מאת:

בית המשפט המחוזי בחיפה, כב' השופט רון סוקול, קיבל ביום 3.10.2012 את מרבית טענותיה של חברת פרופאל, חברה גדולה מהצפון בעלת מפעל לייצור ועיבוד פרופילי אלומיניום, וקבע כי מרבית החשבוניות שזו קיבלה מספקיה אינן פיקטיביות כפי שטענו שלטונות מע"מ. בית המשפט ביטל את רוב שומת התשומות ששלטונות מע"מ הוציאו למפעל במיליוני שקלים וחייב את רשויות מע"מ בהוצאות משפט.

בעקבות חקירה שהחלה בשנת 2008 כנגד עוסקים בענף המתכות החליטו רשויות מע"מ שלא להכיר בתשומות שדרשה חברת פרופאל בטענה כי החשבוניות שהוצאו לה על ידי שבעה מספקיה שקרן המס הנגזר מהן עומד על כ – 2.4 מיליון ₪ הוצאו שלא כדין ומדובר ב"חשבוניות פיקטיביות". לטענת שלטונות מע"מ, הסחורה שהחברה קיבלה לא נרכשה מאותם שבעה ספקים המופיעים על גבי החשבוניות אלא מאדם אחר בשם ראיד שתייה וכן נטען כי ביחס לחלק מהחשבוניות נמצאו פגמים טכניים המונעים את ניכוי התשומות.

החברה, באמצעות עורך דינה תמיר קלדרון ממשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי ושות', ערערה על החלטת רשויות מע"מ לבית המשפט המחוזי (ע"מ 12837-01-09) וטענה כי המחלוקת אינה על עצם רכישת התשומות, אלא רק על הפגמים הנטענים בחשבוניות. החברה הבהירה כי פעלה כדין, בדקה את זהות הספקים, קיבלה מהם את כל המסמכים הרלבנטיים ועל כן לא נפל פגם בניכוי התשומות. לטענת החברה, הספקים הם שביצעו את העסקאות עימה ואותו ראיד שתייה שימש, בחלק מהמקרים בלבד, כנהג משאית. החברה טענה כי אפילו יתברר, בניגוד לטענתה, כי לא הספקים הם שמכרו את הסחורות הרי יש להתיר לה את הניכוי שכן פעלה בתום לב ונקטה בכל האמצעים הסבירים לוודא כי החשבוניות הוצאו לה כדין.

במסגרת טענותיה הציגה החברה ראיות ומסמכים ספציפיים רלוונטיים לכל ספק וספק באופן נפרד על מנת להוכיח את טענותיה. כמו כן טענה כי בכל הקשור לחלק מהספקים עומדת כנגד מע"מ טענה ל"השתק שיפוטי" - טענותיהם בפני בית המשפט עומדים בניגוד ובסתירה לעמדתם בהליכים משפטיים אחרים שאלו מנהלים כנגד חלק מהספקים.   

בית המשפט המחוזי בפסק דין מנומק קיבל את מרבית טענותיה של החברה כאשר בחן הוא את החשבוניות שהוצאו על ידי כל אחד מהספקים. תחילה בדק בית המשפט לגבי כל ספק האם הוא אכן הגורם שסיפק את הסחורה והתקשר בעסקה עם החברה ובאם לאו האם הוכח כי החברה נקטה בכל האמצעים הסבירים לוודא את נתוני העסקה. כמו כן דן בית המשפט בטענותיו של עו"ד קלדרון בדבר מניעות ו"השתק שיפוטי" שחל על רשויות מע"מ בחלק מהעוסקים, לאור העובדה שטענותיהם בערעור עומדות בסתירה ובניגוד לעמדתם בהליכים משפטיים אחרים המתנהלים כנגד אותם עוסקים.

בית המשפט המחוזי קיבל את טענותיו של עו"ד קלדרון וקבע כי אכן עומדת כנגד מע"מ טענת "השתק שיפוטי" כנגד חלק מהעוסקים וכי במרבית המקרים הוכח כי החשבוניות הוצאו על ידי מי שביצע את העסקה וכי לא נפל כל פגם בניכוי מס התשומות שהיה כלול בהן. על כן מתקבל הערעור באופן חלקי.

בסיום פסק הדין קבע בית המשפט כי הואיל ומרבית טענות הערעור, אך לא כולן, התקבלו, הוא מחייב את רשויות מע"מ לשלם לחברה הוצאות ההליך בסך של 15,000 ₪.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מועד הגשת התביעות במסלול האדום

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.