מאת: ; ;

תביעות תאונות אופנוע - נזקי גוף

החוק בישראל מבטיח כי נפגעי תאונות דרכים יפוצו בגין נזקי גוף (כולל נזק נפשי) שנגרמו להם בתאונת דרכים.  
כל נהג במדינת ישראל מבוטח בביטוח חובה על פי חוק הפלת"ד – חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. ביטוח זה נועד לכסות נזקים גופניים שונים העלולים לקרות לנהג, לנוסעים שברכבו או לעוברי אורח שהרכב פגע בהם, במקרה של תאונת דרכים.
בשנים האחרונות, בין היתר בשל עומסי התנועה הכבדים ועלויות אחזקת מכוניות, אנו עדים לעלייה בכמות האופנועים הנעים בכביש. בהתאם, קיימת גם עלייה משמעותית במספר הרוכבים המעורבים בתאונות דרכים הסובלים מנזקי גוף קשים ואף כאלו שמקפחים את חייהם בתאונות אופנוע.
ניתן לראות פציעות שכיחות החוזרות פעם אחר פעם אצל נפגעי תאונות אופנועים ובהן- חבלות ראש וצוואר, שברים בעצם הבריח (קלביקולה), פריקות ושברים של הכתף, שברים בשורש כף היד ובמרפק, שברים בברך, קרעים במניסקוס וברצועה צולבת, שברים בקרסול, שפשופים ואף פגיעות רב מערכתיות ולעיתים גם מוות.
 

פוליסת ביטוח 

כיום חברת הביטוח "הפול" היא המוכרת ישירות או באמצעות חברות ביטוח אחרות פוליסות ביטוח חובה משני סוגים.

האחת, פוליסה רגילה ומלאה והשנייה פוליסה מצומצמת יותר הכוללת מצד אחד הנחה משמעותית בפרמיה המשולמת, ומצד שני יש כוללת השתתפות עצמית  גבוהה של הרוכב בכל מקרה של נזקי גוף כתוצאה מתאונת אופנוע. חשוב לשים לב כי דווקא בתאונות "קלות יחסית" עלול הרוכב שרכש פוליסה מוזלת להישאר ללא כל פיצוי שכן ההשתתפות העצמית עומדת על סך של 25,000 שקלים ואינה מכסה הפסדי שכר בגין 7 ימים ראשונים אשר יופחתו מכל פיצוי לו יהיה זכאי הנפגע.

לכן בתאונות בהן ישנן חבלות יבשות ואפילו שברים קלים שהחלימו ללא כל מגבלה עלול הנפגע למצוא את עצמו ללא כל פיצוי שכן הנזק "נבלע" בהשתתפות העצמית.
 

תביעת תאונת אופנוע

נפגעי תאונות אופנוע נדרשים לרוב לתקופת החלמה ממושכת ולעיתים לתקופות שיקום בבתי חולים ובמוסדות שיקום. משך חודשים ארוכים לאחר התאונה, אותם נפגעים לא עובדים, נגרמים להם הפסדי שכר משמעותיים בתקופת השיקום וההחלמה.  
תביעות עם פציעות קשות מתנהלות בבתי המשפט זמן רב, הדבר נובע בשל העובדה שלנזקי הגוף שמהם סובלים נפגעי תאונת דרכים קשה לוקח זמן להתגבש. אולם, אותם נפגעים צריכים עזרה כספית עקב התאונה כבר בשלבים הראשונים, בשל הצורך להוציא הוצאות רבות וגבוהות בין היתר עבור טיפולים רפואיים, צרכי סיעוד (סיוע בפעולות היומיומיות), צרכי מחייה של הנפגעים ובני משפחה שפרנסם עליהם
המחוקק היה ער למצוקה בה נמצאים נפגעים במצב קשה ולפיכך אימץ הסדר מיוחד של הקדמת פיצויים על חשבון התשלום הסופי – תשלום תכוף, שמטרתו להעניק עזרה מהירה לנפגעים עד לתום בירור תביעתם.
סעיף 5 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע, כי בחישוב תשלום תכוף עבור צורכי מחייה יילקחו בחשבון הכנסתם של הנפגעים ערב התאונה. הפיצוי המשולם יקוזז מהפיצוי הסופי בתיק.
נפגעים אשר לא נגרם להם הפסדי שכר אינם זכאים לקבל תשלום תכוף על צורכי מחייתם.
 
 

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.