מאת:

פרסום הימורים באינטרנט - עבירה לפי חוק העונשין, הדין וההלכה הנוהגים

סעיף 227 לחוק העונשין מטיל עונש של עד שנה מאסר על המפרסם הודעה על הגרלה או על הימור
הן במסגרת תמ' 1106/07 משטרת ישראל נ' קרלטון מיכאל (לא פורסם) והן במסגרת ב"ש 90861/07 קרלטון גארי מיכאל נ' היחידה הארצית לחקירות הונאה (לא פורסם) נקבע, כי פרסום בישראל של אתרי הימורים באינטרנט הממוקמים על שרתים המצויים מחוץ לשטח מדינה ישראל, במדינה בה ההימור חוקי, מהווה עבירה על סעיף 227 לחוק העונשין. במסגרת ב"ש 90861/07 קבע ביהמ"ש, כי תכליתו של סעיף 227 הנה מניעת פרסום של עבירות המהוות עבירות פנים, כך שסעיף דנן חל אף על פרסום אתר הימורים באינטרנט, הממוקם על שרת מחוץ לשטח מדינת ישראל, במדינה בה אין ההימורים וארגונם נחשבים לעבירות, זאת נוכח העובדה כי המדובר בפרסום של עבירה המתבצעת ב-"מרחב אינטרנטי" שקצהו האחד ממוקם ומבוצע בגיברלטר וקצהו האחר מבוצע ברחבי מדינת ישראל (עבירת פנים). במסגרת תיק מ' 1106/07 הושם הדגש כך, כי "העובדה שההימורים בגיברלטר מותרים אינה עושה את מעשה הפרסום וההפצה בתחום המדינה חוקיים.
 

העבירה לפי סעיף 227 לחוק

העבירה לפי סעיף 227 לחוק היא עבירה "עצמאית" ונפרדת ואין נפקא מינה אם הפרסום מופנה למקום בו ההימורים מותרים". בהכרעתו האמורה של בית משפט השלום התבסס הוא על ת"א (י-ם) 2409/00 מועדון מנויי טוטו זהב בע"מ נ' המועצה להסדר ההימורים בספורט (לא פורסם) (להלן: "פרשת הטוטו הספרדי") שם נדונה פעולות ארגון הימורים לרבות פרסומים שנעשו בישראל על מנת לקדם השתתפות של ישראלים בהימורים חוקיים בספרד. במסגרת פס"ד דנן נקבע כי: "בפעילות המועדון יש משום ארגון הימור במובן שהמועדון מבטיח את עצם ההימור בטוטו הספרדי בתוך תחומי מדינת ישראל. ...בנוסף, ברור כי המועדון עבר על האיסור של פרסום הימור כהוראת סעיף 227 לחוק העונשין...סעיף 12לחוק העונשין קובע את תחולת דיני העונשין של ישראל על עבירות הפנים. "עבירת פנים" מוגדרת בסעיף 7 לחוק העונשין בין השאר כעבירה שנעברה כולה או מקצתה בתוך שטח ישראל. המבחן הקובע האם "מקצת העבירה" בוצעה בישראל הוא בדיקה האם מרכיב מהותי של אותה עבירה התהווה בתחום המדינה (ראה: ע"פ 84/88 מדינת ישראל נ' אברג'יל פ"ד מד(2)133, 143; ש"ז פלר "יסודות בדיני עונשין" (חלק א' - תשמ"ד) .266 בענייננו כל הארגון ופרסום ההימורים בטוטו הספרדי נערכו בישראל ודי בכך כדי לקבוע כי המדובר ב"עבירת פנים" כהגדרתה לעיל (ראה הפ 1124/98 (שלום-רמלה) הולידיי פלוס בע"מ נ' רשות שדות התעופה: אסמכתא 14)".
 

לסיכומם של דברים, המפרסם בישראל הימורים המתקיימים במדינת חוץ, הגם שההימורים הנם חוקיים באותה מדינת חוץ, עשוי למצוא עצמו מואשם בשתי עבירות שונות על חוק העונשין:
1. עבירה של פרסום הימורים (עבירה לפי סעיף 227 לחוק העונשין);
2. עבירת ארגון הימורים (עבירה לפי סעיף 225 לחוק העונשין).

זאת משום שבפעילות המפרסם יש כדי להבטיח את עצם ההימור האסור בתוך תחומי ישראל. ויודגש במסגרת ע"א 3559/02 מועדון מנויי טוטו זהב בע"מ נ' המועצה להסדר ההימורים בספורט פ"ד נט (1) 873 אישרר בית המשפט העליון את קביעתו האמורה של בית המשפט המחוזי בקובעו: "נוטה אני לדעה כי בקביעת בית המשפט קמא, המצהירה על אי חוקיות פעילות המועדון במסגרת הטוטו הספרדי בשל הפרת הוראת סעיף 225 לחוק העונשין, לא נפל פגם".

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

עבירות זיוף – הדין בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות זיוף מסמכים נחשבות לחמורות בתחום הפלילי, בשל הפגיעה באמון הציבור ובתקינות הפעולות הכלכליות והמשפטיות. זיוף יכול להתבטא במסמכים מכל סוג – החל מתעודות זהות ותעודות רשמיות, דרך צ’קים ומסמכים בנקאיים, ועד שטרות כסף. מערכת המשפט הישראלית מגדירה במדויק מהו זיוף ואוסרת על כל צורה של יצירת מסמך כוזב או שימוש בו. להלן נפרט מהי עבירת זיוף לפי חוק העונשין הישראלי, סוגי הזיוף העיקריים, העבירות הנלוות והשילוב עם עבירות מרמה, העונשים הקבועים בחוק, ולבסוף נדון בחשיבות קבלת ייעוץ משפטי במקרים אלו.

עבירות אלימות – הדין בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות אלימות הן עבירות פליליות הכוללות הפעלת כוח פיזי או איום בכוח נגד הזולת. במסגרת הדין הישראלי, מונח זה מתייחס לקשת רחבה של מעשים – החל מתקיפה פיזית ישירה, עבור באיומים מילוליים, ועד לפגיעה מינית בכפייה. מרבית עבירות האלימות מוגדרות כיום בחוק העונשין, התשל”ז-1977 (שבמידה רבה החליף את פקודת החוק הפלילי מימי המנדט), והן נחשבות לחמורות במיוחד בשל הפגיעה בערך המקודש של שלמות הגוף והביטחון האישי של הפרט. בתי המשפט מדגישים את הצורך בהגנה על שלום הציבור והרתעה מפני אלימות, ולכן נוטים להטיל עונשים משמעותיים על מורשעים בעבירות אלו. להלן סקירה של סוג

עבירות הטרדה מינית – הדין הפלילי והאזרחי בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק למניעת הטרדה מינית, התשנ”ח–1998, נחקק כדי להגדיר ולאסור באופן ברור התנהגויות המהוות הטרדה מינית וכן התנכלות (נקמה או פגיעה בעקבות תלונה או סירוב להיענות להטרדה). החוק מצהיר כי הטרדה מינית והתנכלות הן עבירות פליליות חמורות וכן עוולות אזרחיות. משמעות הדבר היא שמעשה של הטרדה מינית עשוי לגרור הן הליך פלילי מצד המדינה (כתב אישום ועונשים כמו מאסר) והן הליך אזרחי בו הנפגע/ת רשאי/ת לתבוע פיצויים אישיים. החוק נועד להגן על כבוד האדם, חירותו, פרטיותו והשוויון בין המינים, והוא חל בכל תחומי החיים, ובעיקר שם דגש על סביבת העבודה ומצבי יחסי מרות. מאז חקיקת

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.