הפחתה ו/או ביטול היטלי פיתוח, בסיוע עו"ד וכלכלן המומחה בדין המוניציפאלי

אגרות, היטלי פיתוח ודמי הקמה הינם תשלומי חובה המוטלים על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב, לשם מימון התקנתם ורכישתם של תשתיות ציבוריות כגון: כבישים ומדרכות, ניקוז, ביוב, צנרת מים (או לחילופין דמי הקמה בתאגידי מים וביוב) ופיתוח שטחים ציבוריים פתוחים.
 

תשלומי חובה אלו, קבועים בחוקי העזר של הרשויות המקומיות, כאשר לכל רשות מקומית יש הגדרות שונות בחוקי העזר לגבי השטחים בגינם ניתן גבות היטלים וכן תעריפים שונים לחיוב שטח הקרקע ושטח המבנה. תשלום מלוא היטלי הפיתוח בגין שטח הקרקע והשטח הבנוי, מהווה, בדרך כלל, תנאי לקבלת היתר בנייה ולכן הם משולמים בעת קבלת היתרי הבנייה, בין אם על ידי יזמים או קבלנים ו/או אנשים פרטיים המקימים את ביתם. בנוסף, בעת הצורך בקבלת אישור מהרשות המקומית על היעדר חובות (מכירה, העברה, לקיחת משכנתא), נדרשים בעלי נכסים לשלם היטלי פיתוח, אשר לכאורה לא שולמו בעבר וזאת תוך ניצול מצוקת אותו הרגע. תשלומים אלו הם אומנם חד פעמיים, קרי הרשות המקומית או תאגיד המים, לא רשאים לחייב בהיטל פיתוח את אותו השטח פעמיים, אולם מדובר על סכומים גבוהים היכולים להגיע למאות אלפי שקלים (במקרים של מבני תעשייה גדולים או מבני מגורים רבי קומות).
 

חיוב נכסים שונים בהיטלי פיתוח
דווקא בשל העובדה שמדובר על סכומי כסף גדולים, מנסות הרשויות/הוועדות המקומיות להטיל חובת תשלומי פיתוח גם בגין שטחי קרקע ובנייה שכפי הנראה שולמו בגינם תשלומים בעבר והן מטילות את חובת ההוכחה על הנישום אשר במקרים רבים עומד בפני שוקת שבורה ואינו יודע כיצד להתמודד עם דרישות תשלום אלו. קיימים גם מקרים בהם הרשויות מבצעות בדיקות מקיפות ומחפשות אחר שטחים ומבנים שלכאורה לא חויבו בעבר בתשלומי פיתוח ומטילות על נכסים אלו חיובים באלפי ומאות אלפי שקלים, גם אם לא מתבצעת באותה העת עבודת בניה חדשה.
 
במקרים רבים, ובייחוד כאשר מדובר על מגרשים ריקים, הרשויות המקומיות אינן מצליחות לאתר את הבעלים במועד חיוב הנכס בהיטל פיתוח (כדוגמה סלילת כביש הגובל במגרש). במצב כזה, בעת מכירת המגרש, אם על ידי הבעלים או יורשיהם, הרשויות מסרבות לתת אישור לטאבו ועוצרות את מימוש הנכס. בית המשפט העליון קבע לאחרונה (עע"ם 8329/14 עיריית קרית אתא נ' נילי קורן ואח', פורסם בנבו, 31.5.16) כי אף אם לא ניתן לטעון טענת התיישנות בגין חובות שנצברו לפני  שנת 2012 (בעת שנקבעה הלכה בבית המשפט העליון) הרי שניתן להחיל עליהם את דיני השיהוי בשל התנהלותה של עיריית קרית אתא אשר לא פעלה במרץ לאיתור בעלי הנכס או לביצוע הליכי גביה אקטיביים.
 
כיצד נסייע לך בעניין חיובי היטל פיתוח?
משרדנו מורכב מעו"ד, כלכלנים ורו"ח להם התמחות ספציפית בהתנהלות אל מול הרשות, לטובת ביטול ו/או הפחתת היטלי פיתוח. בראש המחלקה המוניציפלית של משרדנו עומדת עו"ד אורית פפר, אשר לה עשרות שנות ניסיון בתחום. צור עמנו קשר עתה לטובת טיפול מיידי בעניינך!

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

תשלום ארנונה: בין מדידה שגויה לערעור מוצלח

מאמר זה מתמקד בזכותם של תושבים לערער על תשלומי ארנונה לאור מדידה שגויה, תוך בחינת ההליך המשפטי והגורמים המשפיעים על סיכויי ההצלחה.

הפחתת חיובי ארנונה

למשרדנו סוללת עורכי דין המומחים בניהול הליכים בתחום הארנונה, חיובי ארנונה, בביטול והפחת - קראו כאן בנושא.

האם אתם משלמים יותר מדי ארנונה?

אל תישארו עם זה לבד, הטעות הגדולה והבסיסית היא שלא מתייעצים עם המומחים בתחום. הקדימו רפואה למכה ופנו למומחים בתחום להתייעצות, כל איחור וכל פספוס מועדים יכול לעלות בהרבה מאוד כסף ובהליכים משפטיים מיותרים.

ארנונת עסקים בתל אביב

צו הארנונה של עיריית תל אביב קובע כי נכסים המשמשים למגורים יחויבו כולל כל השטחים המשותפים ואילו נכסים שאינם משמשים למגורים יחויבו ללא השטחים המשותפים למעט אם בעל/השוכר של הנכס באותה הקומה/בניין מחזיק ביותר מ-80% משטח הקומה.

מדוע לא לגשת למכרז ללא ליווי של עו"ד המתמחה בדיני מכרזים?

רשויות מקומיות, תאגידי מים וגופים ציבוריים וממשלתיים מחויבים על פי דין לפרסם מכרזים טרם חתימה על התקשרות עם ספק או נותן שירות (מעל סכום מסוים). מכרזים אלו כפופים לדין המנהלי ולהוראות המכרז שאין לסטות מהן. משכך , יש להקפיד על מילוי כל התנאים בעת הגשת הצעת המחיר בהתאם להוראות במכרז.

עמידה בדרישות הטכניות של תנאי המכרז - דרישה מהותית לאישור הצעה

לא תמיד מספיק שהצעת המחיר נמוכה ושלמציע יש את כל הכישורים בכדי לזכות במכרז, שכן לדרישות הטכניות של תנאי המכרז קיימת חשיבות רבה, ואי עמידה בהם עלולה בסבירות רבה למדי להביא לפסילת ההצעה - להלן סיקור נרחב בנושא.

בית המשפט העליון אין פטור לבעלים מתשלום ארנונה בדירה מפוצלת ללא היתר

באחרונה בית משפט העליון הבהיר את עמדתו לגבי סוגיה רוחבית הנוגעת לחיוב ארנונה על דירה מפוצלת. רבות נכתב על דירות מפוצלות ובשנים האחרונות מתרבה גם הפסיקה בנוגע לקנסות שהוטלו על בעלי דירות שפיצלו את דירותיהם שלא כדין.

חברות מחפשות דרכים להמנע מתשלום חוב ארנונה

בזמנו, היו כאלה שנהגו להחביא דולרים "מתחת לבלטות" או להטמין שטרות ומטבעות בגרביים נושנות. בימינו אנו ובעידן המודרני מטמונים שכאלה מתגלים בדמות נכס שנרכש בחו"ל לפני שנים וכעת עובר במתנה או ירושה, חשבון בנק שהוחזק בשוויץ, או "סתם" מניות או אגרות חוב שנרכות המיוחדות המנויות בסעיף 119א(א) לפקודת מסשו אי שם בחו"ל, וכעת הגיע המועד הרצוי למימושן.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.