מאת:

ייצוג משפטי עבור משכירים ו/או שוכרים המעוניינים לערוך הסכם שכירות של דירת מגורים  

חלק גדול מענף הדיור בישראל מושתת על השכרת דירות מגורים - עשרות אלפי דירות מושכרות בכל רחבי המדינה, אם לתקופות ארוכות ואם לתקופות קצרות. יש בנמצא מצבים בהם ההשכרה "קלה" יותר ויש בנמצא מקומות בהם יש עודף ולכן יותר קשה למצוא שוכר ראוי, הכל שאלה של היצע וביקוש, אך האמור לא צריך לפגוע בחובה להכין הסכם משפטי חכם ונכון. מה שברור הוא כי בין הצדדים חייב להיות הסכם שכירות משפטי איכותי, בכל מצב, אשר יבטיח את האינטרסים של הצדדים ויביא לידי ביטוי את ההסכמות.

 

אי עריכת הסכם שכירות מקצועי מזמין הרבה מאוד בעיות, אך בפועל יש בנמצא ישראלים רבים המעדיפים "לחסוך" את עלות עורך הדין לטובת עריכת הסכם שכזה, אבל בכך עושים הם טעות מרה. באותה מידה יש כאלה החושבים כי מדובר בהסכם פשוט וסטנדרטי ולכן מעתיקים הם מהאינטרנט או ממקורות אחרים נוסח של הסכם ובכך הם מסתפקים - אל תעשו כך, מדובר בטעות. המציאות מלמדת כי טעות של ממש לא לערוך הסכמים מקצועיים המתאימים למקרה הספציפי. הדבר נכון הן למשכיר והן לשוכר והלכה למעשה נכון שכל אחד מהצדדים יהיה מיוצג על ידי עו"ד מטעמו. התקשרויות שכירות שכאלה מזמינות בעיות, בסופו של יום מדובר בדירה שלפעמים שווה כסף רב ומאידך נכנס אלייה דייר המחויב לשמור על הדירה ולשלם שכ"ד ותשלומים מוסכמים אחרים. הניסיון מלמד כי בחלק גדול מהמקרים מתעוררות כל מיני סוגים של בעיות או שאלות ומשכך הסכם חכם ונכון יכול למנוע זאת.

כמובן שככל שהדירה או הנכס מורכב או יקר יותר, כך יש בנמצא חשיבות להסכם איכותי יותר. אם המשכיר מבקש להכניס לדירה יותר מדייר אחד, שוב מתעורר מקור לבעיות של חילופי דיירים וכדומה ולכן יש לחשוב על מהלכים ופעולות נדרשות לשם הבטחת מצבים משתנים במהלך ההשכרה. מעבר לאמור כמובן שחשוב לדעת האם הדירה מתקבלת מרוהטת או לא ומהי מידת האחריות של כל אחד מהצדדים למטלטלין. לכל אלה יש להוסיף אין ספור פרמטרים הקשורים לזכויות של המשכיר למכור את הדירה תוך כדי תהליך, זכותו של השוכר למצוא דייר חילופי היה ומבקש הוא בניגוד לתוכנית המקורית לעזוב את הדירה, מה הבטוחות הנדרשות לטובת הבטחת זכויות המעורבים, האם יש מקום לערבויות בנקאיות או ערבים אחרים ועוד. גם למצב הפיזי של הדירה המושכרת ישנה חשיבות וכמובן שיש להתייחס למצבים בהם לפתע מתגלה פגם בדירה, במערכת המים, בחשמל או בכל מערכת או מרכיב אחר. הגדרת נושאים אלה בהסכם השכירות מבטיחים הגדרה ברורה ומונעים מריבות ומחלוקות גדולות תוך כדי תהליך. מעבר לכל אלה יש לקחת בחשבון כי קיימת חשיבות מכרעת לשיקולי המס הנוגעים בדירה ועריכה נכונה של הסכם שכירות יכולה לחסוך מס ולאפשר למשכיר ליהנות מהטבות שלא ניתנות בנסיבות אחרות. כמובן שככל שהדירה יותר מבוקשת, למשכיר יש לכאורה יותר "כוח" במשא ומתן, יחד עם זאת חשוב מאוד לשמור גם אז על כללים בסיסיים ואל לא לשוכר להסכים לחתום על כל מסמך או כל חוזה שמוצג בפניו. באותה מידה, גם אם הדירה היא כזו שאין עליה הרבה "קופצים", עדין חייב המשכיר לשמור על זכויותיו ולהימנע ממצב בו הוא לא מוגן. ידוע כי מתעוררות מלחמות משפטיות רבות בין שוכרים למשכירים ואת אלה, או לפחות חלקן הגדול, ניתן למנוע בהסכם חכם.

 
לסיכום הדברים, אל תחסכו בעלות עריכת הסכם שכירות חכם, החיסכון יכול לעלות ביוקר. נכון כיום להכין הסכם טוב שיהיה הוגן כלפי כל המעורבים. תנו לאיש מקצוע, עורך דין מומחה בנדל"ן, להכין את ההסכם - אין מה לתת למתווך להמציא לכם הסכם "סטנדרטי" משום שאין כזה דבר "סטנדרטי", חשוב להכין את הדברים בצורה נכונה תוך התייחסות לאופציות העומדות על הפרק לטווח הארוך, לרבות הוראות שלפעמים רלוונטיות בנוגע לזכות סירוב ראשונה של השוכר לרכוש את הדירה היה ותימכר, מנגנוני אופציה המאפשרים השכרה ועוד - משרדנו מתמחה בכל התחום דנן.

אנו מייצגים עשרות שוכרים ומשכירים ונדע לערוך עבורך את הנדרש. 
ניתן ליצור קשר עם עו"ד אלי דורון:  054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.