מאת:

במאמרנו הקודם בנושא FACTA, דיברנו על החוק "לאכיפת מיסים בחשבונות זרים" אשר חוקק בשנת 2010, שמטרתו העמקת הגבייה, על ידי תפיסת חברות ויחידים ברשת המס האמריקאית, גביית מס ממיליוני אזרחים אמריקאיים שחיים מחוץ לארה"ב, כאשר עיקרי החוק הינם:

• החלת חובת דיווח מיידית על אזרחים מחזיקי נכסים פיננסיים זרים בשווי שעולה על 50,000$, לצורך כך מיושם טופס חדש (8938) שיצורף לדיווח השנתי הרגיל.
• החלת חובת דיווח על מוסדות פיננסיים ברחבי העולם, לגבי חשבונות של אזרחים אמריקאיים שמתנהלים אצלם.
• החלת חובת דיווח על מוסדות פיננסיים ברחבי העולם, לגבי חשבונות של חברות זרות אשר לאזרחי ארה"ב יש בהן בעלות, שליטה, או אחזקה משמעותית (מעל 10%).

על המוסדות הפיננסיים ברחבי העולם תחול חובה לחתום על הסכם עם ה-IRS על העברת המידע המבוקש. העברת המידע תבוצע באמצעות טפסים מובנים שהכינה רשות המיסים האמריקאית. על מוסדות פיננסיים שיסרבו לשתף פעולה עם החוק, יוטל מס במקור בשווי של 30% שינוכה מכל העברות כספים מארה"ב הן למוסדות והן לחברות ו/או ליחידים, בשל פעילות עסקית שתבוצע בתוך ארה"ב. המוסדות הפיננסיים יכול שיהיו: בנקים, בתי השקעות, נאמנויות, חברות ביטוח ועוד.

אמנם המטרה העיקרית של FATCA היא להשיג בשלב הראשון את הדיווח של מוסדות פיננסיים מחוץ לארה"ב, לגבי כספים שנמצאים אצלם ושייכים לאזרחי ארה"ב, אך גם מוסדות שאינם פיננסיים צריכים להיות מודעים לכך של- FATCA צפויה להיות השפעה פוטנציאלית על עסקיהם, במספר רמות שונות, במאמרנו היום נדבר על אפשרויות השפעת FACTA  על מוסדות שאינם פיננסיים.

להלן מספר תרחישים אפשריים שבהם יכולות להיות מושפעות חברות שאינן פיננסיות ע"י FACTA:
חברות שאינן פיננסיות המעבירות תשלומים באופן קבוע לתושבי חוץ – חברות המבצעות העברה באופן קבוע של תשלומים פסיביים לאזרחים אמריקאיים מידי שנה, דוגמת דיבידנד, ריבית, תמלוגים, כמו גם ההכנסות ממכירת נכסים בארה"ב שמייצרים דיבידנד או ריבית, צפויות להיחשב כחברות הנדרשות בדיווח לצורך FACTA והן תידרשנה בתנאים מסוימים לדווח לרשויות המס האמריקאי, רשויות המס יפרסמו בהמשך את ההנחיות לנישומים ולמוסדות שאינם פיננסיים, כיצד עליהן לנהוג.

מספר סוגי תשלומי המבוצעים בדרך כלל ע"י חברות שאינן פיננסיות הינם:
החלפות (swaps), חוזים עתידיים ופעילויות גידור אחרות –חברות שאינן פיננסיות יצטרכו לאסוף תיעוד על מנת להוכיח כי קיימת בין הצדדים לעסקה חוסר תאימות לחוק FACTA, על מנת להוכיח זאת יהיה עליהן  לפתח  יכולות דיווח ויישום לשלטונות המס שאינן קיימות כיום.

מניות / פדיונות אג"ח ותשלומי דיבידנד - אם חברה שאינה פיננסית פודה מניות או אגרות חוב או מבצעת תשלומי דיבידנד, ייתכן שיהיה עליה לאסוף תיעוד לפי חוק FACTA  על בעלי המניות שלה, כדי להראות כיצד בנויה העסקה. ייתכן שחברה שמבצעת תשלומי דיבידנדים ופדיונות עבור צדדים שלישיים  עשויה להיות מוגנת  ו/או מוגנת חלקית מרשלנות ואחריות בשל אי דיווח לרשויות המס בהתאם לחוק FACTA , אך כדי להוכיח זאת יהא עליה לפתח בקרות, על מנת להראות לשלטונות המס שהצד השלישי  נכשל במשימתו לעמוד בדיווח ל FACTA, והוא זה שצריך לשאת באחריות לכך.

תשלומי הריבית למלווים זרים – תשלומי ריבית שנעשו על הלוואות למלווים זרים סביר שיהיו חייבים בדיווח מס. יש חריג עבור סוג זה של תשלום, בסגנון של מה שהיה הוא שיהיה, כלומר: בעבר לא היתה חובת דיווח אזי גם עכשיו לא תהיה. אך חברות שאינן פיננסיות יצטרכו לבצע ניתוח מעמיק על מנת לקבוע האם הן יכולות לנצל חריג זה(בעקבות FACTA), בנוסף יידרשו להתבצע בקרות על מנת לעקוב אחר שינויים בתנאי חוזה שעלולים לבטל את החריג ולהכניס את החברה לחובת דיווח.

פעולת מימון פנימית המתבצעת מחוץ לארה"ב - כל הגופים שהם חלק מתאגיד וממוקמים מחוץ לארה"ב שעיקר הפונקציה שלהם היא להבטיח או לספק מימון לגופים אחרים בתוך קבוצת החברות עשויים להיות מוחרגים מהגדרת גוף פיננסי המחויב לפי חוק FACTA. יוצא מכך שחברות שאינן פיננסיות יצטרכו לספק ניתוח עסקי על מנת שיוכלו לנצל החרגה זו.

לסיכום הדברים...
למרות שחוק FACTA נועד על מנת להכניס לרשת המס האמריקאית את כל המקורות הפיננסיים האפשריים, הרי שחברות שאינן פיננסיות ועוסקות בפעולות שהינן כספיות בעיקרן, תיאלצנה על מנת למנוע מעצמן חובת דיווח לפי חוק FACTA, להשקיע משאבים אנושיים וכספיים רבים ולבצע את הפעולות הבאות:

• לדווח באופן שוטף  לשלטונות המס כדי שתוחרגנה מהיותן גופים פיננסיים לפי חוק FACTA.
• לשמור באופן שוטף חוזים ומסמכים משפטיים, על מנת שתוכלנה לבצע מעקב שוטף, אחרי הסכמים נוגדים, חוזי ספקים, הסכמים עם צדדים שלישיים, שיביאו את החברה להגדרת חברה חייבת בדיווח לפי FACTA.
• לסווג באופן מושכל את הלקוחות שלהן ולוודא בכל זמן נתון שאינן נופלות לתוך ההגדרה של חברה פיננסית.
• להתחזק בתחום מערכות המידע הארגוניות שלהן ולהשקיע בהן כספים רבים, לצורך ביצוע ניתוחים עסקיים ופיננסיים וסיווגם של מקבלי התשלומים.
• להשקיע בתחום ההון האנושי, אנשי מחשב מעולים לפיתוח ותחזוקת תוכנות המעקב, הניתוח והדיווח לשלטונות המס, במנתחים פיננסיים (כלכלנים, ואנליסטים מומחים) ובאמצעי שליטה ובקרה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.

תפקידן של אמנות למניעת כפל מס עליהן ישראל חתומה

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את תפקידן המרכזי של אמנות אלה, את תרומתן ליציבות הכלכלית והמשפטית, וכן נעמוד על מנגנוני היישום שלהן.

חילופי מידע בין בנקים במדינות ה-OECD על בסיס תושבות בעלי החשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

CRS חולל מהפכה בתחום חילופי המידע הפיננסי והגביר משמעותית את השקיפות של חשבונות בנקים ברחבי העולם. חקיקה זו מקשה על העלמות מס ושימוש במקלטי מס לא-מדווחים, תוך יצירת מערכת גלובלית לאיסוף והעברת מידע בין רשויות המס. עם זאת, עדיין קיימים אתגרים ביישום אחיד של הכללים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.