מאת:

שופטת בית משפט השלום, ג'אדה בסול, שמה סוף להתדיינות משפטית ארוכת שנים במספר בתי משפט שונים, וקבעה למי שייך ציוד האלומיניום במפעלי העמק יזרעאל ועפולה. במסגרת זו דחתה השופטת בסול תביעה ע"ס 550,000 ₪ שהוגשה כנגד אלום נט ומנהליה.

בכך קיבל בית המשפט את טענות אלום נט שיוצגה על ידי עו"ד גיל מור, שותף בדורון טיקוצקי קנטור גוטמן צדרבוים. המדובר בסכסוך שנמשך בכמה גלגולים בין שני מפעלי אלומיניום מוכרים באזור עפולה ועמק יזרעאל. קדם להחלטה זו פסק דין הצהרתי שניתן מפי השופטת בסול ואשר קבע כי הציוד אשר נתפס במסגרת הליכי הוצאה לפועל שייך לאלום נט.

הצורך למתן פסק דין הצהרתי נבע מכך שחברת י.ב.מ.י עיקלה את אותו ציוד במסגרת הליכי הוצל"פ, כאשר טענת חברת י.ב.מ.י הייתה כי הציוד של חברת חלון לתבור נרכש מידי אלום נט כרכישה פיקטיבית ונועדה להבריח נכסים מפני נושיה של חברת י.ב.מ.י. במסגרת תביעה זו הגישה חברת י.ב.מ.י מחסני אלומיניום בע"מ תביעה כנגד חברת אלום נט ומנהלה וכן כנגד חברת אלון לתבור ומנהלה אשר גם היא עסקה בביצוע עבודות אלומיניום.

בית המשפט דחה כאמור את התביעה של י.ב.מ.י וקבע כי אין כל בסיס לטיעון משפטי שניתן לייחס לאלום נט ומנהלה את החובות הנטענים של חלון לתבור לי.ב.מ.י וקבע כי הציוד נקנה בתום לב ובתמורה מלאה. בית המשפט אף שיבח את התנהלות המנהלת של אלום נט בחקירתה וקבע כי עדותה מהימנה. עוד קבע בית המשפט כי אל מול עדותה הרהוטה והנהירה של מנהלת אלום נט העדויות מפי חברת י.ב.מ.י הותירו רושם של אנשים לחוצים ועדויות תמוהות.

בית המשפט דחה את התביעה בסך 550,000 ₪ וקבע כי י.ב.מ.י לא הרימה את הנטל המוטל עליה להוכחת סכום החוב הנטען על ידה לה. בית המשפט ביקר את התנהלות י.ב.מ.י וקבע כי: "עסקינן בהליכים מסורבלים שננקטו שלא לצורך תוך ניסיון בכח לחייב אנשים שונים בחובות שאינם שלהם, יצירת תאוריות מופרכות על קנוניה ותרמית שכלל לא בוססו, חיוב אישי והרמת מסך שפשרם לא נודע."

בית המשפט פסק כי י.ב.מ.י תישא בהוצאות המשפט של אלום נט ומנהלה בשיעור של 18,000 ₪.

* זקוקים לייעוץ משפטי של עו"ד חברות? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

סכסוך בין מזכה לזכיין - סוף מעשה במחשבה תחילה

מאת: אלי דורון, עו"ד

היעדרו של הסדר חקיקתי מלא לגבי מודל הזכיינות מותיר בידי המזכה את היכולת להכתיב ולקבוע תנאים בהסכם הזכיינות אשר ספק רב אם היו מתאפשרים בהינתן הסדר מעין זה, ולמגינת הלב- יודעים מזכים רבים לנצל לאקונה חקיקתית זו לטובתם.

"הפרדת כוחות" בחברה פרטית לעומת פירוק שותפות

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

מהי הדרך להיפרדות בין בעלי מניות שהסתכסכו ושהיחסים ביניהם הגיעו לכדי אובדן אמון?.. זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בתל אביב

האם שותף חדש המצטרף לעסק קיים חייב בחובות הקודמים של העסק?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

שותף חדש מצטרף לעסק קיים כאשר לעסק חובות עבר כלפי נושים שונים, האם הוא חב בחובות העבר של אותו עסק קיים אשר הצטברו בתקופה שלפני הצטרפותו? זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים אשר ניתן לאחרונה במסגרת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.