מאת:
5/10/2014

הנהירה לנסיכות: יותר ויותר חברות ישראליות מגלות את הטבות המס של לוקסמבורג

חוקי חברות ומס נוחים לצד מערכת בנקאות מפותחת ויציבה מושכים באחרונה מספר הולך וגובר של חברות בבעלות ישראלים להרשם בלוקסמבורג. הנסיכות הממוקמת במרכז אירופה בין גרמניה, צרפת ובלגיה, מונה אמנם כחצי מיליון תושבים בלבד, אך התוצר המקומי הגולמי שלה לנפש הוא מהגבוהים בעולם (שניה לקטאר) והיא עושה מאמצים גדולים להמשיך ולמשוך אליה השקעות וחברות שיעצימו את כלכלתה.
 
בין לוקסמבורג לישראל קיימת אמנת מס שמסדירה מספר הקלות והטבות מס למשקיעים. ביניהן, ניכוי מס במקור בשיעור 10% מריבית וניכוי מס במקור של 5% על תמלוגים בין תושב לוקסמבורג לתושב ישראל ולהפך. בנוסף, יחול ניכוי של 15% לכל היותר בגיל דיווידנד, ואם מדובר בבעל מעל 10% ממניות החברה, יחול ניכוי של 5% בלבד.  ניתן למנות מספר סיבות להתעניינות הישראלית הגוברת בלוקסמבורג: ראשית, ישנן תשואות גבוהות בנדל"ן המניב המסחרי, שנית, מדובר בראש גשר נוח לשוק האירופי, ובנוסף, לוקסמבורג גילתה את ה'אומת הסטארטאפ' הישראלית ומעניקה תמריצים לחברות היי טק בדומה למסלולי מדען ראשי בישראל. ואכן, כיוון שלוקסמבורג הציבה לעצמה בשנים האחרונות מספר יעדים בתחום המידע, תקשורת וטכלונוגיה, בדגש על Online Business ו-E-Comerce, משרד הכלכלה שלה מארגן כנסים טכנולוגיים וחברה מקומית משמשת בה כמעין "מדען ראשי" המלווה חברות סטארט-אפ בשלבים ראשוניים של פיתוח תוך העמדת קרנות מימון ומענקים של עד מיליון יורו.
 
דוגמאות רבות לפעילות הכלכלית של ישראלים בלוקסמבורג נותרת מתחת לרדאר, אך בכל זאת ניתן למצוא ביניהן את חברת האחזקות Altice, שבאמצעותה שולט המיליארדר פטריק דרהי בהוט וביתר חברותיו, חברת Raval, המשווקת מוצרים בתעשיית כלי הרכב, וגם את בנק הפועלים ובנק לאומי שפתחו זה מכבר סניף בנסיכות הקטנה, שפועלים בה כ-160 בנקים. יתרון נוסף שאנשי הממשל הלוקסמבורגי מקפידים לציין בכל הזדמנות הוא היות מדינתם מקפצה עבור ישראלים לכל השווקים המרכזיים באירופה. זאת עקב המיקום שלה מצד אחד, וגם ריבוי התרבויות שבה מצד שני - מרבית תושבי המדינה דוברי ארבע שפות: אנגלית, גרמנית, צרפתית ולוקסמבורגית, וממוקמים בה בשטח מצומצם למדי משרדיהן של כלל חברות הענק בעולם מתחום הבנקאות והפיננסים, הטכנולוגיה והתקשורת, ועוד. 
 
אנו עדים כיום לתהליך של הקשחת עמדות ביחס להעלמות מס וסגירת פרצות, כמו ה-FATCA האמריקאי. על הרקע הזה, לוקסמבורג היא בהחלט יעד נוח למשקיעים ויזמים ישראלים עקב הקלות המס הנוחות שבה, וכמובן תוך דיווח וגילוי לרשויות המס בישראל. ניתן לומר שהמאמצים וההשקעה הרבה של לוקסמבורג במשיכת השקעות גלובליות במגוון תחומים אל הנסיכות הקטנה הצליחו "ללכוד" גם את אנשי העסקים הישראלים, והתפתחות הענפים המשלימים, דוגמת עו"ד ורו"ח הבקיאים בדינים ובתקנים המקומיים, היא אינדיקציה נוספת שהמגמה הזו רק הולכת ומתחזקת.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת חברה בקפריסין והטבת מיסוי על קניין רוחני

מאת: אלי דורון, עו"ד

יזמי הייטק – מחפשים לשלב חדשנות עם תכנון מס חכם? קפריסין מציעה לכם תשתית מתקדמת, מיסוי מופחת על IP ואיכות חיים גבוהה. איך מנצלים את ההזדמנות הזו נכון?

הקמת חברה באירופה – שיקולים משפטיים ומיסויים מרכזיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

שוקלים להקים חברה באירופה? מתלבטים בין שלושת היעדים הפופולריים: קפריסין, רומניה או אוסטריה? מהם היתרונות של כל מדינה, איך מתמודדים עם המס בישראל, ומה חשוב לדעת מראש כדי להימנע מטעויות יקרות? כל התשובות – במדריך המלא.

ביטוח לאומי נאלץ להשיב כספים לישראלים שירדו מהארץ

מאת: אלי דורון, עו"ד

זוג ישראלים שעבר לאירלנד גילה שעליהם לשלם דמי ביטוח לאומי על הכנסות מחו"ל, אך בית הדין פסק שעל ישראל להשיב להם את הכסף. כיצד ישפיע פסק הדין על ישראלים בתפוצות הנמצאים במצב דומה? האם הבנה טובה יותר של "מרכז החיים" משפטית תוביל לשינויים במדיניות גביית הביטוח הלאומי?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.