מאת:

"ישנו צורך אמיתי ומהותי להטמיע תהליך הגישור בתיקי מס אזרחיים, שיביא לקיצור לוחות הזמנים עד לפתרון הסכסוך, מניעת הצטברות ריביות והצמדה, והגברת שיתוף הפעולה בין הגורמים המעורבים" כך כותב במכתבו אל שר האוצר עו''ד אלי דורון, שותף מייסד במשרד עורכי דין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי, המתמחה בדיני מיסוי ישראלי אזרחי, מיסוי פלילי, ייעוץ מס ומיסוי בינלאומי.

במכתבו, עו''ד אלי דורון מבקש משר האוצר יובל שטייניץ לעודד לקדם את הליך הגישור בתיקים אזרחיים בתחום המס בשל היתרונות הברורים של הליך זה.

הליך הגישור הוא הליך וולונטרי אשר ניתן לשייכו לצדדים עצמם. כלומר, הצדדים להליך בוחרים להשתתף בו וביכולתם לפרוש ממנו בכל שלב שיבחרו. להבדיל מהליכים משפטיים ובוררות בהם השופט או הבורר מכריעים כך שצד אחד הוא הזוכה והאחר הוא הנפסד, סמכותו של המגשר מצומצמת יחסית כך שאין באחריותו לקבל החלטות השייכות לצדדים אלא לפעול להסדרת המחלוקת בדרך של הסכמת הצדדים. הצורך בהסכמה זו משתרע על כל שלבי ההליך, משלב הכניסה, עובר לשלב ההשתתפות בדיונים ומסתיים בהסכם בין הצדדים.

ההסכמה להליך הגישור מעידה על נכונות ליישב את הסכסוך שנוצר בין שני הצדדים ברוח טובה עם מתן הזדמנות לכל צד להביע את עצמו מתוך רצונו החופשי. ההליך מביא לגישה שיתופית לחיפוש משותף של פתרון הבעיה, ואפשרות לכך שהפתרון יהיה לרוחם של שני הצדדים.

מוסד הגישור צובר תאוצה בשנים האחרונות והביקוש לפתרון סכסוכים בדרך זו במגמת עלייה. כל אלו מחדדים את היתרון בהכנסת ההליך לתיקי מיסוי אזרחיים בשל האופי המיוחד של אותם סכסוכים. מרגע שמקבל הנישום שומה שהוצאה לו על ידי רשויות המס מחכה לו מסע ארוך ומייגע של הליכי שומה, השגה וערעורים וזאת מבלי להכביר בכתיבה על הריביות וההצמדות הנצברות במהלך ההליכים המשפטיים. לעומת זאת, הליך הגישור יביא לחסכון זמנם היקר של בתי המשפט וגם של רשויות המס.

לסיכום, חסכון בזמן יקר דרך השגת תוצאות בתקופת זמן קצרה, ללא הצורך להתמודד עם המתנה לזימון לערכאות הדיון או לתאריכי הדיונים, וחסכון בכסף- הוצאות משפטיות של עורכי דין, אגרות משפט, ריביות והצמדה, מביאים למסקנה כי ישנו צורך כנה להטמיע את הליך הגישור בתיקי המס האזרחיים.

 

 

------------------------------------------------------
 

בראש מחלקת "הליכי בוררות וגישור וב מנגנון חילופי ליישוב סכסוכים" במשרדנו  עומד השופט הבכיר בדימוס יעקב וגנר.  לעו"ד יעקב וגנר על כס השיפוט  של כ- 30 שנה כשופט צבאי ו – 23 שנים כשופט, סגן נשיא ושופט בכיר של בית משפט  השלום בחיפה.
עו"ד יעקב וגנר מתמחה בין היתר, במתן ייעוץ משפטי אסטרטגי לפרטיים ועסקים, אם לפני נקיטה בהליך משפטי ואם במהלכו. כמו כן עוסק עו"ד וגנר בגישורים ובוררויות בכל תחומי המשפט האזרחי, לרבות במתן ייעוץ וגישור בתביעות ביטוח, נזיקין, חברות, שותפויות, חוזים, דיני אישות, מקרקעין, ליקויי בניה, הוצל"פ ועוד. השופט הבכיר וגנר משמש גם מגשר חילופי בהסכמה לפי סעיף 39 (1)  להוראות פרק ד' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט 2018 שתוקפם הוא מיום 5.9.19.

היה ומי מלקוחותיכם מתלבט משפטית, האם להגיש תביעה, כיצד להתנהל, כיצד להתגונן, האם האסטרטגיה שלו נכונה, מה הסיכוי שלו או שהוא מעוניין בהגשת הליך שהוגש בהסכמת הצדדים לפי סעיף 39(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט 2018, שלחו טופס צור קשר ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם.

 


 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גישור ובוררות בין רואי חשבון או יועצי מס מסוכסכים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

הניסיון מלמד כי גם רואי חשבון ו/או יועצי מס ( להלן – מייצגים), במיוחד כאלה המנהלים פרקטיקה משותפת, מוצאים את עצמם, לא אחת, בסכסוך משפטי. הסכסוך המשפטי יכול להיווצר משורה מגוונת של סיטואציות, אם בין שותפים, אם בין עובדים שכירים בפירמה לבין בעליה, אם בין משרדיי מייצגים העובדים האחד מול השני, אם בהתנהלות מייצגים מול קבלני משנה ועוד.

גישור כאפשרות לפתרון סכסוכים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); מתן חמו, עו"ד

במשפחה, בעסקים, בחיים - אף אחד לא אוהב סכסוכים. עם זאת, מה לעשות, הם חלק מהחיים - ולעיתים הם בלתי נמנעים. יש מי שבוחר ללכת לבית המשפט, אבל לא פעם בתי המשפט עמוסים מאוד – דבר הגורם לאנשים רבים לבחור בדרך של גישור כאופציה ליישוב מחלוקות. מה זה גישור? מהם יתרונותיו ומתי הוא רלוונטי?

גישור לפתרון סכסוכים בימי קורונה

מאת: עו"ד אלי דורון; עו"ד מתן חמו; עו"ד יעקב באיירסקי; דניאל דורון

אנחנו סבורים שבמיוחד בעת הזאת, הן שיקולי יעילות, הן שיקולים משפטיים והן שיקולי סולידריות, מצדיקים שקילה ובחינה רצינית של הצדדים לבצע ניסיונות כנים ליישב את הסכסוך המשפטי באמצעות הפנייתו ובסיועו של מגשר מקצועי ומנוסה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.