מאת:

פיצויים לתושבי מטולה עקב מלחמת חרבות ברזל רק במסלול האדום

מלחמת חרבות ברזל נחתה על מדינתנו כרעם ביום בהיר, וזאת בעיקר על היישוב היחיד והמיוחד מטולה. לא זו בלבד, אלא שתושבי מטולה עקב סמיכותם לגבול נאלצו במהירות הבזק לעזוב את ביתם ואת עסקם, לעזוב את פרי עמלם ולהעתיק את מגוריהם, כמפונים מביתם, לבתי מלון ו/או לישובים אחרים ובפועל מזה תקופה מאוד ארוכה, אותם תושבים מקסימים, נמצאים בבית לא להם.
מטולה הינה ישוב הממוקם בקו עימות, ישוב יפה ומיוחד אשר המדינה בעמל רב ובמשך שנים עודדה ישראלים להתיישב בו, וזאת דווקא בשל מיקומו האסטרטגי. פרשנותנו המשפטית אומרת, וכך גם מתחייב מהוראות מגילת העצמאות, כוונת המחוקק וחוק מס רכוש, שהדבר נעשה בכדי להבטיח התיישבות ציונית ערכית לאורך גבולות המדינה.
תושבים מצטיינים רבים, ציונים, ערכיים ואוהבי המדינה, נענו להפצרות המדינה והתיישבו במטולה והפריחו אותה, כשבפועל בעשותם כן, הם כרכו את גורלם וגורל משפחתם, כלכלית ואישית בביטחון המדינה, והכול מתוך הנחה לפיה היה ותפרוץ מלחמה ויגרם נזק כלכלי, היה ויגרם נזק ישיר ו/או נזק עקיף, אזי המדינה תפצה את אותם ציונים ותעמידם כלכלית במקום בו יכולים הם היו להימצא באם המלחמה כלל לא הייתה פורצת.
 
מטולה - יישוב מצליח עם אוכלוסייה מדהימה
ואכן בהישען על התחייבות המדינה, קם לו ישוב מרהיב, מצליח, עם אוכלוסייה מדהימה אשר פועלת רבות לטובת קידום היישוב, לטובת צמיחה, פריחה ועשייה, ברמה החברתית, הכלכלית ועוד ובכלל זאת סיוע במגוון תחומים ציונים ערכים, תיירות, עלייה ועוד.
במסגרת התיישבות האזרחים במטולה ניתן למצא אין ספור חקלאים בעלי מטעים נשירים ו/או שדות יבילים ו/או רפתות ו/או מפעלים ו/או צימרים ו/או מסעדות ו/או אתרים אחרים, הפועלים מזה שנים כאתר עליה לרגל לטובת ישראלים רבים, המבקשים ליהנות כתיירים מהתיישבות מדהימה של ישראל והפיכת קו העימות לישוב פורח, מהיפים במדינה.
 
מלחמת "חרבות ברזל" ואכיפת ברית האזרחים והמדינה
הנה עתה פרצה לה המלחמה, התושבים מפונים, העסקים נבלמו והמצוקה גוברת. ככל שהמלחמה גוברת גם המשפטיות הנדרשת מתחדדת, משפחות מרוחקות מהבית, משפחות מצטופפות בחדרי מלון, תזרים המזומנים נבלם, המטעים מתייבשים, היבול לא נקטף, הטיפול בחקלאות נבלם, המפעלים עומדים מלכת, העסקים סגורים והעתיד לא נודע.
בנסיבות שכאלה, כותב שורות אלה, אשר לו 13 שנות ניסיון כעו"ד של מס רכוש ובסך הכול כ- 30 שנות ניסיון כמי שעוסק בפיצויים על פי חוק מס רכוש, מבין כי הגיע העת לדרוש מהמדינה לאכוף את הברית מול תושבי מטולה ולהעניק להם פיצוי כספי מלא על מלא בגין הנזקים. לא ניתן לפצות את הניזוקים בגין הנזק הפיזי או הנפשי באופן ראוי, אבל כן ניתן לפצות באופן מלא את התושבים בגין הנזקים הכלכליים וזאת יש לדרוש.
כותב שורות אלה מודע לכך כי הדרך היחידה לעשות כן היא באמצעות הגשת תביעה במסלול האדום שכן רק במסגרת המסלול האדום יכול תושב מטולה לקבל פיצוי בגין ה "נזק הממשי".


המסלול האדום
נכון שהמדינה מנסה לקדם מסלוליי פיצוי ירוקים, שהינם בפועל לכאורה מהירים משום שהם מושתתים על נוסחה פשוטה ורוחבית, אולם לגישת כותב שורות אלה, עם כל הערכה והרצון של המדינה להציע מסלולים פשוטים ומהירים, הרי שהמסלולים הירוקים שהינם מסלולים סגורים ומוגבלים, אינם בוחנים את העסק הספציפי ממש ומשכך אין ביכולתם לפצות את הניזוק בגין הנזק הממשי, אלא לפצותו באופן חלקי בלבד, ולפעמים אף לפצותו בסכום שהוא רחוק מרחק מזרח ממערב מהנזק הכלכלי האמיתי של הניזוק. הפער בין פיצוי על פי המסלול הירוק, לבין הפיצוי על פי המסלול האדום עלול  להגיע עד לכדי מאות אחוזים.
במסלול האדום, שהינו מסלול משפטי טהור המחייב הגשת תביעה משפטית היושבת על ראשי נזק משפטים טהורים המתאימים למלחמה דנן, אנו, המייצגים ניזוקים, חייבים לשאול את עצמנו היכן הניזוק יכול היה להימצא כלכלית באם המלחמה כלל לא הייתה פורצת, ולדרוש מהמדינה את הפיצוי שיעמיד את אותו תושב מטולה ו/או בעל עסק במטולה בדיוק באותו מקום.
לשם כך, ולשם תביעת פיצוי ממשי בגין הנזק הממשי של הניזוק תושב מטולה, יש צורך לבנות תביעה משפטית שהינה תביעה במסלול האדום המבוססת על ראשי נזק משפטים ייחודים למלחמה, תקדימיים בחלקם, לתבוע בגין הנזקים בהווה, על הנזקים העתידים, על בלימה בצמיחה, על נזקים עקיפים, על פגיעה במטעים, על פגיעה במצבת הלקוחות וכדומה.
ברור וגלוי הוא כי רק באמצעות המסלול האדום, שהינו מסלול שנקבע כבר בחוק מס רכוש בשנת 1961, הניזוק אינו מוגבל לנוסחה יבשה, סגורה, קשיחה ובלתי גמישה אשר אינה משקפת את הנזק הממשי, ובאמת ובתמים אין במסלול הירוק כדי לאפשר לנו כמי שפועלים לטובת מיצוי זכויות הניזוק למפות את הפעילות של תושב מטולה הניזוק, למפות את הנזק שלו, לבסס כל טיעון משפטית, לתרגם את זה לתחשיב כלכלי ולתבוע "מלא על מלא", עד לשקל האחרון. רק במסלול האדום אנו יכולים למעשה למצות את כוונת המחוקק ובאמת ובתמים למפות ולאתר  את כל הנזק הכלכלי ולתבוע אותו. ברור כי תושבי מטולה אינם צריכים לספוג ולו שקל אחד על חשבונם בגין נזקיה הכלכליים של המלחמה ו/או בגין הנזק הכלכלי שנגרם להם עקב המלחמה.
המדינה אמורה לפצות את אלה ולשם כך כל המדינה היא זו שאמורה לספוג את הנזק.
 
טיפול משרדנו
משרדנו, המורכב מעו"ד, כלכלנים ורואי חשבון, חלקם יוצאי משרד האוצר ו/או משרד המשפטים, ידע למפות את הפעילות של בעל העסק במטולה, למפות את הנזק, לבנות את ראשי הנזק המשפטיים, לבסס כל טיעון ראש נזק בטיעון משפטי מקצועי, לחשב את הנזקים במלואם תחת כל ראש נזק ולקדם תביעה אדומה לפיצוי "מלא על מלא" בגין כל תושב מטולה. 
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כדאי להגיש ערר על החלטות מנהל מס רכוש בהשגה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטת המנהל בהשגה אינה בהכרח סוף פסוק, קיים סיכוי ממשי להביא לידי שינויה ולהביא לידי קבלת החלטה אשר תיטיב עם הניזוק ותבלום את הדרישה להשיב את הכספים שקיבל ואף, במקרים המתאימים, מעבר לכך.

עסקים בקווי עימות זכאים לפיצוי בגין נזקים עתידיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם נזקים עתידיים ברי פיצוי מכוח חוק מס רכוש? אלו עסקים יוכלו לתבוע פיצוי בגין נזק עתידי? מהו גבול הפיצוי בגין הנזק העתידי? תשובות אלו ועוד במאמר

פיצוי מס רכוש בגין תקופת התאוששות עבור כלל הענפים

מאת: אלי דורון, עו"ד

ראש נזק חדש לעסקים בקו עימות: "פיצוי בגין תקופת התאוששות עבור כלל הענפים, מעבר לענף החקלאות והתיירות"

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.