אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
הניסיון מלמד כי גם רואי חשבון ו/או יועצי מס ( להלן – מייצגים), במיוחד כאלה המנהלים פרקטיקה משותפת, מוצאים את עצמם, לא אחת, בסכסוך משפטי. הסכסוך המשפטי יכול להיווצר משורה מגוונת של סיטואציות, אם בין שותפים, אם בין עובדים שכירים בפירמה לבין בעליה, אם בין משרדיי מייצגים העובדים האחד מול השני, אם בהתנהלות מייצגים מול קבלני משנה ועוד.
במשפחה, בעסקים, בחיים - אף אחד לא אוהב סכסוכים. עם זאת, מה לעשות, הם חלק מהחיים - ולעיתים הם בלתי נמנעים. יש מי שבוחר ללכת לבית המשפט, אבל לא פעם בתי המשפט עמוסים מאוד – דבר הגורם לאנשים רבים לבחור בדרך של גישור כאופציה ליישוב מחלוקות. מה זה גישור? מהם יתרונותיו ומתי הוא רלוונטי?
אנחנו סבורים שבמיוחד בעת הזאת, הן שיקולי יעילות, הן שיקולים משפטיים והן שיקולי סולידריות, מצדיקים שקילה ובחינה רצינית של הצדדים לבצע ניסיונות כנים ליישב את הסכסוך המשפטי באמצעות הפנייתו ובסיועו של מגשר מקצועי ומנוסה.
בשנת 2018, שרת המשפטים איילת שקד, תיקנה את תקנות סדר הדין האזרחי לפיהן, החל מחודש פברואר 2020, בכל תובענה שסכומה או שווי נושאה עולה על 40,000 ₪, תחויב במינוי מגשר לצדדים.
על התייעצות עם שופט בדימוס, בעל 30 שנות ניסיון, אשר שמע וניהל אין ספור משפטים חשבת? השופט בדימוס - יעקב וגנר, עו"ד, אשר שימש כסגן נשיא בית המשפט השלום בחיפה, נמנה על צוות משרדנו.
פירמת עורכי הדין DTKG&G מקבלת בברכה את הצטרפותו של השופט וגנר כחלק מהנבחרת המצליחה של המשרד. וגנר הוא אחד מהדמויות המוכרות ביותר בעולם המשפט החיפאי והפך עם השנים לשם דבר ולסמכות משפטית המוכרת ומכובדת על ידי כולם. הצטרפותו של וגנר אל מחלקת ההליכים האלטרנטיביים של המשרד משמחת מאוד, בכך יוכל להנחיל את ניסיונו רב השנים ולהמשיך ולעסוק בעבודה משפטית ובתחומי מומחיותו ולתרום מניסיונו רב השנים. וגנר רואה בהליכים האלטרנטיביים, כמו גישור ובוררות, פתרון לעומס המוטל על בתי המשפט. אנו רואים זכות גדולה וכבוד רב בהצטרפותו של שהשופט בדימוס וגנר אל משרדנו.
שוב הוכח מוסד הבוררות כאמצעי יעיל וסופי להכרעת סכסוכים, וכהליך משפטי שאין להקל ראש בחשיבותו, ולכן יש ליחס לו חשיבות דיונית לא פחותה מזו המופנית והנדרשת בבתי המשפט, הן מבחינה מקצועית, והן מבחינת סמכותו, ותוקפו של הליך זה.
גישור הינו הליך אלטרנטיבי לישוב תביעות, כזה המוצע אף פעמים רבות על ידי שופטים (בראותם בטובת בעלי הדין), וזאת על מנת להסיט ו'לנתב' את הדיון המשפטי לאפיקי פשרה והידברות בהסכמה, תוך חסכון ניהול ההליך בערכאה המשפטית.
ככלל, פסק בורר מהווה מעשה בית דין בין הצדדים למחלוקת ולאחר אישורו על ידי בית המשפט הוא מהווה פסק דין לכל דבר ועניין. יחד עם זאת לא תמיד הצדדים יהיו מוכנים לקבל את החלטת הבורר, ועל כן צד שירצה להתנגד לפסק יפנה לעילות המנויות בחוק הבוררות על מנת לבטלו.
בית המשפט המחוזי בחיפה סילק תביעה של נושה שטען שהבורר היה חלק מקנוניה של שני הצדדים לבוררות להבריח נכסים ולהתחמק מהחזר החובות וקבע כי אין הבורר חייב חובת נאמנות כלפי צדדים שלישיים.
בישראל מתנהלים מאות אלפי תיקים בערכאות שונות והעומס על בתי המשפט כבד וכמעט בלתי אפשרי מצב היוצר דיון ארוך וסחבת במרבית התיקים ולכן מוסד הבוררות מהווה דרך אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים במערכת שיפוטית, המתקיימת מחוץ לכותלי בית המשפט.
"ישנו צורך אמיתי ומהותי להטמיע תהליך הגישור בתיקי מס אזרחיים, שיביא לקיצור לוחות הזמנים עד לפתרון הסכסוך, מניעת הצטברות ריביות והצמדה, והגברת שיתוף הפעולה בין הגורמים המעורבים" כך כותב במכתבו אל שר האוצר עו''ד אלי דורון, שותף מייסד במשרד עורכי דין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי, המתמחה בדיני מיסוי ישראלי אזרחי, מיסוי פלילי, ייעוץ מס ומיסוי בינלאומי.