מאת:

מכירת נכס מקרקעין ברומניה על ידי אדם תושב ישראל היא עסקה בעלת אופי מיוחד - ייחודה של סיטואציה זו נעוץ בכך שלכאורה חלות על עסקת המכירה שתי מערכות מס המסווגות את תשלום המס באופן שונה וכן בכך שלעיתים מדובר בנכסים שהולאמו על ידי הממשלה הרומנית בעבר והושבו לבעליהם לאחר התדיינויות משפטיות.
 

תושב ישראל המוכר נכס שאינו בישראל כפוף למס בישראל. מכירת נכס מקרקעין שאינו בישראל על ידי תושב ישראל תחויב במס בישראל בדומה למכירתו של כל נכס אחר, ותהא כפופה למס בשיעור הקבוע עבור רווחי הון (25% לשנת 2019). הרווח אשר ממנו ייגזר המס יחושב באמצעות ההפרש בין מחיר מכירת הנכס למחיר קנייתו. ברומניה המס על מכירת נכס מקרקעין מסווג כמס "תעריפי" בשיעור קבוע של 3% והוא יחושב מהפרש מחיר המכירה ועד לסכום קבוע של 100,000 יורו, כך שעבור עסקאות בשווי הנמוך מ-100,000 יורו, המוכר כלל לא יחויב בתשלום מס ברומניה.
 
מיסוי מכירת נכס מקרקעין ברומניה על ידי אדם תושב ישראל
לאור התנגשות בין הוראות הדינים לגבי חבות המס בישראל וברומניה, ולצורך הימנעות מתשלום "כפל מס" נחתמה אמנה למניעת כפל מס בין רומניה ובין ישראל (להלן: "האמנה"). סעיף 13(1) לאמנה קובע שזכות המיסוי הראשונה בעסקאות להעברת מקרקעין תהא למדינה בה נמצאים המקרקעין. לעומת זאת, כיוון שהנישום תושב ישראל כפוף הוא לתשלום מס רווח הון בישראל בגין מכירת נכס מקרקעין ברומניה כאמור. אלא שהוראות הדין בישראל קובעות כי תושב ישראל זכאי בתנאים הקבועים לקזז מס ששילם ברומניה כנגד מס בו הוא חייב בישראל, כאשר בכל מקרה סכום הקיזוז אינו עולה על סכום המס הטעון תשלום בישראל.
 
נכס שהולאם והושב לבעליו
בנסיבות בהן נכס מקרקעין ברומניה נמכר על ידי תושב ישראל והנכס הנדון הולאם בעבר על ידי ממשלת רומניה, אך הושב לבעליו לאחר הליך משפטי מול הממשלה הרומנית, ייחשב מועד רכישת הנכס לצרכי מס ליום החזרת הקרקע מהממשלה. החוק הרומני משית את כלל העלויות הכרוכות בהליך קניית הנכס על הקונה. לעומת זאת, רשאי המוכר לקזז הוצאות מסוימות בהתאם להוראות הדין, ובהן, בנסיבות מסוימות, גם עלויות משפטיות הנוגעות לעריכת העסקה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ביטוח לאומי נאלץ להשיב כספים לישראלים שירדו מהארץ

מאת: אלי דורון, עו"ד

זוג ישראלים שעבר לאירלנד גילה שעליהם לשלם דמי ביטוח לאומי על הכנסות מחו"ל, אך בית הדין פסק שעל ישראל להשיב להם את הכסף. כיצד ישפיע פסק הדין על ישראלים בתפוצות הנמצאים במצב דומה? האם הבנה טובה יותר של "מרכז החיים" משפטית תוביל לשינויים במדיניות גביית הביטוח הלאומי?

תכנון מס בינלאומי ליזמי נדל”ן ומיזמים גלובליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

יזמים ישראלים רבים בשנים האחרונות מרחיבים את פעילותם אל מחוץ לגבולות הארץ. בין אם מדובר בהשקעות נדל”ן מעבר לים או במיזמים טכנולוגיים ועסקיים גלובליים, העולם מציע לישראלים שלל הזדמנויות. עם זאת, כל כניסה לשוק זר מביאה עמה גם אתגרי רגולציה ומיסוי. תכנון מיסוי לקוי או היעדר תכנון כלל עלולים להפוך הזדמנות עסקית מבטיחה למקור לכאב ראש פיננסי ומשפטי.

הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.