מאת:

השלכות המס בעת הקמת חברות ברומניה על ידי ישראלים

רומניה אשר מונה כ-22 מיליון תושבים, הצטרפה לאיחוד האירופי בתחילת שנת 2007. המיקום של רומניה, המספר הלא קטן של תושביה והצטרפותה לאיחוד האירופי על כל היתרונות שיש במהלך שכזה מבחינת רומניה, הובילו עסקים ישראלים רבים להקים חברות מקומיות ברומניה ובאמצעותן לבצע בה פעילות עסקית במגוון רב של תחומים.
 
ברור כי למהלך של הקמת חברות ברומניה השלכות מס מבחינת אותם עסקים ישראלים. ראשית כל, ביחס לחבותן במס בישראל של אותן חברות שהוקמו ברומניה על ידי ישראלים, הרי שסעיף 2 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה") קובע, כי מס הכנסה יהא משתלם, לכל שנת מס, על הכנסתו של אדם (כולל חברה) תושב ישראל שהופקה או שנצמחה בישראל או מחוץ לישראל ועל הכנסתו של אדם (כולל חברה) תושב חוץ שהופקה או שנצמחה בישראל. אם כן, על מנת שחברה אותה מקים ישראלי ברומניה תחוב במס בישראל, עליה להיות הכנסה שהופקה או נצמחה בישראל או שמדובר בחברה ששלטונות המס בארץ רואים בה כתושבת ישראל, והרי בהתאם להוראות הפקודה, רואים בחברה כתושבת ישראל אם מתקיים אחד מאלה:

(1) היא התאגדה בישראל;
(2) השליטה על עסקיה וניהולם מופעלים בישראל, למעט חברה שהשליטה על עסקיה וניהולם כאמור מופעלים בישראל בידי יחיד שהיה לתושב ישראל לראשונה או שהיה לתושב חוזר ותיק, כאמור בסעיף 14(א) לפקודה, וטרם חלפו 10 שנים מהמועד שהיה לתושב ישראל כאמור, או בידי מי מטעמו, ובלבד שאותה חברה לא היתה תושבת ישראל גם אם השליטה על עסקיה וניהולם לא היו מופעלים בידי יחיד כאמור או בידי מי מטעמו, אלא אם כן החברה ביקשה אחרת.

 

נוכח האמור, חברה שהתאגדה ברומניה ואשר השליטה על עסקיה וניהולם אינם מופעלים בישראל, לא תחוב במס בישראל אלא על הכנסה שהופקה או נצמחה לה בישראל. אם כן, להשלמת התמונה, נתייחס לחבות המס העיקרית במקרה של הקמת חברה ברומניה, הלא היא מס החברות שיוטל ברומניה על הכנסותיה של חברה כאמור. חברה נחשבת לתושבת רומניה מבחינת דיני המס שם אם היא התאגדה ברומניה או שהניהול האפקטיבי שלה מבוצע ברומניה.

 

שיעורי מס החברות ברומניה, אשר יוטל על הכנסות החברה מכל העולם, הינם כלהלן:

א. שיעור מס החברות עומד על 16%.
ב. חבות המס של מועדוני לילה ופעילויות הימורים היא או 5% מההכנסות או 16% מהרווחים החייבים במס, לפי הגבוה.
ג. החל מיום 1.2.2013 הוחל משטר מס חדש ברומניה המתייחס למיקרו-חברות הכפופות לשיעור מס מיוחד של 3% בלבד על רווחיהן. חברות חדשות נדרשות להחיל את משטר המס שמתייחס למיקרו-חברות כבר בשנה הפיסקלית הראשונה. על מנת שחברה תיחשב למיקרו-חברה, עליה לעמוד בסוף השנה הקודמת בכל התנאים הבאים:

1. הפיקה הכנסות מפעילויות שאינן: בנקאות, שווקי הון, ביטוח, הימורים ייעוץ וניהול; 
2. מחזור הכנסותיה השנתי נמוך מסך של 65,000 אירו;
3. הון מניותיה מוחזק על ידי מי שאינם המדינה או רשויות מקומיות.

ככלל, ברומניה ניתן לקזז הפסדים מועברים כנגד רווחים לתקופה של 7 שנים קדימה.

 

שיעורי מס נוספים ברומניה:

המס על יחידים - 16%;
המס על רווחי הון - 16%;
מס על דיבידנד - 16% (בהתאם לאמנה למניעת כפל מס בין ישראל לרומניה, הופחת שיעור המס על דיבידנד שחברה רומנית מעבירה לבעלי מניותיה הישראלים ל-15%).

שיעורי המס הנמוכים כאמור ביחס למיקרו-חברות עשויים להיות אטרקטיביים ביותר עבור ישראלים שיבקשו להקים חברות ו/או מיקרו-חברות ברומניה ובכך ליהנות משיעורי מס נמוכים ביותר על רווחי חברות אלו. תכנון מס מתאים, יכול גם להפחית ו/או למנוע לחלוטין חבות מס בישראל בגין רווחי חברות כאלו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת עסק תאום בחו"ל בעקבות המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.

העברת כספים מחו"ל בזמן מלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.

רילוקיישן לקפריסין בגיל פרישה

מאת: אלי דורון, עו"ד

קפריסין הינה אחד היעדים האטרקטיביים לביצוע רילוקיישן בגיל פרישה. יחד עם זאת, כדאי לדעת כי ביצוע רילוקיישן בגיל פרישה הינו מורכב יותר, בעיקר בשל העובדה כי לרוב האנשים בגילאים אלו משולמת פנסיה, ריביות או דיבידנדים שמקורם בישראל וכן רבים מחזיקים בנכסים שונים, בהם נכסי מקרקעין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.