
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
במסגרת התביעה במסלול האדום, בגין קבלני ביצוע הממוקמים בקו העימות, בעלי פרויקטים בקו העימות ו/או להם "סניף" בקו עימות, יש בנמצא חובה משפטית, להגיש תביעה נזיקית/כלכלית אשר תושתת על ראשי נזק מבוססים משפטית, כאלה המתיישבים עם תכלית חוק מס רכוש אשר תכלול בין השאר, על אף המחלוקות המשפטיות הצפויות, פיצוי בגין מרכיבים דוגמת אלו:
המסלול האדום לא יעכב את הכסף, לא יעכב את קבלת המקדמות, ההפך הוא הנכון ובפועל ברוב המוחלט של המקרים הוא יביא למפעל מאות אחוזים מעבר למסלול הירוק
ישנם מיקרים רבים בהם תביעה במסלול הירוק מוטב שתתבצע ע"י עורך דין בקיא במס רכוש! במקרים אלו כתב הטענות חייב להתבסס על תשתית משפטית רלוונטית שמצדיקה את הגדלת המקדם. אלו מקרים דורשים עורך דין? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הוא היחיד המקנה לבעלי מסעדות את האפשרות לקבל פיצוי מלא בגין הנזקים הכלכליים שנגרמו להם ובמקדמות מידיות!
המסלול האדום הנו מסלול משפטי במסגרתו רשאים בעלי האולמות לקבל את כל הפיצוי הכלכלי המלא לו הם זכאים בגין כל אחת ואחת מהפעילויות של האולם ובמקדמות מידיות!
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף לתוך מתווה המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם המושב רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.
תביעה במסלול האדום, ביכולתה לפצות באופן מלא את הניזוק! לא רק בגין נזקים אותם ניתן לזהות בנקל מתוך הדו"חות, אלא גם באמצעות ראשי נזק נוספים אותם ניתן לתבוע בהישען על טיעון משפטי.
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף ולהיכנס לתוך מתווה השבלוני של המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם הקיבוץ רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.
במרבית מן המקרים, ניזוק אשר זכאי להגיש תביעה במסלול האדום, מחובתו לעשות זאת ואל לו לעשות שימוש במסלולים הירוקים, שכן המסלולים הירוקים הינם במידה רבה כוללניים ומוגבלים בסכום וביכולת הטיעון, בעוד שהמסלול האדום הינו מסלול שאינו מוגבל בסכום הפיצוי, גמיש, בר התאמה לעסק הספציפי ובפועל מאפשר לניזוק, בהישען על טיעונים משפטים נכונים, לתבוע ראשי נזק רבים, אותם לא ניתן לתבוע במסגרת המסלולים הירוקים, והכל ללא מגבלה של סכומים וללא כל צורך בתשלום אגרה.
מדריך להגשת תביעות פיצויים עבור נזקים ישירים בעקבות מבצע "חרבות ברזל".מי יכול לתבוע, מתי צריך להגיש את התביעה וכיצד מגישים.
לאור פניות רבות, נבקש, לעשות עבורכם סדר ולנסות להסביר בקצרה מה הזכאות של אדם או עסק אשר ניזוק ו/או יינזק כתוצאה מהמלחמה.
תביעה במסלול האדום אמורה לפצות את הניזוק בגין מלא הנזק, תביעה שכזו הינה תביעה משפטית גרידא, המושתתת על מגוון רחב של טענות משפטיות מתוחכמות ומורכבות, במאמר מידע מקיף על כל הסוגיות שיש לקחת בחשבון לפני הגשת התביעה
תביעות במסלול האדום ניתן להגיש במספר אופנים, במספר פעימות, או בתום המלחמה לאחר התגבשות מלוא הנזק. רשות המיסים הודיעה כי בכוונתה לאפשר הגשה למקדמה נוספת (לחודש נובמבר 2023) עבור עסקים הזכאים להגיש תביעה במסלול אדום.
ענף המסעדות בכל הארץ ובפרט באזורים המפונים נפגע קשה במהלך המלחמה, ובעלי המסעדות זכאים לפיצויים ממס רכוש. כך תפעלו על מנת לקבל אותם.
לאור הנזק הרב שנגרם לחקלאים במהלך מלחמת חרבות ברזל, הן בנזק ישיר והן בנזק עקיף, המדינה החליטה על מתווה פיצויים נרחב לחקלאים. כל הפרטים במאמר>>
כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית מפעולה של מדינה או ארגון עוין לישראל וודאי שנפגעי מלחמת חרבות ברזל נחשבים ככאלה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה תש"ל 1970. כאמור גם פגועי נפש נפגעי חרדה ופוסט טראומה וכדומה נכנסים לקטגוריה זו.
מה דינה של תאונת דרכים שנגרמה כתוצאה או במהלך פעולת איבה. מי יכסה את הנזק לנפגע? כל הפרטים המאמר
מי שהוכר כנפגע פעולות איבה זכאי לתגמולים ע"פ החוק. נפגע בפעולת איבה שהגיש תביעה לתגמול נכות, יוזמן להופיע לפני ועדה רפואית, שבסמכותה לקבוע את דרגת נכותו לתקופה זמנית או קבועה, לפי חומרת הפגיעה.
הממשלה אישרה את חוק התכנית לסיוע כלכלי שנועד לסייע לעסקים קטנים ובינוניים תוך השתתפות בהוצאות הקבועות שלהם וכן חלק מהוצאות השכר ששילמו לעובדים שנאלצו להישאר בבית.
במאמר נחדד את סוגית היעדר יכולת ניצול נכס בתחום ישוב ספר בזמן לחימה, אשר החוק מאפשר פיצוי לאותם עסקים, ומעניק פיצוי למי שנכנס לאותה קטגוריה אשר ידאג להגיש תביעה מתאימה, מלאה ובמועד.
פורסם ב-30.10.23 תזכיר חוק ממשלתי הנותן מענה לחלק מן הנזקים הכלכליים העקיפים שנגרמו ונגרמים לעסקים רבים ברחבי ישראל כתוצאה ממלחמת "חרבות ברזל". כל הפרטים במאמר>
במאמר זה ננסה לסקור בקצרה שינויים והתאמות בעולם העמותות בעקבות מלחמת חרבות ברזל יש לשים לב שהמאמר מכוון לעיתות מלחמה ולהתאמות שנדרשות מעכשיו לעכשיו
רשות המסים הודיעה שמעסיקים יהיו זכאים לפיצוי בגין שכר ששילמו לעובדיהם שהם תושבי מיישובי עוטף עזה וגבול הצפון שפונו מבתיהם ונעדרו מעבודתם.
החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.
במאמר זה נחדד סוגיה___________ החוק מאפשר פיצוי לאותם עסקים, וכן יעניק פיצוי למי שנכנס לאותה קטגוריה וידאג להגיש תביעה מתאימה ובמועד.
בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.
רשות המס מאפשרת להגיש בקשות למקדמות בגין "נזק עקיף" שנגרם במלחמת חרבות ברזל, עוד לפני הגשת התביעה. איך כמחשבים זאת?
לראשונה בעת מלחמה הוצג מתווה סיוע חדש למענק לעסקים בכל רחבי הארץ על מנת למנוע את קריסתם בשל נזקי מלחמת "חרבות ברזל".
על מנת להקל ככל הניתן על תושבי ישראל בתקופת מלחמת חרבות ברזל, מדינת ישראל, באמצעות רשות המיסים והמוסד לביטוח לאומי, פועלת למתן הקלות שונות לציבור הנישומים. להלן פירוט של ההקלות הידועות בשלב זה.
עסקים בעוטף עזה ובצפון הארץ הממוקמים ביישוב ספר זכאים להגיש תביעות פיצויים באופן מיידי
במדינת ישראל קיים חוק המיועד להעניק פיצוי בגין נזקיה של מלחמה, הן בנזק הישיר לנכסים, והן בנזק העקיף שנגרם מהיעדר יכולת לקיים פעילות כתוצאה מנזק לנכסים. בשל הדחיפות קבוע בדין הליך מהיר יחסית להגשת תובענה ולקבלת כספי הפיצוי.
בימים אלו, כאשר מדינת ישראל נלחמת להשגת ביטחון אזרחיה אל מול זוועות הטרור יש לזכור כי פגועי גוף ונפש יכולים לתבוע על פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה.
כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית בפעולת איבה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה. כך גם פגועי נפש, נפגעי חרדה ופוסט טראומה.
מהי ההשפעה של מבצע "חרבות ברזל" על הזכויות והחובות החוזיות של צדדים בהתקשרות חוזית ומה דין הפרת חובות חוזיות אלו בעקבות המלחמה?
מהו נזק עקיף? נזק עקיף מוגדר בחוק מס רכוש וקרן פיצויים כהפסד או מניעת ריווח כתוצאה מנזק מלחמה בתחום ישוב ספר, מחמת אי אפשרות ניצול נכסים הנמצאים בתחום ישוב ספר, עקב פעילות מלחמה על ידי צבאות סדירים של האויב או עקב פעולות איבה אחרות נגד ישראל.
משרד האוצר פרסם טיוטא לתיקון כללי מס הכנסה אשר, אם תתקבל, תביא לשינוי בדרישות הדין החלות לגבי חברות המקצות אופציות או מניות לעובדים.
עסקים הממוקמים ב"יישוב ספר" כהגדרת מונח זה בסעיף 35 לחוק מס רכוש, שרווחיותם נפגעה עקב מבצע "חרבות ברזל", גם אם לא נפגעו פיזית ובתנאי שהם נכללים ברשימת היישובים המוגדרים כיישובי ספר, זכאים לפיצוי בגין אובדן רווחים. מאמר זה מפרט את הליך הגשת התביעה.