
משרדנו מורכב ממיטב עו"ד, רו"ח וכלכלנים, חלקם יוצאי רשויות ממשלה ומשרד המשפטים, להם ניסיון ספציפי בן עשרות שנים בכל הקשור בטיפול במשפחות אשר יקרם נפטר. משרדנו ידע לטפל בהוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה ולחלק את העיזבון בין היורשים השונים, לגבש הסכם בין היורשים, ככל שנדרש, ולהעביר את הזכויות בטאבו, בבנקים או בכל מרשם אחר על שם היורשים בהתאם למתחייב.
משרדנו מטפל הן במקרים בהם המנוח הותיר צוואה והן במקרים בהם המנוח נפטר מבלי להותיר צוואה, כשעזבונו של המנוח יכול ויכלול נכסים בישראל בלבד ויכול והוא שיכלול נכסים מחוץ לישראל, לרבות עסקים, נדל"ן או חשבונות בנק בשוויץ ו/או במדינות אחרות. במסגרת זו יכול משרדנו לייצג את כל היורשים או את חלקם ולהביא, ככול שיש נכונות, לידי הסכם בין היורשים לחלוקת העיזבון ו/או להביא לידי כך שחלק מהיורשים, היה ויבקשו, יסתלקו מהירושה לטובת בן משפחה אחר. עוד ידע משרדנו, להתנהל מול כאלה המתנגדים להוצאת צו הירושה או צו קיום הצוואה, ככול ויש מתנגדים ולהביא לידי פתרון משפטי מהיר וטוב לשביעות רצון הלקוח. למשרדנו, ככל שנדרש, ניסיון בניהול עיזבונות, במימוש נכסי העיזבון ועוד.
>> זקוקים לשירותיו של עו"ד משפחה בנושא אחר? לחצו כאן.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
בכל מקרה של ספק או התנגדות, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי כדי להבטיח את טובתו של האדם עליו מתבקש המינוי
צוואה היא הכלי המשפטי החשוב ביותר לחלוקת רכוש, כדי להבטיח את תקפותה, יש לערוך אותה בצורה מקצועית ובהתאם לדרישות החוק. במידה וקיימת מחלוקת על הצוואה, חשוב לפנות לייעוץ משפטי על מנת לשמור על זכויותיכם.
המצב החוקי כיום – האם ניתן להוריש זכות חכירה שהוענקה לנכה צהל להקמה והפעלה של תחנת דלק?
מדוע תושבים זרים להם נכסים בישראל, מקפידים על עריכת צוואה בישראל, הכפופה לדין הישראלי וממוקדת בנכסים המצויים בישראל? - מאמר זה יבחן את הגורמים שמובילים תושבי חוץ לנקוט בצעד זה, תוך התייחסות להיבטים רגולטוריים, יתרונות בעריכת צוואה בישראל ואתגרי הירושה שעלולים להתעורר ללא צוואה כזו.
גם מלחמה אינה עוצרת התנהלות משפטית הנגזרת מכל מאבק משפטי, שכן הימנעות מפעולה בכל הקשור לדיני עיזבונות והמתנה עד לאחר המלחמה עלולה להסב נזק בלתי הפיך ולמנוע מבני משפחה לדרוש בעתיד את שמגיע להם על פי דין.
בפסק דין שניתן לפני כחודש ימים, בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את טענת המערערים לפיה, יש לראות בהסכם הממון שכרת אביהם המנוח עם אשתו, צוואה שבכוחה לגבור על סדרי הירושה הקבועים בדין. זהו פסק דין שמבטא היטב את הצורך ואף החובה של כל אדם להסדיר את ענייניו הרכושיים עוד בעודו בחיים.
צו קיום צוואה הוא צו אשר נדרש לצורך חלוקת עזבון בין יורשים על-פי צוואה אשר הותיר אחריו המצווה לאחר פטירתו. כל המבקש לערוך צוואה אשר - לאחר אריכות ימים - תקוים כלשונה, הרי שעליו ליתן את הדעת לכל הסייגים אשר נקבעו בדין מכוחם ניתן יהיה לפסול את הצוואה.
השפעה בלתי הוגנת היא אחת הטענות השכיחות המועלות על ידי המתנגדים לצוואה לצורך הוכחת העדר תוקפה של הצוואה. על המתנגד לקיום הצוואה הטוען להשפעה בלתי הוגנת, מוטל הנטל להוכיח כי הצוואה אינה משקפת את רצונו האמיתי של המצווה ושהצוואה נעשתה מתוך אותה השפעה אסורה שהופעלה על המצווה.
צוואה הדדית הינה צוואה המשותפת לשני בני הזוג, שמנוסחת במשותף. מהן יתרונותיה ומדוע קיימת חשיבות לערוך צוואה זו ע"י עורך דין המומחה בתחום?
אדם העורך צוואה בגיל צעיר עלול עם הזמן לשכוח על קיומה, מה יהיה דינה של אותה צוואה ישנה אם בחלוף השנים השתנו נסיבות חייו של המנוח והצוואה אינה משקפת עוד את רצונו? זוהי השאלה אשר נדונה על ידי בית המשפט המחוזי.
© כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, עמית גרוס ושות'