אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
ערר/ערעור אשר הוגש על סמך תביעה/השגה לא מנומקת דינו להיכשל. לכן, קיימת חשיבות להתייעצות עם מומחים רלוונטיים כבר במועד הגשת התביעה.
במאמר זה נעמיק במטרות מס רכוש, בתפקידו בהשבת הניזוקים למצבם הכלכלי הקודם, ונבחן את המחויבות הלאומית לפיצוי צודק לאור מגילת העצמאות והחוקים הרלוונטיים.
נושא הפיצוי בגין נזקי עזובה הוא מורכב, בעל השלכות רחבות על שיקום נכסים ועסקים שננטשו. מומלץ להיוועץ באנשי מקצוע ולבחון כל החלטה בקפידה, מתוך הבנה כי החתימה על מענק העזובה עשויה למנוע אפשרות לתבוע בעתיד. המדינה הכירה בזכות לפיצוי – והצעד הבא הוא לוודא שכל ניזוק מקבל את הפיצוי הראוי בהתאם להיקף הנזק שנגרם.
הקיבוץ הוא המראה של החברה הישראלית - יש לראות בשיקום הקיבוצים משימה לאומית ממדרגה ראשונה, אשר הצלחתה תשקף את עוצמתה של ישראל כחברה מלוכדת ושורשית.
עסקים בתחום קניית ומכירת רכבים משומשים דורשים פיצוי מלא וממשי מסיבות המפורטות במאמר זה
תעשיית התיירות, ובפרט המלונות הנמצאים בקווי העימות, סופגת נזקים משמעותיים בתקופות של לחימה, ונדרש פתרון מערכתי ומלא להבטחת הישרדותם של בתי המלון והמשך פעילותם.
רק באמצעות פיצוי מלא ע"פ חוק מס רכוש – מסלול אדום , השקעה בביטחון, וחיזוק הלכידות החברתית נוכל להבטיח את המשך ההתיישבות החשובה הזו, שהיא גם צו ביטחוני וגם הגשמת חזון ציוני עתיק.
חוק מס רכוש וקרן פיצויים מעניק לאזרחים את הזכות לקבל פיצוי. אל תתמודדו לבד - פנו לעזרה מקצועית אם נדרש, ודאגו למצות את כל הזכויות המגיעות לכם.
חוק מס רכוש וקרן פיצויים, תשכ”א-1961, מבטא את מחויבותה של מדינת ישראל להבטחת פיצוי מלא לניזוקים בגין פגיעות רכוש, במיוחד במקרים הנובעים מאירועים כמו מעשי איבה ומצבי חירום לאומיים.
בכל מקרה של פגיעה ישירה או הדף, חשוב לפנות לגורמים מקצועיים על מנת להבטיח שהערכת הנזק, השיקום והפיצוי יתבצעו במלואם ובצורה מדויקת.
חוק מס רכוש וקרן פיצויים נועד לפצות עסקים אלו ולהשיבם למצבם הכלכלי כפי שהיה אמור להיות אילולא פרצה המלחמה. מעבר לפיצוי על אובדן רווחים ישירים, עולה סוגיית בלימת הצמיחה הטבעית של עסקים – נזק תקדימי שדורש הכרה ופיצוי מלא.
המאמר בוחן את שלבי ההליך, יסביר את הדינים החלים על כל שלב ויתייחס לפסיקה רלוונטית.
בשל ההשלכות הכלכליות הכבדות של פגיעה ישירה בנכסים, חשוב להגיש תביעת מס רכוש בצורה מסודרת, המבוססת על חוות דעת מקצועיות, פסיקה וחקיקה רלוונטית.
המלחמה השפיעה באופן ישיר על בריאותן ותפקודן של תרנגולות בלולים תעשייתיים ומשקיים. החקלאים זכאים ראשונים להכל, הם זכאים לפיצוי מנטרל מלחמה כי אין דרך אחרת.
בזמן חירום, פיצוי כספי יכול להיות קריטי לעסקים, הקפדה על התנהלות נכונה תבטיח הגשת תביעה מוצלחת והשגת הפיצוי המגיע לכם.
עם סיום המלחמה, חשוב שכל ניזוק יפעל לתעד את נזקיו ויפנה לקבלת סיוע משפטי על מנת לממש את זכויותיו ולהקטין את הנזקים הכלכליים שנגרמו לו.
המלחמה הובילה לנזקים כבדים למטעים רבים בישראל, במיוחד באזורים סמוכים לגבול. חלק מהמטעים נשרפו, אחרים נעקרו על ידי כוחות צה”ל למטרות ביטחוניות, וחלקם ניזוקו עקב חוסר השקיה, פגיעת חיות בר ועוד. מצב זה מעלה את שאלת זכאותם של בעלי המטעים בקו העימות לקבלת פיצוי מלא ממנהל מס רכוש, בהתאם להוראות חוק מס רכוש וקרן פיצויים (התשכ”א-1961).שנגרמו עקב “חרבות ברזל”
המלחמה גרמה לשיבוש פעילות עסקים רבים, שכעת זכאים לפיצוי בגין אובדן רווחים על מלאי העסק – בין אם מדובר בפגיעות ישירות ובין אם בירידת שוויו עקב נסיבות המלחמה. מטרת הפיצוי היא להעמיד את העסק במצב כלכלי כפי שהיה אלמלא פרצה המלחמה.
במאמר נסביר על עיקרי הפגיעה וזכאות לפיצויים על לנזקים עקיפים ניכרים, כולל אובדן הכנסות, ירידה ברווחיות, אובדן לקוחות ומורכבות תפעולית של משרדי עורכי דין ורואי חשבון בקו העימות
מפעלים זכאים לפיצוי מלא על נזקים ההנדסיים, אובדן ההון האנושי והעלויות הגבוהות של תקופת ההתאוששות, בהתאם לעקרונות חוק מס רכוש.
חוק מס רכוש מכיר בזכותן של המסעדות לתבוע פיצוי בגין “הנזק הממשי” שנגרם להן במסגרת המסלול האדום.
במאמר זה ננתח את היקף הנזקים שנגרמו, את סוגי הפיצויים הנדרשים בהתאם לחוק מס רכוש וקרן פיצויים, ואת ההצדקה המשפטית והכלכלית להכליל את עלויות הנעת העסק מחדש במסגרת הפיצוי הממשלתי.
מגילת העצמאות אינה רק מסמך היסטורי, אלא אבן יסוד מוסרית ומשפטית שמחייבת את המדינה לפעול למען שיקום נפגעי מלחמת “חרבות ברזל”.
במאמר זה נבחן את הקריטריונים להבחנה בין הכנסות פסיביות לאקטיביות לצורכי מס, תוך התמקדות במקרים של מלונות, צימרים ווילות אירוח, ונעמוד על משמעות הסיווג במיוחד עבור בעלי נכות הזכאים לפטור ממס לפי סעיף 9(5) לפקודת מס הכנסה.
פגיעה של טיל או עצם אחר בבית מגורים עשויה לגרום לנזקים פיזיים חמורים שמצריכים טיפול מקצועי ותביעה מסודרת למנהל מס רכוש. כיצד לפעול, תעד ולתבוע פיצוי ממנהל מס רכוש? כל הפרטים במאמר>>
עם סיום המלחמה ושיבתם של הניזוקים לנכסיהם, חשוב להבין את הכלים המשפטיים העומדים לרשותם על מנת לאמוד את הנזק, לתעד אותו כראוי ולדרוש פיצוי ממנהל מס רכוש, בין אם מדובר בנזק ישיר ובין אם בנזק עקיף.
לא להתייאש מדרישת השבת כספים המתקבלת, דרישת מנהל מס רכוש אינה סוף פסוק. ניתן להגיש השגה מנומקת או ערר בפני ועדת הערר אשר יכולים לשנות את התוצאה. לפניכם מדריך משפטי מקיף לניזוקים
במאמר זה נטען כי מגילת העצמאות, מחייבת את המדינה לפצות באופן מלא את תושביה ואת בעלי העסקים בקו העימות שנפגעו כתוצאה מהמלחמה. נדגים כיצד ערכי מגילת העצמאות – ערבות הדדית, עידוד התיישבות ופיתוח כלכלי – תומכים באופן ברור בזכאותם של הנפגעים לקבלת פיצוי מלא.
היום ה- 11.12.24 נפתחה האפשרות להגשת מקדמות עבור תקופת הזכאות לנובמבר דצמבר 2024.
המדינה מחויבת להעניק לחקלאי קו העימות פיצוי מלא על כל הנזקים שנגרמו להם, כולל נזקי העתיד. יש ליישם מנגנונים מהירים וממוקדים להערכת הנזקים ולביצוע הפיצויים.
על המדינה להכיר בתפקידם המרכזי של הקיבוצים בחזון ההתיישבותי ובביטחון הלאומי, ולפצות אותם באופן מלא על הנזקים שנגרמו להם.
המאמר להלן מתאר את מנגנוני הפגיעה, אופן חישוב הנזק, הדרכים להקטנת הנזק ותפקידם של החקלאים והמדינה בהגשת תביעות ובפיצוי הולם.
תנודתיות אינה מילת "קסם" להקטנת סכום הפיצוי המגיע ממס רכוש, על עוסק שסבור כי החלטת רשות המס מקפחת אותו, ראוי כי יממש את זכותו ויגיש השגה במטרה לקבל פיצוי כספי הולם בגין הנזקים שנגרמו לו עקב מלחמת חרבות ברזל.
עסקים אשר נמצאים באזור המיוחד לחודשים ספטמבר אוקטובר 2024: יישובים אלו ובכלל זה יישובי הגליל העליון והקריות (כולל קריית חיים וקריית שמואל) זכאים לפיצוי במסלול שכר או מחזורים.
בעלי עסקים אשר כתוצאה מהמלחמה חוו פגיעה במלאי, יהיו זכאים לפיצוי בגין המלאי שניזוק כראש נזק נוסף במסגרת התביעה במסלול האדום. כמו כן, חשוב לזכור כי יש להודיע למס רכוש על הנזק ולתעד ככל שניתן בזמן אמת על הנזקים שאירעו וזאת על מנת שיתקבל פיצוי הולם על פי החוק.
חלק מהיערכות לחזרה לשגרה הינו טיפול נכון בתביעת הפיצויים בגין הנזקים שנגרמו עקב המלחמה לצורך קבלת פיצוי הולם על פי החוק. כך תפעלו לקבלת מקסימום הפיצויים המגיעים לכם.
ועדת הכספים אישרה ב- 25/11/24 הארכה ועדכון של מתווה הפיצויים ליישובים שנפגעו מחרבות ברזל בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2024. כך בהתאם למתווה שאושר, נחלקים עסקים ביישובי הצפון ל-5 קבוצות:
בעלי נכסים פרטיים בקו עימות זכאים לתבוע פיצוי על נזקי ההזנחה שנגרמו בעקבות הפינוי. על מנת שניתן יהיה לקבל את מלוא הפיצוי יש לתכנן את התביעות בצורה מדויקת ולוודא שכל שלב בשיקום יתבצע בליווי מקצועי ומשפטי.
החלטת המנהל בהשגה אינה בהכרח סוף פסוק, קיים סיכוי ממשי להביא לידי שינויה ולהביא לידי קבלת החלטה אשר תיטיב עם הניזוק ותבלום את הדרישה להשיב את הכספים שקיבל ואף, במקרים המתאימים, מעבר לכך.
האם נזקים עתידיים ברי פיצוי מכוח חוק מס רכוש? אלו עסקים יוכלו לתבוע פיצוי בגין נזק עתידי? מהו גבול הפיצוי בגין הנזק העתידי? תשובות אלו ועוד במאמר
ראש נזק חדש לעסקים בקו עימות: "פיצוי בגין תקופת התאוששות עבור כלל הענפים, מעבר לענף החקלאות והתיירות"
ככל וסוג הרכוש עונה להגדרת נכס /או ציוד בחוק, גובה הפיצוי יהיה בגובה הנזק הממשי כמו ניזוק עסקי, ככל וסוג הרכוש אינו עונה להגדרות שבחוק, גובה הפיצוי ייקבע בהתאם לאמור בתוספת לתקנות מס רכוש וקרן פיצויים (חפצים ביתיים).
החלטת המנהל אינה בהכרח סוף פסוק וניתן להביא לידי שינויה ולהביא לקבלת החלטה שתיטיב עם הניזוק, ותבלום את הדרישה להשיב את שקיבל, ואף במקרים המתאימים, מעבר לכך.
עסקים רבים טרם קיבלו סיוע מהמדינה - רבים מעסקים אלו נמצאים בקשיים ובסכנת קריסה. למצב שכזה יש פתרון שבאמצעותו ניתן להציל את העסק, לפרוע את חובותיו וגם לשמור על שמו הטוב של בעל העסק – ככזה העומד בהתחייבויותיו.
לא אחת מתעוררות מחלוקות משפטיות בכל הקשור למה הניזוק יכול לתבוע על נזק ישיר לבין מה שאין הוא יכול לתבוע. וכך מתעוררות סוגיות משפטיות מורכבות, המתחייבות התפלפלות משפטית וזאת במקרים דוגמת אלו הכתובות במאמר>>
מלחמת חרבות ברזל נחתה על מדינתנו כרעם ביום בהיר, וזאת בעיקר על היישוב היחיד והמיוחד מטולה. לא זו בלבד, אלא שתושבי מטולה עקב סמיכותם לגבול נאלצו במהירות הבזק לעזוב את ביתם ואת עסקם, לעזוב את פרי עמלם ולהעתיק את מגוריהם, כמפונים מביתם, לבתי מלון ו/או לישובים אחרים ובפועל מזה תקופה מאוד ארוכה, אותם תושבים מקסימים, נמצאים בבית לא להם.
המלחמה התקדימית והרצון להביא לידי פיצוי מלא מציפה אין ספור סוגיות משפטיות לגביהן אין עדין פסיקה מחייבת ובפועל מאפשרת הגשת תביעה אדומה הכוללת ראשי נזק חדשים, כאלה שחלקם לא נתבעו בעבר, ראשי נזק אשר לשם הצלחתם מחייבים ביסוס משפטי איתן, כזה המושתת על פסיקה, פרוטוקולים של הכנסת, הוראות חוק מקבילות, ניתוח כוונת המחוקק כבר בשנת 1961 ובכלל זאת ראשי נזק משפטים דוגמת אלה המפורטים במאמר.
חוק מס רכוש במתכונתו הנוכחית כולל שני מתווי פיצוי על נזק עקיף, המסלול האדום, והמסלולים הירוקים, המסלול האדום הינו מסלול קבוע בחוק, ומכוחו זכאים ניזוקים אשר עסקיהם ממוקם ב - "יישובי ספר", לתבוע פיצוי בגין נזקיהם העקיפים שנגרמו עקב מלחמה ו/או פעולת איבה. עם זאת, המלחמה הנוכחית הביאה עמה נזקים כלכליים לא מבוטלים גם לניזוקים שאינם יושבים ביישובי הספר. מתווה הפיצוי לניזוקים אלו הם המסלולים הירוקים.
התבקשתם להחזיר כספים שניתנו לכם בעקבות תביעת מס רכוש במסלול הירוק? או שאולי לא קיבלתם את הסכום המלא בתביעה במסלול האדום? יש מה לעשות! - כך תפעלו>
רק תביעה במסגרת המסלול האדום תאפשר לקיבוץ לתבוע את הנזקים שנגרמו לו ואין ולא יכולה להיות נוסחה המפצה מדויק יותר את הקיבוץ. רק במסגרת תביעה אדומה ניתן יהיה להתקרב לפיצוי מלא, כאשר ברור וגלוי כי הנטל לתשלום הפיצוי חייב לחול על כלל אזרחי המדינה, על כל קופת המדינה, יהא הפיצוי אשר יהא.
ככל שהמלחמה מתארכת, מתחדדת המסקנה – לעוסקים ביישובי הספר בקו העימות מומלץ להגיש תביעה ב"מסלול האדום"
ישנם סוגי נזקים שונים שמתמודדים איתם העוסקים מתחום הבקר, וכך גם היכולת להוכיחם שמאתגרת לא פחות, ולכן, רצוי להכין תיק עובדתי איתן מוקדם ככל הניתן, במסגרתו ייכללו ראיות ותיעוד אשר ייאספו במהלך המלחמה, כמובן שבכפוף לשיקולים הביטחוניים ובטיחותיים.
מאז ה-7 באוקטובר והמלחמה הכואבת והמתמשכת שכולנו חווים, עסקים רבים, בעיקר כאלה הנמצאים באיזורי העימות בצפון ובדרום הארץ (אבל לא רק), שורדים בקושי, תוך שהם צוברים חובות; חלקם כבר נמצאים על סף קריסה, בהם גם עסקים שחוששים מפשיטת רגל וחדלות פירעון.
המלחמה אותה אנו חווים מייצרת מגוון רחב של סוגיות משפטיות תקדימיות ומורכבות, סוגיות אשר בגין חלק גדול מהן אין בנמצא עמדה משפטית ברורה וחלוטה מצד מנהל מס רכוש ואין בנמצא החלטות מנהל ברורות המקנות לבעלים של רשתות מעורבות כאמור, וודאות בנוגע לזכאות שלהם לפיצוי.
מהחלטות שיצאו תחת ידי רשות המיסים עולה, כי זו נוהגת לעתים לסטות מהנוסחה הקבועה בחוק ולקבוע "חישוב חלופי" למחזור הבסיס תחת נימוק כי מדובר בעסקים "תנודתיים" ועל כן לכאורה מחזור הבסיס לא מייצג את ההכנסה אותה אמור היה הניזוק להפיק אילולא המלחמה.
שימוש מושכל וחכם בהוראות החוק העדכניות יביאו את התוצאה האופטימאלית לנוגעים בדבר. טוב יעשה הגורם הנתון במצוקה להיערך נכונה מבעוד מועד.
שלב ההשגה הינו שלב חשוב ביותר בפני מנהל מס רכוש ונקבע כשלב מעין משפטי. בתי המשפט קבעו לא אחת כי על ניזוק לכלול בהשגתו את כל טענותיו בלי להותיר סרח עודף שיובא רק בשלב הערר או הערעור.
בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.
האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?
ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>
את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.
רשות המס פרסמה שתי הבהרות חשובות: מתי וכיצד ניתן לעבור בין המסלול הירוק למסלול האדום? ומי זכאי למסלול האדום ביישובים שפונו וביישובים שלא פונו.
התנהלות משפטית מקצועית – תביא את התוצאה לטובת כל המעורבים בהצלחה רבה.
נזקי רכוש שנגרמו מפעולות אויב הינם נזקים ישירים ברי פיצוי, אך האם אותם נזקי הזנחה ונטישה הינם נזקים ישירים אשר יזכו את הניזוק בפיצוי?
משרד האוצר הודיע על הרחבת רשימת היישובים המזכים בפיצוי מלא במסלול אדום בגין נזקי מלחמת "חרבות ברזל" - מרץ 2024
עד לרגע זה לא נקבעה רשימת אתרי תיירות על ידי שר האוצר שיוכרו כאתרי תיירות המוחרגים מדרישת הפסקת פעילות לצורך זכאות לפיצוי ומקדמה במסלול האדום, לשם כך פנה משרדנו במכתב רשמי לשר האוצר בצלאל סמוטריץ בבקשה לקבוע רשימה זו וליתן וודאות לאותם עסקים.
המסלול האדום הוא מסלול הפיצוי האופטימלי עבור קיבוצים, שכפי שיובהר בהמשך, מאפייניו הייחודיים מחייבים הגשת תביעה הנסמכת על ראשי נזק משפטיים וכלכליים.
בפסיקה עולות שתי פרשנויות בהקשר פסיקת פיצויי התאוששות, האחת מצומצמת והשנייה מרחיבה. כל הפרטים במאמר>>
רשות המיסים פרסמה הנחייה על אופן הגשת המקדמות במסלול האדום 2024. בהנחיה צוין כי עסק אשר לא נמצא ברשימת היישובים המצומצמת, אולם סבור כי עונה על התנאים לקבלת מקדמה, עליו להגיש בקשה המפרטת מדוע זכאי למקדמה. כל הפרטים במאמר >>
בעלי צימרים וחקלאים ביישובים שיצאו מרשימת הזכאות למקדמות לחודשים ינואר פברואר 2024 - עליכם לפנות להמשך קבלת מקדמות ולהגשת תביעה במסלול האדום
רשות המיסים פרסמה את רשימת היישובים שעסקים בתחומם זכאים למקדמות בחודשים ינואר פברואר 2024. בעקבות שינוי הוראות פיקוד העורף המשפיע על רשימה זו - מומלץ לעקוב אחר השינויים.
רשות המיסים צמצמה את רשימת היישובים הזכאים למקדמות ינואר 2024, אילו עסקים שיישובם יצא מהרשימה עדיין זכאים? - פרטים מלאים במאמר>>
למרות העדר היכולת להוכיח רווחים מהעבר - אותם חקלאים, עסקים, יזמים, משקיעים ועוד - רשאים ע"פ דין, לקבל מהמדינה פיצוי מלא, כזה שיעמידם במקום בו יכולים הם היו להימצא באם המלחמה כלל לא הייתה פורצת.
מנהל מס רכוש הפיץ לאחרונה ממש הבהרה, לפיה היישובים ספסופה, מירון, קדיתא ועוד, זכאים לבחור במסלול הפיצוי האופטימאלי - המסלול האדום.
מנהל מס רכוש שקול לשופט שלום, ולכן התביעה למנהל חייבת להיות מבוססת משפטית וכלכלית. תביעה במסלול האדום המוגשת למנהל מס רכוש - הערוץ האופטימלי היחיד שמפצה באופן מלא עד סוף המלחמה ואף לאחריה.
עסקיים או פרטיים, יפוצו על אבדן הכנסה ועל נזקים שנגרמו לרכוש אם עקב פעילות האויב, אולם מה באשר לרכוש אשר ניזוק עקב הזנחתו?
המסלול האדום אינו צריך להרתיע את בעל המטע. ההפך הוא הנכון. התנהלות משפטית נכונה וטיפול משפטי מקצועי יביאו לבעל המטע את הפיצוי האופטימאלי במסלול הבטוח – הוא המסלול האדום
ניזוקים זכאים להגיש בקשה לפיצוי ממנהל מס רכוש בגין נזק עקיף על הרס. במאמר זה, ננסה לעמוד על אופיים של נזקים אלו, האם וכיצד ניתן לתבוע ולקבל פיצוי הולם בגינם.
בעל עסק הממוקם בקו עימות שלקוחותיו אינם משלמים בעקבות מלחמת חרבות ברזל - אזי יש לאפשר לאותו בעל עסק, הממוקם בקו עימות, לתבוע ממס רכוש את אובדן ההכנסות, תחת תביעת הלקוחות. כל הפרטים במאמר>>
מה נדרש לעשות עסק שלקוחותיו שהם עסקים בעצמם, או משכירי דירות לאנשים פרטיים - שתשלומיהם הופסקו עקב הפסקת פעילות או פינוי מיישוב, והאם ראוי לפצותם ממס רכוש?
ביום 22.1.24 הודיעה רשות המסים על צירופם מספר יישובים נוספים לרשימת יישובי הספר המוגדרים על פי חוק מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>
במאמר זה, ננסה לפשט ולהבהיר את הנקודות העיקריות שעלו במסמך ההבהרה מטעם רשות המסים לעניין זה ביחס לפיצוי על אבדן דמי שכירות למשכירים, ומנגד מימון דיור חלופי לשוכרים.
ככל שכבר הוגשה תביעה במסלול הירוק ובדיעבד הסתבר כי אין זה המסלול המיטבי, ניתן בנסיבות מסוימות לנקוט בצעדים שיאפשרו הגשת תביעה חדשה במסלול האדום, הגם שתביעתו כבר הוגשה במסלול ירוק. מהם התנאים ואיך ניתן לעבור מסלול? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הוא ה-מסלול עבור חקלאים בקו עימות. המסלול האדום אינו מותנה בהחלטת ממשלה בזמן מלחמה, בקיום ממשלה, במתווים שמוארכים או לא מוארכים, מכיוון שמקורו בחוק. חשוב לשים לב שלא כל מתווה פיצוי "גנרי" יתאים לכל סוג של עסק, ויש לבחון את הכדאיות על פי נתוני העסק הפרטני.
השגה היא הליך מעין שיפוטי לגביו חלים כללים ייחודיים השונים מאלה החלים לגבי בקשת המענק ויש לנסחה באופן מלא ומדויק, לכן מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מיסים מנוסה שמכיר את הרקע המשפטי, ויידע לנסח את כתב ההשגה ולנהל את הדיון בהשגה. עורך דין יידע לנסח את טענות העוסק ואת הדרכים להוכחתן והכל על מנת להביא לקבלתה של ההשגה.
השגה היא הליך מעין שיפוטי לגביו חלים כללים ייחודיים השונים מאלה החלים לגבי בקשת המענק ויש לנסחה באופן מלא ומדויק, לכן מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מיסים מנוסה שמכיר את הרקע המשפטי, ויידע לנסח את כתב ההשגה ולנהל את הדיון בהשגה. עורך דין יידע לנסח את טענות העוסק ואת הדרכים להוכחתן והכל על מנת להביא לקבלתה של ההשגה.
מלחמת חרבות ברזל מעלה, ועוד צפויה להעלות, שורה ארוכה של סוגיות משפטיות ואתגרים משפטיים, וזאת משום שאירוע דוגמת זה טרם ידעה מדינתנו.
תוקן חוק מס רכוש וקרן פיצויים והוחלט על הארכת תכנית הפיצויים במסלול הירוק – הוצאות מזכות, כך שתחול גם על חודש דצמבר, כל הפרטים במאמר>>
בעל צימר, אשר בשוגג הגיש במסלול הירוק, יכול כעת "להחזיר את הגלגל לאחור" ולהגיש את תביעתו במסלול האדום. מי יכול לעשות זאת ואיך? קראו את המאמר>>
מטרת המסלול האדום שואפת להעמיד את הניזוק כלכלית במקום בו הוא אמור היה להימצא בהעדר המלחמה על מנת לקבל את מירב הפיצוי המגיע לכם עליכם לפעול כך>>
חקלאים העומדים בתנאי הזכאות ויכולים להגיש תביעה ביותר ממסלול אחד מורשים להגיש תביעה רק דרך מסלול אחד בלבד, לבחירתם. הסבר מלא על המסלולים ועל הדרכים להשגת פיצויים מלאים עבור חקלאים במאמר>>
באופן מפתיע למדי, יש בנמצא ניזוקים רבים, אשר עסקם נמצא בקו העימות, מיקום המזכה אותם לתבוע פיצוי בגין נזקים הכלכלי ע"פ חוק מס רכוש – "מסלול אדום" אשר באופן תמוה עדיין מתבלטים. על החשיבות שבמסלול האדום ועל הכשל והמחדל נלמד במאמר זה.
מתקבל הרושם כי יש בלבול של ממש בקרב ניזוקים מפגיעה ישירה ומפגיעה כלכלית, בכל הקשור למסלול הפיצויים שעליהם לבחור. במאמר זה הסבר מפורט>>
המסלול האדום, מאפשר להגיש תביעה בגין כל הנזק הממשי שנגרם לעסק וזאת ללא תקרת פיצוי וללא מגבלת תקופה , ומאפשרת להגיש תביעה מלאה או חלקית (לאו דווקא בעבור כל חודש בנפרד) וכן קבלת מקדמות בטרם הגשת התביעה.
במסגרת התביעה במסלול האדום, בגין קבלני ביצוע הממוקמים בקו העימות, בעלי פרויקטים בקו העימות ו/או להם "סניף" בקו עימות, יש בנמצא חובה משפטית, להגיש תביעה נזיקית/כלכלית אשר תושתת על ראשי נזק מבוססים משפטית, כאלה המתיישבים עם תכלית חוק מס רכוש אשר תכלול בין השאר, על אף המחלוקות המשפטיות הצפויות, פיצוי בגין מרכיבים דוגמת אלו:
המסלול האדום לא יעכב את הכסף, לא יעכב את קבלת המקדמות, ההפך הוא הנכון ובפועל ברוב המוחלט של המקרים הוא יביא למפעל מאות אחוזים מעבר למסלול הירוק
ישנם מיקרים רבים בהם תביעה במסלול הירוק מוטב שתתבצע ע"י עורך דין בקיא במס רכוש! במקרים אלו כתב הטענות חייב להתבסס על תשתית משפטית רלוונטית שמצדיקה את הגדלת המקדם. אלו מקרים דורשים עורך דין? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הוא היחיד המקנה לבעלי מסעדות את האפשרות לקבל פיצוי מלא בגין הנזקים הכלכליים שנגרמו להם ובמקדמות מידיות!
המסלול האדום הנו מסלול משפטי במסגרתו רשאים בעלי האולמות לקבל את כל הפיצוי הכלכלי המלא לו הם זכאים בגין כל אחת ואחת מהפעילויות של האולם ובמקדמות מידיות!
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף לתוך מתווה המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם המושב רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.