מאת:

להמשך קריאה לחץ כאן

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

רשלנות רפואית עקב ניתוח מיותר בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה ננתח לעומק מהי רשלנות רפואית, באילו נסיבות ניתוח מיותר ייחשב לרשלני, מהן החובות והאחריות המוטלות על הרופא, אילו תנאים נדרשים להוכחת רשלנות, מהם הנזקים האפשריים במקרים אלו, וכן נפרט את האפשרויות המשפטיות העומדות בפני מטופלים שנפגעו עקב ניתוח מיותר.

חשיבות הבדיקות הגנטיות והאבחוניות לפני ובמהלך ההיריון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את חשיבות הבדיקות הגנטיות והאבחוניות בהריון, את חובות הרופאים והמוסדות הרפואיים בישראל בתחום זה, ואת ההשלכות המשפטיות במקרה של הימנעות או כשל בביצוע בדיקות אלו. הדברים מבוססים על הדין הישראלי והפסיקה העדכנית, תוך התמקדות בעוולת הרשלנות הרפואית בסיטואציה של “הולדה בעוולה” – לידת ילד עם מחלה גנטית או מום חמור שלא אובחנו עקב התרשלות במעקב ההיריון.

רשלנות רפואית בהריון עקב אי ביצוע בדיקות גנטיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשלנות רפואית היא תת-תחום של דיני הנזיקין, העוסק במצבים שבהם גורם רפואי חורג מסטנדרט הטיפול הסביר וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל. בדרך כלל מדובר ברופא או איש צוות רפואי שלא נקט במידת הזהירות או המיומנות המצופה ממנו. בתחומי ההיריון והלידה, רשלנות רפואית יכולה להתבטא במגוון דרכים – החל מטיפול שגוי באם או בעובר במהלך מעקב ההיריון או הלידה, ועד העדר אבחון או יידוע. למעשה, במקרים רבים של רשלנות בהריון לא מדובר בנזק פיזי שהרופא גרם במעשיו, אלא בפגיעה שנגרמה עקב מחדל: הרופא לא אבחן בזמן בעיה בעובר, או לא מסר להורים מידע חיוני אודות מצב העובר והשלכותיו .

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.