מאת:

המרכז הרפואי "אסף הרופא" נדרש לשלם פיצוי כספי בסך של 250,000 ש"ח בשל רשלנות

לאחר מו"מ שנמשך כ-3 שנים בין מבטחת המרכז הרפואי "אסף הרופא" לבין עוה"ד מעין פלד ממשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים בחיפה, פוצתה המטופלת, כבת 57 כיום, בסך של 250,000 ש"ח בשל רשלנות בביצוע ניתוח לתיקון דפורמציה מסוג "הלוקס ולגוס" בכף רגלה.
המטופלת, שסבלה מדפורמציה מסוג "הלוקס ולגוס" בכף רגלה השמאלית, אשר גרמה לה כאבים ומגבלות תנועה, אושפזה בשנת 2009 במרכז הרפואי "אסף הרופא" לצורך ביצוע ניתוח לתיקון הדפורמציה.


בטרם ביצועו של הניתוח, הוסבר לה על ידי הרופא המנתח, כי מדובר בניתוח פשוט שאמור להימשך כשעה וחצי לכל היותר. כן הובטח לה, כי הניתוח יביא לשיפור במצבה, כי ההחלמה תארך כחודש, וכן כי הניתוח כאמור אינו כרוך בסיכונים מיוחדים.
ודוק, בפועל, ארך הניתוח משך כ-4 שעות תמימות, ובמהלכו, בשל רשלנות מצדו של הרופא המנתח, נגרמה פגיעה בגיד כלשהו בכף רגלה של המטופלת. בשל האמור, ההחלמה מהניתוח נמשכה משך כ-3 חודשים במהלכם המטופלת לא יכולה היתה לצאת מביתה, ויתרה מכך, לא רק שלא חל שיפור במצבה, אלא שזה הורע, כך שנגרמה פגיעה באצבעות כף הרגל, אשר חלקן נשמטו כלפי מטה, בעוד אצבע נוספת עלתה על האחרת, דבר שגרם לכאבים עזים, ומגבלות תנועה קשות ביותר.


בשל האמור, ולאחר התייעצות עם מומחים רפואיים, לא נותרה בידי המטופלת ברירה, וכשנה לאחר ביצועו של הניתוח הרשלני, היא נאלצה לבצע ניתוח נוסף, אשר שיפר את מצבה עקב תוצאת הניתוח הראשון אך במקצת.
לאור האמור פנתה המטופלת למשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים מחיפה, אשר פנה בשמה למרכז הרפואי "אסף הרופא", כאשר במסגרת הפנייה כאמור, נטען, כי נזקי המטופלת, לרבות, הנכות הצמיתה שנותרה לה, הינם תוצאת הטיפול הרשלני שקבלה. כן נטען, כי משלא הוסברו למטופלת עובר לביצועו של הניתוח הסיכונים הכרוכים בו, הרי שזו לא נתנה הסכמה מדעת לביצועו כנדרש בהתאם להוראות חוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996.

כאמור, לאחר ניהולו של מו"מ ארוך, ובמסגרת הסדר פשרה אליו הגיעו הצדדים, פוצתה המטופלת בסך של 250,000 ₪.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

רשלנות רפואית עקב ניתוח מיותר בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה ננתח לעומק מהי רשלנות רפואית, באילו נסיבות ניתוח מיותר ייחשב לרשלני, מהן החובות והאחריות המוטלות על הרופא, אילו תנאים נדרשים להוכחת רשלנות, מהם הנזקים האפשריים במקרים אלו, וכן נפרט את האפשרויות המשפטיות העומדות בפני מטופלים שנפגעו עקב ניתוח מיותר.

חשיבות הבדיקות הגנטיות והאבחוניות לפני ובמהלך ההיריון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את חשיבות הבדיקות הגנטיות והאבחוניות בהריון, את חובות הרופאים והמוסדות הרפואיים בישראל בתחום זה, ואת ההשלכות המשפטיות במקרה של הימנעות או כשל בביצוע בדיקות אלו. הדברים מבוססים על הדין הישראלי והפסיקה העדכנית, תוך התמקדות בעוולת הרשלנות הרפואית בסיטואציה של “הולדה בעוולה” – לידת ילד עם מחלה גנטית או מום חמור שלא אובחנו עקב התרשלות במעקב ההיריון.

רשלנות רפואית בהריון עקב אי ביצוע בדיקות גנטיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשלנות רפואית היא תת-תחום של דיני הנזיקין, העוסק במצבים שבהם גורם רפואי חורג מסטנדרט הטיפול הסביר וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל. בדרך כלל מדובר ברופא או איש צוות רפואי שלא נקט במידת הזהירות או המיומנות המצופה ממנו. בתחומי ההיריון והלידה, רשלנות רפואית יכולה להתבטא במגוון דרכים – החל מטיפול שגוי באם או בעובר במהלך מעקב ההיריון או הלידה, ועד העדר אבחון או יידוע. למעשה, במקרים רבים של רשלנות בהריון לא מדובר בנזק פיזי שהרופא גרם במעשיו, אלא בפגיעה שנגרמה עקב מחדל: הרופא לא אבחן בזמן בעיה בעובר, או לא מסר להורים מידע חיוני אודות מצב העובר והשלכותיו .

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.