מאת:

על רקע הגברת המאבק בהון השחור ומאמצי רשות המיסים לחשוף את ההון הלא מדווח בישראל ובחו"ל של ישראלים בדומה למגמה העולמית בנושא, פרסמה רשות המיסים ביום 7.9.14 "נוהל גילוי מרצון" חדש, המחליף את הנוהל מיום 10.4.05 שהיה קיים עד אז, והתקף מיום פרסומו ועד ליום 31.12.16 (להלן: "הנוהל החדש").

מטרתו של הנוהל החדש לעודד ישראלים שעברו על החוק ולא דיווחו כנדרש על כלל הכנסותיהם והונם, לבצע הליך של גילוי מרצון, לשלם את המיסים כדין ובכך להימנע מהליכים פליליים. במסגרת הנוהל החדש נקבע כי מיום פרסומו ועד ליום 31.12.16, ניתן להגיש בקשות מזוהות לגילוי מרצון (להלן: "מסלול רגיל").עם פרסום הנוהל החדש פורסמה גם הוראת שעה (להלן: "הוראת השעה") אשר תקפה למשך שנה בלבד, כלומר, עד ליום 6.9.15. הוראת השעה מאפשרת הגשת בקשות לגילוי מרצון בשני מסלולים נוספים:
  1. מסלול אנונימי -  המאפשר הגשת בקשה אנונימית לבירור חבות המס מול פקיד השומה.
  2. מסלול מקוצר – המאפשר הגשת בקשה ביחס לסכומי הון נמוכים יחסית.
הגורם המוסמך לטיפול בבקשות במסגרת הנוהל החדש והוראת השעה הינו סמנכ"ל בכיר לחקירות ומודיעין, אשר יבחן את הבקשה לאשורה, ויקבע האם היא מתאימה להתברר במסגרת של  הליך של גילוי מרצון. הנוהל החדש והוראת השעה, קבעו כללים חדשים לטיפול בבקשות השונות.

בהתאם לאמור, פרסמה רשות המסים ביום 8.12.14, הוראת ביצוע מס הכנסה מס' 11/2014 שמטרתה להבהיר את דרכי הטיפול בבקשות המוגשות דרך שלושת המסלולים האפשריים הנ"ל, יחד עם תהליכי העבודה הנלווים לטיפול בבקשות במשרדי השומה (להלן: "הוראות הביצוע"). למעשה, הוראת הביצוע שופכת אור על האופן שבו מתנהל ברשות המסים הטיפול בבקשות לגילוי מרצון בכל אחד משלושת המסלולים הנ"ל החל משלב הגשת הבקשה ועד לשלב שבו נחתם הסכם שומה.

נציין כי ההליך כול להתבצע רק בהתקיים כל התנאים הבאים:

1. מקורו של ההליך בפנייה כנה שאינה נעשית אגב חקירה או בדיקה המתבצעת על ידי רשות המיסים או רשות שלטונית אחרת, כגון המשטרה, רשות להלבנת הון, רשות ניירות ערך, רשות ההגבלים העסקיים, מבקר המדינה, כונס הנכסים הרשמי או בית המשפט.

2. לא קיים בידי רשות המיסים או רשות שלטונית אחרת, כאמור לעיל, מידע קודם הקשור לגילוי מרצון, לרבות חקירה ומידע בתיקי חברות קשורות או בתיקיו של שותף ולא פורסם מידע כזה בכלי התקשורת.

3. ברשות המיסים לא החלה בדיקה אזרחית של התיקים הקשורים לנישומים ו/או לתאגידים ו/או לשותפים שיש להם נגיעה לגילוי מרצון.

4. המידע לא נכלל בכתב תביעה, כתב הגנה, כתב אישום בהליך כלשהו בבית משפט או בבית דין בישראל.

יודגש כי מגישי בקשות מכוח הוראת השעה ייהנו מהקלות משמעותיות לאין שיעור, אשר בין היתר, תאפשרנה ביטול קנסות ופיגורים בשיעורים בלתי מבוטלים וכן יוכלו להגיש בקשות באופן אנונימי, מתוך כוונה לברר את חבות המס נשוא הבקשה בטרם הגשתה. 

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גילוי מרצון על הכנסות משכר דירה בארץ ובחו״ל שלא דווחו לרשות המיסים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את החובה החוקית לדווח על הכנסות משכר דירה, ננתח את הסיכונים המשפטיים והפליליים באי-דיווח, נסביר את ההבדלים בין הכנסות שכר דירה בישראל לעומת מחוץ לישראל, נפרט את מסלולי הגילוי מרצון ויתרונותיהם, ונעמוד על חשיבות הייצוג והליווי המשפטי בתהליך הגילוי מרצון.

גילוי מרצון לישראלים המחזיקים הון וחשבונות בנק תחת שמו של אדם אחר

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה סוקר את סוגיית גילוי מרצון לגבי נכסים פיננסיים המוחזקים בשם אחר, ומדגיש את ההיבטים הפליליים והאזרחיים של התופעה. נדונה המדיניות העדכנית של רשות המסים בשנת 2025, הליכי הגילוי, העבירות הפליליות הרלוונטיות וההשלכות האזרחיות. כמו כן, נבחנת אחריות צדדים שלישיים ששמם שימש להסתיר את הבעלות לאור הדין והפסיקה בישראל.

גילוי מרצון לישראלים בעלי עסק לא מדווח בחו”ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

גילוי מרצון לישראלים עם עסק לא מדווח בחו”ל אינו רק הליך משפטי אלא גם צעד נכון עסקית ומוסרית. הוא מחזיר את הנישום למסלול החוקי, מנקה את חבות המס העבר, ומונע הסתבכות קשה בהמשך. באמצעות הליך זה ניתן “לפתוח דף חדש” מול רשויות המס – לשלם את המגיע ולהמשיך לנהל עסקים, בארץ ובעולם, בלי חרב מתהפכת. בהתאם להכוונת המחוקק ולמדיניות הנוכחית, זו בהחלט ההזדמנות המומלצת למי שנמצא כיום מעבר לקווי החוק לשוב ולהיות נישום שומר חוק, בטרם יאחר את המועד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.