מאת:

בפס"ד ע"פ 8355/13 פלוני נגד מדינת ישראל נדרש בית המשפט לשאלה האם עקרון אחדות הענישה צריך לחול במקרה בו מתקיימות לשני נאשמים נסיבות עובדתיות זהות.

בפס"ד זה מדובר על שני אנשים אשר ביחד דקרו אדם שלישי כאשר על אחד נגזרו 50 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי כספי לקורבן ועל שותפו אשר היה קטין ללא עבירות קודמות ופוטנציאל שיקום גבוה נגזרו 6 חודשי עבודות שירות, עונשי מאסר על תנאי ופיצוי כספי לנפגע, זאת במסגרת הסדר טיעון אשר נחתם כחצי שנה לאחר גזר הדין של פלוני. לא היתה מחלוקת על כך שהקטין היה זה שביצע את הדקירה בפועל ופלוני היה זה שהחזיק את הנדקר. פלוני – המערער – טען בערעורו כי גזר דינו פגע בעקרון אחדות הענישה.

עקרון אחידות הענישה – נגזר מעקרון שוויון הנאשמים בפני החוק, עקרון זה אומר כי במצבים אשר דומים בנסיבות ואופי העבירות צריך לחול שוויון גם בשיקולי הענישה וצפויה להתקבל תוצאה דומה.

במקרה הנ"ל, קבע בית המשפט העליון כי העקרון הנ"ל, אינו בבחינת "חזות הכל", אלא רק שיקול אחד במכלול השיקולים שעל בית המשפט לאזנם כיד להגיע לתוצאת הענישה הראויה. אין להפוך את מתן גזר הדין לתרגיל מתמטי. ההחלטה על קציבת העונש צריכה להיות כפופה לנסיבות העובדתיות יחד עם הנסיבות האישיות השונות של הנאשמים במקרה.

עם זאת, קבע בית המשפט, במקרה זה הפער בין העונשים שקיבלו השניים לא היה סביר ועל כן החליט כי יש לאזן בין העונש של פלוני לבין העונש של שותפו. בשל כך, הופחת עונשו של פלוני – המערער – ל- 42 חודשי מאסר בפועל (במקום 50 חודשים שנקבעו קודם לכן). 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פסק דין חשוב של ביהמ"ש העליון בתביעת רשלנות מקצועית של רואה חשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט העליון פסק דין חשוב בנוגע לתביעת רשלנות מקצועית כנגד רואה חשבון, הקובע מהו סטנדרט התנהגות ראוי ומצופה מרואה חשבון ומתי התנהגות זו מהווה הפרה של חובות רואה החשבון כלפי לקוחו.

תביעה נגד מפעל הפיס - חוק ההתיישנות

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם בקשה לסעד זמני המוגשת ללא תביעה עיקרית, עוצרת את מרוץ ההתיישנות? בית המשפט העליון קבע לאחרונה, כי בקשה לסעד זמני שהוגשה ללא תביעה עיקרית, ואף לא הוגשה תביעה תוך 7 ימים מיום הבקשה, אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות ואין לייחס לה משמעות כלשהי במישור זה.

מי רשאי לעסוק בגידול קנאביס מסחרי?

מאת: אלי דורון, עו"ד

הרפורמה בתחום הקנאביס הרפואי נכנסה לתוקף ב- 2019 וסללה את הדרך ליזמים, המעוניינים לגדל קנאביס בהיקף מסחרי, ברמה גבוהה ובכפוף לדרישות תקן מחמירות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.