הסכם יבוא בין חברה ישראלית לחברה אוסטרית – הוראות חיוניות
מאת: אלי דורון, עו"ד
במאמר נסקור כל אחת מההוראות המרכזיות שחוזה כזה צריך לכלול, תוך התייחסות לדין הישראלי, הדין האוסטרי והוראות CISG, עם דגשים על הגנה מרבית לאינטרסים של היבואן.
כך למשל, מקרה בו טיפלנו במשרדנו:
גב' שפירא (שם בדוי) יצרה עמנו קשר וביקשה לרכוש בית בסמוך לאזור סקי באוסטריה בשל שערי החליפין הנוחים. היא ובעלה, שניהם גולשי סקי נלהבים, תכננו להשתמש בבית בעצמם למשך חודש בקיץ וחודש בחורף, כאשר במשך יתר השנה תיכננו הם להשכיר את הבית לתיירים. לגב' שפירא לא היה נכס אותו ביקשה היא לרכוש טרם הגעתה לאוסטריה, אבל היא היתה נחושה למצוא כזה, ומצאה!
כאשר פנתה אלינו גב' שפירא (המחזיקה באזרחות אירופאית בנוסף לישראלית) הסברנו לה את הדרישות החוקיות לרכישת נדל"ן באוסטריה והמלצנו לה על מספר סוכני נדל"ן מטעמנו. לאחרונה הגב' שפירא מצאה בית יפה ליד אתר סקי בזלצבורג בסיוע סוכן נדל"ן והכנו עבורה בין היתר את הצעת המחיר לרכישה, את חוזה הרכישה וליווינו אותה לכל אורך השלמת ההליך הבירוקרטי מול רשם המקרקעין המקומי עד רישום הנכס על שמה ועל שם בעלה. לאחר מכן המלצנו לגב' שפירא על רו"ח מקומי שיסייע לה בהיבטים החשבונאיים והמיסויים של השכרת הבית לתיירים, וזמן קצר לאחר רכישתו השכירה גב' שפירא את הבית. עוד נציין שהבית מושכר כמעט באופן רציף במהלך עונת הסקי.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054