יבואנים ומשווקים, כדאי שתקראו - נוהל גילוי מרצון 2018 מתחיל כבר עכשיו!
יבואנים ומשווקים רבים פעילים במדינתו, אלה פועלים לטובת ייבוא ו/או שיווק של תוצרת כזו או אחרת המיובאת לישראל ממגוון רחב של מדינות. חלק מאותם יבואנים ו/או משווקים נהגו לקבל מהספק בחו"ל ו/או מגורמים אחרים עמלות "שחורות" אשר הוזרמו על ידי הספק לחשבון בנק שלהם בחו"ל.
נכון להיום אותם יבואנים ומשווקים מבינים כי הסכנה בלאחוז חשבונות שכאלה גדולה וכי הסרת החיסיון הבנקאי, השקיפות והפתיחות הניכפת על הבנקים, מחייבת נטרול החשיפה והכשרת אותם כספים לטובת נטרול חשיפה פלילית. אותם יבואנים מבינים כי נכון להיום מסוכן להחזיק חשבונות בנק לא מדווחים בחו"ל וכי הגיעה העת להלבין את אותה התנהלות ולהפוך אותה לחוקית.
במאמר זה נסקור את החובה החוקית לדווח על הכנסות משכר דירה, ננתח את הסיכונים המשפטיים והפליליים באי-דיווח, נסביר את ההבדלים בין הכנסות שכר דירה בישראל לעומת מחוץ לישראל, נפרט את מסלולי הגילוי מרצון ויתרונותיהם, ונעמוד על חשיבות הייצוג והליווי המשפטי בתהליך הגילוי מרצון.
מאמר זה סוקר את סוגיית גילוי מרצון לגבי נכסים פיננסיים המוחזקים בשם אחר, ומדגיש את ההיבטים הפליליים והאזרחיים של התופעה. נדונה המדיניות העדכנית של רשות המסים בשנת 2025, הליכי הגילוי, העבירות הפליליות הרלוונטיות וההשלכות האזרחיות. כמו כן, נבחנת אחריות צדדים שלישיים ששמם שימש להסתיר את הבעלות לאור הדין והפסיקה בישראל.
גילוי מרצון לישראלים עם עסק לא מדווח בחו”ל אינו רק הליך משפטי אלא גם צעד נכון עסקית ומוסרית. הוא מחזיר את הנישום למסלול החוקי, מנקה את חבות המס העבר, ומונע הסתבכות קשה בהמשך. באמצעות הליך זה ניתן “לפתוח דף חדש” מול רשויות המס – לשלם את המגיע ולהמשיך לנהל עסקים, בארץ ובעולם, בלי חרב מתהפכת. בהתאם להכוונת המחוקק ולמדיניות הנוכחית, זו בהחלט ההזדמנות המומלצת למי שנמצא כיום מעבר לקווי החוק לשוב ולהיות נישום שומר חוק, בטרם יאחר את המועד.