מאת:

לצד מערכת ההתדיינות המשפטית ויישוב הסכסוכים במסגרת כותלי בית המשפט, קיימים הליכים חלופיים נוספים, מהותיים לא פחות, כאלו המאפשרים לבעלי הדין לפתור את הסכסוך מחוץ לבית המשפט עצמו. גישור הינו הליך אלטרנטיבי לישוב תביעות, כזה המוצע אף פעמים רבות על ידי שופטים (בראותם בטובת בעלי הדין) וזאת על מנת להסיט ו-'לנתב' את הדיון המשפטי לאפיקי פשרה והידברות בהסכמה, תוך חסכון ניהול ההליך בערכאה המשפטית.

 

עפ"י תקנה 2 לתקנות המשפט (גישור) תשנ"ג-1993 (להלן: "תקנות הגישור"), גישור משמעו - "הליך שבו נועד מגשר עם בעלי הדין, כדי להביאם לידי הסכמה על יישוב הסכסוך, בין היתר על ידי בירור הנושאים שבמחלוקת, גילוי מידע הדרוש בקשר עם הסכסוך והצעת אפשרויות לפתרון". הליך הגישור הינו וולנטרי, כך שהצדדים למחלוקת המשפטית יגיעו אליו אך ורק במידה והביעו את הסכמתם מראש לניהול הליך הגישור. זאת ועוד, כל אחד מבעלי הדין, רשאי בכל שלב של ההליך - אף ללא צורך בנימוק כלשהו - להודיע כי הוא אינו חפץ בהמשך ההליך ובכך יביא לסיומו. מטרתו העליונה של המגשר בכל התהליך הוא לסייע בידי הצדדים להגיע לכדי הסכמות במישור משא ומתן חופשי – מבלי שיש לו כל סמכות להכריע בסוגיה שבמחלוקת (להבדיל מהליך בוררות או כל הליך המתנהל בערכאת בית משפט).

 

הליך גישור - איך זה עובד?

המגשר, כצד ניטרלי להליך, יסייע ו-"ינתב" את ניהול המשא ומתן החופשי וזאת הן בפגישות משותפות לשני הצדדים והן בפגישות אישיות עם כל אחד מהצדדים בהן הוא נוהג להציג בפני כל צד את חוזקותיו וחולשותיו, על מנת לסייע לצדדים להגיע להסכמות המגלמות שביעות רצון מלאה בסיום ההליך. ככל שגובשו הסכמות בהליך הגישור, יועלו הן על הכתב ע"י המגשר ויוגשו על ידו לבית המשפט לצורך מתן תוקף של פסק דין להסכמות אלו. יתרה מזו, חשוב להדגיש ולהבהיר כי כל פיסת מידע אשר תימסר ו/או תוצג במסגרת הליך הגישור, לא תהווה ראייה ולא ניתן יהיה לעשות בה שימוש בהליך האזרחי. כך, ככל והמשא ומתן במסגרת ההליך לא צלח - אין בעלי הדין יכולים למסור ולהציג לבית משפט הדן בעניינם, דברים שהובאו בגישור, וודאי שלא ניתן להעיד את המגשר מטעם מי מהצדדים. בסופו של יום, הליך הגישור הנו הליך מהיר, שהתועלת שעשויה לצמוח ממנו עולה לאין שיעור על החסרונות שבפנייה להליך זה (עלויות מגשר, עיכוב מסוים בבירור התיק), ועל כן לא בכדי יותר ויותר צדדים מסכימים להעניק הזדמנות לפתרון הסכסוך ביניהם בדרך של גישור.
 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא זה?

בראש מחלקת הליכי בוררות וגישור במשרדנו  עומד השופט הבכיר בדימוס יעקב וגנר, לו ניסיון של כ-30 שנה כשופט צבאי ו-23 שנים כשופט, סגן נשיא ושופט בכיר של בית משפט  השלום בחיפהעו"ד יעקב וגנר מתמחה בין היתר, במתן ייעוץ משפטי אסטרטגי לפרטיים ועסקים, אם לפני נקיטה בהליך משפטי ואם במהלכו. כמו כן עוסק עו"ד וגנר בגישורים ובוררויות בכל תחומי המשפט האזרחי, לרבות במתן ייעוץ וגישור בתביעות ביטוח, נזיקין, חברות, שותפויות, חוזים, דיני אישות, מקרקעין, ליקויי בניה, הוצל"פ ועוד. השופט הבכיר וגנר משמש גם מגשר חילופי בהסכמה לפי סעיף 39 (1)  להוראות פרק ד' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט 2018 שתוקפם הוא מיום 5.9.19. היה ומי מלקוחותיכם מתלבט משפטית, האם להגיש תביעה, כיצד להתנהל, כיצד להתגונן, האם האסטרטגיה שלו נכונה, מה הסיכוי שלו או שהוא מעוניין בהגשת הליך שהוגש בהסכמת הצדדים לפי סעיף 39(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט 2018, מוזמנים לפנות אלינו בכל עת.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.8 ע"י 5 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גישור ובוררות בין רואי חשבון או יועצי מס מסוכסכים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

הניסיון מלמד כי גם רואי חשבון ו/או יועצי מס ( להלן – מייצגים), במיוחד כאלה המנהלים פרקטיקה משותפת, מוצאים את עצמם, לא אחת, בסכסוך משפטי. הסכסוך המשפטי יכול להיווצר משורה מגוונת של סיטואציות, אם בין שותפים, אם בין עובדים שכירים בפירמה לבין בעליה, אם בין משרדיי מייצגים העובדים האחד מול השני, אם בהתנהלות מייצגים מול קבלני משנה ועוד.

גישור כאפשרות לפתרון סכסוכים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); מתן חמו, עו"ד

במשפחה, בעסקים, בחיים - אף אחד לא אוהב סכסוכים. עם זאת, מה לעשות, הם חלק מהחיים - ולעיתים הם בלתי נמנעים. יש מי שבוחר ללכת לבית המשפט, אבל לא פעם בתי המשפט עמוסים מאוד – דבר הגורם לאנשים רבים לבחור בדרך של גישור כאופציה ליישוב מחלוקות. מה זה גישור? מהם יתרונותיו ומתי הוא רלוונטי?

גישור לפתרון סכסוכים בימי קורונה

מאת: עו"ד אלי דורון; עו"ד מתן חמו; עו"ד יעקב באיירסקי; דניאל דורון

אנחנו סבורים שבמיוחד בעת הזאת, הן שיקולי יעילות, הן שיקולים משפטיים והן שיקולי סולידריות, מצדיקים שקילה ובחינה רצינית של הצדדים לבצע ניסיונות כנים ליישב את הסכסוך המשפטי באמצעות הפנייתו ובסיועו של מגשר מקצועי ומנוסה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.