מאת:

חברת שאוב לורנץ (להלן: "המפיצה") הנה יבואנית ומשווקת ישראלית אשר התקשרה עם חברה טורקית (להלן: "הספק הטורקי") בחוזה הפצה של תנורי בישול ואפיה. לטענתה, במסגרת החוזה ניתנה לה זכות בלעדיות בהפצת המוצרים בתחומי ישראל והרשות הפלסטינית, וזכות זו הופרה על ידי הספק הטורקי.

המפיצה הגישה תביעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד הספק הטורקי. הספק הטורקי טען שהמפיצה לא עמדה בתנאי הבלעדיות לפי החוזה להזמנה של מינימום 30 מכולות בשנה. במענה לטענה זו של הספק הטורקי, טענה המפיצה כי אמנם לא הזמינה 30 מכולות, אולם הכוונה בחוזה היתה להזמנת מכולות בגודל של 20 רגל, ובפועל המכולות שהוזמנו היו של 40 רגל משיקולי הוזלת עלויות הובלה, ולפיכך בפועל היא עמדה בתנאי הזמנת המינימום שבחוזה. בית המשפט דחה את גרסת המפיצה שהסיכום המקורי דיבר על מכולות בגודל של 20 רגל, ולפיכך קבע כי לא עמדה בתנאים שנקבעו בחוזה למתן בלעדיות. בית המשפט גם קיבל את עמדת הספק הטורקי, שהחליט לשלול את הבלעדיות מהמפיצה רק לאחר שגילה שזו מזמינה מוצרים גם ממתחרים שלו, וסבר שזו הסיבה לאי עמידתה במינימום ההזמנות הנדרש. עם זאת, קבע בית המשפט כי הספק הטורקי לא קיים את חובת תום הלב המוטלת עליו כאשר לא הודיע מראש למפיצה שבכוונתו לשלול ממנה את הבלעדיות. ואולם, התובעת לא הוכיחה נזק שנגרם לה בעקבות אי מתן ההודעה המוקדמת. לאור זאת דחה בית המשפט את תביעת המפיצה, אך לאור הפרת חובת תום הלב על ידי הספק הטורקי, לא חייב את המפיצה בהוצאות משפט. 

 

תא (ת"א) 13842-11-10 שאוב לורנץ בע"מ נ' Fer Ic Ve Dis Ticaret Ltd. STI מיום 7/7/14

מספר דגשים:
· כשהבלעדיות הניתנת במסגרת החוזה הנה על תנאי, כמו שהיה במקרה הנ"ל, כדאי לקבוע בחוזה תקופת הודעה מוקדמת בטרם שלילת הבלעדיות, עם סנקציה כספית בצידה במקרה שהופרה. הוראה שכזו עשויה למנוע הליכים משפטיים כמו שהיו במקרה הנ"ל.

·  בטרם הגשת תביעה ממולץ לבדוק קיומן של ראיות תומכות לגרסת התובע. במקרה הנ"ל, שבו לא היו ראיות תומכות לגרסת המפיצה, היה עדיף למפיצה לנסות לפתוח במו"מ מחודש עם הספק הטורקי לשיפור תנאי הבלעדיות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כיצד רו”ח או יועץ מס ימנעו מתביעת רשלנות ומחשיפה פלילית?

מאת: אלי דורון, עו"ד

רו”ח (רואה חשבון) ויועצי מס ממלאים תפקיד קריטי בעולם העסקי: הם אמונים על דיווחי המס והכספים של הלקוחות, תכנון מהלכים להפחתת מס במסגרת החוק, ליווי עסקאות וייעוץ פיננסי, וייצוג הלקוח מול רשויות המס. לצד תפקידם החיוני, אחריותם המקצועית רחבה ומלווה בסיכונים משמעותיים. כל טעות מהותית עלולה לגרור את הלקוח לנזק כספי כבד, לקנסות ועיצומים, ואף להוביל לחקירה פלילית – ובעקבות זאת לחשוף את בעל המקצוע עצמו לתביעת רשלנות מקצועית מצדו של הלקוח, ואף לאחריות פלילית ישירה. כיצד, אם כן, על רו”ח ויועץ המס להתנהל כדי להגן על עצמם מאחריות זו? להלן נפרט את תחומי האחר

חוק המתווכים במקרקעין - מדריך משפטי ללקוחות ולמתווכים

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה של עיקרי החוק בנושאים החשובים לכל מי שעוסק בתיווך מקרקעין או משתמש בשירותי תיווך.

תביעה להשבת כספים מבן משפחה

מאת: אלי דורון, עו"ד

אין זה נעים לתבוע בן משפחה, אך כאשר מדובר במי שמנצל את הקרבה המשפחתית כדי להפר התחייבות ולהימנע מהשבת כספים, אין מנוס מנקיטת צעדים ברורים ונחושים, מתוך כבוד למשפחה אך גם מתוך כבוד להתחייבויות ולצדק.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.