בעצם?

NFT, או Non - Fungible Token הוא פרוטוקול קריפטוגרפי ייחודי שאינו ניתן להחלפה באחר, וזאת בניגוד לפרוטוקולים אחרים המשמשים ברשת ה-BlockChain כגון מטבעות מבוזרים (ביטקוין ודומיו) או Token.
NFT משמש בעיקר כקוד המייצג יצירות ייחודיות בתחום האומנות הדיגיטלית כגון ונועד לצורך הוכחת בעלות ומקוריות של יצירה. בתחילה השימוש הנפוץ ב-NFT היה בתחום משחקי הרשת (ובעתיד גם במציאות המדומה), ולאחר מכן התפשט השימוש בו גם לתחומים אחרים. דוגמאות לשימוש ב-NFT ניתן למצוא בתחומי האומנות, משחקי המחשב, מוזיקה ואפילו סרטים.
אמנם NFT נשמע בתחילה כנישה קטנה בקרב שחקני המחשב ברשת, אך תוך זמן קצר הוא תפס תאוצה באופן שכיום חברות וגופי ענק אחרים כגון Nike , NBAמנפיקים מוצרים מבוססי קוד בהם ניתן לעשות שימוש מקוון בלבד.
ראש רשות המסים ציין בכנס איגוד הביטקוין ששווי השוק המוערך ל-NFT הוא כ-40 מיליארד דולר בשנת 2021, והתחום מצוי במגמת עלייה.
 

מהו משטר המס שחל לגבי פעילות ב- NFT

כפי שהוצג לעיל, NFT הוא למעשה מוצר שאינו מוחשי אך סחיר (קרי, ניתן לרכוש אותו ולמוכרו). מכאן שעולה השאלה – מהו משטר המס שיחול על פעילות ב-NFT ?

מיסוי NFT

רשות המסים נדרשת להביע את עמדתה לגבי חידושים טכנולוגיים שונים שטומנים בחובם פוטנציאל להפקת הכנסות, וזאת על מנת להגדיל את בסיס המס כך שיחול על הפעילות הכלכלית של נישומים תושבי ישראל.

בהתאם לכך, נדרשה רשות המסים בעבר להביע את עמדתה בקשר למשטר המס שיחול על פעילות במטבעות קריפטוגרפיים, ועשתה כן במסגרת חוזר 5/2018, שם נקבע ש'מטבעות' אלה יסווגו כ'נכס' לפי סעיף 88 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] ("הפקודה"), והרווח שיופק כתוצאה ממסחר בהם יהיה כפוף למס רווח הון ככלל, ובמקרים בהם הפעילות היא עסקית – יחול גם מס ערך מוסף.[1]
לאחרונה הביעה רשות המסים את עמדתה לגבי פעילות ב-NFT במסגרת מכתב שהוציא סמנכ"ל בכיר לעניינים מקצועיים ב-6.3.2022, שבו נקבע שפעילות זו תסווג בדומה לפעילות במטבעות קריפטוגרפיים כאמור, והרווח שיופק יהיה כפוף גם הוא למס רווח הון.[2]
לעמדת רשות המסים, NFT הוא "..זכות חזקה בלתי מוחשית בנכס כלשהוא..., ה- NFT עומד בהגדרת "נכס" שבסעיף 88 לפקודת מס הכנסה... "מאחר ומדובר בזכות חזקה בלתי מוחשית, ה- NFT אינו מהווה "מיטלטלין לשימוש אישי" ובהתאם לכך, ה-NFT אינו מוחרג מהגדרת נכס הקבועה בסעיף 88 לפקודת מס הכנסה".
חשוב לתת את הדעת על משטר המס החל על פעילות ב-NFT, ולדווח על מכירתו באופן ובמועד הקבועים בדרישות הדין, וזאת על מנת להימנע מסנקציות אזרחיות ו/או פליליות העלולות לחול עקב אי עמידה בהוראות הדין.
במשרדנו צוות המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס ומשרדי רו"ח הגדולים, ולו מומחיות בהתנהלות נכונה למול רשויות המס שיש בה כדי לנטרל חשיפות אלו פלילית ולהסדיר את חבות המס של הלקוח הנובעת מפעילות ב-NFT, וזאת בעלות המינימלית עבורו, באופן המתיישב עם האינטרסים של הלקוח.
 
למשרדנו נסיון רב בייצוג נישומים שהפיקו הכנסות אך לא דיווחו עליהן כדין, ופנו אלינו לסיוע בניטרול החשיפה הפלילית והקטנת סכום המס לתשלום. אנו יודעים לשקלל את החשיפות הקיימות ולסייע בגיבוש הסכם שומה ראוי ונכון. אנו עו"ד המתמחים בתחום הקריפטו והביטקוין יודעים לנטרל החשיפה במהירות, ביעילות ובחוקיות - נדע לפעול מיידית למול רשויות המס בחשיפה מינימלית, ולהשיג עבור הלקוח הסכם אופטימלי שיכשיר את ההתנהלותו ורווחיו.
 

תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה

לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054.

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

חברות ארנק

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעל חברה אשר נותן שירותים צריך לבחון ולבדוק האם הוראות המיסוי בדבר "חברת ארנק" חלות עליו. שכן, ככל והחברה שלו נכנסת להגדרת חברת ארנק, הרי שמדובר בשינוי חבות המס החייבת של החברה כמפורט בהמשך.

תיקון להוראות בנק ישראל בעניין העברת כספים שמקורם במטבע וירטואלי

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.