מאת:

הגשה וניהול תביעות כספיות עקב הפרות חוזה במהלך משבר הקורונה

משבר נגיף הקורונה נחת על העולם כולו ועל מדינתנו כרעם ביום בהיר, ללא כל התראה או אפשרות להיערכות נכונה לעתיד לבוא. המשבר, כך אנו נוכחים לגלות, משפיע קשות על אוכלוסיית העולם אם במישור הבריאותי ואם במישור הכלכלי והמסחרי. כך יוצא כי אנשים ועסקים רבים מאבדים מידי יום את מקור פרנסתם, אזרחים רבים מוצאים עצמם מובטלים, בתי עסק נסגרים ואחרים מוצאים את עצמם ללא לקוחות, עבודה או הכנסה ועם זרם של הוצאות קשיחות אותן אין אפשרות חוקית מוצדקת לבלום. כך למשל ישנם עסקים רבים אשר חילקו צ'קים דחויים בהיקפים נכבדים, מתוך אמונה כי פדיונות העתיד יאפשרו להם לעמוד בהתחייבויות ועתה עקב עצירת הפדיון, אותן המחאות חוזרות בשל חוסר כיסוי.

 

מצב הדברים נכון להיום דינמי מאוד, תוכניות כלכליות עדיין עומדות באוויר, המדינה לא הכריזה סופית בגין מה תפצה אם בכלל, כך שחוסר הוודאות העסקי הינו גדול, פרטיים ועסקים לא יכולים לתכנן את צעדם הבא, כיוון שחלק גדול מהעולם העסקי נכנס עתה לעמדת מגננה ו/או לעמדה שמטרתה לשרוד כלכלית את התקופה, לפחות עד להתבהרות כלשהי, מתוך שאיפה לנסות ולחזור במהרה, למצב שהיה דומה כלכלית לערב המשבר. בנסיבות האמורות ולמרות אי הוודאות הכלכלית, ישנם כאלה המצליחים עדיין לשרוד, בדרך של צמצום הוצאות והסתמכות על הלוואות ו/או מימוש חסכונות. יש כאלה השורדים על סמך תוכניות חסכון ו/או "כרית בטחון" אותה השכילו לבנות בימים טובים יותר, ויש כאלה במיוחד אלה שחיו "מהיד לפה" שפשוט נקלעו למצב לו לא נערכו, מה שעלול להובילם לעבר קריסה כלכלית בלתי נמנעת ו/או להליך של פשיטת רגל ו/או הקפאת הליכים ו/או למצב כלכלי כזה המאלץ אותם לממש במהירות את נכסיהם, אלה שהצליחו לצבור על פני שנים של עמל רב וזאת מתוך אמונה כי התמורה שתתקבל מאותם מימושים תקנה להם "אוויר" לתקופה נוספת ואולי אף תעזור להם לעבור את התקופה מבלי לקרוס כלכלית. כל זאת בתקופה בה רב הנסתר על הגלוי. כך יוצא שהמשק מתפצל לו למגוון רחב של עסקים, כל אחד ומצבו הוא, כל עסק ובעיותיו שלו, האחד "פוזל" לעבר האחר, אך בסופו של יום, כל אחד ומצבו שלו, עם חשבונו ועם מצבת חובותיו הפרטית.

 

כל אלה מייצרים לא מעט הפרות של התקשרויות חוזיות כלומר יותר ויותר ניסיונות לסגת מהסכמות ונקיטה בפעולות חד-צדדיות אשר מטרתן היא לנסות ולחסוך בהוצאות, גם אם המשמעות היא כניסה להפרות בוטות של התחייבויות כספיות ואחרות. הלכה למעשה, המצב הנתון מביא לידי כך שעסקים ופרטיים רבים האמורים לשלם כספים לצדדים שלישיים בגין שירותים, הלוואות, ממכר ועוד, נמנעים מלעשות כן "בחסות הקורונה" ובפועל נמנעים מלשלם את המחויב מהם, בדרך כלל ביודעין כי עצם המחדל מכניס אותם להפרת חוזה או התחייבות, אם בעל פה ואם בכתב. אלה המפירים, על סמך הערכת כלל מצבם ו/או על סמך אמונתם לפיה יצליחו "לגרד" טענות כאלה או אחרות ו/או על סמך אמונה לפיה הצד האחר לא ימהר לפעול כנגדם, נמנעים לשלם המחויב. בחלק מהמקרים נמנע הצד המפר מלהעביר את כספו, בחלק אחר של המקרים מבטל המפר המחאות שנמשכו זה מכבר על ידו לטובת צד שלישי ובחלק אחר של המקרים מבצע המפר פעולות אחרות, אשר אף הן שקולות להפרות חוזיות. לעתים הצד המפר עושה כן משום שבאמת ובתמים אין לו את היכולת לשלם ולעתים הצד המפר פשוט מעדיף, על סמך שיקולים כאלה או אחרים, להימנע מהתשלום לו הוא מחויב, אם לטובת נושה אחר ואם מטעמים כלכלים שונים. מה שנראה הוא כי בחלק גדול של המקרים, הצד המפר משתית את טיעונו העתידי על מגפת הקורונה, מתוך אמונה לפיה עצם המגפה והקריסה הכללית במשק תסייע לו במעלה הדרך אל מול הצד הנפגע. כך יוצא שהצד המפר מתעלם לחלוטין מהנזק הנגרם לצד האחר כתוצאה מההפרה, מתעלם הוא מהנזק הכלכלי אותו הוא למעשה גורם בעצם התנהלותו ומתעלם הוא מהמחויבות החוזית ולהשלכות העלולות לנבוע כתוצאה מההפרה. ואכן, רק לאחרונה נפסק במסגרת אחד מהתיקים הראשונים במהלכם עלתה סוגיית מגפת הקורונה והשלכותיה הכלכליות, כי "מגפת הקורונה" לכשעצמה אינה מהווה מילת כסף, משמע עצם דבר קיומה של המגיפה אינו אוטומטית פוטר את הצדדים להסכם מהתחייבויותיהם, במיוחד לא אלה הכספיות. אכן, יתכנו מצבים בהם למגפה רלוונטיות, אולם רבים עוד יותר הם המקרים בהם אין בנמצא כל רלוונטיות בין השניים וכי על הצד האמור לשלם, לעמוד בהתחייבותו הכספית על כל המורכבות הנגזרת מכך, וכי עליו להפנים כי הפרת חוזה תגרור אחריה השלכות כלכליות מרחיקות לכת ובכלל זה, תביעות, עיקולים, כינוסים, ריביות, קנסות ועוד.

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע לך בעניין?

משרדנו הינו משרד עורכי דין המורכב מעו"ד, רו"ח וכלכלנים להם ניסיון עשיר בניהול מאבקים משפטים כספיים אשר עניינם בהפרות חוזים בכלל ובאי תשלום כספים בפרט. משרדנו מייצג הן גופים מוסדיים דוגמת בנקים והם אנשים פרטיים ו/או עסקים קטנים וגדולים הנדרשים לטיפול משפטי אל מול מי שהפר את התחייבותו החוזית כלפיהם בדרך של אי תשלום המתחייב. משרדנו מורגל בלימוד מהיר של הסוגיות המשפטיות העומדות על הפרק, ואנו נדע להיכנס במהירות לנעליו של הלקוח ולתקוף משפטית בכל העוצמה והתחכום המתחייבים את הנדרש וזאת על סמך אסטרטגיה המגובשת על ידינו מראש, בתאום עם הלקוח, לטובת שמירה על זכויותיו. במסגרת זו משרדנו יודע לפעול במהירות לטובת הגשת תביעות כספיות המושתתות על הפרות של התקשרויות חוזיות, לאתר את כלל נכסי החייב באמצעות מערך משומן של חוקרים פרטיים (היה ונדרש) ולפעול במקצועיות נטולת פשרות כנגד החייב ונכסיו, אם בדרך של עיקול, אם בדרך של כינוס נכסים ואם בכל דרך משפטית אחרת אשר יש בה כדי להביא ללקוח המשרד את הכסף המגיע לו במהירות וביעילות. במסגרת האמורה משרדנו בקיא הן בדיני חוזים, הן בדיני חברות, הן בדינים הקשורים בהרמות מסך ותביעת בעלי מניות בגין חובות של חברותיהם, הן בתביעות המבוססות על מימוש ערבויות אישיות ו/או במימוש של שטרות והן בנקיטה בכל פעולה משפטית מתחייבת אחרת, אם כלפי גורם אחד ואם כלפי שורה של גורמים והכל לטובת אכיפת ההתחייבויות והבאת הכסף במהירות האפשרית ללקוח משרדנו. יובהר כי בנסיבות שכאלה, עת נחשפת הפרת חוזה, יש בנמצא חשיבות לפעול במהירות, אין כל מקום להשתהות שכן זו יכולה לסכל את יכולת הגביה. אנו במשרדנו מטפלים בכל רגע נתון נכבד של תביעות כספיות, כך שאנו מכירים היטב את הנהלים ולנו הכלים המאפשרים לנו לפעול במהירות לטובת הטלת עיקולים ו/או לטובת נקיטה בכל פעולה משפטית נדרשת לשם קידום אינטרס הלקוח.

 

התקשר אלינו עתה ואנו ניכנס לפעולה לאלתר, אל תחכה, חייג עכשיו לעו"ד אלי דורון: 0544251054     

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.83 ע"י 6 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פסק דין חשוב של ביהמ"ש העליון בתביעת רשלנות מקצועית של רואה חשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט העליון פסק דין חשוב בנוגע לתביעת רשלנות מקצועית כנגד רואה חשבון, הקובע מהו סטנדרט התנהגות ראוי ומצופה מרואה חשבון ומתי התנהגות זו מהווה הפרה של חובות רואה החשבון כלפי לקוחו.

תביעה נגד מפעל הפיס - חוק ההתיישנות

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם בקשה לסעד זמני המוגשת ללא תביעה עיקרית, עוצרת את מרוץ ההתיישנות? בית המשפט העליון קבע לאחרונה, כי בקשה לסעד זמני שהוגשה ללא תביעה עיקרית, ואף לא הוגשה תביעה תוך 7 ימים מיום הבקשה, אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות ואין לייחס לה משמעות כלשהי במישור זה.

מי רשאי לעסוק בגידול קנאביס מסחרי?

מאת: אלי דורון, עו"ד

הרפורמה בתחום הקנאביס הרפואי נכנסה לתוקף ב- 2019 וסללה את הדרך ליזמים, המעוניינים לגדל קנאביס בהיקף מסחרי, ברמה גבוהה ובכפוף לדרישות תקן מחמירות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.