מאת:

לאחר ניסיון מוצלח במיוחד שנצבר בתקופת הוראת השעה משנת 2011, יוצאת כעת רשות המיסים בהוראת שעה חדשה המאפשרת הגשת בקשות אנונימיות לגילוי מרצון, וזאת לתקופה של שנה מיום פרסומה (להלן: "הוראת השעה").
 
למעשה מדובר במהלך תקדימי, שטרם נראה דוגמתו, הפונה לכל איש עסקים ישראלי אשר ביצע עבירות מס ונותן לו הזדמנות "לנקות שולחן", להכשיר כסף "שחור" והכל מבלי שינקטו נגדו אי אילו הליכים פליליים. את כל זאת מאפשרת הוראת השעה לעשות מבלי שהמדינה תדע מי האזרח המבקש להכשיר את התנהלותו וזאת עד למועד בו העניין "נסגר" והמס המתחייב הוסכם בין הצדדים. לשון אחר, מדובר כאן על מהלך השקול לחנינת מס - המהלך נותן חנינה לכל עברייני המס, אשר עקב הנוהל החדש יפעלו משפטית נכון, בהתאם לנוהל ובהתאם למתבקש.

משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס ואשר לו ניסיון של עשרות שנים בתחום, מברך את המדינה על המהלך האמור. בניגוד למצב הדברים הרגיל, הגדולה בהוראת שעה זו, טמונה ביכולתו של נישום אשר העלים הכנסות מפעילותו בישראל או מחוצה לה, אם בתחום המסחר ואם בתחום מורכב אחר, להביא בסופו של הליך, להכשרת ההון השחור שנצבר על ידו - בכספת, בחשבון בנק ישראלי, בחשבון בנק זר, בחשבון בנק של צד שלישי או בכל מקום אחר.

אז מה עושים הלכה למעשה?

מניסיוננו, באמצעות הליך שומתי אנונימי, ניתן יהיה להביא להתדיינות ייחודית ותקדימית מול פקיד מס, בכל תחום ובכל ענף, ובכלל זה בענייני מס הכנסה, סוגיות מע"מ, מיסוי מקרקעין ואף סיווגי מכס מורכבים, להציג בפני הרשות את העובדות, ולהתנות את חשיפת שם הנישום בהסכם שומה, שתנאיו יקבעו מראש.
 
דהיינו, להגיע למצב בו החשיפה ותשלום המס יבשילו רק ככל והמו"מ עם הרשות, הושלם בהסכם. הלכה למעשה, הנסיבות המאפשרות קיום דיון שומתי אנונימי, בכל תחום וללא כל מגבלה, יוצרות זירת התנהלות שומתית חסרת תקדים, אשר מחד – מסייעת למדינה לגבות כספים רבים ומאידך, מאפשרת לנישומים להכשיר הון רב.

ברור וגלוי הוא כי בנסיבות בהן מתנהל מו"מ שומתי אנונימי באשר לחבות מס, בין עורך הדין המייצג את האזרח לבין פקיד המס המבקש לגבות את המס, בעוד האחרון אינו יודע מי האזרח המיוצג (אבל הוא כן יודע כמה האזרח חושב שעליו לשלם עבור המחדלים שנעשו) ובעוד עורך הדין המתנהל מולו מהווה קיר חסין הנהנה מחיסיון מוחלט - אזי, יש בנמצא סבירות מוגדלת לפיה פקיד המס יתגמש במידה מרבית, ככול שהחוק מאפשר, לטובת סיום המו"מ בהסכמה ובתשלום מס.
 
האזרח/איש העסקים יוכל לנקות שולחן ולשלם מס בגין מחדליו ובכך לנטרל חשיפה פלילית ולהישאר עם הון שעקב ההליך "הולבן" ופקיד המס, בזכות מקצועיותו, מסירותו ומגבלות החוק - יביא לקופת המדינה כספים נוספים אותם לא ניתן היה להביא אלמלא היה מסתיים הליך שומתי זה בהסכם שומה.

מהלך אידיאלי לישראלים רבים

מטבע הדברים, הוראת שעה ייחודית זו הנה אידיאלית לאנשי עסקים ישראלים רבים שלא דווחו על כל ההכנסות שלהם בישראל וכן לישראלים שהפיקו הכנסות מפעילות עסקית בינלאומית, אשר מעולם לא דווחו כדין לרשויות המס. כעת, ניתנת לאותם אנשי עסקים הזדמנות להכשיר את הונם במסגרת הסכם שומה כולל, וכל זאת בתנאים שיהיו מקובלים עליהם מבעוד מועד, ללא חשיפה להפתעות שומתיות כאלו ואחרות מצד הרשות.

ברור, כי מפאת החיסיון המוקנה לעורכי דין, ניהול הליך גילוי מרצון במסלול האנונימי יש שיעשה בליווי עו"ד ובפרט עו"ד המתמחה בדיני המס, שכן אגב כך יהא מנוע פקיד השומה מלקבל כל מידע נוסף על הפרשה ככל ובסופו של יום לא ייסגר התיק במסגרת הסכם שומתי. לשלמות התמונה נוסיף ונדגיש כי החיסיון ממנו נהנה עו"ד, להבדיל מבעלי מקצועות חופשיים אחרים, הנו חיסיון מוחלט, בלתי ניתן להסרה, לא בדרך של חקירה, לא בדרך של קבלת מסמכים או תפיסה ולא בכל דרך אחרת - עובדה שיש בה כשלעצמה כדי להוביל, בסופו של יום, לכלל הבנה מצד פקיד המס לפיה כדאי מבחינתו לקדם סגירתו של התיק בדרך של הסכם שומה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

קיבלת זהב במתנה או ירושה? כך תנהג נכון על פי חוק

מאת: אלי דורון, עו"ד

לכל היורש זהב, מוצע לקחת פרמטרים אלה בחשבון ולפעול כמה שיותר מהר. המתנה עשויה לפגוע בסיכויי ההצלחה, שכן היא עלולה לעלות טיעון לפיו מקור הזהב הוא בעיזבון, ולאפשר העלאת חשדות כאילו היורש הוא זה שרכש את הזהב ולא המוריש, כך שפניה לרשות המס מיד לאחר קבלת הירושה תתמוך בטיעון ותאפשר גיבושו של הסכם שומה חוקי ושקוף, תוך חיוב מס מינימאלי, אם בכלל, על פי דין.

תיקון הצהרת הון כאן ועכשיו

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המס רשאית לדרוש מכל אזרח ישראלי המצאה של מסמך הצהרת הון, וזאת לטובת בחינת היקף נכסיו. מה ניתן לעשות במידה וישנו "נכס שחור" ומדוע פעולה יזומה מצד התושב עוד בטרם המדינה הגיע לאזרח, עשויה להביא לידי פתרון מהיר? כל מה שצריך לדעת על נוהל "גילוי מרצון".

קבלתם ירושה הכוללת נכסים "שחורים"? - כך עליכם לנהוג

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל מוות מייצר אירוע משפטי הכרוך בטיפול בנכסים אשר נצברו על ידי המנוח. אם למנוח פלוני היה חשבון בנק "שחור", שם הוא צבר הכנסות, ובגינן הוא לא שילם מס, עצם חבות המס מתגלגלת לעבר היורשים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.