
המחלקה מורכבת ממיטב עורכי הדין המובילים בארץ בתחום הפלילי, להם ניסיון רב בכל הקשור בניהול הליכי מעצר, בהתנהלות מול המשטרה והפרקליטות, בגיבוש הסדר טיעון ובניהול התיק הפלילי בכלל, אם בשלב המעצר, אם בשלב החקירה, אם בשלב השימוע ואם בשלבים מתקדמים בפני בית המשפט המוסמך. המחלקה מקפידה על מתן מענה אישי ורגיש, הלוקח בחשבון, את מצוקת הנחשד ובני משפחתו והצרכים הייחודים המתעוררים כתוצאה ממצב קשה זה. משרדנו ידע להקים עבור כל מקרה ומקרה צוות ייחודי של עורכי דין פלילי הבקיאים ספציפית בעבירות העומדות על הפרק וצוות זה יפעל ללא הפסק – עד לסיום התיק בזמן קצר ובאופן מיטבי ככל הניתן.
תנו למקצוענים בתחום הפלילי לייצג אתכם על הצד הטוב ביותר!
לייעוץ ראשוני ופרטים נוספים חייגו: 054-4251054
תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה
לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500.
למשרדנו צוות עורכי דין המתמחים בדין הפלילי עם התמחות בעבירות אלימות בתוך המשפחה אשר יידעו להגן עליך ולקבל במיידי טיפול בכל עניין או חשד ולהוביל לסגירה מהירה של התיק.
עו"ד המתמחה בדין הפלילי לקטינים מטעמנו ידע להבטיח כי הקטין יקבל את מלא הזכויות המגיעות לו ובכך להקטין באופן מרבי את הנזקים העלולים להתעורר וזאת בשאיפה להגיע למצב בו התיק הפלילי כנגד הקטין ייסגר ללא נזק.
אל לך לחשוב כי זימון לחקירה פלילית זה עניין פשוט וכי אין צורך בהתערבות עורך דין. זימון עו"ד אינו אומר כי יש לך ממה לחשש, ההפך - משמעו כי אתה אדם נבון וכי אין בכוונתך ליפול למלכודת.
למשרדנו הידע והניסיון לסייע למי שנפגע מהפצת תמונותיו גם בהגשת תביעה אזרחית כנגד הפוגע על מנת להבטיח פיצוי הולם, וכן בהגשת התביעה ובכל ההליכים הפליליים כנגד הפוגע.
נציב תלונות הציבור, השופט בדימוס דוד רוזן, בביקורת חסרת תקדים על נציגי המשטרה במסגרת הליכי מעצר של עורך דין.
משטרת ישראל פועלת 24 שעות ביממה לטובת איתור חשודים בביצוע פשעים, בניסיון לאסוף נגדם ראיות, להביאם לדין ואם ניתן למצות עמם את הדין. חלק גדול מהמעצרים מסתיימים בלא כלום – הכל תלוי בראיות ובאסטרטגיה.
משרדנו מתמחה בייצוג חשודים הנאשמים בעבירות מרמה והונאה, זיוף, הוצאת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד - לנו ניסיון של עשרות שנים בטיפול בתיקים שכאלו, קראו כאן בהרחבה.
משרדנו מורגל בעבודה מול גופים חוקרים ומשכך יש לנו הידע והניסיון לטפל בטענות בדבר גניבה ממעביד - אנו יודעים כיצד לטפל בבעיה ולסיימה לטובת לקוח המשרד במינימום זמן וכסף.
משרדנו מודע למורכבות האמורה, למצוקה האדירה אליה נכנס הגבר, למבול המתחים והלחצים המופעלים עליו ומשכך אנו יודעים, על סמך ניסיוננו הרב ובזמן אמת לנהל עבור החשוד את המשבר ולהימנע ממצב בו המשבר הוא זה שמנהל את הלקוח.
שירות המתנת עורך דין מומחה בפליליים, יוצא רשויות אכיפת החוק, בשדה התעופה בן גוריון, ללקוחות החוששים להיעצר בשדה עם נחיתתם בארץ, ע"י משטרת ישראל ו/או גוף חוקר אחר.
משרדנו מתמחה בייצוג נחקרים ונאשמים בעבירות של הונאה, הוצאת דבר במרמה וזיוף מסמכים בסיוע עו"ד מומחה בניהול הליכים פלילים בתחומים של עבירות צווארון לבן - כל הפרטים כאן.
משרדנו מורכב מעורכי דין מנוסים יוצאי פרקליטות אשר ברשותם הידע והניסיון בייעוץ וטיפול משפטי בתיקים פליליים בהם מעורבים קטינים - לחצו כאן לפרטים.
בתחום המשפט הפלילי קיימים סוגי מעצרים שונים - ככלל, בהתאם לחוק סדר הדין הפלילי מעצר אדם יהיה בצו של שופט, אולם לעתים יש צורך במעצר מיידי ועל כן החוק מקנה לגורמי האכיפה סמכות לעצור אדם, ובלבד שהוא יובא בפני שופט בתוך 24 שעות ממועד מעצרו.
סעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) מורה כי בית משפט יעצור נאשם עד תום ההליכים רק בהתקיימם של שני תנאים מצטברים – קיומה של תשתית ראייתית לכאורית וקיומה של עילת מעצר.
בית המשפט העליון: העונש בגין סיוע לעבירה איננו בהכרח מחצית העונש המוטל בגין העבירה המושלמת
החוק מעגן בתוכו את עיקרון שיוריות המעצר אשר משמעותו היא - שאדם ייעצר רק אם מעצרו הכרחי. במילים אחרות: המעצר הוא אמצעי שיורי שראוי לעשות בו שימוש רק כאשר לא ניתן להסתפק באמצעים חלופיים, פוגעניים פחות בחירותו של אדם.
על הליך איסוף ראיות משפטיות באמצעות חוקר פרטי אשר יכול להכריע פסק דין בתרחישים רבים ושונים.
זכות הגישה לערכאות מעולם לא צוינה מפורשות בחוק יסוד, ובכל זאת, זכות זו נגזרת מחוק יסוד כבוד האדם וחירותו המכיר בזכות האדם לכבוד, לחירות ולשמירה על שמו הטוב. בין יתר הזכויות, נכללת גם זכותו של אדם להתגונן מפני תביעה המוגשת כנגדו בבית המשפט.
המשפט הפלילי הוא ענף משפטי שתכליתו הנה הסדרת חיי החברה, זאת על ידי הגדרת התנהגויות שליליות מסוימות כבלתי חוקיות באמצעות כללי עשה ואל תעשה. אדם המפר כללים אלה יואשם בביצוע עבירה פלילית, יועמד לדין ויענש בהתאם לעונשים הקבועים בחוק.
הסדר טיעון הינו הסכם בין תובע לנאשם שהתביעה מתחייבת בו לוותר על חלק מהאישומים המיוחסים לנאשם או להמיר אישום חמור באישום קל או לוותר לנאשם ויתור אחר המעניק לו הקלה בקשר לתוצאות המשפט, בתמורה להודאת הנאשם בעובדות שיש בהן כדי להרשיעו.
הצעת חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים (איסור אפליה מחמת מקום מגורים), התשע"ג-2012
סעיפים 74 ו- 75 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), תשמ"ב-1982 (להלן: "החוק") מעניקים, בין היתר, לנאשם בהליך פלילי ולסנגורו זכות עיון בחומר החקירה והעתקתו וקובעים את הדרכים לעשות כן. סעיפים אלה כנתינתם אינם מטילים על התביעה חובה למסור להגנה עותק - צילומי, דיגיטלי או אחר - מחומר החקירה, או לשאת בעלות יצירתו של עותק כאמור.
בית המשפט קבע כי בסמכותו להורות לתביעה לשאת בעלויות העתקה של חומרי חקירה, עלויות שעשויות להגיע לעשרות אלפי שקלים בתיקי גדולים רבי היקף.
הפסקה למשך 3 שנים של תוקף רישיון רואה חשבון שהורשע בעבירות לפי סעיף 220 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש)
הפסקה למשך חצי שנה בפועל ולמשך שנה על תנאי של תוקף רישיון רואה חשבון שהורשע בעבירות לפי סעיף 220 לפקודת מס הכנסה
סעיף 12 לחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955, מעניק למועצת רואי החשבון סמכות לחקור בעצמה או על ידי מי שתמנה לכך מבין חבריה, כל מקרה שהובא לידיעתה ובו נאשם רואה חשבון בהתנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע.
סעיף 12 לחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955, מעניק למועצת רואי החשבון סמכות לחקור בעצמה או על ידי מי שתמנה לכך מבין חבריה, כל מקרה שהובא לידיעתה ובו נאשם רואה חשבון בהתנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע.
הפסקת תוקף רישיון על תנאי לתקופה של שנה לרואה חשבון שהורשע בעבירות של שימוש במסמך מזויף וכן זיוף בכוונה לקבל דבר במרמה
סעיף 12 לחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955, מעניק למועצת רואי החשבון סמכות לחקור בעצמה או על ידי מי שתמנה לכך מבין חבריה, כל מקרה שהובא לידיעתה ובו נאשם רואה חשבון בהתנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע.
רואה חשבון, שביקש וקיבל מפקיד מע"מ מידע שלא היה רשאי לקבל, ואף העבירו לאדם שעשה בו שימוש, ננזף על ידי מועצת רואי החשבון
סעיף 12 לחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955, מעניק למועצת רואי החשבון סמכות לחקור בעצמה או על ידי מי שתמנה לכך מבין חבריה, כל מקרה שהובא לידיעתה ובו נאשם רואה חשבון בהתנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע.
סעיף 12 לחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955, מעניק למועצת רואי החשבון סמכות לחקור בעצמה או על ידי מי שתמנה לכך מבין חבריה, כל מקרה שהובא לידיעתה ובו נאשם רואה חשבון בהתנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע.
רואה חשבון שלא וידא את זהות האנשים שחתמו על דו"ח ועדת ביקורת והוסיף שמות של מי שאינם חתומים על הדו"ח, ננזף על ידי מועצת רואי החשבון
רואה חשבון לא שילם את האגרה השנתית וננזף על ידי מועצת רואי החשבון
עקרון העל הפורש אברת כנפיו על כל סוגיית פרסומם של דיונים המתקיימים בהליכים משפטיים הוא עקרון פומביות הדיון המשפטי.
סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב 1982 (להלן –"החוק") , שכותרתו עיון בחומר החקירה, קובע כי כאשר מוגש כתב אישום בפשע או בעוון, רשאים הנאשם וסניגורו, וכן אדם שהסניגור הסמיכו לכך, או בהסכמת התובע, אדם שהנאשם הסמיכו לכך, לעיין בכל זמן סביר בחומר החקירה וכן ברשימת כל החומר שנאסף או שנרשם בידי הרשות החוקרת, והנוגע לאישום שבידי התובע ולהעתיקו.
על פי החוק על הנאשם להתחיל בריצוי עונש מאסר שהוטל עליו במסגרת גזר הדין, מיד עם הקראת גזר הדין, אלא אם בית המשפט הורה אחרת.
מהם השיקולים המנחים את בית המשפט בבואו לקבוע האם לאפשר עיכוב ביצוע על נאשם שהורשע? גישתו של בית המשפט בבואו לפסוק בסוגיה זו עברה שינוי עם כניסת חוקי היסוד בכלל וחוק כבוד האדם וחירותו בפרט. עד לחקיקת חוקים אלו היו בתי המשפט מפרשים באופן מאוד מצמצם את ההוראות שבסעיפים 43 ו-44 לחוק העונשין, התשל"ז 1977.
ברומניה מוסדרת ההסגרה בחוקה, בחוק הפלילי ובפקודה מספר 302/2004 אשר מתייחסת לשיתוף פעולה בינלאומי - קראו כאן על התנאים להסגרה ברומניה ותנאים הנוגעים להליך עצמו.
סעיף 227 לחוק העונשין מטיל עונש של עד שנה מאסר על המפרסם הודעה על הגרלה או על הימור ובכל אוסק פרסום הימורים באינטרנט - קראו כאן בהרחבה בנושא.
נדחתה דרישת רשויות המס לעצרו ל-8 ימים * סנגוריו :הוא לא מתחמק מהחקירה
הוראות החוק המתייחסות לעיכוב ביצוע עונש מאסר מצויות בסעיפים 43, 44 ו87- לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
"חייב אדם להחליט בלבבו אם מבקש הוא סעד מבית-משפט או אם עושה הוא דין לעצמו- שני אלה בה-בעת לא יעשה אדם" - האם כך?
כאשר על ביהמ"ש הישראלי להחליט לגבי זהות הפורום בפניו ראוי לברר תביעה, עליו להתייחס לקיומו הפוטנציאלי של סעיף שיפוט זר. סעיף שיפוט זר הינו מעין חוזה בין הצדדים לתביעה, בו מוסכם כי התדיינות משפטית, במידה ותידרש, תתקיים במדינה זרה שאינה ישראל.
ישנם מספר כללים על פיהם תינתן סמכות לבימ"ש לדון בעניין המובא בפניו.
לנושא סמכותו של ביהמ"ש קיימות שתיים. האחת- סמכותו המקומית אשר דנה בסוגיה איפה מבחינה גיאוגרפית יש להגיש את התביעה, משמע, בחירת מקום ההתדיינות המתאים מבין מספר ערכאות שסמכותן העניינית זהה, והשנייה- סמכותו העניינית הדנה בשאלת מהות הערכאה עצמה וסמכותה לדון בעניין משפטי מסוים והינה מן השאלות המשפטיות והשיפוטיות כאחד.
סעיף 9(5) לתקנות סדר הדין האזרחי קובע כי כתב תביעה יכיל "את העובדות העיקריות המהוות את עילת התובענה, ואימתי נולדה"