מאת:

נדרשת הערכות לקראת הצטרפות מדינת ישראל למתווה מיסוי הכלכלה הדיגיטלית של ה-OECD
 
לקראת אישור המתווה בוועדה הייעודית ב-OECD ב-30 ביוני 2021, ממשרד האוצר נמסר על הכוונה לאשר מתווה מיסוי הכלכלה הדיגיטלית מצד ישראל.
המהפכה הדיגיטלית משנה רבים מתחומי החיים. הכלכלה, המסחר והאופן שבו אנו צורכים. התרבות, הפנאי המדע ועוד ועוד. שינויים מרחיקי לכת אלו ייצרו אתגרים משמעותיים, הן עבור ממשלות שחוקי המס החלים במדינתן אינם "לוכדים" הכנסות הקשורות לעסקים מקוונים, ובכלל אלה הכנסותיהן של ענקיות הטכנולוגיה, והן עבור התאגידים עצמם, שנדרשים להתמודד עם גישות פיסקאליות חדשות ולא מתואמות בין מדינות העולם, בכל הקשור לפעילות מסחרית דיגיטלית בינלאומית.
על רקע האמור, מדינות רבות פועלות בימים אלה לעצב מחדש את כללי המס המוכרים באופן שיאפשר הטלת מס שלא התאפשר עד עתה.
בתוך כך, הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) נמצא בימים אלו בחזית המאמצים הגלובליים לתיקון המצב, בניסיון לשרטט מחדש כללי מס גלובליים אחידים המותאמים לחברות הפועלות בתחומים הדיגיטליים המייצרות הכנסות משמעותיות במדינות בהן אין להן כמעט עובדים או נוכחות פיזית.
במה שנראה כמו שיתוף פעולה מהפכני, שעלול לייצר את אחת הטלטלות הגדולות ביותר בכללי המס הבינלאומיים מזה מאה שנה, עתידות 139 המדינות החברות בארגון לאמץ כללי מיסים גלובליים אחידים, במטרה לשנות את כללי המיסוי באופן שיאפשר להן לשים את ידן  על הכנסות עסקיות גלובליות.
שיתוף פעולה זה, ששורשיו בפרויקט ה-BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) שיזם ה- OECD בעבר על מנת להאבק בתופעת שחיקת בסיס המס והטיית רווחים בצורה מלאכותית בין מדינות, נועד לתת מענה ספיציפי ייחודי לאותן חברות ענק הפועלות במרחב הדיגיטאלי ומנצלות אגב כך אי התאמות בכללי המס במדינות המקומיות במטרה להפחית את חבות המס על עסקאות חוצות גבולות.
מיסוי הכלכלה הדיגיטלית שמציג ה- OECD בנוי משני רבדים: הראשון (Pillar 1)- עניינו במיסוי רווחי תאגידים בינלאומיים על ידי מדינות שניתנים בהן שירותים או מספקים משטחן מוצרים לתושבים. בהתאם לתנאים מסוימים, ניתן יהיה למסות רווחי תאגידים אלה במדינות שבשטחן הן פועלים, גם כאשר אלו אינם נוכחים פיזית בשטח המדינה.
הרובד השני ( Pillar 2) - פועל במישור תכנוני מס שמטרתם שחיקת בסיס המס או העברת רווחים למקלטי מס של תאגידים בין לאומיים. המטרה היא למנוע מהלך של "המרוץ לתחתית" של שיעורי המס. בנוסח המתווה המוצע, קובע שיעור מס מינימלי שיחול על החברות בתאגידים אלה. בין היתר מדובר על כך ששיעור מס מינימלי זה יעמוד על 15% לפחות.
רובד זה של המתווה מכוון לחברות בין לאומיות בעלות הכנסה של 750 מיליון אירו. עוד מצויין במתווה דנן כי לא תהיה כל חובה להעלות את שיעורי המס בקרב המדינות המשתתפות, על החברות שבתחומן, לשיעור המס המינימלי. אלא שמצד חברת האם, יידרש להשלים את המס למס המינימלי, לפי בדיקת התושבות שלהן.
על כל יש לציין כי המדובר במתווה מוצע בלבד, הכפוף עדין לאשרורן של 139 המדינות החברות ב-OECD.
אנו מציעים ללקוחות להיות ערים לסוגייה זו כמו גם למדגמה הברורה שהיא מייצגת. כך, הודעת משרד האוצר, הנה חלק ממגמה כללית של רשויות המס לאכוף מיסים מרווחי הון בין לאומים, ממטבעות וירטואליים, או מקורות הכנסה דיגיטאלים תוך קיום שיתוף פעולה ישירי עם מידנות העולם. על-כן, במקום לטמון את הראש בחול, ניתן לעשות פעולות משפטיות להסדרת רווחים כגון אלה, ולהקדים תרופה למכה.
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת עסק תאום בחו"ל בעקבות המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.

העברת כספים מחו"ל בזמן מלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.

רילוקיישן לקפריסין בגיל פרישה

מאת: אלי דורון, עו"ד

קפריסין הינה אחד היעדים האטרקטיביים לביצוע רילוקיישן בגיל פרישה. יחד עם זאת, כדאי לדעת כי ביצוע רילוקיישן בגיל פרישה הינו מורכב יותר, בעיקר בשל העובדה כי לרוב האנשים בגילאים אלו משולמת פנסיה, ריביות או דיבידנדים שמקורם בישראל וכן רבים מחזיקים בנכסים שונים, בהם נכסי מקרקעין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.