מאת:
7/9/2015

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
ביום 6.9.15, הודיעה רשות המסים כי סוכם בינה לבין משרד המשפטים על הארכת נוהל הגילוי מרצון, וזאת לאור הצלחת נוהל זה שפורסם על ידה לפני כשנה. בשלב זה נמסרה הודעה כללית בדבר הארכת הנוהל, מבלי שניתנו פרטים בעניין תקופת ההארכה והמועד האחרון להגשת בקשות לגילוי מרצון. פרטים אלו, כך נאמר בהודעה, יימסרו בהמשך.

לפי הודעת רשות המסים, במסגרת הליך זה הוגשו עד כה 3,290 בקשות לגילוי מרצון (מהן 1,967 במסלול אנונימי, 827 במסלול מקוצר ו-496 במסלול הרגיל), אשר חשפו הון לא מדווח בהיקף העולה על 10.3 מיליארד שקלים. אנו בדעה כי מדובר בהחלטה נכונה ומבורכת של רשות המסים ומנהלה עו"ד רו"ח משה אשר נענו לפניות ובקשות להארכת הנוהל ובכללן גם פנייה של משרדנו בעניין זה.

לגישתנו, הן הצלחתו של הנוהל, כפי שעולה גם מהודעת רשות המסים, והן הפוטנציאל הגדול שגלום בו, מובילים למסקנה שנכון היה להאריך את תוקפו של נוהל זה, זאת בהתחשב גם בטעמים הבאים:

להערכתנו, היקף הבקשות שהוגשו במסגרת הליך הגילוי מרצון במשך השנה שעברה, הן רק קצה הקרחון, במובן זה שפוטנציאל הבקשות שצפויות להיות מוגשות במסגרת הליך זה הוא גדול לאין שיעור, ובהתאם גם ההכנסות הצפויות לקופת המדינות כתוצאה מבקשות נוספות שיוגשו בעתיד הנן בסכומים גבוהים;  דרוש זמן עד שהמידע אודות קיומו של נוהל הגילוי מרצון מגיע לתודעת הנישומים הרלבנטיים, וגם אז, לאותם נישומים דרוש לעתים פרק זמן נוסף שבמסגרתו מתגברים הם על המחסום הפסיכולוגי הכרוך בחשיפת נתונים לרשות המסים, הגם שהדבר נעשה באופן אנונימי;

 נקיטת הליך גילוי מרצון מצריכה, כאשר מדובר בחשבון זר, ובמרבית המקרים כך הדבר, פנייה של הנישומים לבנקים הרלבנטיים כשברוב המקרים מדובר בבנקים שוויצריים שבהם מחזיקים הנישומים את כספיהם, בבקשה לקבל נתונים מבנקים אלה. מצב דברים זה גורם לעומס רב על אותם בנקים והתוצאה הינה עיכוב בקבלת אותם אישורים הנחוצים לצורך הנקיטה בהליך הגילוי מרצון.

נזכיר כי הליך הגילוי מרצון מיושם מזה עשרות בשנים, וזאת למרות שהנוהל הראשון פורסם על ידי הרשות בשנת 2005. עסקינן בהליך משפטי, אשר אינו מעוגן בפקודת מס הכנסה או בחוק אחר, אלא בנוהג ובנהלים אשר הושרשו והתפתחו על פני שנים ואשר עצם יישומו מביא במידת מה לידי נטרול מרכיב האחריות הפלילית ודרך זאת – לידי נטרול החשיפה והטעם בענישה פלילית.

לטובת השלמה מלאה של ההליך, יש בנמצא צורך לקיים שני תנאים מצטברים: האחד - פניה בתום לב לרשות המיסים וזאת עוד בטרם הרשות החלה בבדיקה או בחקירה מטעמה. השני - הסרת המחדל האזרחי בדרך של תשלום המס הנובע מהגילוי.

ביום 7.9.14, פרסמה רשות המיסים נוהל חדש בעניין בקשות לגילוי מרצון, זאת מתוך כוונה מוצהרת לעודד נישומים, עוסקים, יחידים ובעלי תפקידים בתאגידים שעברו עבירות על פי חוקי המס, לתקן את דיווחיהם כדין. כך, במסגרת נוהל זה, מאפשרת רשות המיסים לנישומים לחשוף מקורות הכנסה בארץ ובחו"ל שלא דווחו במועד המתבקש, לרבות נכסים ו/או כספים שנמצאים מחוץ לישראל, וכל זאת כנגד קבלת חסינות מפני העמדה לדין פלילי.

הנוהל בא בהמשך למגמות עולמיות רחבות היקף, אשר ראשיתן בלחצים מצד רשויות המס בארה"ב לפריצת החיסיון הבנקאי ולוחמה עיקשת בבנקים כחממה להכנסות לא מדווחות. לוחמה אשר מביאה לידי חשיפה הולכת וגדלה של אנשי עסקים המסתירים הכנסות בחשבונות בנק ועקב זאת – להשלמה הולכת וגוברת מצד בעלי חשבונות, כי הגיעה העת לחשוף את החשבונות וההכנסות הלא מדווחות, לשלם את המס המתחייב עקב זאת ולהכשיר את ההון הנצבר. וכל זאת, כאמור, תוך נטרול החשיפה הפלילית הגלומה באי דיווח ואי תשלום המס המתחייב לאורך השנים.    

נציין כי נוהל הגילוי מרצון כולל שתי הוראות שעה שהוארכו ואשר נועדו להקל על הגשת הבקשות לגילוי מרצון ועיקרן:

1. הגשת בקשות אנונימיות – במסלול זה ניתן להגיש בשלב הראשוני בקשות ללא ציון פרטי הנישום על מנת לברר תחילה את חבות המס הנובעת מהבקשה. עם בירור חבות המס הצפויה יידרש הפונה לציין את שמו של הנישום ופרטיו המלאים.

2. מסלול מקוצר – כאשר סך ההון שנכלל בבקשה אינו עולה על 2 מיליון ₪ וההכנסה החייבת הנובעת ממנו אינה עולה על 0.5 מיליון ₪, ניתן להגיש את הבקשה במסלול המקוצר בצירוף דוחות המס המתקנים הרלוונטיים. עם אישור הבקשה, יונפק לפונה שובר תשלום אשר עם תשלומו במועד, תימסר לפונה הודעה שלא תיפתח נגדו חקירה פלילית בנוגע למידע שמסר

כמו כן, בנוסף לשני המסלולים הנ"ל, קיים מסלול הגילוי מרצון הרגיל במתכונתו המלאה. נוסיף ונציין עוד, כי בנוסף לבקשת משרדנו להארכת נוהל הגילוי מרצון, פנינו לאחרונה גם במכתב לשר האוצר מר משה כחלון, במסגרתו התבקש הלה, בתיאום עם רשות המיסים, לקבוע חלון הזדמנויות לחנינת מס לאומית בן שישה חודשים, במסגרתו ייהנו הנישומים מהוראת שעה שבמסגרתה יוטל מס אחיד של 25% בגין כל סכום או נכס מכל פעילות עסקית שלא דווחה במועדה כדין לרשות המיסים.

* למידע נוסף בנושא לחצו כאן.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פליפים בקריפטו - חובת דיווח וסיכון פלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם רווחי הקריפטו שלך באמת “מתחת לרדאר”? מה קורה כשפליפים, קבוצות רכישה ואנונימיות דיגיטלית פוגשים את רשות המסים? ואיך טעות אחת בדיווח עלולה להפוך להשפעה פלילית – ומה אפשר לעשות לפני שזה קורה?

גילוי מרצון לבעלי נכסים המשלמים מס בחול ולא מדווחים בארץ

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעלי נכסים בחו”ל המשלמים מס אך לא מדווחים בישראל – האם אתם חשופים לחשיפה בלתי צפויה? איך נוהל גילוי מרצון 2025 מאפשר להסדיר את ההכנסות ולהימנע מהליכים פליליים? כל מה שצריך לדעת על דיווח, תשלום וזיכוי מס – במדריך המלא שלנו.

מדריך דיסקרטי לנוהל גילוי מרצון

מאת: אלי דורון, עו"ד

איך להסדיר נכסים והכנסות שלא דווחו בצורה חוקית ובטוחה

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.