מאת:

הצעת חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים (איסור אפליה מחמת מקום מגורים), התשע"ג-2012

בהצעת חוק שהניח ח"כ אורי אורבך על שולחנה של ועדת הכלכלה בתאריך 15.10.12, מציע חבר הכנסת אורבך תיקון לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולפיו מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר, או השירות הציבורי במקום העסק, או במתן כניסה למקום ציבורי או במתן השירות הציבורי, מחמת מקום מגורים. בנוסף מבקש חבר הכנסת אורבך לקבוע כי לא תתקיים הפלייה בין צרכנים הנמצאים במרחק שווה מספק השירותים ו/או המוצרים.

בדברי ההסבר להצעת החוק מתאר חבר הכנסת אורבך מצב בלתי נסבל שלפיו ספקים מסרבים לספק מוצרים או שירותים ציבוריים בשל מקום המגורים של הצרכן, או המקום שהצרכן מעוניין שהשירות יסופק אליו.

לפיכך, מציע חבר הכנסת אורבך להוסיף עילה לחוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור וציבוריים, שעניינה אפליה מחמת מקום מגורים, ולקבוע בחוק, שכל מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות, לא יסרב לספק את אותו המוצר או השירות, או ימנע כניסה למקום ציבורי או מתן השירות במקום הציבורי מחמת מקום מגוריו של הצרכן.

בנוסף, מוצע בהצעת החוק, לאסור על ספק המעסיק למעלה מ-100 עובדים, למנוע הספקת שירות ציבורי או מוצר מחוץ למקום עסקו, לצרכנים המתגוררים במרחק דומה, כלומר: למנוע מהספק להחליט למי יסופק השירות ולמי לא, אין בכך הגיון קובע חבר הכנסת אורבך להטיל הוצאות בלתי סבירות על הצרכן, ע"י מניעת השירותים או המוצרים מחמת הפלייה בשל מקום מגוריו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

עבירות זיוף – הדין בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות זיוף מסמכים נחשבות לחמורות בתחום הפלילי, בשל הפגיעה באמון הציבור ובתקינות הפעולות הכלכליות והמשפטיות. זיוף יכול להתבטא במסמכים מכל סוג – החל מתעודות זהות ותעודות רשמיות, דרך צ’קים ומסמכים בנקאיים, ועד שטרות כסף. מערכת המשפט הישראלית מגדירה במדויק מהו זיוף ואוסרת על כל צורה של יצירת מסמך כוזב או שימוש בו. להלן נפרט מהי עבירת זיוף לפי חוק העונשין הישראלי, סוגי הזיוף העיקריים, העבירות הנלוות והשילוב עם עבירות מרמה, העונשים הקבועים בחוק, ולבסוף נדון בחשיבות קבלת ייעוץ משפטי במקרים אלו.

עבירות אלימות – הדין בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות אלימות הן עבירות פליליות הכוללות הפעלת כוח פיזי או איום בכוח נגד הזולת. במסגרת הדין הישראלי, מונח זה מתייחס לקשת רחבה של מעשים – החל מתקיפה פיזית ישירה, עבור באיומים מילוליים, ועד לפגיעה מינית בכפייה. מרבית עבירות האלימות מוגדרות כיום בחוק העונשין, התשל”ז-1977 (שבמידה רבה החליף את פקודת החוק הפלילי מימי המנדט), והן נחשבות לחמורות במיוחד בשל הפגיעה בערך המקודש של שלמות הגוף והביטחון האישי של הפרט. בתי המשפט מדגישים את הצורך בהגנה על שלום הציבור והרתעה מפני אלימות, ולכן נוטים להטיל עונשים משמעותיים על מורשעים בעבירות אלו. להלן סקירה של סוג

עבירות הטרדה מינית – הדין הפלילי והאזרחי בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק למניעת הטרדה מינית, התשנ”ח–1998, נחקק כדי להגדיר ולאסור באופן ברור התנהגויות המהוות הטרדה מינית וכן התנכלות (נקמה או פגיעה בעקבות תלונה או סירוב להיענות להטרדה). החוק מצהיר כי הטרדה מינית והתנכלות הן עבירות פליליות חמורות וכן עוולות אזרחיות. משמעות הדבר היא שמעשה של הטרדה מינית עשוי לגרור הן הליך פלילי מצד המדינה (כתב אישום ועונשים כמו מאסר) והן הליך אזרחי בו הנפגע/ת רשאי/ת לתבוע פיצויים אישיים. החוק נועד להגן על כבוד האדם, חירותו, פרטיותו והשוויון בין המינים, והוא חל בכל תחומי החיים, ובעיקר שם דגש על סביבת העבודה ומצבי יחסי מרות. מאז חקיקת

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.