מאת:

בשנים האחרונות, מהדקת רשות המיסים את הפיקוח על מתכנני המס דרך הרחבת חילופי מידע בנושאי מיסים ושינויים בחוק החסיון הבנקאי בין מדינות רבות. על פי דיווחי התקשורת, רשויות המס בארה"ב ובמדינות נוספות, "קיבלו" לידיהם רשימת בעלי חשבונות בשוויץ, אשר נמסרו להם ע"י עובד הבנק. רשימה זו, ככל הנראה, הועברה דרך רשויות האכיפה במדינות הנ"ל אל רשות המיסים וכעת זו אוחזת ברשימה של ישראלים המחזיקים חשבונות בחו"ל.

בטרם נקיטת הליכים פליליים כנגד מעלימי המס, פרסמה רשות המיסים, לפני כשנה, הוראת שעה גילוי מרצון. במסגרת הוראה זו, אפשרה הרשות לישראלים המחזיקים כספים, רכוש, הון וכו' בחו"ל אשר לא דווחו כהכנסה בישראל, לבצע הליך של גילוי מרצון. הליך זה מאפשר לנישום להקטין את חבותו כלפי הרשויות ומקנה לו הגנה מהליך פלילי – זאת באם יבחר לדווח מרצונו החופשי על כספיו. לפני שלושה חודשים תם תוקפה של הוראת שעה זו, אך הליך הגילוי מרצון עדיין קיים, בניגוד לסברה המקובלת ולאופן בו מוצגים הדברים בתקשורת. מדובר בהליך המוכר ומוטבע בדין אשר ניתן לבצעו בכל זמן.

האמנם הוא מיטיב פחות מאשר ההטבה שניתנה בהוראת השעה, אך עדיין, הוא עדיף בהרבה על פני המשך העלמת הכספים, תפיסה אפשרית ע"י רשויות המיסים והעמדה לדין פלילי בגין ההעלמה. לכן, ישראלי המחזיק כספים בחו"ל שלא דווחו בישראל ומעוניין למנוע את החשיפה לדין הפלילי, להקטין את חבות המס על אותם הכספים ולהלבינם בצורה חוקית ורשמית, כדאי שישקול פנייה לרשות המיסים, דרך עו"ד מומחה ובקיא בתחום בהליך גילוי מרצון.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גילוי מרצון על הכנסות משכר דירה בארץ ובחו״ל שלא דווחו לרשות המיסים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את החובה החוקית לדווח על הכנסות משכר דירה, ננתח את הסיכונים המשפטיים והפליליים באי-דיווח, נסביר את ההבדלים בין הכנסות שכר דירה בישראל לעומת מחוץ לישראל, נפרט את מסלולי הגילוי מרצון ויתרונותיהם, ונעמוד על חשיבות הייצוג והליווי המשפטי בתהליך הגילוי מרצון.

גילוי מרצון לישראלים המחזיקים הון וחשבונות בנק תחת שמו של אדם אחר

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה סוקר את סוגיית גילוי מרצון לגבי נכסים פיננסיים המוחזקים בשם אחר, ומדגיש את ההיבטים הפליליים והאזרחיים של התופעה. נדונה המדיניות העדכנית של רשות המסים בשנת 2025, הליכי הגילוי, העבירות הפליליות הרלוונטיות וההשלכות האזרחיות. כמו כן, נבחנת אחריות צדדים שלישיים ששמם שימש להסתיר את הבעלות לאור הדין והפסיקה בישראל.

גילוי מרצון לישראלים בעלי עסק לא מדווח בחו”ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

גילוי מרצון לישראלים עם עסק לא מדווח בחו”ל אינו רק הליך משפטי אלא גם צעד נכון עסקית ומוסרית. הוא מחזיר את הנישום למסלול החוקי, מנקה את חבות המס העבר, ומונע הסתבכות קשה בהמשך. באמצעות הליך זה ניתן “לפתוח דף חדש” מול רשויות המס – לשלם את המגיע ולהמשיך לנהל עסקים, בארץ ובעולם, בלי חרב מתהפכת. בהתאם להכוונת המחוקק ולמדיניות הנוכחית, זו בהחלט ההזדמנות המומלצת למי שנמצא כיום מעבר לקווי החוק לשוב ולהיות נישום שומר חוק, בטרם יאחר את המועד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.