מאת:

תביעה בסך 700,000 ₪ הוגשה בבית משפט השלום בתל אביב נגד רשת החנויות הרמוניה לבית על ידי אחד מזכייניה, חב' עמיר רותם שיווק ומכירה בע"מ. התביעה הוגשה ע"י עו"ד אסף גרשגורן ועו"ד יגאל רוזנברג ממשרד עורכי דין דורון טיקוצקי צדרבוים ושות'.
 

כתב התביעה


מהאמור בכתב התביעה עולה, כי חברת הרמוניה לבית קיבלה מאות אלפי שקלים בגין זיכיון להפעלה של אחת מחנויות הרשת לתקופה ארוכה. כעבור זמן קצר החלה הנהלת הרשת להתנכל לזכיין במטרה לגרום לו להחזיר את הזכיון. אלא שאז, כאשר ביקש הזכיין להביא את הסכם הזכיינות לכדי סיום, בהתאם לתנאי ההסכם, מנעה ממנו חברת הרמוניה לבית למכור את הזיכיון שהוא רכש ממנה ואף סירבה להחזיר לו את הכספים שהוא שילם לה עבור הזיכיון. הרמוניה סילקה את הזכיין מהחנות ומכרה את אותו הזיכיון לזכיין אחר. כך בתוך שנה וחצי מכרה חברת הרמוניה לבית פעמיים זיכיון המיועד לתקופה ארוכה, כאשר בכל פעם היא משלשלת לכיסה סכומים של מאות אלפי שקלים ומשאירה את הזכיין ערום ועריה.

עוד עולה מכתב התביעה כי לא מדובר במקרה יחיד אלא בהתנהלות שחזרה על עצמה במספר סניפים שבהם הופסקה זכיינותם של זכיינים בתוך זמן קצר והרשת מכרה את אותו הזיכיון פעם נוספת לזכיין חדש.

במסגרת תביעתה עותרת חברת עמיר רותם שיווק ומכירה בע"מ, בין היתר, להשיב לה את דמי הזיכיון שאותם קיבלה הרשת מהזכיין החדש וכן לשלם לה את הפיצויים המוסכמים הקבועים בהסכם שבין הצדדים.
לנו לא נותר אלא לעקוב, האם יזכה הזכיין להחזיר לעצמו את דמי הזיכיון שירדו בשלב זה לטמיון.


 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פסק דין חשוב של ביהמ"ש העליון בתביעת רשלנות מקצועית של רואה חשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט העליון פסק דין חשוב בנוגע לתביעת רשלנות מקצועית כנגד רואה חשבון, הקובע מהו סטנדרט התנהגות ראוי ומצופה מרואה חשבון ומתי התנהגות זו מהווה הפרה של חובות רואה החשבון כלפי לקוחו.

תביעה נגד מפעל הפיס - חוק ההתיישנות

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם בקשה לסעד זמני המוגשת ללא תביעה עיקרית, עוצרת את מרוץ ההתיישנות? בית המשפט העליון קבע לאחרונה, כי בקשה לסעד זמני שהוגשה ללא תביעה עיקרית, ואף לא הוגשה תביעה תוך 7 ימים מיום הבקשה, אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות ואין לייחס לה משמעות כלשהי במישור זה.

מי רשאי לעסוק בגידול קנאביס מסחרי?

מאת: אלי דורון, עו"ד

הרפורמה בתחום הקנאביס הרפואי נכנסה לתוקף ב- 2019 וסללה את הדרך ליזמים, המעוניינים לגדל קנאביס בהיקף מסחרי, ברמה גבוהה ובכפוף לדרישות תקן מחמירות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.