מאת:

ייעוץ וטיפול משפטי בעניינים ותיקים פליליים הקשורים בקטינים

לא אחת יוצא כי ילדנו, למרות השתייכותם לבית נורמטיבי ולהורים שמעולם לא ידעו מה זו חקירה או מה זו הסתבכות פלילית, מוצאים את עצמם מוזמנים למשטרה לטובת חקירה ו/או מוצאים את עצמם נעצרים ו/או נחקרים בחשד לביצוע עבירות פליליות כאלה או אחרות - אם אלו עבירות סמים, עבירות מחשב, עבירות אלימות, עבירות מין ואם באין ספור מקרים ועניינים אחרים שונים.

 

המציאות מלמדת כי גם הילדים למשפחות ולהורים הזהירים והאיכותיים ביותר מוצאים את עצמם, לא אחת, מסובכים בהליך פלילי וזאת כתוצאה ממגוון סיבות ובכללם - החברה בה הם מסתובבים, לחץ חברתי או סתם משום שהם לא חשבו ולא הבינו כי ההתנהלות שלהם שקולה לחציית גבול אדום ומעבר לזירה פלילית, אשר ההתנהלות בה כרוכה בחשיפה פלילית, במעצר ולפעמים אף במיצוי הליך פלילי בדרך של הגשת כתב אישום וענישה. הדין הישראלי מודע לכך שההתנהלות הפלילית אל מול קטינים מצד השוטרים ומערכת המשפט בכלל, חייבת להיות שונה מזו החלה על בגירים. החוק מודע לכך כי הקטין רגיש יותר, מבין פחות, חשוף לפגיעה נפשית וחברתית ועוד ולכן כל החקירה, הדיון וההליכים המשפטיים וכל התנהלות אחרת בנידון, חייבים להתבצע בצורה יותר זהירה ונינוחה ובליווי אנשי משטרה יותר מיומנים, להם הכשרה וידע מיוחד בכל הקשור בהתנהלות מול קטינים.

החוק מודע לכך - המשטרה, לא תמיד. כך שיוצא שלפעמים המשטרה, בדרך כלל בתום לב, לא מודעת לכך שעניין לנו בקטין ולכן היא פועלת אל מול הקטין באופן החורג מהוראות החוק, מה שחובה וחשוב לבלום. לקטין זכויות שונות מאלה של בגיר, החל מעילת מעצר, עילת חקירה וכדומה וכך גם למקרה בו ההתנהלות הפלילית נמשכת. למעשה, קורה לא אחת כי הקטין, אשר לפעמים נראה בגיר ביותר, מתחצף, מתעצבן ו/או מתנהל בדרך אחרת אשר מותירה את הרושם כי עניין למשטרה בבגיר מן המניין ולכן השוטר המטפל מתייחס לקטין ומטפל בו כבוגר ובכך למעשה הוא שולל ממנו זכויות רבות, פוגע בזכות ומסב לחקירה ולקטין נזק של ממש. המטרה בתיקים אלה, בהם מעורבים קטינים, היא לנסות ולנטרל את החשיפה הפלילית, להביא לידי סיום החקירה וסגירת התיק מבלי שיגרם לילד הקטין נזק, מבלי ששמו יוכתם. אולם, באותה נשימה, בתיאום ובהסכמה של ההורים, יש למנף את ההליך לטובת חינוך הילד. כך שהיה וימצא כי הילד אכן ביצע מעשה שלא יעשה, על ההורים להפנים זאת, להבין כי אכן יש בעיה, לתת לקטין להבין כי מעשה שכזה לא יעשה ולגרום לו בפועל להבין את חומרת המעשה, בשאיפה להביא לתודעתו כי יש להימנע מפעולות שכאלה בהמשך. ההתנהלות כאן בכל הקשור בליווי משפטי של קטינים והחשיפה הפלילית של הקטין מחייבים משנה זהירות וזאת גם מצד עו"ד המתמחה בקטינים.

 
משרדנו מתמחה בייצוג קטינים. משרדנו מורכב מעו"ד פלילי מומלץ ורו"ח יוצאי פרקליטות ולו הידע והניסיון בטיפול בתיקים פליליים בהם מעורבים קטינים. משרדנו יודע כיצד ואל מול מי יש להתנהל בכותלי משטרת ישראל, אנו מודעים למגבלות החקירתיות, לזהות הגורמים הרשאים לחקור ולמגבלות בכל הקשור למעצר, תפיסה וכדומה. אנו מודעים לרגישות ההורים, ללחץ העלול להתפתח היה ומשטרה מגיעה לבית ההורים לטובת חיפש או לטובת מעצר. התנהלותנו אל מול המשפחה והגורמים האחרים בהתאם.

ככל שתכניסו אותנו לתמונה יותר מוקדם כך מצבו של הקטין יהיה טוב יותר.
אם ניתן להכניס אותנו לתמונה עוד לפני הגעת המשטרה לקטין, מה טוב.
בכל מקרה, יש להפעיל אותנו במיידי ללא דיחוי - אנו נדע כיצד לפעול, בחוקיות ובשקיפות!


התקשר אלינו עתה ואנו נקדם את הטיפול באופן מיידי
אלי דורון, עו"ד 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

עבירות זיוף – הדין בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות זיוף מסמכים נחשבות לחמורות בתחום הפלילי, בשל הפגיעה באמון הציבור ובתקינות הפעולות הכלכליות והמשפטיות. זיוף יכול להתבטא במסמכים מכל סוג – החל מתעודות זהות ותעודות רשמיות, דרך צ’קים ומסמכים בנקאיים, ועד שטרות כסף. מערכת המשפט הישראלית מגדירה במדויק מהו זיוף ואוסרת על כל צורה של יצירת מסמך כוזב או שימוש בו. להלן נפרט מהי עבירת זיוף לפי חוק העונשין הישראלי, סוגי הזיוף העיקריים, העבירות הנלוות והשילוב עם עבירות מרמה, העונשים הקבועים בחוק, ולבסוף נדון בחשיבות קבלת ייעוץ משפטי במקרים אלו.

עבירות אלימות – הדין בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות אלימות הן עבירות פליליות הכוללות הפעלת כוח פיזי או איום בכוח נגד הזולת. במסגרת הדין הישראלי, מונח זה מתייחס לקשת רחבה של מעשים – החל מתקיפה פיזית ישירה, עבור באיומים מילוליים, ועד לפגיעה מינית בכפייה. מרבית עבירות האלימות מוגדרות כיום בחוק העונשין, התשל”ז-1977 (שבמידה רבה החליף את פקודת החוק הפלילי מימי המנדט), והן נחשבות לחמורות במיוחד בשל הפגיעה בערך המקודש של שלמות הגוף והביטחון האישי של הפרט. בתי המשפט מדגישים את הצורך בהגנה על שלום הציבור והרתעה מפני אלימות, ולכן נוטים להטיל עונשים משמעותיים על מורשעים בעבירות אלו. להלן סקירה של סוג

עבירות הטרדה מינית – הדין הפלילי והאזרחי בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק למניעת הטרדה מינית, התשנ”ח–1998, נחקק כדי להגדיר ולאסור באופן ברור התנהגויות המהוות הטרדה מינית וכן התנכלות (נקמה או פגיעה בעקבות תלונה או סירוב להיענות להטרדה). החוק מצהיר כי הטרדה מינית והתנכלות הן עבירות פליליות חמורות וכן עוולות אזרחיות. משמעות הדבר היא שמעשה של הטרדה מינית עשוי לגרור הן הליך פלילי מצד המדינה (כתב אישום ועונשים כמו מאסר) והן הליך אזרחי בו הנפגע/ת רשאי/ת לתבוע פיצויים אישיים. החוק נועד להגן על כבוד האדם, חירותו, פרטיותו והשוויון בין המינים, והוא חל בכל תחומי החיים, ובעיקר שם דגש על סביבת העבודה ומצבי יחסי מרות. מאז חקיקת

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.