
חברה = יישות משפטית שבאמצעותה מתנהלים בישראל עסקים, קטנים וגדולים ובאמצעותה מתבצעות אינספור עסקאות. לחברה יתרונות רבים, אם ברמת הארגון החשבונאי, אם ברמת המס הנמוך, אם ברמת הביטחון לבעלים והחיץ שהיא מייצרת בין הבעלים לנושים וצדדים שלישיים אם ביכולת להבחין בין סוגים שונים של בעלי מניות, אם בהתנהלות מול הבנקים ועוד ועוד.
יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון כי ספר החוקים של החברה ו/או הכללים בדבר אופן ניהול החברה ו/או המנגנונים לקבלת החלטות בדבר ניהול שוטף, הכנסת שותף, דילול וכו' – כל אלה מוגדרים בתקנון החברה. תקנון החברה הינו למעשה חוזה בין המייסדים הנרשם ברשם החברות במעמד וכחלק מייסוד החברה והכתוב בו מחייבת את החברה ובעליה בהווה ובעתיד. תקנון החברה הינו מסמך משפטי, על פיו החברה תתנהל ומשכך יש בנמצא חשיבות מכרעת לערוך תקנון המתאים לתוכניות של מייסדי החברה ובאופן זה - להבטיח התנהלות עסקית שקטה ונטולת מחלוקות. בישראל מוקמות מיד יום חברות רבות ובבתי המשפט בישראל מתנהלים מאבקים משפטיים רבים בין מייסדים ובעלים של חברות וזאת רק משום שאלה לא השכילו לערוך בשעת ייסוד החברה תקנון איכותי המתייחס לכוונתם באשר לאופן ניהול החברה, פירוקה ועוד. משכך, ברור וגלוי הוא נכון להשקיע מחשבה בעת ייסוד החברה, כך שהקמתה תהא שלובה בעריכתו של תקנון המבטא את הסכמות הצדדים באשר לעתיד החברה, זכויות הצבעה, זכויות דילול, זכויות למנות דירקטורים בדירקטוריון, זכות סירוב ראשונה, סוגי מניות, מדיניות חלוקת דיבידנדים, זכויות חתימה בבנקים, מדיניות שכר, התייחסות למקרה בו מי מהצדדים ירצה למכור את מניותיו, מנגנון לפתרון סכסוכים, מנגנון העברת מניות ליורשים, מנגנון פירוק ועוד ועוד.
* למידע אודות הקמת חברה בחו"ל - לחץ כאן.
משרדנו, המורכב מעו"ד להם השכלה כלכלית וחשבונאית, מעבר לזו המשפטית, ישמח לערוך הנדרש עבורך במקצועיות רבה!
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
חוזה כתוב היטב הוא אחד האמצעים הטובים ביותר להימנע מסכסוכים עסקיים או לפחות לשלוט בהם, ובכך לשמור על זכויותיכם ועל העסק שלכם. במאמר זה נציג את הסעיפים המרכזיים שכל חוזה מסחרי צריך לכלול, נסביר את מטרתם וכיצד הם מגנים על הצדדים במקרה של הפרה. נלווה כל סעיף גם בדוגמאות מעשיות מעולם העסקים לשם הבהרה.
הסכם העסקה אינו רק “בירוקרטיה” נוספת; מדובר בכלי ניהולי ומשפטי חיוני. באמצעות חוזה ברור ומפורט, המעסיק מציג מקצועיות ורצינות, והעובד מקבל תמונה בהירה של תפקידו, שכרו, וזכויותיו במקום העבודה. בהקשר זה, חשוב להבין הן את הדרישות החוקיות והן את היתרונות הפרקטיים בעריכת הסכם העסקה.
מדריך משפטי ליזם הישראלי: מכירת חברה בע”מ במלואה (100% מהמניות) היא מהלך משמעותי ומורכב עבור כל יזם. מדובר בעסקת מכר של “מפעל חיים” הדורשת תכנון קפדני, הבנה של ההשלכות המשפטיות-מסחריות וליווי מקצועי צמוד. במאמר זה נפרט את השלבים העיקריים במכירת חברה בע”מ, נבחן את מבנה העסקה (מכירת מניות לעומת מכירת נכסים) בהתמקדות בעסקת מניות, נדון בשיקולים המשפטיים המרכזיים (כגון התחייבויות, חוזים, עובדים, קניין רוחני, רגולציה, סודיות ואי-תחרות), נציג שיקולי מיסוי עיקריים למוכר (ובפרט מס רווח הון) ונסביר את חשיבות הליווי המשפטי והפיננסי. כמו כן, נתייחס לסוגיית
על הגבלות העיסוק בחקיקה ובתקנות – איסור שותפות עם מי שאינו נמנה במקצוע, ומה כן ניתן לעשות
במאמר זה נציג טיפים חיוניים לקבלן המשנה לפני שהוא חותם על הסכם עבודה, כולל סעיפים שכדאי לבדוק, נקודות משא ומתן חשובות והדרכים להימנע מסיכונים מיותרים.
במאמר זה נפרט את הסעיפים המרכזיים והחשובים שצריכים להיכלל בהסכם עבודה עם רואה חשבון, תוך התייחסות להיבטים מקצועיים, משפטיים ואתיים.
מכירת מקבץ לקוחות, מוניטין או פרקטיקה היא עסקה מורכבת, הדורשת תכנון משפטי ופיננסי קפדני. הצלחת העסקה תלויה בניהול נכון של התהליך, לרבות ליווי המוכר, חובת דיווח, הצגת העסקה ללקוחות והגדרת אחריות ברורה לכל צד.
במאמר זה נעסוק בשאלת שווי הפרקטיקה של רואי חשבון ויועצי מס, בפרמטרים המשפיעים עליו ובדגשים קריטיים להצלחת המהלך.
לאחר גיבוש אסטרטגיה משפטית ואיסוף ראיות, יש להחליט אם להגיש תביעה או לנסות לפתור את המחלוקת מחוץ לכותלי בית המשפט. לעיתים, פתרון מחוץ לערכאות יכול להיות מהיר, יעיל וזול יותר, אך יש לקחת בחשבון סיכונים כמו העלמת נכסים מצד המפר.
מכירת פרקטיקה היא תהליך מורכב הדורש תכנון, זהירות והבנה עמוקה של השוק והלקוחות. התנהלת נכונה יכולה לתת למוכר את כל מבוקשו בצורה מדויקת וחכמה המאפשרת לו נחיתה קלה, בקצב שלו - על מסלול הפרישה ההדרגתית.
© כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, עמית גרוס ושות'