מאת:
28/8/2025

נוהל גילוי מרצון 2026 – הזדמנות ליבואנים עם הכנסות “שחורות” מחו״ל

יבואנים עם הכנסות מחו״ל – האם דיווחתם על כל התשלומים שקיבלתם מספקים זרים? מה יקרה אם רשות המיסים תגלה זאת לפניכם? נוהל גילוי מרצון 2026 הוא חלון הזדמנויות חד־פעמי להסדיר הכנסות לא מדווחות ולהימנע מחשיפה פלילית.
 

הזדמנות חד-פעמית לנקות שולחן ולהימנע מחשיפה פלילית

ביום 25.8.2025 הכריזה רשות המיסים, באישור היועצת המשפטית לממשלה, על החלת נוהל גילוי מרצון חדש שיימשך עד 31 באוגוסט 2026. נוהל זה מהווה הזדמנות ייחודית להסדיר דיווחים על הכנסות ונכסים שלא דווחו – ובפרט עבור יבואנים שקיבלו תשלומים “בשחור” מספקים זרים (למשל לחשבונות בנק בחו״ל או באמצעים לא רשמיים) – וכל זאת מבלי להסתכן בהליך פלילי.
הליך גילוי מרצון הוא הליך משפטי-מיסויי המאפשר לאזרחים, יחידים ועוסקים, לחשוף ביוזמתם עבירות מס שביצעו, לדווח על הון והכנסות לא מדווחים, לשלם את המס המתחייב ובכך להימנע מהעמדה לדין. במילים אחרות, המדינה מעניקה “סולם לרדת ממנו” למי שמבקש לתקן את דרכיו: תשלום המס כחוק יאפשר לנטרל חשיפה פלילית ויאפשר לנישום להמשיך בפעילותו מבלי לחשוש מסנקציות פליליות עתידיות.
על פי הערכות, עסקים ויבואנים רבים בישראל טרם דיווחו על מלוא הכנסותיהם – למשל, כספים שקיבלו מספקים בחו”ל ושלא נכללו בדיווחי המס שלהם. הנוהל החדש נועד לאפשר להם להסדיר את חבות המס ללא חשש מהליכים פליליים. מעבר ליבואנים, כמובן שכל נישום עם הכנסות או נכסים לא מדווחים (בארץ או בחו”ל) יכול לנצל את ההליך. ניתן לכלול במסגרת ההליך מגוון רחב של הפרות מס עבר, כגון:
  • אי-דיווח על חשבונות בנק ונכסים פיננסיים בחו״ל (או בישראל) וההכנסות הנובעות מהם.
  • אי-דיווח על עסקים או נכסים בארץ ובחו”ל, לרבות פעילות ייבוא שלא דווחה.
  • קבלת הכנסות “שחורות” – תשלומים שלא דווחו לרשויות המס (כגון עמלות או החזרות מספקים זרים).
  • שימוש בחשבוניות פיקטיביות לצורך ניפוח הוצאות או הסתרת הכנסות.
  • דרישת פטורים או הטבות מס ללא זכאות – למשל ניצול הטבות מיסוי שאינן מגיעות על פי חוק.
  • השמטת נכסים בהצהרות הון – אי-ציון כספים, חשבונות או רכוש במסגרת הצהרת ההון התקופתית.
להליך גילוי מרצון יתרונות משמעותיים, שבראשם “הכשרת” הכסף: כספים שלא דווחו אינם כשרים לשימוש גלוי במערכת הפיננסית. במסגרת הנוהל, עם תשלום המס – ההון “מולבן” והופך לחוקי ומוכר לצרכים בנקאיים ופיננסיים. בנוסף, ההליך מעניק לנישום שקט נפשי והימנעות מסנקציות פליליות כבדות שהיו עלולות להיות מוטלות אילו ההכנסות היו מתגלות ביוזמת הרשויות. במילים פשוטות, מי שמסדיר כעת את דיווחיו יוכל לישון בשקט בלילה בידיעה שהסיר מעליו איום פלילי וכלכלי משמעותי.
 

התנאים להגשת הבקשה ואישורה

כדי שהבקשה לגילוי מרצון תאושר, חייבים להתקיים מספר תנאים מוקדמים מצד הנישום:
  • עבר נקי בעבירות מס: המבקש לא הורשע בעבר בעבירות מס ולא שילם כופר מס בגין עבירות כאלה.
  • אי-ניצול נוהל קודם: לא הוגשה על ידי המבקש בקשת גילוי מרצון שאושרה במסגרת נהלים קודמים (אין אפשרות לבצע גילוי מרצון פעמיים עבור אותו נישום).
  • אין חקירה פתוחה: לא מתנהלת חקירת מס בעניינו של המבקש (או בן משפחתו הקרוב, חברה בשליטתו או שותף שלו) בעת הגשת הבקשה.
  • אין מידע קודם ברשות המיסים: לרשות המיסים אין מידע מקדים על ההכנסות או הנכסים נושא הגילוי (כלומר, הגילוי בא מיוזמת הנישום לפני שהרשות גילתה זאת בעצמה).
  • תחולת העבירות: ההכנסות והנכסים הנכללים בגילוי מקורם בעבירות מס הנכללות בנוהל (רשימת העבירות הזכאיות להליך גילוי מרצון, לפי נספח הנוהל).
את הבקשה יש להגיש באופן מקוון באמצעות טופס ייעודי באתר רשות המיסים, על ידי הנישום עצמו או באמצעות עורך דינו. על הבקשה לכלול דיווח מלא ומפורט של כל ההכנסות, הנכסים וההון שלא דווחו בעבר. בקשה חלקית או כזו הכוללת פרטים כוזבים – תידחה. אם הבקשה נדחית אך נמצא כי הוגשה בתום לב, המידע שמסר הנישום לא ישמש כנגדו בהליך פלילי או אזרחי. יוצאים מן הכלל לכך יהיו רק מקרים חריגים של חוסר תום לב מובהק (לדוגמה הסתרת מידע מהותי) או מצב שבו הנישום לא משלם את המס לאחר אישור הבקשה – במקרים כאלה ההגנה תוסר והמידע עלול לשמש את הרשויות.
 

מסלול “ירוק” – טיפול מהיר למקרים בהיקף קטן

בקשות לגילוי מרצון שהיקפן נמוך יחסית יכולות להיות מנותבות ל**“מסלול ירוק”** ולקבל טיפול מהיר ופשוט יותר. במסלול זה, ברוב המקרים, ההליך מסתכם בהגשת דוחות מתקנים ותשלום המס הנדרש, ללא דיוני שומה ממושכים או בירוקרטיה מורכבת. הקריטריונים לכניסה למסלול הירוק כוללים בין היתר:
  • נכסים פיננסיים בחו״ל עד 4 מיליון ₪: אם כלל הנכסים והכספים הלא-מדווחים מוחזקים בחשבון בנק או מוסד פיננסי מחוץ לישראל, ויתרתם ליום 31.12.2014 הייתה נמוכה מ-4 מיליון ש״ח, ולא בוצעו הפקדות חדשות בחשבון מאז 2014. (במילים אחרות, חשבון בנק בחו”ל עם כספים “ישנים” בהיקף לא גדול במיוחד).
  • הכנסות משכר דירה למגורים: אם מקור ההכנסות הלא מדווחות הוא דמי שכירות למגורים (בישראל או בחו״ל) בסכום שאינו עולה על 250 אלף ש״ח בשנה.
מי שעומד בתנאים הללו עשוי לקבל אישור מהיר לבקשת הגילוי מרצון, בכפוף כמובן לתשלום המס הנדרש. הטיפול במסלול הירוק נועד להקל על העומס ולאפשר ודאות לנישומים “הקטנים” בזמן קצר יחסית. בפועל, לאחר אישור הבקשה, הנישום יידרש להגיש דוחות מתקנים (או דוחות ראשוניים, אם לא הגיש בעבר כלל) בתוך 90 יום, ולשלם את המס הנובע מהגילוי בתוך 15 יום נוספים לאחר מכן. פקיד השומה יוודא שהדוחות הוגשו כנדרש ושכל ההכנסות והנכסים נושא הגילוי קיבלו ביטוי מלא בדיווחים המתוקנים.
למידע חשוב: במקרים שבהם הגשת הבקשה כרוכה בהגשת מספר דוחות מתקנים או הצהרות הון, רשות המיסים עשויה לדרוש תיקוני דוחות רטרואקטיביים למספר שנים אחורה. לכן, חשוב להגיע להליך מוכנים עם כל המסמכים והנתונים – היערכות מוקדמת תחסוך זמן ותמנע סיכונים של דחייה או קנסות מיותרים.
 

מסלול רגיל – הליך שומתי מלא למקרים מורכבים

בקשות החורגות מהספים של המסלול הירוק (כלומר, כאשר מדובר בהיקפים כספיים משמעותיים יותר או בתרחישים מורכבים אחרים) יטופלו במסגרת המסלול הרגיל, הכולל הליך שומתי מלא מול פקיד השומה. במסגרת זו מתנהל דיון מעמיק ויכול להימשך זמן ארוך יותר, שבו נבחנים כל ההכנסות, הנכסים והנתונים שהוצהרו בבקשה. עבור בקשות בהיקפים גדולים במיוחד (הכנסות מעל 10 מיליון ₪), הטיפול יתבצע במעורבות ובייעוץ של מחלקת “גילוי הון לא מדווח” שבמטה רשות המיסים.
ההליך במסלול הרגיל עשוי להיות מקיף וממושך יותר, אך בסופו בדרך כלל מגיעים להסכם שומה הקובע את חבות המס לתשלום. אם לא מושג הסכם שומה בתוך שנה ממועד אישור הבקשה, רשות המיסים רשאית להוציא שומת מס לפי מיטב שפיטתה – דהיינו, לקבוע חד-צדדית את סכום המס שעל הנישום לשלם, בהתאם למידע שבידיה. על החלטה זו הנישום יוכל להגיש השגה וערר במסלול הרגיל של דיני המס (בדומה לכל שומת מס אחרת). בפועל, משמעות הדבר היא שהנוהל מעניק לפקיד השומה סמכות רחבה במקרה שאין הסכמה, כולל אפשרות לקבוע מס בצו. מצב כזה מדגיש את החשיבות שבניהול משא ומתן מקצועי ומושכל מול הרשויות, תוך עמידה בסטנדרטים גבוהים של שקיפות ואמינות, ובה בעת שמירה על זכויות הנישום.
נציין כי משך הטיפול במסלול הרגיל מוגבל לרוב לשנה אחת מאישור הבקשה (אם כי פקיד השומה רשאי להאריך במקרים מסוימים). לאחר אישור הבקשה, אם נדרש להגיש דוחות (ראשוניים או מתקנים), יש לעשות זאת תוך 90 יום מהאישור, ותשלום המס שייקבע יש לבצע תוך 15 יום מקבלת הודעת התשלום – בדומה למסלול הירוק. חשוב גם לדעת: אם נישום לא ישלם את המס שנקבע בהסדר או לא יעמוד בתנאי ההסכם, רשות המיסים רשאית לבטל את ההסדר ולהשתמש במידע שנמסר בהליך (לרבות אודות מקורות ההון וההכנסות) במסגרת הליכים עתידיים. לכן, מחויבות מלאה של הנישום לתנאי ההסדר לאחר אישור הבקשה היא קריטית.
 

ללא אנונימיות – חשיבות הליווי המקצועי (חיסיון עו”ד-לקוח)

בעוד שבעבר ניתן היה להגיש בקשות לגילוי מרצון באופן אנונימי (תוך שמירת זהות הנישום בסוד עד לאישור העקרוני), בנוהל הנוכחי אין עוד אפשרות לאנונימיות. המבקש חייב לחשוף את פרטיו המזהים כבר בשלב הגשת הבקשה. מצב זה מחדד עוד יותר את הצורך הקריטי בליווי מקצועי צמוד – במיוחד של עורך דין המתמחה במיסוי.
פניה לרשות המיסים באמצעות עו”ד מאפשרת לנישום ליהנות מחיסיון עורך-דין–לקוח, ולהבטיח שהמידע הרגיש שהוא משתף יהיה מוגן במסגרת היחסים החסויים. בנוסף, עורך דין מנוסה יידע לערוך הכנה קפדנית של הבקשה מבעוד מועד, לבנות אסטרטגיית דיווח והתנהלות מושכלת, ולנווט את התהליך בצורה מיטבית. עורך הדין יוכל להציג את המידע לרשויות בצורה האופטימלית עבור הלקוח, לצמצם סיכונים, לשמור על האינטרסים שלו ולוודא עמידה בכל דרישות הנוהל. במיוחד בהליך שאינו אנונימי, עו”ד מומחה יכול לגשר ול”כפר” במידה רבה על היעדר האנונימיות על ידי ניהול נכון של התקשורת מול הרשויות והגנה על הלקוח לאורך כל הדרך.
 

שיקולים נוספים בחישוב המס במסגרת ההליך

חשוב לציין שבמסגרת ההליך, לרוב לא יוטלו קנסות ועיצומים פליליים או מנהליים בגין ההכנסות שהוסדרו – מעבר כמובן לתשלום המס עצמו. עם זאת, על סכומי המס שיתווספו בגין השנים הקודמות תחול ריבית והצמדה כמתחייב בחוק עבור התקופה שבה ההכנסה לא דווחה. במקביל, הנישום רשאי לנצל במסגרת חישוב המס כלים להפחתת חבות המס הכוללת: ניתן לקזז הפסדים שוטפים או מועברים כנגד ההכנסות שיתגלו; ניתן לדרוש זיכוי מס עבור מיסי חוץ ששולמו בחו”ל (אם אותם הכנסות כבר מוסו בחוץ לארץ); וכן לנכות הוצאות שהיו קשורות להפקת ההכנסה שלא דווחה. בין היתר, הרשויות מתירות לנכות במסגרת זו גם מחצית משכר הטרחה ששולם לעורך הדין שליווה את ההליך – ובכך למעשה מקטינים את העלות נטו של ההסדרה עבור הנישום. ניצול נכון של כללי המס הללו יכול לחסוך סכומים ניכרים ולהפוך את ההסדר לכדאי עוד יותר.
 

לסיכום – אל תחכו לרגע האחרון

נוהל גילוי מרצון 2026 הוא הזדמנות חד-פעמית עבור יבואנים (וכמובן גם נישומים נוספים) להסדיר הכנסות מחו”ל והכנסות נוספות שלא דווחו. הנוהל מעניק חסינות מלאה מפני הליך פלילי, מאפשר “להלבין” את ההון ולהשתמש בו באופן חוקי, ומונע סנקציות כבדות בעתיד כלפי מי שיסדיר את דיווחיו כעת. נראה שלאחר שיסתיים המבצע הנוכחי, לא צפוי מבצע נוסף בעתיד הקרוב – ולכן זוהי קריאה אחרונה של ממש לתיקון הדיווחים והתשלום ללא ענישה. הצלחת ההליך מותנית בכך שהפניה תיעשה בזמן – לפני שרשות המיסים פותחת בחקירה בעצמה – ובניהול מקצועי וקפדני של התהליך מתחילתו ועד סופו. אל תחכו שידפקו לכם בדלת – תפעלו כאן ועכשיו!
משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות’ מתמחה בליווי לקוחות בהליכי גילוי מרצון, עם ניסיון רב ומצטבר בתחום דיני המס, עבירות כלכליות וסחר בינלאומי (כולל ייבוא ופעילות עסקית בחו״ל). למשרדנו יתרונות משמעותיים בניהול הליכי גילוי מרצון ונטרול חשיפה פלילית, ביניהם:
  • ניסיון של מעל 30 שנה בייצוג נישומים מול רשויות המס ובטיפול בהליכי גילוי מרצון, תוך רקורד הצלחה ללא דופי.
  • צוות רב-תחומי של עורכי דין, שחלקם רואי חשבון, יועצי מס, כלכלנים וחשבי שכר בהכשרתם, המשלב ידע משפטי ומספרי לטובת הלקוח.
  • עורכי דין במשרדנו בעלי רקע ברשויות המדינה – חלקם יוצאי משרד המשפטים ומשרד האוצר, עם היכרות מעמיקה של המערכת מבפנים.
  • מייסד המשרד, עו”ד אלי דורון (ביחד עם עו”ד ורו”ח ירון טיקוצקי), ייצג את רשות המיסים במשך 13 שנים – ניסיון ייחודי המסייע כיום לטובת לקוחות המשרד.
  • המשרד טיפל בהצלחה בעשרות רבות של תיקי גילוי מרצון עבור קשת רחבה של לקוחות – יחידים, חברות ואפילו בנקים ישראליים ובינלאומיים – כולל אנשי עסקים, שכירים, פנסיונרים, רואי חשבון, יועצי מס, עורכי דין, רופאים ועוד.
אנו נלווה אתכם יד ביד, נסייע לכם לעמוד בכל תנאי הנוהל, נערוך עבורכם תכנון מס מיטבי ונייצג אתכם מול רשויות המס – תוך הקפדה על חיסיון מלא ושמירה בלתי מתפשרת על האינטרסים שלכם. אל תחכו לרגע האחרון – כל יום שעובר הוא סיכון מיותר. לפרטים נוספים ולקביעת פגישה דיסקרטית, ניתן לפנות לעו”ד אלי דורון בטלפון 054-4251054. בהצלחה!

משרד דורון, טיקוצקי ושות’ מתמחה בייעוץ וליווי יבואנים עם הכנסות מחו״ל בהליכי גילוי מרצון, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה, תכנון מס חכם וניהול משא ומתן מקצועי מול רשות המיסים – כדי להבטיח חסינות פלילית ושקט נפשי.
 
 
 

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

 
 
 

שאלות ותשובות בנושא גילוי מרצון 2026 – יבואנים עם הון לא מדווח מחו״ל 

מהו נוהל גילוי מרצון ליבואנים עם הכנסות מחו״ל?

Plus Mins

הליך המאפשר ליבואנים עם הכנסות מחו״ל לא מדווחות לשלם מס כחוק ולקבל חסינות פלילית מלאה.

 

מה היתרון העיקרי ליבואנים בהליך גילוי מרצון?

Plus Mins

הכשרת ההון – הפיכת כספים מחו״ל שלא דווחו לחוקיים ושימושיים במערכת הבנקאית, תוך הימנעות מסנקציות פליליות.

 

עד מתי ניתן להגיש בקשה?

Plus Mins

עד 31 באוגוסט 2026 – מועד סיום הוראת השעה, הזדמנות חד־פעמית ליבואנים עם הכנסות מחו״ל לא מדווחות.

 

מה כדאי ליבואנים עם הכנסות מחו״ל לפנות דווקא למשרד דורון, טיקוצקי ושות’?

Plus Mins

כי למשרדנו ניסיון ייחודי של מעל 30 שנה בליווי יבואנים מול רשות המיסים, עם הצלחות מוכחות בהליכי גילוי מרצון, שמירה על חיסיון מלא ותכנון מס מיטבי.

 

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גילוי מרצון 2025 – חלון הזדמנויות לשנה בלבד

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם יש בידכם הון לא מדווח, הכנסות משכירות או נכסים דיגיטליים שהוסתרו מהמדינה? האם תדעו לנצל את חלון ההזדמנות החד-פעמי של גילוי מרצון 2025 לפני שייסגר? ומהם הסיכונים אם תפעלו לבד?

נוהל גילוי מרצון - הוראת שעה חדשה 2025

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם יש לך נכסים או הכנסות שלא דווחו לרשות המיסים? מה המשמעות של הוראת השעה החדשה לנוהל גילוי מרצון 2025 עבורך? ואיך ניתן להסדיר את המצב ולקבל חסינות פלילית מלאה?

גילוי מרצון 2026 - פתרון לבעלי הכנסות או נכסים לא מדווחים

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם אתה נמנה עם בעלי הכנסות או נכסים לא מדווחים? מה יקרה אם רשות המיסים תגלה זאת לפניך? נוהל גילוי מרצון 2026 הוא הזדמנות חד־פעמית להסדיר את ההון ולמנוע הליכים פליליים – איך כדאי לפעול?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.