מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); גיל מור, עו"ד
22/5/2022
על תביעת ביטוח סיעודי
קביעת זכאות לשירותי סיעוד נקבעת ע"פ מבחן הידוע כADL (Activities of Daily Living) - בו נבדקות 6 פעולות בסיסיות (קימה / שכיבה, רחצה, לבוש, אכילה/שתייה, ניידות, שליטה על סוגרים). על פי רמת התפקוד של המבוטח בכל אחת מהפעולות הללו נקבע מצבו הסיעודי ובהתאם לכך זכאותו לגמלת סיעוד. במרבית פוליסות הסיעוד, נבדק אשר לא מסוגל לבצע 3 מתוך 6 הפעולות הנ"ל או כשהוא עונה על הגדרת תשוש נפש על מנת להיות מוגדר כסיעודי.
לא אחת, חברות הביטוח מערימות קשיים ואינן מוכנות לשלם את גמלת הסיעוד כמתבקש. חברת הביטוח עשויה להעלות טענות לכך שהמבוטח אינו עונה על 3 הקריטריונים הנדרשים, טענה להתיישנות או לחריג בפוליסה.
ניהול תביעת סיעוד מול חברות הביטוח דורש בקיאות ומיומנות משפטית, ידע רפואי נרחב וכן היכרות מעמיקה של תקנות הביטוח הלאומי ו-"האותיות הקטנות" בפוליסות הביטוח.
עורכי דין תביעות סיעוד
משרדנו המצוי ברזי החוק ומכיר את המרכיבים המשפטיים של פוליסות הביטוח הסיעודי המגוונות, יודע להעניק את הליווי המשפטי הנדרש עד למיצוי ומימוש כל הזכויות המשפטיות וקבלת גמלת הסיעוד המקסימלית. במשרדנו מחלקת נזיקין גדולה בה מועסקים עורכי דין אשר להם גם הכשרה וותק כסוכני ביטוח והיכרות מעמיקה עם חברות הביטוח המבטחות.
משרדנו מלווה את לקוחותיו בתביעות הביטוח, לאורך כל הליך התביעה ומעניק שירות מקצועי, מהיר ויעיל. במסגרת זו, אנו מלווים את הלקוחות גם בבדיקות הרפואיות מטעם חברות הביטוח ובמסגרת הערכאות המשפטיות השונות ובכלל זה בערכאות הערעור. מעבר לידע המעשי של עורכי הדין במשרדנו המטפלים בתיקים אלו, אנו מקיימים קשר רציף עם רופאים מייעצים בתחומים שונים אשר עובדים איתנו כתף לכתף לטובת ייעוץ רפואי מקצועי מיטבי עבור הלקוח.
מאת: אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח);ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); סטס קפיליוביץ, משפטן
סוכן הביטוח לא מספק את שירותי ביטוח למבקשים, אלא את שירותיו כמתווך בין הפונים אליו לבין החברות המספקות את שרותי הביטוח עצמו, קרנות פנסיה, חברות ביטוח, בתי השקעות ועוד - קראו כאן עוד בנושא.
מאת: אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); סטס קפיליוביץ, משפטן
סוכן שיווק פנסיוני הינו עובד שכיר בחברות המספקות את שרותי הביטוח עצמו, קרנות פנסיה, חברות ביטוח, בתי השקעות ועוד. סוכן השיווק לא מספק שירותי ייעוץ פנסיוני שכן, איננו אובייקטיבי ומחויב לקדם את המכירות של החברה המעסיקה אותו - קראו כאן עוד בנושא.