טיפול בהונאות/תרמיות נדל"ן ברומניה בסיוע צוות עו"ד רומני וישראלי ממשרדנו

ישראלים רבים השקיעו בעשור האחרון את מיטב כספם בפרויקטים ברומניה ו/או בנדל"ן ברומניה ו/או בבניינים, דירות ונכסים אחרים ברומניה. חלק מאותם משקיעים פעלו ברומניה כיזמים לכל דבר ועניין, המתנהלים ישירות מול בעלי הקרקעות, המתווכים והגורמים הרומנים האחרים וחלק אחר של המשקיעים, למעשה מרבית הישראלים המשקיעים בנדל"ן ברומניה, ביצעו השקעה פסיבית כלומר הם עצמם פחות בחנו את העסקה, אלא נשענו על מה שנאמר להם על ידי יזמים ישראליים או אחרים אשר הצליחו לשכנע אותם להשקיע במיזמים בתחום הנדל"ן ברומניה. 
 
בחלק גדול מהמקרים היזמים פעלו לגיוס משקיעים מחברים קרובים, בני משפחה, שכנים ועוד - כך יוצא שאלפי ישראלים שוכנעו לחשוב כי הצטרפותם כמשקיע למיזם ברומניה, צפויה להניב להם רווחים חסרי תקדים ומשכך החליטו להישען על המצגים שהוצגו בפניהם על התוכניות הגרנדיוזיות שהראו להם ולהשקיע ברומניה. כמובן שמצגים אלה וכל אותם תוכניות התיישבו, במרבית המקרים, עם ביקושים אדירים ברומניה לדירות, עם הצורך הממשי של אלפי רומנים לרכוש דירות ועם הגישה המקלה של הרשויות ברומניה לשינוי ייעוד קרקע, להפיכת קרקע חקלאית לקרקע לבנייה ועוד.  
 
ממיזם נוצץ לכישלון מוחלט
הלכה למעשה המציאות לא התיישבה עם הציפיות - בשנת 2008 נכנס שוק הנדל"ן הרומני למשבר כלכלי חסר תקדים, הבנקים הפסיקו לממן רכישות נדל"ן ומחירי הנדל"ן ירדו בעשרות רבות של אחוזים. עקב זאת קרקעות הפסידו למעלה מ-50% משווין ומה שנראה מבטיח, הפך לכישלון מוחלט. ישראלים רבים מצאו את עצמם מושקעים בנדל"ן רומני מבלי שיוכלו  לממשו, גם לא במחיר הפסד. ישראלים רבים אשר עד למשבר נלחמו על הזכות להצטרף לעסקה ברומניה, על הזכות להיכנס כשותף במיזם נוצץ שהוצג בפניהם, מצאו את עצמם מול שוק כלכלי קורס, יזם שלא משתף עמם פעולה, שוק של מוכרים בלבד, כך שגם אם ביקשו, לא נמצא הגורם שיסכים לרכוש את חלקם, גם לא בחצי או ברבע מחיר. רק עתה, בחלוף כמעט עשור שנים מהמשבר, השוק הרומני מגלה סימנים של יציאה מהמשבר. היום ניתן לראות כיצד הבנקים חוזרים להזרים, אומנם בזהירות, כספים לטובת בנייה ורכישת נדל"ן וכיצד כמות העסקאות וביקושים משפיעים לטובה על המחירים. כיום ניתן לראות כיצד הבנייה חוזרת לרומניה, כיצד מאוד בזהירות יזמים חוזרים לזירה לטובת פיתוח והשקעה. המחירים אכן לא מגיעים לרמות שהיו ערב הקריסה ואולי גם לא יגיעו לרמות אלה, אבל בהחלט נראית התעוררות, אם בשוק הדירות ואם בתחומים אחרים בכלכלה הרומנית. מרבית הישראלים אשר הפסידו כסף בעסקאות נדל"ן ברומניה, יאלצו להשלים עם המפלה ולספוג את הנזק וההפסד. מרביתם לא יכולים לבוא בטענות לאף אחד, פרט לעצמם או לשוק הנדל"ן הרומני. כמו כל השקעה, גם השקעה בתחום הנדל"ן לא בהכרחת מבטיחה הצלחה, גם היא מלווה בסיכונים אותם לוקח המשקיע על עצמו, כך שבנסיבות בהן השוק לא מתקדם לעבר הערכים המיוחלים, המשקיע יכול להאשים את עצמו על כך שהערכתו לא הייתה מדויקת. יחד עם זאת, יש בנמצא מצבים רבים בהם המשקיע הפגוע דווקא כן יכול לתבוע את מי שהכניס אותו לעסקה - את היזם, את זה שרימה אותו או הפר את התחייבותו כלפיו וכו'.
 

כיצד אנחנו יכולים לסייע לך?
משרדנו, המורכב מעו"ד ישראליים ורומניים וכן כלכלנים ורו"ח נחשף בשנים האחרונות לעשרות מקרים בהם המשקיע שנפגע יכול לתבוע את אלה ששכנעו אותו להיכנס לעסקה, את שותפיו, את המארגנים ו/או גורמים אחרים מולם הוא התנהל לטובת ביצוע ההשקעה. הניסיון שלנו בטיפול בישראלים שנפגעו מראה כי בחלק מהמקרים, היזם הצליח לשכנע את המשקיע, בדרך לא דרך, להזרים כספים למיזם וזאת לדוגמא על סמך הבטחות מפורשות לרווחים בטוחים אשר לא יצאו אל הפועל; בחלק אחר מהמקרים מגלים אנו משקיעים אשר הבטיחו להם לרכוש קרקע ברומניה עבורם, אך בפועל קרקע מעולם לא נרכשה ו/או נרשמה על שמם ופרט להבטחות חוזיות, הלכה למעשה ההתחייבות לא קוימו והיזם לא יכול להראות כי אכן הקרקע אותה הוא התחייב לרכוש עבור הישראלי אכן נרכשה ו/או נרשמה על שם המשקיע; במצבים אחרים נתקלים אנו ביזמים אשר הכניסו להשקעות ברומניה חברים ומכרים תוך הבטחה להכניסם לעסקה במחיר העלות, ללא רווח/תיווך וכו', אלא שבפועל המחיר אותו שלמו המשקיעים עבור הרכישה כלל רווחים גדולים, אותם היזמים גרפו לכיסם מיד עם הכנסתם למיזם וזאת מבלי לידע את המשקיע כי הוא משלם להם סכומים העולים על ההשקעה בפועל.
 
כך מוצאים אנו, במגוון רחב של עסקאות כושלות ברומניה, התנהלות לא ישרה ולא הגונה מצד היזם, מה שמזכה את הישראלי הנפגע/המשקיע לתבוע את זה שרימה אותו בגין הנזקים שנגרמו לו ו/או בגין אובדן הרווחים עקב התנהלות זו. משרדנו, המורכב מעו"ד ישראלים ורו"ח רומנים, כמו גם רו"ח, כלכלנים ויוצאי רשויות מס בקיא בטיפול בתיקים מסוג זה ובמיצוי הדין עם אותם גורמים שרימו - משרדנו ידע לתבוע את הגורמים הנדרשים ולגבות מאלה את הכספים שנגרעו מכך.
 
פמה אלינו עתה ותן לנו לפעול בשמך לטובת קידום עניינך!
אנו נדע לעשות זאת עבורך במינימום עלות ובמינימום נזק - התקשר כעת לעו"ד אלי דורון:
054-4251054  

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

הסכם יבוא בין חברה ישראלית לחברה אוסטרית – הוראות חיוניות

במאמר נסקור כל אחת מההוראות המרכזיות שחוזה כזה צריך לכלול, תוך התייחסות לדין הישראלי, הדין האוסטרי והוראות CISG, עם דגשים על הגנה מרבית לאינטרסים של היבואן.

פתיחת חברה באוסטריה – מדריך מקיף ליזמים ישראלים

מאמר זה מציע מדריך מקיף ליזמים ישראלים המעוניינים בהקמת חברה באוסטריה. הוא מסביר על סוגי התאגידים השונים במדינה, תהליך הקמת חברה בערבון מוגבל (GmbH), דרישות הון מינימלי וניהול. כמו כן, נדונים היבטים של מיסוי, יתרונות עסקיים של הקמת חברה באוסטריה, וחשיבות השגת ייעוץ משפטי.

גילוי מרצון לישראלים עובדים באפריקה ללא דיווח הכנסות

מאמר זה עוסק בחשיבות הליך הגילוי מרצון כפתרון משפטי לישראלים עובדים באפריקה שלא דיווחו על הכנסותיהם. נדונים היתרונות של ההליך, ההשלכות של אי-הדיווח, ההקלות האפשריות, עמדת רשות המיסים, ותפקיד עורך הדין המייצג בהליך מאיסוף המידע ועד לניהול המו"מ עם הרשויות.

מימוש ירושה באוסטריה והעברת נכסים לישראל

מאמר זה עוסק בניהול הליך הירושה לאחר פטירה באוסטריה, ומדגיש את הצעדים הנדרשים כגון מינוי נוטריון, תעודת פטירה וצוואה, והצהרת יורשים. הוא בוחן גם את היבטי המיסוי הקשורים לירושה בשתי המדינות, תוך הדגשת החשיבות של ייעוץ משפטי והכנת המסמכים הנדרשים להעברת נכסים לישראל.

גילוי מרצון על זהב ורכוש שהושמט מהצהרות הון – הדין הישראלי 2025

מאמר זה בוחן את חובת הצהרת ההון ותכולתה, ומבחין בין השמטת נכסים מכניסה לא מדווחת להשמטה בתום לב. אנו מנתחים את ההשלכות האזרחיות והפליליות של מחדלים אלה, מסבירים את הליך הגילוי מרצון כפתרון להסדרת הבעיה, ומסקרים את עמדת רשות המסים והפרקטיקה בעבודה מול מייצגים.

ייצוג חשוד ישראלי בעבירה פלילית באוסטריה על ידי עו”ד המתמחה בדין הפלילי

במאמר מודגשת חשיבות הייצוג המשפטי עבור ישראלים החשודים בעבירה פלילית באוסטריה, ומומלץ לשכור עו"ד מקומי המתמחה בדין הפלילי. המאמר מסביר את האתגרים וההבדלים בין המערכות המשפטיות, מדגיש את זכויות החשוד, ומדבר על סוגי העבריינות הנפוצה בקרב ישראלים. ייצוג מקצועי מבטיח הגנה על זכויות החשוד ומסייע בהתמודדות עם ההליכים המשפטיים באוסטריה.

הגשת תביעה משפטית באוסטריה - מדריך מקיף לתובעים ישראלים

מאמר זה עוסק במערכת המשפט האוסטרית, כולל תביעות אזרחיות, פליליות ומנהליות. הוא מסביר כיצד פועלת המערכת, שלבי הגשת תביעה אזרחית, הבדלים בין ההליכים, אפשרויות ערעור והסדרת סיוע משפטי לאוכלוסיות חלשות. המאמר מספק מידע על הפרוצדורות המשפטיות, מועדי ההתיישנות ודרכי התמחות עורכי דין באוסטריה.

הליך מימוש ירושה ברומניה על ידי יורש ישראלי

במאמר זה נסביר את שלבי ההליך, נציג הבדלים בין ירושת מוריש רומני למוריש ישראלי, ונבהיר עקרונות מרכזיים בדין הירושה הרומני – כגון תפקיד הנוטריון הציבורי, השימוש בעדים, וכללי הירושה הייחודיים ברומניה. בנוסף, נדגיש את חשיבות הליווי של עורך דין מקומי ברומניה, במיוחד לאור פעילות משרד עו”ד אלי דורון במדינה, לשם ניהול יעיל ומוצלח של ההליך.

הגשת תביעה כספית באוסטריה על ידי נושה ישראלי

מאמר זה מציע סקירה מקיפה על הגשת תביעה כספית באוסטריה על ידי נושה ישראלי נגד נתבע אוסטרי. הוא מסביר את סמכות השיפוט הנדרשת, את שלבי ההליך המשפטי, הצורך בייצוג משפטי, דרישות פרוצדורליות, ואת האפשרות להגיש תביעה במנגנון מזורז. המאמר מציין גם את ההיבטים כגון ריבית והוצאות משפט, ומדגיש את ההזדמנויות וההגנות העומדות בפני צדדים זרים. בסיום, הוא מציע תובנות על הקשר המשפטי המיוחד בין אוסטריה לישראל, המקל את ההליך עבור הנושה.

רשלנות רפואית עקב ניתוח מיותר בישראל

במאמר זה ננתח לעומק מהי רשלנות רפואית, באילו נסיבות ניתוח מיותר ייחשב לרשלני, מהן החובות והאחריות המוטלות על הרופא, אילו תנאים נדרשים להוכחת רשלנות, מהם הנזקים האפשריים במקרים אלו, וכן נפרט את האפשרויות המשפטיות העומדות בפני מטופלים שנפגעו עקב ניתוח מיותר.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.