חושד בשותף העסקי שלך? ייתכן שהוא מרמה אותך? המחלקה העסקית של משרדנו, המורכבות מעו"ד ורו"ח, תדע לשמור עליך!

ניהול עסק במציאות הישראלית רחוק מלהיות פשוט - התנהלותו מצריכה התמודדות שוטפת עם מגוון רחב של פרמטרים, חלקם בשליטתו של בעל העסק וחלקם האחר כלל אינם בשליטתנו. לא אחת בעל העסק מרגיש כי הוא רודף אחר "הזנב" של עצמו, יום אחרי יום, הכול לטובת שמירה על הקיים, התמודדות עם התזרים הלוחץ, לקוחות, ספקים, בנקים ועוד והדבר האחרון שהוא חושב עליו זה האם ועד כמה השותף שלו לעסק ישר והגון ו/או עד כמה אותו שותף משקיע בעסק ומקדמו.
 
ההתמודדות השוטפת עם כל המורכבות העסקית מחייבת, לא אחת, הקמת חברה או עסק ביחד עם שותף או שותפים, כזה שידע לקחת על עצמו חלק מהנטל, להביא חלק מההון ולעשות הכול ביחד עם האחרים לטובת התמודדות שוטפת עם כל אותן חזיתות לא פוסקות. ואכן, חלק גדול מהעסקים בישראלים נתונים בבעלותם של מספר שותפים, הפועלים יחדיו, אם באמצעות שותפות ואם באמצעות חברה, כשכל אחד מהחברים אוחזק בחלק מהמניות בה. לפעמים מספר חברים מחליטים על הקמת עסק אחרי צבא, לפעמים לאחר סיום לימודים ולפעמים לאחר מספר שנות עבודה כשכירים. קמים אלה יחדיו, באמונה כי האינטרס משותף וכי האמינות הינה מובנת מאליה, ומקימים פעילות עסקית האמורה לקדם את האינטרסים של כל אחד מהשותפים, בהתאם לחלקו המוסכם של כל אחד ואחד.
 
בחירתו של שותף מתאים, לטובת פעילות עסקית, הינה מלאכה לא פשוטה, לפעמים היא מורכבת לא פחות מהנדרש לטובת איתור שותף/שותפה לחיים. לפעמים החיבור מצליח ולפעמים פחות, לפעמים החיבור מחזיק שנים ארוכות ולפעמים מסתיים הוא במהירות. באותם מקרים בהם החיבור מוצלח פחות, יכול שהם, ילמדו לחיות ביחד ולראות כיצד, למרות חילוקי הדעות או בעיות אחרות, הם מנהלים ומקדמים את הפעילות העסקית ויכול שיחליטו הם, כי אין טעם להמשיך ומשכך נכון לפרק את "החבילה", לפרק את העסק – כך שכל אחד ימשיך לדרכו שלו. יחד עם זאת, יש בנמצא מצבים בהם העניינים לא מתנהלים בצורה חלקה, כרצוי. אלה יכולים לבוא לידי ביטוי במחלוקות לגיטימיות שלא מגיעות לכדי פתרון מוסכם ויכול שהם יגלשו לעבר אי אמון בין שותפים ולמצבים בהם אחד מהשותפים גונב כספים מהשותפות ו/או גונב לקוחות ו/או בונה עסק מקביל על ידי אחד מהשותפים ו/או מבצע פעולות אחרות הפוגעות בשותף האחר ועוד. בנסיבות כאמור, בהם יש בנמצא בעיה בין שותפים שכרוכה במשבר אמון ו/או כזו שהשותפים לא מצליחים לפתרה בהסכמה, נכון יהיה לקבל ייעוץ משפטי ובאמצעותו לבנות אסטרטגיה, לנטרל את האמוציות ולתכנן את את הדברים בצורה נכונה ואת המהלכים הנדרשים ביעילות. בנסיבות כאמור, יש גם לקחת בחשבון כי כל מהלך משפטי, היה ויידרש, יצריך הצגת ראיות. את הראיות הנדרשות ניתן לאסוף בקלות יחסית כל עוד השותף האחר לא חושד בכך שעוולותיו מתועדות. אולם, ברגע בו השותף האחר יבין כי הוא "מתועד", כי יתכן ויתעורר מאבק, אז הכל משתנה - אז מסמכים עלולים להעלם, השותף יפסיק לבצע את אותן פעולות לא תקינות ועוד. כך יוצא כי בניה נכונה של חומר ראייתי ובניית מהלכים מקדמים אותם נתעד, יאפשרו לנו בעתיד להוכיח את הנדרש הוכחה ולהביאנו לעבר יעד שיוגדר מראש, בתבונה ובזהירות.
 

 
 

למשרדנו, המורכב מעו"ד, רו"ח וכלכלנים, חלקם יוצאי רשויות מס וגופים חקירתיים, ניסיון רב בכל הקשור בטיפול במאבקים משפטיים בין שותפים, בעלי מניות ועוד. אנו נדע לנהל עבורך מאבק המושתת על טיעונים משפטיים, כלכליים וחשבונאיים מתוך מגמה להביא לידי פתרון מהיר של הבעיה, אם ניתן בדרך של הסכמה מבלי שהמאבק יביא לידי פגיעה חלילה וחס בעסק, בשמו הטוב וכדומה. לשון אחר, המטרה היא להביא לתוצאות, ככל שניתן, במהירות, ללא תביעות והליכים ארוכים בבית משפט. המטרה היא לנסות ולהביא את הצד האחר להבנה - במועד אותו נתכנן מראש, לאחר ריכוז ראיות נגדו - לפיה נכון יהיה מנטרל את החשיפה בה הוא נמצא בדרך של פשרה או הסכמה, אם בדרך של השבת הגזל, אם בדרך של יציאה מהשותפות ואם בדרכים אחרות שיגובשו מראש. את אותם יעדים ודרכי הפעולה הנדרשות לטובת קידום האמור, יש להגדיר מראש, ביסודיות ובתחכום רב.

תן לנו את הזכות לשמור על האינטרסים שלך - המחלקה העסקית של משרדנו, תדע לשמור עליך היטב!
התקשר עתה ואפשר לנו לקדם הנדרש עבורך במיידי, בדיסקרטיות ובנחישות: 
054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

סכסוך בין מזכה לזכיין - סוף מעשה במחשבה תחילה

היעדרו של הסדר חקיקתי מלא לגבי מודל הזכיינות מותיר בידי המזכה את היכולת להכתיב ולקבוע תנאים בהסכם הזכיינות אשר ספק רב אם היו מתאפשרים בהינתן הסדר מעין זה, ולמגינת הלב- יודעים מזכים רבים לנצל לאקונה חקיקתית זו לטובתם.

"הפרדת כוחות" בחברה פרטית לעומת פירוק שותפות

מהי הדרך להיפרדות בין בעלי מניות שהסתכסכו ושהיחסים ביניהם הגיעו לכדי אובדן אמון?.. זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בתל אביב

האם שותף חדש המצטרף לעסק קיים חייב בחובות הקודמים של העסק?

שותף חדש מצטרף לעסק קיים כאשר לעסק חובות עבר כלפי נושים שונים, האם הוא חב בחובות העבר של אותו עסק קיים אשר הצטברו בתקופה שלפני הצטרפותו? זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים אשר ניתן לאחרונה במסגרת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום

המדריך לניהול מחלוקת בין שותפים

ניהול הסכסוך בין שותפים הינו תהליך מורכב הנעשה במספר מישורים הן באמצעות הליכים משפטיים והן מחוץ לבית המשפט ומחייב ידע מקצועי וראיה אסטרטגית רחבה. במידה ונקלעתם לסכסוך עם שותף או שאתם צופים אפשרות כזאת, קיימת חשיבות רבה בקבלת ייעוץ וליווי מתאימים והיערכות מתאימה בשלב מוקדם ככל הניתן. התנהלות נכונה ומושכלת בשלבים המוקדמים של הסכסוך עשויה לחסוך התדיינות ארוכת שנים ולכל הפחות עשויה להביא לכם יתרונות משמעותיים בהמשך ניהול ההליך.

היערכות נכונה לניהול סכסוכים עסקיים

לא כל סכסוך עסקי נובע מהתנהלות זדונית או בלתי הוגנת של אחד הצדדים ובהחלט יתכן מצב שבו שני צדדים, שכל אחד מהם נוהג בתום לב ובאופן ענייני נקלעים לסכסוך עסקי. מנגד לא כל התנהלות שנראית כ"לא הוגנת" או "לא הגונה" מבחינה מסחרית היא בהכרח התנהלות פסולה מבחינה משפטית.

יציאה משותפות עסקית

ליווי וסיוע משפטי מלא למבקש לצאת משותפות עסקית או המוצא עצמו מול שותפים הפועלים להוצאתו מהשותפות שלא כדין - תן לנו לקבל פיקוד על המשבר ואנו נעשה הנדרש למענך.

בעלי המניות נכנסו למאבק קשה והחברה כמעט נכנסה להליכים

משבר הקורונה הביא עימו מתיחות רבה ומחלוקות לגבי התנהלות נכונה של חברות בעת משבר, דוגמה לכך המקרה של שני בעלי מניות הקשורים בחברת שיווק גדולה בדרום, שהגיעו למצב משברי והחברה נכנסה כמעט לקיפאון מוחלט.

בעלי המניות במאבק קשה והחברה כמעט נכנסה להליכים

משבר הקורונה הביא עימו מתיחות רבה ומחלוקות לגבי התנהלות נכונה של חברות בעת משבר, דוגמא לכך המקרה של שני בעלי מניות הקשורים בחברת שיווק גדולה בדרום, שהגיעו למצב משברי - החברה נכנסה כמעט לקיפאון מוחלט, לאור הסכסוך שהתגלה בין שני בעלי המניות. הסכסוך נסוב על אופן ניהול מלאי החברה וצמיחתה בתקופת משבר שכזו, חילק את הנהלת החברה לשני מחנות ומנע אפשרות לפעילות שוטפת של החברה. רגע לפני שנכנסו להליכים, הגיעו לייעוץ שהפך את כל המצב.

הפרת חוזה כתוצאה ממשבר הקורונה

משרדנו מעניק ייעוץ וליווי משפטי מיוחד במקרים של הפרות חוזה כתוצאה ישירה או עקיפה של משבר הקורונה - בכל אותם מקרים בהם מבקשים לפגוע בך כספית, אנחנו נדע לסייע.

פירוק שותפות עסקית

עקב משבר הקורונה, מוצאים עצמם שותפים רבים לשותפויות בחרב פפיות. מחד, קוצר ידם וירידת ההכנסות אשר מונעים הלכה למעשה את המשכה של פעילות השותפות ומאידך, החשש כי פירוק השותפות ימוטט סופית את סיכויי ההבראה של העסק ויביא לנזקים כלכלים הרסניים.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.