מאת:

כשנה לאחר סיום הליך הגילוי מרצון הקודם (שהסתיים בתאריך 31/12/16) צפויה רשות המיסים, החל מינואר 2018, לחדש את נוהל הגילוי מרצון ובכך להעניק הזדמנות נוספת לבעלי "ההון הבלתי מדווח" להצהיר על הונם ולהימנע מהליכים פליליים.

ברשות המיסים מעריכים כי למרות שבמסגרת נוהל הגילוי מרצון אשתקד במסגרתו נחשף הון בלתי מדווח של אלפי ישראלים, קיימים עדיין ישראליים רבים אשר לא דווחו על הונם ומחזיקים בסכומי כסף גדולים הנמצאים בחשבונות בנק במדינות מעבר לים.

הליך זה, עליו הוחלט לאחר סבב דיונים בין אנשי משרד המשפטים, אשר התלבטו תחילה אם להעניק לעברייני המס הזדמנות נוספת "להלבין" באופן חוקי את כספם, לבין אנשי רשות המיסים, אשר נוכח ההצלחה של ההליך הקודם תמכו בו, עתיד להכניס ישראליים רבים למעגל המדווחים, וכן להעשיר את קופת המדינה. משכך, לאור העובדה שחסינות מפני הליך פלילי היא לב ליבו של נוהל הגילוי מרצון, ולאחר שהגיעו משרד המשפטים ורשות המיסים להסכמות בדבר חידוש הליך הגילוי מרצון - הועבר הנוהל לאישורו של היועץ המשפטי לממשלה, לו הסמכות הבלעדית להעניק חסינות לאדם מפני העמדה לדין פלילי.

נוהל הגילוי מרצון החדש

במסגרת נוהל הגילוי מרצון החדש, יכללו מסלולים דומים למסלולים שנכללו בנוהל הקודם וביניהם:

  1. "המסלול הרגיל" במסגרתו הנישום נחשף בפני רשות המיסים ומגלה נכסיו והכנסותיו של דווחו כבר בשלב הגשת הבקשה.
  2. "המסלול המקוצר" אשר מטרתו לחסוך בירוקרטיה מול רשויות המס ומיועד למקרים בהם ההון שלא דווח אינו עולה על 2 מיליון ₪ וההכנסה החייבת הנובעת ממנו אינה עולה על חצי מיליון ₪. 
  3. "המסלול האנונימי" אשר בשונה מהמסלול הרגיל, הנישום חושף את זהותו רק לאחר שהגיע להסכם שומה אל מול רשות המיסים.

העיתוי בו מתבצע הנוהל החדש אינו מקרי ומתרחש נוכח היותה של מדינת ישראל חתומה על אמנות למניעת כפל מס וכן על הסכמים לחילופי מידע במסגרתם זורם לישראל מידע רב על ישראלים אשר מחזיקים בהון מעבר לים. אנו בפירמת עורכי הדין DTKGG מברכים על החלטתם של רשות המיסים ומשרד המשפטים להעניק הזדמנות נוספת לישראלים רבים "להלבין" את הונם ללא חשיפה להליכים פליליים וחושבים שהנוהל החדש הינו יוזמה מבורכת אשר מטיבה עם ישראלים רבים, משפרת ומחזקת את כלכלת המדינה ונותנת הזדמנות הוגנת לישראליים רבים לפעול מבלי שייחשפו ויועמדו בסכנה.

למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס, הידע והיכולת להביא לידי התנהלות מיידית בשם הנישום, אשר יש בה כדי לנטרל את החשיפה ולאפשר הליך "גילוי מרצון" מקסימלי עבור לקוחותינו.  אנו מזמינים כל אדם המבקש לקחת חלק בנוהל הגילוי מרצון להגיע למשרדנו ואנו נדע להתנהל בשמו במידי מול רשויות המס ולהביא לצמצום עד לכדי איפוס החשיפה הפלילית וכן לביצוע נוהל הגילוי מרצון על הצד הטוב ביותר.

>> למידע נוסף בנושא ועל הסיוע שלנו בהליך, לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.8 ע"י 5 גולשים

עשוי לעניין אתכם

קיבלת זהב במתנה או ירושה? כך תנהג נכון על פי חוק

מאת: אלי דורון, עו"ד

לכל היורש זהב, מוצע לקחת פרמטרים אלה בחשבון ולפעול כמה שיותר מהר. המתנה עשויה לפגוע בסיכויי ההצלחה, שכן היא עלולה לעלות טיעון לפיו מקור הזהב הוא בעיזבון, ולאפשר העלאת חשדות כאילו היורש הוא זה שרכש את הזהב ולא המוריש, כך שפניה לרשות המס מיד לאחר קבלת הירושה תתמוך בטיעון ותאפשר גיבושו של הסכם שומה חוקי ושקוף, תוך חיוב מס מינימאלי, אם בכלל, על פי דין.

תיקון הצהרת הון כאן ועכשיו

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המס רשאית לדרוש מכל אזרח ישראלי המצאה של מסמך הצהרת הון, וזאת לטובת בחינת היקף נכסיו. מה ניתן לעשות במידה וישנו "נכס שחור" ומדוע פעולה יזומה מצד התושב עוד בטרם המדינה הגיע לאזרח, עשויה להביא לידי פתרון מהיר? כל מה שצריך לדעת על נוהל "גילוי מרצון".

קבלתם ירושה הכוללת נכסים "שחורים"? - כך עליכם לנהוג

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל מוות מייצר אירוע משפטי הכרוך בטיפול בנכסים אשר נצברו על ידי המנוח. אם למנוח פלוני היה חשבון בנק "שחור", שם הוא צבר הכנסות, ובגינן הוא לא שילם מס, עצם חבות המס מתגלגלת לעבר היורשים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.